Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jubilaris Steven Berghuis kan persoonlijk record verbeteren tegen RKC

Laatste update:

Dick Advocaat is vorige week zondag goed van start gegaan bij Feyenoord. Onder zijn leiding werd het duel met VVV-Venlo met 0-3 gewonnen,waarna een 1-1 gelijkspel tegen Young Boys in de Europa League volgde. Het was niet het resultaat waar men in Rotterdam op hoopte. Zondag moeten de Rotterdammers opnieuw aan de bak, dit keer tegen hekkensluiter RKC Waalwijk. Opta beschouwt voor op het duel in De Kuip, zondag vanaf 16.45 uur.

o Feyenoord en RKC troffen elkaar 24 keer in alle competities deze eeuw, de Rotterdammers wonnen in deze periode even vaak niet (12 keer: 7 keer gelijk, 5 keer verlies) als wel van de Waalwijkers.

o Feyenoord wist voor het eerst sinds 2009 niet de nul te houden in negen opeenvolgende thuiswedstrijden in de Eredivisie; de laatste keer dat dit de Rotterdammers tien keer op rij overkwam was in 2007, toen was RKC de tiende tegenstander in die reeks.

o Feyenoord is dit jaar ongeslagen in de vijf Eredivisie-duels met promovendi (vier keer winst, eenmaal gelijk), het laatste jaar waarin Feyenoord niet verloor van een promovendus was 2012 (waaronder een gelijkspel tegen RKC Waalwijk).

o Steven Berghuis kan tegen RKC voor de tweehonderdste keer in actie komen in de Eredivisie, de aanvaller was in 2019 veertien keer trefzeker en maakte nog nooit vijftien competitiedoelpunten in één kalenderjaar (ook veertien in 2017).

o Feyenoord scoorde in vier van de laatste vijf competitieduels van buiten de zestien en maakte dit seizoen meer Eredivisie-doelpunten van buiten het strafschopgebied dan elke andere ploeg: zes.

o Sinds het Eredivisie-debuut van Jan-Arie van der Heijden voor Feyenoord won de ploeg 64 procent van de competitiewedstrijden waarin de verdediger in actie kwam (2,1 punten per duel), zonder hem wonnen de Kuipbewoners 54 procent van hun Eredivisie-duels (1,8 punten per duel).

o RKC won afgelopen speelronde voor het eerst sinds maart 2014 een Eredivisie-wedstrijd, de laatste keer dat de Waalwijkers twee opeenvolgende zeges in de Eredivisie wisten te boeken was in mei 2013.

RKC won vorige week voor het eerst dit seizoen. Heracles Almelo werd met 2-0 verslagen.

o Geen ploeg won dit seizoen procentueel gezien zo weinig persoonlijke duels in de Eredivisie als RKC (46,2%), terwijl Feyenoord juist gedeeld het hoogst scoort in dit klassement (54,0%, net als ADO).

o Alleen Dusan Tadic (41) en Steven Bergwijn (26) creëerden dit Eredivisie-seizoen meer kansen uit open spel dan Stijn Spierings (25, net als Calvin Stengs).

o Dylan Vente was in dienst van Feyenoord gemiddeld elke 106 Eredivisie-minuten betrokken bij een doelpunt (4 goals en 6 assists in 1054 minuten), voor RKC was de aanvaller in 554 minuten nog niet goed voor een treffer of een assist.

Wat verwacht jij van Feyenoord - RKC Waalwijk?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Normaal zou je denken dat het een makkie is voor Feyenoord. Dit seizoen is niks meer een makkie voor Feyenoord. RKC speelt heel aardig voetbal en wie weet maken ze het Feyenoord nog moeilijk.

9 november 2019 om 14:56

Vvv was een makkie en RKC staat laatste.

9 november 2019 om 23:10

Rkc speelt echter echt leuk voetbal en vvvv niet! Ben afgelopen donderdag bij Feyenoord op uitnodiging aanwezig geweest en schrok mij dood van het gebodene. Natuurlijk met mijn seizoenkaart bij Ajax vind ik veel Nederlandse ploegen niet kunnen maar Feyenoord slaat echt alles! Het zal niet 45 minuten 0-0 moeten blijven want bij rkc lopen meer spelers met een idee dan bij Feyenoord helaas.

10 november 2019 om 16:18

RKC voetbalt wel echt veel beter dan VVV hoor. Kwestie van tijd voor Venlo de rode lantaarn overneemt denk ik. Desalniettemin moet Feyenoord deze pot gewoon winnen natuurlijk, daar heb je gelijk in.

9 november 2019 om 15:34

Twente was ook een makkie.

10 november 2019 om 08:06

Tot gister had RKC de meeste tegendoelpunten... dus aardig voetbal... Ik weet het niet

Hopelijk kan RKC Feyenoord wel partij gegeven en maken ze er een leuke pot van. Masr uiteindelijk zou Feyenoord wel winnen.

Die statistieken van Berghuis bij Feyenoord zijn wel echt ontiegelijk goed. In 136 wedstrijden goed voor 54 goals en 45 assists. Dat is vrij uitzonderlijk.

9 november 2019 om 13:01

Dan te bedenken dat er wekelijks mensen zijn die Berghuis weinig toe vinden voegen...

9 november 2019 om 13:41

Maar het is wel maar bij Feyenoord. Goede speler die Berghuis maar subtop. Maar voor Feyenoord een topper. Tegen RKC gaat Dickie gewoon weer punten pakken. Langzaam aan kruipt Feyenoord naar plek 4-5. Licht aan het einde van de tunnel gelukkig.

9 november 2019 om 13:54

Die 'maar bij Feyenoord' is wel de grootste dooddoener Wouter. Doe de cijfers even naast Ziyech leggen en zie dat hij op 2 kansen na dezelfde stats overlegd, Bij Maar Feyenoord terwijl Ziyech dit doet bij een 100++ miljoen formatie doet. En nee, Berghuis is niet iedere wedstrijd top, zo ook anderen op die positie niet. Ik hoop op een leuke wedstrijd, RKC speelt leuk de laatste tijd maar verwacht wel een overwinning van me club.

9 november 2019 om 14:06

Wat is dit nou weer voor onzin man? Is Stengs minder omdat hij maar bij AZ speelt? Word een beetje moe van iedereen die denigrerend doet over alle spelers in de Eredivisie die niet bij Ajax spelen 'want geen top'. Ik kan enorm van Berghuis genieten, echte gifkikker die durf in zijn spel legt. Probeer dat nou ook eens zonder meteen te refereren naar de club waar hij speelt.

9 november 2019 om 14:28

Berghuis is voor de Eredivisie een topspeler. Bij elke andere club in Nederland zou hij zo mee kunnen doen. Ook bij Ajax, ook bij PSV. Bij Ajax zou hij niet zo veruit de beste zijn als bij Feyenoord, maar hij zou zeker van waarde kunnen zijn

9 november 2019 om 14:57

Bobiku, Vind het altijd bekrompen reacties als het om Steven gaat. Ik denk zelfs als hij bij Ajax zou spelen dat hij het nog beter zou doen dan bij ons. Maar goed, er zijn er altijd die hem kleiner willen maken...

10 november 2019 om 00:20

Bij Ajax zou hij op de bank zitten. Het is een leuke speler, maar in de belangrijke wedstrijden zie je hem meestal niet.

Berghuis hoort gewoon basis in Oranje. Buitencategorie. Beter dan Bergwijn. Beter dan Promes.

10 november 2019 om 00:22

Berghuis buitencategorie? Vanuit welke categorie bekeken? Waarom is hij bij geen enkele bondscoach basisspeler? Of was dit sarcastisch?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren