Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jordi Cruijff laat Laporta in ‘emotioneel gesprek’ weten te vertrekken bij Barça

Laatste update:

Jordi Cruijff vertrekt na dit seizoen bij Barcelona, zo maken de Catalanen bekend via de officiële kanalen. De zoon van Johan Cruijff heeft dinsdagochtend tijdens ‘een emotioneel gesprek’ aan president Joan Laporta laten weten dat hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen. De sportief directeur van Barcelona gaat na twee jaar op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Het vertrek van Cruijff betekent dat er nog een vacature vrijkomt in de sportieve tak van de directie van Barcelona. Eerder vertrok ook al directeur profvoetbal Mateu Alemany. De Spanjaard staat op het punt om te tekenen bij Aston Villa in de Premier League. Barcelona is met oud-speler Deco in gesprek om Alemany op te volgen in het Spotify Camp Nou.

Cruijff werd intern gezien als potentiële opvolger van Alemany, maar heeft nu dus besloten om Barcelona na twee jaar te verlaten. De 49-jarige oud-voetballer was in het seizoen 2021/22 technisch adviseur van de Catalanen alvorens hij vorig jaar zomer promoveerde tot sportief directeur. “Gedurende zijn twee seizoenen hier heeft Cruijff een belangrijke rol gespeeld in de reconstructie van het eerste elftal met een aantal extreem wijze beslissingen”, zegt Barcelona in een statement.

“Hij liet ook zien over het vermogen te beschikken om goede relaties op te bouwen met de technische staf van de club. Barcelona wil Cruijff bedanken voor zijn belangrijke contributie als onderdeel van de directie en wenst hem al het geluk in zijn verdere professionele carrière”, aldus de Spanjaarden. De achtvoudig international van Oranje speelde 54 wedstrijden voor Barcelona tijdens zijn carrière.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In drie maanden zijn er drie belangrijk pionnen weg bij barca ,dit is geen goede teken.

16 mei 2023 om 16:40

Cruyff, Alemany en Busquets? De derde kan ik niet zo goed inbeelden. Zijn twee belangrijke pionnen, maar zeker niet onvervangbaar. Er lopen TD’s en AD’s rond met een grotere/betere cv dan Cruijff en Alemany.

16 mei 2023 om 17:31



We moeten het vertrek van Almany ook niet overschatten. En dan bedoel ik meer in de zin van dat hij bij Villa wss veel meer zal gaan verdienen dan dat hij nu bij Barca doet. Om verder nog maar te zwijgen dat de bestuurlijke functies in Engeland toch heel anders worden ingevuld dan in Spanje. Ik denk dus niet dat we daar intern echt teveel moeten gaan suggereren. Zijn vertrek is natuurlijk wel een aderlating als je ziet wat voor werk hij heeft verricht ten goede van de club.

Aangezien het bestuurlijk en financieel toch nogal een rommeltje is bij Barca, vraag ik me af in hoeverre Cruijff daar debet aan is geweest of in hoeverre hij het gevoel heeft dat er nog meer shit boven komt drijven. Want het is op zich opmerkelijk dat je in de huidige Barca op bestuurlijk vlak roept dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging. Barca lijkt mij als sportief directeur een enorme kluif

16 mei 2023 om 16:39

‘Opzoek naar een sportieve uitdaging’ is altijd toch een soort smoes om andere redenen niet te openbaren. Er zal vast wel iets anders aan de hand zijn.

16 mei 2023 om 17:16

Nouja of hij heeft gewoon echt een andere club. Misschien gaat hij wel naar Ajax om daar hoofd jeugdopleidingen te worden of zoiets; die Ouaali is net vertrokken toch? Geen idee of hij dat kan, maar wel lekker voor de bühne om weer een Cruijff te hebben in de Ajaxorganisatie. Je zou om dezelfde reden trouwens ook Patrick Kluivert aan kunnen stellen, die is volgens mij ook hoofd jeugdopleidingen geweest bij Barcelona

16 mei 2023 om 17:23

Alleen z’n vader zou hem linken aan Ajax. Jordi is al ruim 35 jaar niet echt meer in Nederland geweest

16 mei 2023 om 20:20

Scherp Westend. Dat kan eigenlijk maar een ding betekenen: hij gaat naar Ajax als opvolger van Van der Sar. Dat is de enige grotere kluif in de voetbalwereld op dit moment (oké misschien is trainer bij Chelsea of hoe-gaan-we-niet-choken-coach bij Arsenal ook een idee).

Het moet intern wel erg slecht aan toe zijn dat er in zo een korte periode drie leden vertrekken. Ze mogen wel de landstitel en super cup gewonnen hebben, maar volgens mij is Laporta's visie enkel korte termijn doelen behalen.

16 mei 2023 om 17:19

Het zijn tegelijkertijd ook allemaal geen gigantisch spannende namen en allemaal redelijk verklaarbaar toch? Die Alemany wilde volgens mij meer op eigen benen staan wat kan bij Aston Villa, Jordi Cruyff is sowieso op de Maccabi-jaren na een clubhopper (gaat misschien wel naar Ajax) en ik weet niet wie je als derde bedoelt, maar ik vind deze twee nog wel redelijk logisch en niet direct terug te leiden naar eventueel slecht beleid/bestuur van Laporta

De sportieve uitdaging is op dit moment groter dan ooit bij Barça toch? Een grotere klerezooi kan je haast niet aantreffen bij een club. Ja, bij Ajax misschien. Wellicht is hij toe aan die uitdaging? Zou wel erg gewaardeerd worden. De legacy van Cruyff begint weggespoeld te worden op De Toekomst en in de Arena; daar mag best verandering in komen.

16 mei 2023 om 19:07

De sportieve uitdaging valt wel mee toch? ze zijn net met afstand kampioen geworden.
Voor financieel ligt er een uitdaging om alles op de rit te houden.

Dit is de perfecte directeur voetbalzaken voor Feyenoord. Er staat een stevig fundament. En er werken al hele goede mensen bij de club met verstand van zaken. Met Cruijff kun je in alle rust verder werken om Feyenoord aan de top te houden. Ik denk niet de Cruijff naar Ajax wil. De werkwijze van Johan willen ze niet meer hanteren.

16 mei 2023 om 21:54

Thinking outside the box. Heel gezond en verfrissend. Het zou me verbazen en ik zou je complimenteren met je open blik.

Bijzonder vreemd. Twee mensen met een Barcelona-hart die de deur achter zich dichttrekken, nu die club juist belangrijk broodnodig succes behaald met de landstitel en voor grote uitdagingen komt te staan en dus zwaar behoefte heeft aan stabiliteit. Je zou je kunnen voorstellen dat ze het niet eens zijn met de koers van Laporta. Misschien snappen zij wel dat je niet meer aan Messi terughalen moet beginnen (al hoop ik natuurlijk van harte dat dit wel gebeurt), terwijl de voorzitter het alleen maar daarover heeft. Of misschien weten ze dat er in de komende periode grote problemen komen (financieel? strafrechtelijk?) en willen ze daar niet tussen zitten. Of maken ze misschien een grote klapper in een volgende baan Alemany bij Villa en Cruijff elders?

16 mei 2023 om 19:15

Op buitenlandse sites staat dat ze weg gaan omdat ze tegen de komst van Messi zouden zijn.

16 mei 2023 om 19:22

Het zou me niet verbazen als dit meespeelt, maar wellicht is er nog veel meer. Nu lijkt er weer gesjoemeld te zijn met de transfer van Cillesen naar Valencia, dus daar gaat ook al een belastingonderzoek tegenaan worden gegooid. Het gaat niet best daar. In elk geval hoop ik wel dat ze Messi terughalen om bij hen te spelen. Als Madridfan kan ik daar alleen maar blij van worden

Die heeft waarschijnlijk al een nieuwe uitdaging gevonden . Alemany word waarschijnlijk opgevolgd door deco. Ben benieuwd wie er de positie van jordi inneemt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren