Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jos Luhukay zet punt achter eerste Nederlandse avontuur en vertrekt bij VVV

Laatste update:

Jos Luhukay is niet langer de trainer van VVV-Venlo, schrijft De Limburger. Bronnen binnen de club hebben de krant gemeld dat de 58-jarige Limburger in overleg met de technische leiding heeft besloten zijn tot 2023 doorlopende contract per direct te beëindigen. Zijn dienstverband bij VVV was Luhukays eerste Nederlandse, daar de oefenmeester hiervoor enkel aan het roer stond bij Duitse of Engelse clubs.

Luhukay werd in maart 2021 aangesteld als hoofdtrainer van VVV als opvolger van de ontslagen Hans de Koning. Zijn taak was de om de club, die destijds een punt boven de degradatiestreep bungelde, in de Eredivisie te houden. Daar slaagde Luhukay niet in, waardoor hij en zijn team gedwongen waren tot een seizoen op het tweede niveau. Aan het eind van de rit eindigde VVV op een teleurstellende tiende plek, waarbij een terugkeer naar de Eredivisie geen enkel moment echt in zicht leek.

Intern kwam al vroeg in het seizoen veel verzet tegen 'de Duitse werkwijze' van Luhukay. In december rapporteerde De Limburger al dat een deel van de spelersgroep en staf in de clinch zou liggen met de trainer. Desalniettemin werd het aflopende contract van Luhukay met één seizoen verlengd door de clubleiding, mede vanwege het vertrouwen met zijn voetbalvisie. Een halve maand nadat een nieuw conflict tussen Luhukay en hoofd jeugopleiding Roger Bongaerts aan het licht kwam, besloot eerstgenoemde echter alsnog te vertrekken uit Venlo.

Daarmee komt er een vroegtijdig einde aan Luhukays eerste Nederlandse dienstverband. Tijdens zijn spelerscarrière debuteerde de oud-middenvelder ook al voor VVV, in wiens shirt hij tot 95 duels kwam. Na omzwervingen bij (het voormalige) SVV en RKC Waalwijk streek Luhukay neer in Duitsland, waar hij ook zijn spelerscarrière beëindigde. Zijn grootste successen als trainer beleefde hij bij Gladbach en Hertha, waar hij kampioen werd in de 2. Bundesliga.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sjonge dat is ook wel een deceptie geworden zeg. Het ging in de Eredivisie natuurlijk al beroerd toen hij kwam, maar ik vond het in verhouding echt nog wel een redelijk grote naam die VVV binnen wist te halen, maar onder hem is heb ik geen moment gedacht dat ze het nog weer om konden draaien. Als hij dan vervolgens ook geen moment indruk gemaakt heeft in de KKD vraag je jezelf toch een beetje af hoe aan zoveel Engelse en Duitse clubs gekomen is.

30 mei 2022 om 11:33

Hij heeft het op het tweede niveau in Duitsland dus goed gedaan, niet zo heel vreemd dus. Een trainer moet ook maar net bij een spelersgroep passen en ook het materiaal hebben om wat voor elkaar te krijgen. Op beide punten was dat niet het geval.

30 mei 2022 om 11:44

Ik heb hieronder wat uitgebreider gereageerd op een reactie met dezelfde strekking, maar zoals ik daar ook al zei; ik verwijt hem niet zo heel veel, maar had er wel meer van verwacht. Het spelersmateriaal van VVV is inderdaad bagger, maar hij heeft juist heel veel ervaring met dat ge-heen-en-weer met clubs tussen het eerste en tweede niveau en heeft het werkelijk niets beter gedaan dan zijn voorganger; dat had ik niet helemaal verwacht

30 mei 2022 om 12:04

Dit is zo'n ouderwetse trainer zoals Verbeek. Bij de huidige generatie werkt dat niet echt meer volgens mij. Je kan best veel discipline eisen, ik weet zeker dat Klopp geen genade heeft met zijn spelers en dat spelers ook alles willen geven, maar altijd dat boos zijn en streng doen en een grafstemming veroorzaken zoals Verbeek en Luhukay werkt niet meer. Louis heeft dat ook begrepen en is milder geworden.

30 mei 2022 om 11:34

Ik denk dat het bij VVV ook gewoon aan het spelersmateriaal ligt. In de Eredivisie hadden ze al een kwalitatief zwak team dat mentaal ook nog eens helemaal geknakt was. Afgelopen seizoen hadden ze zelfs voor KKD-begrippen een team waarmee je absoluut niet voor de bovenste plaatsen mee gaat doen. Een erg teleurstellende periode voor VVV, maar ik betwijfel of het terecht is om dat volledig op het conto van Luhukay te zetten.

30 mei 2022 om 11:42

Dat de selectie van VVV de afgelopen twee seizoenen puur brandhout was heb je wel gelijk in en mag je vooral de directie aanrekenen, maar Luhukay heeft het werkelijk niets beter gedaan dan zijn voorganger en dat had ik ergens wel een beetje verwacht. Hij heeft vaak genoeg voor promotie/degradatie gestreden met zijn clubs, dus zou het spelletje dat hij moet spelen met zo'n club om iets om te draaien of voor een opwaartse spiraal te zorgen toch wel snappen?

Ik verwijt hem niets hoor gezien het materiaal van VVV, maar ik had toch wel iets meer verwacht dan dit eigenlijk gezien zijn ervaring en naam in het buitenland.

30 mei 2022 om 18:36

Je verwijt hem niks en toch geef je hem een sneer

Zwaar mislukt deze man bij VVV , zou als ik een club was echt 3x nadenken voordat ik deze man aanstel.

Goedzo, wegwezen. Nooit begrepen waarom de club zich zo achter hem schaarde. Die jonge gasten bevriezen onder hem. Staat als een gek langs de lijn te schreeuwen en schelden, zo ontzettend negatief. Zelfvertrouwen van die jongens is zo laag. Spelers worden daar echt niet beter van, wat een gek.

30 mei 2022 om 13:01

Jos had moeite met zijn Duitse trainersmentaliteit (ofja ervaringen) om te zetten in de Nederlandse. In de Bundesliga zijn ze dit wel gewend om soms hard aangepakt te worden, maar die jonge gozers schrokken zich te pletter op de manier waarop hij te werk ging.

30 mei 2022 om 17:39

Toch typisch dat de jongere generatie van slag raakt van wat orde, tucht en discipline.

30 mei 2022 om 17:50

Onzin. In zekere mate is dat zo, maar dit sloeg nergens op. De meeste mensen worden er niet beter van als ze 90 minuten lang door een idioot worden uitgekafferd.

30 mei 2022 om 22:08

Natuurlijk is iemand 90 minuten lang uitkafferen geen ideaalbeeld, maar zoals gezegd is dit gewoon zijn manier van aanpakken. Die jonge knullen hebben wellicht onder andere trainers kunnen lummelen, maar dat zette geen zoden aan de dijk.
Daarbij zou dat niet nodig zijn geweest als ze niet hadden gestaan waar ze stonden.

Zoals gezegd heeft hij een andere mentaliteit, harde aanpak en wil hij vooral niet veel tijd kwijt zijn aan vervelende spelers die maar wat aanlummelen.
En laten we eerlijk zijn: De nieuwe generatie spelers (o.a. jongens als Memphis, even een extreem voorbeeld) hebben gewoon iemand nodig die ze een draai om de oren geeft bij haantjesgedrag.

30 mei 2022 om 18:29

Als die snotneuzen af en toe eens nasr die "gek" hadden geluisterd en wat mentaliteit zouden tonen hadden ze het heel wat beter gedaan. Maarja je mag tegen de jongetjes tegenwoordig niet meer roepen want dan raken ze van slag.
Ik vraag me af hoeveel wedstrijden jij van VVV überhaupt hebt gezien..want als "addict" zijnde heb je géén tijd om nasr VVV te kijken

Met zo'n erbarmelijk slechte selectie viel er ook niks van te maken. Dat is de schuld van Bogers en niet van Luhukay. Spelers hebben een vreselijk mentaliteit probleem. Deze trainer wist als speler uit Venlo wat je moet brengen op het veld. Wat er nu staat...vreselijk

30 mei 2022 om 23:26

Als ze bij VVV slim zijn (en qua beleid waag ik dat te betwijfelen) proberen ze Bob Peeters binnen te halen!

Bij een aantal Duitse clubs succesvol geweest. Helaas voor hem is het niks geworden bij vvv al is de selectie natuurlijk ook bagger

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren