Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Juventus verrast en betaalt 18 miljoen euro voor centrumverdediger

Laatste update:

Juventus heeft vrijdagavond de komst van Merih Demiral aangekondigd. De 21-jarige centrumverdediger komt over van Sassuolo en kost de grootmacht uit Turijn achttien miljoen euro, zo bevestigt men. Demiral, zesvoudig international van Turkije, heeft voor vijf seizoenen getekend bij Juventus.

Demiral is een speler die ‘technische vaardigheden combineert met fysieke kracht’, zo valt te lezen op de website van Juventus. De kersverse aanwinst kwam tot veertien wedstrijden in het shirt van Sassuolo en maakte twee doelpunten. Daarmee groeide hij uit tot de op een na jongste verdediger die ooit minstens tweemaal wist te scoren in de Serie A. Alleen Cristian Romero van Genoa was nog jonger op het moment van scoren.

De aankoop van la Vecchia Signora genoot zijn jeugdopleiding bij Fenerbahçe en speelde verder in Turkije bij Alanyaspor. In Portugal diende Demiral Alcanenense en Sporting Portugal. In januari 2019 streek hij neer bij Sassuolo, dat drieënhalf miljoen euro neerlegde en hem dus een halfjaar later voor een veelvoud verkoopt aan Juventus. Zijn debuut in de nationale ploeg van Turkije was in november 2018.

Demiral is de vijfde zomeraanwinst van Juventus. In een eerder stadium werden Gianluigi Buffon en Adrien Rabiot (Paris Saint-Germain), Aaron Ramsey (Arsenal) en Luca Pellegrini (AS Roma) toegevoegd aan de selectie. De van Sassuolo overgekomen verdediger krijgt te maken met Maurizio Sarri, die het stokje onlangs overnam van Massimiliano Allegri.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ken deze jongen eigenlijk niet. Misschien kennen Serie A/Turkse kenners hem beter?

5 juli 2019 om 19:50

HEERLIJKE verdediger, ik volg hem nu al een tijdje en het is echt een beest! Kan alleen maar positief uitpakken. Voetballend sterk en is wendbaar voor zijn lengte (1.92). Ik ben enthousiast

5 juli 2019 om 20:42

Maar wat is het idee hierachter? Is hij er in plaats van De Ligt? Ze hebben namelijk ook nog Bonucci, Chiellini en Rugani.

5 juli 2019 om 20:07

Daar zal ik nog niet zo zeker van zijn. Deze transfer hangt al sinds mei in de lucht. Daarna zijn pas de geruchten rondom De Ligt toegenomen, met het vermeende persoonlijke akkoord. Juventus is aan het verjongen en ik denk niet dat dit een alternatief is voor De Ligt. Deze jongen was al een tijdje zo goed als binnen.

Geen De Ligt dan? Of hing dit al langer in de lucht? Juve kenners??

5 juli 2019 om 19:55

Hing al langer in de lucht.

5 juli 2019 om 19:57

Dit was al eind mei zo goed als rond. Dit is dus niet echt een verrassende transfer.
Romero van Genao (ook een CB) staat tevens op de radar van Juventus, maar zal direct verhuurd worden. Bij Demiral was er ook sprake dat hij verhuurd zou worden aan Sassuolo , echter zie ik hem wel bij Juve blijven dit jaar als éã©n van de back ups van Chiellini / Bonucci. Ook als de Ligt komt. Maar naar verwachting zal dan Bonucci of Rugani verkocht worden.

Ik ken deze speler niet maar 18 miljoen is niet niks. Betekent dit dat Juventus verder kijkt dan De Ligt of hebben ze nog een potje van 80 miljoen liggen?

5 juli 2019 om 19:54

Als je de berichten mag geloven (wat altijd de vraag is) zou Juve juist zijn geschrokken van de 85 miljoen die Ajax wil. Als je dan ook nog bijna 20 miljoen uitgeeft aan een andere CV. Dan lijkt het alsof ze verder kijken, zou wel zuur zijn voor Matthijs persoonlijk, is hij dan nog zo blij met Raiola als zaakwaarnemer?

5 juli 2019 om 19:57

Ik word wellicht wel blij van Raiola als zaakwaarnemer, althans als ik mag dromen dat hij nog een jaartje blijft

5 juli 2019 om 20:02

Het gerucht dat Ajax de vraagprijs verhoogd zou hebben werd enkel gemeld door Tuttosport. Zeer ongeloofwaardige bron die het zelden bij het juiste eind heeft.
Als we mogen geloven hoe veel moeite het Juve wel niet gekost heeft om tot een persoonlijk akkoord te komen met De Ligt, lijkt het me zeer onwaarschijnlijk dat Juventus nu opeens de transfer stuk laat lopen, vanwege 15-20 miljoen extra.

Deze transfer was overigens al een aantal maanden bekend, dus het lijkt met niet aan elkaar gerelateerd.

5 juli 2019 om 20:43

@messibazoer Dan zijn ze ook wel vrij naief, als ze verwachtten hem voor 60 miljoen op te kunnen pikken.

5 juli 2019 om 19:55

Mwa, ik neem aan dat Juve meer geld heeft dan de eventuele 80 miljoen voor de Ligt. Daarnaast zullen ze vast hun hele begroting niet uitgeven aan een persoon.

5 juli 2019 om 19:58

Juventus heeft geld zat en heeft deze transferzomer nog nauwelijks iets uitgegeven (ramsey en Rabiot enkel tekengeld en bij de Spina en Pellegrini deal hebben ze zelfs 7miljoen bij gekregen). Het bedrag van Demiral (18 miljoen) wordt waarschijnlijk ook in 4 termijnen betaald. Ik denk niet dat deze transfer (financieel) een eventuele transfer van De Ligt in de weg zou staan.

5 juli 2019 om 20:01

Dit is pas de eerste speler waar Juve geld voor neerlegt deze zomer. Zullen vast nog wel meer geld hebben liggen.

5 juli 2019 om 20:03

Dit was al begroot. Dit is al maanden in de maak. Totaal niet verassend deze transfer. Juve is nog steeds bezig met de ligt.

Waarom een verrassing ? Juve is al en tijdje bezig om hem te kopen

Verrast Juve?

Dat ze Demiral over zouden nemen was al een maand bekend.

Hele mooie transfer van Merih! Een paar maanden geleden speelde hij nog bij Alanyaspor en nou zit hij bij Juve. CV positie van Turkije lijkt komende jaren goed bezet met jonge verdedigers als Merih, Ozan Kabak, Caglar Soyuncu en Kaan Ayhan. Ik vraag me wel af of Merih dit seizoen ook echt speeltijd krijgt of toch wordt verhuurd aan een andere club. Juventus heeft momenteel alleen Rugani als jonge cv, dacht ik. De Ligt gaat dan toch niet naar Juve denk ik, aangezien ze al moeilijk deden om zijn transfersom. Dan ga je geen 18 miljoen neerleggen voor een andere jonge cv.

5 juli 2019 om 20:00

Dat Juve Demiral wilde halen is al maanden bekend. Als we mogen geloven hoe veel moeite het wel niet gekost heeft om tot een persoonlijk akkoord te komen met De Ligt, lijkt het me zeer onwaarschijnlijk dat Juventus nu opeens de transfer stuk laat lopen, omdat ze niet 15-20 miljoen euro meer willen bieden voor de Ligt, maar dat wel voor deze Demiral over hebben.

5 juli 2019 om 20:10

Turkije heeft een erg goede generatie op komst. Veel verdedigend talent, ik zie parallellen met Nederland. Ik hoop dat deze jongen aan spelen toekomt bij Juve, misschien had hij voor zijn ontwikkeling beter even een tussenstap kunnen nemen?

5 juli 2019 om 20:43

Is die Kabak die jongen die in de belanstelling stond van ik meen Arsenal? Hoe goed is hij?

6 juli 2019 om 12:29

Klopt inderdaad. Enorm talent. Speelde bij Galatasaray 6 maanden in de basis voor hij voor 11 miljoen de overstap maakte naar VFB Stuttgart in de winterstop. Deed het daar zo goed dat hij in de 4 maanden dat hij speelde, uitgeroepen is tot Talent van het jaar. Hij had een clausule in zijn contract dat hij bij degradatie voor 15 miljoen weg kon. Hij heeft voor Schalke gekozen. Hij maakt hele bewuste stappen en kiest voor speeltijd.

6 juli 2019 om 13:12

Oja, dat las ik inderdaad. Mooie geleidelijke weg naar boven! Met zo'n talent kan ook Schalke weer stapjes maken. Als hij zo doorgaat belandt hij vanzelf wel in de top. Had dan ook wel naar Ajax mogen komen als opvolger van De Ligt.

Deze transfer hing al sinds mei in de lucht en heeft niets met de transfer van de Ligt te maken beste mensen. Ik verwacht dat hij meteen terug verhuurd wordt aan Sassuolo, waar hij het afgelopen seizoen heel netjes deed. Goede aankoop!

Merih heeft zich stormachtig ontwikkeld dit jaar. Voor de winterstop speelde hij nog in de Turkse competitie en een half jaar later gaat hij naar Juventus. Dan te bedenken dat hij geen kansen heeft gehad bij Fenerbahce terwijl ze speelden met koekenbakkers zoals Neustadter. Hoop dat hij een vaste waarde wordt bij Juve.

Een Turkse verdediger bij Juventus, dat ik dat nog heb mogen meemaken. Niet te geloven hoe snel het is gegaan met Merih Demiral en Ozan Kabak. 6 maanden geleden speelden ze nog in de Turkse competitie en nu staan ze onder contract bij resp. Juventus en Schalke 04. Dit geeft aan dat er dus wel heel veel talent rondloopt in Turkije, alleen moeten ze de kans krijgen om dat te laten zien. En het geeft ook aan dat de Turkse supporters wat meer vertrouwen moeten hebben in hun eigen spelers. Sassuolo betaalde 7 miljoen aan Alanyaspor, maar je kan er vanuit gaan dat als Galatasaray, Besiktas of Fenerbahce dat bedrag neer zou leggen, de supporters van die clubs er een groot probleem van zouden maken.

Ozan Kabak (19), Merih Demiral (21), Kaan Ayhan (24), Caglar Soyuncu (23), dit is de CV positie van het Turkse elftal de komende jaren. En dan heb je nog Huseyin Turkmen (21) en Ertugrul Ersoy (22) van wie ik hoop dat ze ook zo snel mogelijk de overstap naar Europa maken.

Topaankoop van Juve, deze jongen heeft de potentie om een zeer goede verdediger te worden. Heeft fysiek maar ook zeker niet de minste aan de bal. Verder een zeer goede lange bal in de benen. 18 miljoen kon nog wel eens een enorm koopje blijken.

Verder is hij ook geen (potentiã«le) concurrentie voor De Ligt, aangezien Merih een echte linker centrale verdediger is die ook meermaals al heeft laten zien ook als linksback te kunnen spelen mocht het nodig zijn. Waar De Ligt dus mogelijk de opvolger van Bonucci zal worden is het aan Merih en Rugani om uit te gaan maken wie Chiellini zal opvolgen.

Stel je eens voor dat makelaar vd Ligt zijn hand heeft overspeeld. Blijft hij mooi bij Ajax

Fenerbahce heeft in twintig jaar maar een speler uit de jeugd zien volgroeien tot een basisspeler. Semih Senturk. Daar zit dan ook weer een bepaalde ironie achter die de Turkse leden natuurlijk wel begrijpen. Deze Merih komt ook uit de jeugd van Fenerbahce, maar heeft nooit een kans gekregen en vertrekt nu naar een van de beste clubs van Europa. Je hoort de media hier nooit over praten. Maar wat is het met Fener en het letterlijk nooit hebben van jeugdspelers in hun team ?

Deze transfer hing al een tijdje in de lucht en nu is het eindelijk officieel! Deze jongen is sterk in de lucht en is een bikkelharde verdediger.

Ik hoop wel dat hij voldoende speelminuten kan krijgen. Als de ligt bijvoorbeeld aangetrokken wordt, dan zou ik hem gewoon misschien uitlenen aan een serie a club!

Dan zal Rugani wel vertrekken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren