Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Juventus klopt Napoli na prachtige volley Pogba en buitenspelgoal

Laatste update:

Juventus heeft voor het eerst sinds september 2000 een uitoverwinning weten te boeken op Napoli. De Oude Dame was zondagavond met 1-3 te sterk voor i Partenopei en lopen daardoor twee punten uit op AS Roma, dat eerder op de dag gelijkspeelde tegen Lazio. Napoli staat met dertig punten op de vierde plaats in de Serie A.

/

Met Jonathan de Guzmán maakte Napoli het de tegenstander met pressievoetbal bij vlagen erg lastig en na achttien minuten had de thuisploeg eigenlijk ook op voorsprong moeten komen. Na een rush van Marek Hamsik kwam de bal bij toeval terecht bij De Guzmán, maar de Oranje-international schoot van dichtbij hoog over. Juventus slaagde er lange tijd niet in om een goedlopende aanval op de mat te leggen en het openingsdoelpunt kwam letterlijk uit de lucht vallen. Paul Pogba nam de bal in één keer uit de lucht en liet doelman Rafael kansloos: 0-1. De treffer werd al gauw vergeleken met de goal die Zinédine Zidane in de Champions League-finale van 2002 maakte tegen Leverkusen.

Napoli maakte na de wondervolley van Pogba een ietwat geslagen indruk en het lukte de blauwhemden voor rust ook niet meer om voor doelgevaar te zorgen. Aan de andere kant was Martín Cáceres zelfs nog dicht bij de 0-2, maar zijn schot werd na een handige steekbal van Carlos Tévez gestopt door Rafael. Hoewel Juventus ook na rust niet best speelde, leek men de wedstrijd wel aardig onder controle te hebben. Desondanks kwam Napoli na ruim een uur spelen op gelijke hoogte: verdediger Miguel Britos volleerde de bal na een hoekschop van invaller Dries Mertens achter doelman Gianluigi Buffon. Een kleine tien minuten later stelde Juventus echter weer orde op zaken.

Cáceres schoot de bal na een vrije trap van Andrea Pirlo in de verre hoek en hoewel Napoli claimde dat de Uruguayaan daarbij buitenspel stond, ging het Turijnse feest door: 1-2. Trainer Rafael Benítez greep in en bracht debutant Manolo Gabbiadini en Duván Zapata binnen de lijnen, maar er kon geen gelijkmaker meer worden afgedwongen in het eigen Stadio San Paolo. Via Arturo Vidal werd het nog 1-3. Juventus kon een overwinning ook wel gebruiken, want drie van de laatste vier competitiewedstrijden werden gelijkgespeeld. De regerend kampioen speelt komende donderdag in de achtste finale van de beker tegen Hellas. Napoli neemt het dan op tegen Udinese.

Een terechte uitslag?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Qua voetbal was dit echt een dramatische wedstrijd met uitzondering van enkele hoogtepunten. De eerste helft was werkelijk waar dramatisch, één goede aanval van Juventus en die machtige volley uit de draai van Pogba. Voor de rest niets goeds of moois gezien, veel balverlies van Vidal, Pogba en Evra.

De tweede helft begon voor ons beter, maar rond de 60ste minuut nam Napoli de overhand. Vanaf toen de heletijd bang geweest dat ze de gelijkmaker zouden maken tot aan de 1-3. Geweldige counter van ons, razendsnel en dan die uithaal in de kruising van Vidal, met links nota bene.

Echt superblij ondanks het zeer matige spel (ook van Napoli) vandaag. Na 15 jaar eindelijk gewonnen in Napels. Op naar donderdag waar we voor de Coppa spelen. Forza Juve!

11 januari 2015 om 22:54

Snap niet waarom Allegri keer op keer die Llorente in de basis laat starten. In het begin van zijn vormcrisis dacht ik dat hij er snel wel even zou uit komen als hij vertrouwen van de coach bleef genieten. Maar dit is gewoon verschrikkelijk. Nota bene door zijn onkunde gaf hij een assist aan Pogba. Als hij er nog had ingestaan had hij waarschijnlijk ook nog die counter bij de 1-3 verprutst.

Llorente heeft een reality-check nodig dat niet alles hem alsmaar gegund wordt. Meer concurrentiedruk van Morata zou ik dan ook hartelijk verwelkomen, maar dan moet Allegri ook eens meewerken.

11 januari 2015 om 22:59

Morata is iets gretiger als Llorente maar ook niet echt beter vind ik.. Als ze nu gewoon een echte topspits hadden gekocht zou het team echt veel completer zijn. Een Diego costa of Mandzukic of Gomes of Dzeko..

11 januari 2015 om 23:00

Llorente is dit seizoen echt drama³. Ik prefereer Morata en ik zal in de zomer Zaza halen als hij de lijn bij Sassuolo door blijft zetten. Llorente is veel te statisch voor ons spel, onder Allegri krijgt hij geen aanvoer meer van de vleugels dus is hij vrijwel nutteloos (hooguit als aanspeelpunt).

12 januari 2015 om 07:14

Llorente is dramatissch, maar ik heb ook geen vertrouwen in Morata. Hij mist te veel kansen. Vind het nog steeds zonde dat hij gehaald is voor zoveel geld. Hopelijk komt iig zaza in de zomer.

12 januari 2015 om 09:24

Ik denk jovetic nu bony bij zeker naar man city gaat

wat een speler die Pogba. 1 woord "Genieten!"

Vind het eigenlijk vrij verrassend dat we hier uiteindelijk alsnog met 3 punten weglopen, want het grootste gedeelte van de match maakte zowel wij als Napoli geen aanspraak daarop. Ondraaglijk slechte match was het voor ’t grootste gedeelte: Heel veel foute passing gezien, enorm onzeker ook vaak, alles liep in de trechter op de as van het veld. De inbreng van Mertens brak de wedstrijd gelukkig wat open, hij trok het veld veel meer uit elkaar. Kan wel begrijpen dat Allegri terughoudend probeert te spelen uit bij Napoli, maar als je direct na een 1-0 gaat achteruithangen dan loop je zwaar het risico om jezelf in de vingers te snijden, zoals in de Supercoppa het geval was.
Ik mis met deze tactiek de dynamiek over de vleugels. Marchisio trekt te vaak naar binnen en Pogba krijgt nauwelijks steun van een opkomende back op de linkerkant, dan is het lastig om de tegenstander breed te trekken en ruimtes te creëren achter de verdediging waar dan onze middenvelders doorheen kunnen prikken. Het gaat meer uit van het individualistische, maar dat is niet helaas niet meer zo aanwezig zoals enkele maanden terug voor één of andere reden.

Gelukkig eindelijk weer eens in Napels kunnen winnen. Forza Juve!

Heerlijke pot, heeft Lang geduurt tot de winnaar was beslist, denk dat juve zijn revanche heeft genomen voor t verlies van de supercup (als ik het goed zeg)...ook dat ter zijde, was dit een terechte overwinning!

Ik vraag me echt af hoelang Juventus Pogba nog in Turijn kan houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren