Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Juventus gaat succesvol in beroep en staat uit het niets weer op plek drie

Laatste update:

Juventus is de nieuwe nummer drie van de Italiaanse Serie A. Dat heeft niets te maken met sportieve prestaties, maar met het beroep dat voor la Vecchia Signora succesvol is uitgepakt. De club uit Turijn krijgt vijftien punten, die in januari door de rechter werden afgenomen, allemaal weer terug en stijgt daardoor vier plaatsen op de ranglijst. De straf kan wel nog opnieuw toegekend worden.

Aan het begin van dit seizoen deed de Italiaanse voetbalbond FIGC onderzoek naar diverse transfers van betaald voetbalclubs in Italië. Toen kwam aan het licht dat onder meer Juventus de jaarcijfers opkrikte door transfersommen kunstmatig hoog te houden en uiteindelijk besloot de rechter dat de club van trainer Massimiliano Allegri in gebreke was gebleven. Juventus kreeg vijftien punten in mindering en zag daardoor de kansen op de titel en Champions League-voetbal in rook opgaan.

Juve ging echter in beroep tegen de straf en dat is succesvol gebleken. Diverse Italiaanse media melden dat de club donderdag te horen heeft gekregen dat de puntenstraf is ingetrokken en dat zou betekenen dat de formatie uit Turijn een forse sprong op de ranglijst maakt. Juventus stond zevende, maar is met vijftien punten erbij de nieuwe nummer drie van de Serie A met 59 punten. De achterstand op koploper Napoli is met zestien punten nog altijd heel fors, maar la Vecchia Signora heeft wel weer een ticket voor de Champions League in handen.

Helemaal zeker is de nieuwe positie op de ranglijst voor Juve nog niet. De puntenstraf is tijdelijk ingetrokken en dat betekent dat er binnen dertig dagen een nieuwe beslissing over de zaak genomen moet worden. Dat zal het Italiaanse Openbaar Ministerie gaan doen. Mocht de puntenaftrek definitief worden doorgestreept, dan is AC Milan het kind van de rekening. I Rossoneri zakken dan naar plaats vijf en moeten op eigen kracht proberen om Lazio, AS Roma of Juve nog in te halen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

juve heeft wel alles mee deze week, die curva sud wordt ook niet gesloten na de racisme geluiden jegens lukaku, en nu deze puntjes weer terug. lekker bezig daar...

20 april 2023 om 19:00

Was ook wel raar dat er dit seizoen vaker racistische incindenten zijn geweest met fans en dat het enkel bij Juve dicht moest. Net als dat Juve de enige club was die gestraft werd met puntenaftrek. Er moet natuurlijk eigenlijk wel een straf komen voor het racisme. Maar dan moet je een zero tolerance beleid gaan houden en bij elk incident het stadion dicht en niet op willekeur. Over de straf is het laatste woord ook nog niet gezegd. Er zal een nieuw onderzoek komen.

20 april 2023 om 19:18

We hebben het enige stadion die ELKE persoon er met meerderr foto's uit kan halen. Een fout en je ligt eruit en dat is ook gebeurd met die racisten.

20 april 2023 om 19:27

Kan ook nooit goed zijn hé, een hele curva sluiten voor een paar personen..

Ja en nee, aanklager heeft nog maand om weer in tegen beroep te gaan. Die aanklagers hebben dit toch niet gebaseerd op een pakje boter? Er is echt wel wat. Maar goed, misschien wel beter, want dan MOET Milan nu wel. Misschien dat ze nu wel willen presteren in serie A.Enigs gunstig voor Juve is dat het 15 punten aftrek is, of niets; ze mogen niet zeggen oké dan maar 7 punten aftrek. Dus ze moeten met een sterke zaak terug komen, anders krijgen ze alles terug

20 april 2023 om 18:58

Je zou zeggen dat het succesvolle protest ook niet gebaseerd is op een pakje boter..

20 april 2023 om 19:20

Klopt niet. Dat van 15 punten of niets was voor dit proces. De volgende keer kunnen ze weer doen wat ze willen en we weten al wat er zal gebeuren.

20 april 2023 om 20:51

Ow serieus, dan hoop ik dat ze 6-7 punten doen; niet zo zwaar als eerst, maar genoeg zodat Milan weer in top 4 staat..

21 april 2023 om 03:25

Wil je geen gerechtigheid dan?

Onverwacht, maar erg terecht en voornamelijk welkom als juve supporter

20 april 2023 om 18:50

Terecht zou ik alleen even achterwegen houden

20 april 2023 om 19:42

Hoezo? Als achteraf blijkt dat die punten onterecht zijn afgenomen, is het terecht dat ze terug worden gegeven.

20 april 2023 om 19:43

Als je me kan vertellen waarom het onterecht zou zijn, geef ik je 100% gelijk. Maar ik wil alleen waarheden en feiten horen.

20 april 2023 om 21:43

Nou de appjes van oa de Ligt die naar buiten zijn gekomen daarover bijv. Je had precies hetzelfde gevonden als dit precies bij AC Milan gaande was maar komt hier met een Juve bril aan. En je denkt toch niet dat ze zonder enig bewijs die 15 punten aftrek eerder gehad hebben? Smerige zaken bezig daar.

21 april 2023 om 03:32

Dat bedoel ik dus. Je weet niet eens waarover je praat. Wat hebben de appjes van Matthijs, met de plusvalenza zaak te maken? Kom maar terug wanneer je je wat meer verdiept hebt in de werking van de Italiaanse voetbalbond en al de dubieuze zaken van het verleden tot nu van alle Italiaanse clubs. Zo maar online wat roepen is toch zo makkelijk.

20 april 2023 om 19:09

Het betekent niet dat de zaak daarmee is afgesloten. De zaak moet opnieuw van de rechter.

Waardeloos artikel hierboven trouwens, wordt helemaal niet ingegaan op de waarom.

Waar in beroep gaan al niet goed voor is. Ik vraag mij wel af hoe ze dan wel gestraft gaan worden want hier moet wel een straf op staan

20 april 2023 om 19:02

Hoezo? Succesvol in beroep betekend dus gewoon dat er fouten zijn gemaakt tijdens het proces en dus het hele vonnis wordt teruggedraaid. Niet alleen de strafmaat. Juve is dus in principe voor de wet onschuldig. Ik weet niet hoe het in Italië werkt, maar je kan nu meestal niet nog een keer procederen voor hetzelfde strafbare feit. Anders blijf je bezig.

20 april 2023 om 19:11

Helemaal niet. Je kan altijd in hoger beroep bij een misdrijf. Als je praat over vormfouten, hoeft dat ook niet altijd consequenties te hebben. Nu kijkt een andere rechter naar de zaak. En die kan Juventus ook gewoon straffen.

20 april 2023 om 20:30

Dat is het nou net het rare aan deze zaak . Er bestaan geen regels voor de waarde bepaling v.e. speler , dus ook geen overtredingen en straffen . En toch werden ze gestraft voor iets waar geen wet of straf voor is . Voor dezelfde aanklacht waren aan ze al 2x vrijgesproken en de 3de keer ineens wel zonder nieuw bewijs gestraft . De gehele rechtenwereld in Italie was stomverbaasd hoe dit kon aangezien de straf wettelijk niet legitiem was .
Nog een leuk detail : achteraf kwam er bewijs vrij dat de hoofdaanklager en 2 leden van de rechtbank die Juve gestraft heeft echte Juve haters waren die vonden dat Juve kost wat kost gestraft moest worden .
De andere rechttzaak betreft overeenkomsten met de spelers over het later betalen van salaris tijdens de corona crisis . Die zaak loopt nog .

De Milanese champions league halvefinalisten staan 5e en 6e. Best ironisch

20 april 2023 om 18:52

Haha inderdaad Milan en Inter dus volgend jaar europa league

21 april 2023 om 09:40

En de nummer 3 en 4 in de halve finale Europa League. Jammer dat Fiorentina geen eerste staan, dan hadden de nummer 1 en 2 in de halve finale ECL kunnen staan haha. Nu Fio 9e en Lazio al uitgeschakeld. Italie heeft een goed jaar met misschien wel 4 finalisten. Ik denk (city vs) Milan, Roma (vs) Juventus. West Ham gaat zeker weten door tegen Basel, AZ en Fiorentina zal er echt om gaan, ik ben benieuwd daar.

Ik ben heel benieuwd wat de motivatie is van het slagen van dit beroep, ik vertrouw die club en het management van die club totaal niet. Klinkt erg cynisch maar dan hadden ze door de jaren heen het maar niet zo moeten verkloten.

20 april 2023 om 18:52

Er zijn meerdere clubs in italie wat hier ook voor gestraft kunnen worden.. nee maar alleen juve kreeg dit, of iedereen of niemand

20 april 2023 om 18:55



Heel veel zaken moeten opnieuw onderzocht worden. De aanklager vroeg om 9 punten aftrek en toch werden het er 15. Er zijn een heleboel clubs aangeklaagd en enkel Juventus is gestraft. Nu was er ook weer heel veel onenigheid. Kortom, Juventus is te snel gestraft en nu zal er uit verder onderzoek blijken wat er nou precies allemaal mis is gegaan en zal er waarschijnlijk een nieuwe straf volgen.
Ik neem (door verleden van Juve) mensen niet kwalijk dat ze zonder feiten zullen roepen dat het corruptie is of iets dergelijks dat deze straf is teruggedraaid( voor nu). Ik denk wel dat door de vele onenigheid in deze zaak, het een juist besluit is om deze straf in te trekken en verder onderzoek te doen.

21 april 2023 om 09:44

Altijd een hekel gehad aan Juventus, maar goed dat de straf is teruggedraaid. Deed toch wel pijn om ze zo te zien afglijden. Roma meermaals 2e geeindigd, met altijd Juve daarboven.. Hadden helaas niet gek veel in te brengen tegen dit geweldige team toendertijd. Nu is Juventus weer concurrent, maar helaas spelen wij en ook zij niet meer voor de scudetto.

ot: Deze uitspraak komt mij als Roma supporter ook wel ten goede na de laatste berichtgeving haha. Al ben ik wel van mening dat wanneer regels worden overtreden hier een passende maatregel op moet staan.

Gelukkig maar! Was natuurlijk al vrij zeker op basis van nieuws de afgelopen dagen maar toch goed dit bevestigd te zien worden. Hopen dat het een boost geeft voor vanavond.

Grappig dat er hier zoveel reageren maar waarschijnlijk niets weten of volgen. Dit is een voorlopig verdict. De -15 waren boven alle proporties oa. Daarnaast is er gezegd dat de aanklager een document achterhield voor Juve waardoor Juve sterk stond.

Het onderzoek loopt gewoon verder en tegen het einde van de competitie komt er waarschijnlijk iets uit de bus. Echter worden de andere clubs ook onderzoekt. Het grappige is dat in het sportrecht niets staat van plusvalenza en het vergrote van prijzen. Echter in het strafrecht bv wel..

De kous is natuurlijk nog niet af want er gaat gewoon verder onderzoek komen, Juventus heeft de punten voor nu in ieder geval terug gekregen. Voor Roma is het nu extra belangrijk om de Europa League te winnen en voor Inter en AC Milan is er nog een reden bijgekomen om de Champions League te willen winnen! Wie weet gaat Juventus alsnog gestraft worden, daar ga ik eigenlijk wel een beetje van uit, maar je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen als je de andere clubs bent en nog een kans maakt om Champions League voetbal te spelen op een andere manier!

Er zal een nieuwe zaak volgen omtrent dezelfde aanklacht. Echter moet de aanklager nu met ander bewijs komen. Gezien de punten natuurlijk niet voor niks zijn teruggegeven. Was al gek dat andere clubs niet voor hetzelfde waren gestraft. Goed nieuws in ieder geval.

Hoezo heeft dit niet met een sportieve prestatie te maken. Juve speelt niet fantastisch voetbal maar elk punt dat ze nu hebben is verdient.

Dat Juve ook als enige ploeg gestraft werd (en misschien nog wordt) is hetgeen dat logisch gezien niet zou moeten kunnen aangezien we over een “misdrijf” spreken waar je per definitie minimum 2 partijen voor nodig hebt.

In België heeft operatie properen handen geen sportieve gevolgen gehad voor geen enkele ploeg, Barcelona blijft maar kopen zonder geld, de calciopoli in Italië 2006 is juve ook als enige gestraft geweest waar anderen ook in betrokken waren.

Dit is niets meer dan een heksenjacht.

20 april 2023 om 19:01

Ze hebben niet gesjoemeld. Ze doen wat alle andere clubs doen, bestaat geen regel over.

Wat n haat allemaal hier zeg. Mensen roepen van alles zonder maar iets te weten. Voetbalzone had ook wel wat meer informatie kunnen posten.

Ten eerste waren er 11 clubs waaronder Napoli die verdacht werden van transferbedragen van spelers aan te dikken voor hun jaarcijfers.

Alle clubs werden vrijgesproken omdat er werd gezegd dat je niet echt kan bepalen wat een speler waard is, wat de gek voor wil betalen. Alle clubs behalve Juve omdat er opeens 'nieuw bewijs' opdook, beetje raar maar oke.

Ten tweede, de aanklager vroeg om 9punten mindering en toch kreeg Juve 15, ook wel beetje raar....

Ten derde Juve is helemaal nergens van vrijgesproken. De strafpunten zijn vooralsnog teruggedraaid maar de zaak gaat helemaal opnieuw bekeken en berecht worden (als ik me niet vergis geldt dat ook weer voor die andere 10 clubs die in eerste instantie werden beschuldigd).

Mensen die maar beetje onzin lopen te roepen, die moeten weten dat Juve zwaar gehaat wordt in Italië, ook door de Italiaanse voetbalbond. Er worden steeds dubbele standaarden gehanteerd als het om Juve gaat.

Wat Barça deed met die scheidsrechters voorzitter is vele malen erger dan de Calciopoli van 2006. Overigens deden inter en andere clubs precies hetzelfde is jaren later gebleken maar de zaak was al verouderd om nog wat van te maken.

Dus mensen, lees eerst wat info als je het echt interessant vindt en als je het niet interessant vindt en alleen de krantenkoppen leest, hou je commentaar voor jezelf.

20 april 2023 om 19:12

Het is ook gewoon een slecht artikel waar werkelijk niets informatief in staat.

20 april 2023 om 19:17

Een beetje zoals hier dus geoordeeld wordt over Fortuna. Lukraak roepen zonder enige kennis van zaken. Ik ken het gevoel wat je nu hebt.

20 april 2023 om 19:37

Dit gevoel hebben we al sinds 2006... vermoeiend maar we geven niet op om de waarheid te vertellen.

Kijk, nu is het toch nog een acceptabel seizoen, met misschien nog een Europese prijs.En VZ, waarom heeft dit niets te maken met sportieve prestaties?

Niet echt tevreden met dit. Opnieuw spelen ze met de moraal van het team. Om van -9 ineens naar -15 te gaan lukte op een paar uren maar gerechtigheid geven lukte zelfs niet in een paar maanden. Geen verrassing. Zo gaat dat in Italie met Juventus. Ik zal zeggen wat er zal gebeuren. Als Juve in de top 4 eindigt gaan ze net zoveel punten aftrekken zodat ze buiten de top 4 eindigen. Ongelooflijk wat een corrupt voetballand als je je een beetje verdiept. Helaas konden ze niet gewoon de 15 punten teruggeven want dan moesten ze hun fout toegeven en was het 1 soep op de voetbalbond. Forza Juve. We komen toch altijd terug.
Ps: dit artikel was er nog redelijk snel. Helaas was er maandagavond geen artikel over het echte calciopoliverhaal wat op de rai werd verteld.

Lol Milan en Inter buiten de top-4 nu maar wel in de halve finale CL.

Best frappant hoeveel mensen reageren zonder de feiten te kennen. Juventus heeft volgens de huidige voetbalwetten niets verkeerd gedaan... En als men nu toch ploegen zoals Juventus hiervoor willen straffen dan kunnen ze alvast beginnen met de hele Serie A met minpunten te laten starten alsook ploegen zoals Barcelona of Manchester City die hierin zijn meegegaan. Daarnaast merk ik enorme haat jegens Juventus en hun "corrupte" verleden zoals Calciopoli, maar recent zijn er heel wat documenten verschenen waarbij de betrokkenheid bij ploegen zoals Inter ook duidelijk naar voren kwam. Waarom wordt Juventus altijd alleen bestraft? Voor mij een raadsel. In pleit ze niet volledig vrij, maar iedereen gelijk voor de wet en alle betrokken ploegen in zo nare kwesties bestraffen.

20 april 2023 om 19:34

Kijk hier lees ik een paar goede dingen van mensen.. word er ziek van dat sommige mensen maar wat roepen ohja er staat weer juve laten we ze maar eens haten! Zonder echte verhalen te hebben gelezen etc.. forza juve

20 april 2023 om 21:16

Succesvolle ploegen vangen nu eenmaal meer wind dan anderen... Op zich een compliment naar Juve toe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren