Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

José Mourinho komt met venijnige theorie over boek van Arsène Wenger

Laatste update:

In de onlangs verschenen autobiografie van Arsène Wenger, My Life in Red and White, komt de naam van José Mourinho niet voor. De twee managers ontwikkelden in de afgelopen decennia een rivaliteit in Engeland; ze stonden negentien keer tegenover elkaar en Mourinho noemde zijn collega in 2014 een 'specialist in falen'. Dat hij desondanks niet wordt genoemd in de autobiografie, verbaast de huidige trainer van Tottenham Hotspur niet.

In de autobiografie schrijft Wenger over zijn periode als trainer van Arsenal tussen 1996 en 2018. Hij trof Mourinho in diens periodes als trainer van Chelsea en Manchester United. Van de negentien onderlinge duels won Wenger er slechts twee; Mourinho zegevierde tien keer. Zeven keer bleef het treffen onbeslist. De Portugees wordt vrijdagmiddag op de persconferentie voorafgaand aan het thuisduel met West Ham United gevraagd waarom hij denkt dat zijn naam niet voorkomt in het boek en reageert op vileine wijze.

"Omdat hij nooit van me heeft gewonnen. Je gaat geen hoofdstuk schrijven over een reeks van twaalf of veertien wedstrijden zonder overwinning, dus waarom zou hij?", vraagt Mourinho zich lachend af. "Een boek is iets waar je gelukkig en trots van moet worden, dus ik snap het heel goed." De relatie tussen Mourinho en Wenger bereikte een dieptepunt in oktober 2014, toen ze het op Stamford Bridge aan de stok kregen langs de zijlijn. Wenger betrad de technische zone van Chelsea en gaf een duwtje aan Mourinho, die op zijn beurt reageerde.

Het was zeker niet de eerste keer dat beide trainers overhoop lagen. De relatie liep al in 2004 een eerste deuk op, nadat het Arsenal van Wenger door nieuwkomer Mourinho en diens Chelsea van de troon was gestoten als kampioen van Engeland. Wenger verweet zijn collega toen een defensieve tactiek te hanteren. "We leven in een wereld van winnaars en verliezers. De sport is echter in gevaar als teams weigeren het initiatief te nemen", zei hij toen. In de daaropvolgende jaren kregen Wenger en Mourinho het nog vaak verbaal aan de stok.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha ik mis dit soort rivaliteit wel in het voetbal tegenwoordig. Vroeger had je echte rivaliteit maar toch wederzijds respect van beide managers. Tegenwoordig heb ik het gevoel dat ze allemaal vrienden van elkaar willen zijn en dat vind ik helemaal prima maar ergens haalt dat ook de speciale rivaliteit weg die bij de sport hoort naar mijn mening.

16 oktober 2020 om 15:04

Eens, je ging echt voor Arsenal - Chelsea zitten door de rivaliteit tussen Mourinho en Wenger. Zelfde als bijvoorbeld Mourinho en Guardiola bij Barca en Real toendertijd. Die rivaliteit zie je eigenlijk nergens meer nu.

16 oktober 2020 om 16:09

Pff de Clasicos toentertijd waren echt oorlog, elke wedstrijd was er echt minimaal 5 keer een controversieel moment. Geweldige tijd.

16 oktober 2020 om 15:26

Nee je mist niet. Want als het gebeurd dan staan wij klaar om moord en brand te schreeuwen. Mensen hebben een dun huidje helaas.

Mourinho mag wel wat meer respect hebben voor een man als Wenger. Daar kan hij nog veel van leren.

16 oktober 2020 om 17:33

Tja daarvoor moet je klasse hebben... iets waar Mourinho zeker geen overschot van heeft. En het zal hem ook steken dat Wenger veel meer respect krijgt en aanzien geniet dan Mourinho, ook al heeft die laatste meer belangrijke prijzen gewonnen.

16 oktober 2020 om 22:28

Ah nog iemand die geen flauw benul heeft van wat Wenger allemaal bereikt als trainer en zijn mening volledig baseert op de laatste 5 jaar van zijn carrière... Kampioen in Ligue 1 en PL, finale CL, uefa cup en EC II gehaald, ongeslagen kampioen geworden, PL voetbal gerevolutioneerd, +20 jaar bij dezelfde club, + 20 prijzen gepakt in zijn carrière, een palmares als trainer dat groter is dan de meeste PL clubs,nr 3 trainer met meeste CL wedstrijden,... maar goed, focus maar op enkele zware nederlagen🙄

Rivaliteit is 1 ding, respect voor elkaar is een ander ding. Echte kampioenen tonen respect. Mourinho mag wel meer van het tweede tonen

Mourinho geeft gewoon eerlijk antwoord, op zijn minst in zijn ogen. Overigens had ik op youtube juist een filmpje gezien over hun vermeende liefdesaffaire. Wellicht was het geen geschikte content voor een biografie.

16 oktober 2020 om 16:01

Dat was tegen Man United.

16 oktober 2020 om 17:34

@Hoog: nee dat was tegen het Utd van Ferguson. Ook tussen die twee was er vaak discussie maar ze hadden desondanks steeds respect voor elkaar. Nogal een verschil met Mourinho...

16 oktober 2020 om 16:17

Het is ooit 6-0 geworden in Mourinho's tweede periode bij Chelsea.

Mourinho blijft altijd een vrij kinderachtig mannetje, met een groot ego en een hoop geschreeuw en show, maar eronder is het gewoon weinig vernuftig. Hij weet heel goed spelers te raken door middel van zijn charisma, maar wanneer dat trucje niet meer werkt en er moet op een andere manier geprikkeld worden, dan valt het doek al snel. Zijn manier van werken oogt redelijk oppervlakkig. Viel mij ook op tijdens de All or Nothing docu van Tottenham; ik had veel meer verwacht van zijn speeches. Al zie je daar wel dat hij wat menselijker overkomt; heeft ook een aardige klap gehad natuurlijk na al dat gefaal de afgelopen jaren.

16 oktober 2020 om 15:57

Maar je had ze bijv een keer samen als analist geloof ik, En toen gingen ze heel goed met elkaar om. Mourinho kan soms heel scherp zijn met zijn grappen en ik denk dat dit een scherpe grap was

Manager van Spurs, dat zegt alles over deze uitspraak. Volgens mij hebben ze best wat respect voor elkaar, net als Wenger en Ferguson hebben. Een sneer naar elkaar hoort bij de rivaliteit.

16 oktober 2020 om 17:36

Nee Mourinho lijkt een soort van obsessie te hebben voor Wenger waardoor hij elke gelegenheid gebruikt om een sneer uit te delen. Wel bizar dat Mourinho niets zegt over het feit dat hij zo vaak verloren heeft van Guardiola ( en vaak vernederd werd zelfs). Toont nog maar eens wat voor een naar egocentrisch mannetje Mourinho is...

Keek laatst die docu op Netflix van Mourinho, playbook, eerste vraag ging over zijn herinnering als kind. Ik weet niet wat er gebeurd is maar die koudheid naar buiten, het defensieve, een tegenstander moeten hebben om te verslaan en het vechten voor waardering zegt waarschijnlijk veel over waarom hij er niets over wilde vertellen.

De laatste keer dat ik ze samen zag was in de studio waar ze samen een analyse deden over de CL finale, met groot respect voor elkaar. Dacht dat Mourinho dit soort kinderachtige uitspraken wel achter zich had gelaten.

En als Mourinho wel in Wenger zijn boek zat dan zal Mourinho een andere manier gevonden hebben om een sneer uit te delen naar Wenger. Ja Wenger won vrijwel nooit van Mourinho maar iedere manager heeft wel een manager waar ie niet goed tegen is. Guardiola wint vrijwel nooit iig niet van het Liverpool van Klopp. Zo heeft Pep 7x gewonnen van Mourinho maar 3x verloren en 6x gelijk. Dus wat het zegt het nou allemaal? Wat wel feit is dat rivalteit tussen Wenger en Mourinho heel gaaf was om te zien en heeft bewezen op het ene duw momentje van Wenger na, hij over een dikke huid beschikt als het gaat om beledigingen ontvangen van Mourinho. Het maakt de PL wel speciaal managers die heel actief bezig zijn dan zij die alleen maar 90 minuten stil zitten op de bank. Daarom ook zo blij met Bielsa bij Leeds tot nu toe , heerlijk om naar El Maestro te kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren