Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jordania is een crimineel!

Laatste update:

Oh mijn God! Hij koopt een Nederlandse club, hij koopt nog meer buitenlanders! En dat in een tijd dat buitenlanders al niet meer zo gewaardeerd worden als vroeger. Vitesse verkoopt haar ziel! Vitesse gaat degraderen! Vitesse is een vreemdelingenlegioen! En de belangrijkste: Merab Jordania is een crimineel!

/

Vitesse is nog altijd echt Vitesse. Er is sinds Karel Aalbers’ aantreden heel veel gebeurd bij de club. Opnoemen wat, heeft vanuit het verleden bekeken, geen zin meer. Het heeft meer zin te kijken naar hoe het nu gaat, maar daarbij mogen we het verleden niet vergeten. FC Hollywood aan de Rijn, het is de naam die Vitesse al jaren met zich mee draagt. En hoe treffend is deze geuzennaam. Ik vind hem schitterend. Elke keer als er een nieuwsbericht over ‘mijn’, ‘onze’ Ernemse club verschijnt, komen de haatreacties weer te voorschijn. Het lijkt wel alsof wij Ajax in het klein zijn geworden, zo sinds de overname.

Verleden Vitesse
Vitesse is altijd een turbulente club geweest. Altijd waren er relletjes, was er hommeles of waren we op een andere wijze spraakmakend in Nederland. De man die hiervoor zorgde was Karel Aalbers. In 1984 kwam hij met drastische plannen 'zijn' club overnemen. Binnen een zeer realistische periode (tien-twintig jaar) moest Vitesse Manchester United achterna gaan. "Wij worden het Manchester United van Nederland!", riep Aalbers. Aalbers werdt afgezet, hij zou corrupt zijn en zou hebben gefraudeerd. In de rechtszaken, bijna tien jaar later, werd hij hiervan vrijgesproken. Een toekomst was Vitesse kapot gemaakt.

Het had ook maar weinig gescheeld, er was geld, goede spelers en een stadion dat van ons was. De spelers die op de begroting geposteerd stonden als kapitaal, verloren hun waarde door het wanbeleid. De club ging kapot. In 2004 kwam algemeen directeur Paul van der Kraan om de impopulaire taak op zich te nemen; het saneren van de club. Drie jaar lang heeft hij zich dag en nacht geworsteld om Vitesse op nul te krijgen. Alles werd uitgehold, van jeugd tot het eerste elftal. Niets bleef er nog over. De Surseance van Betaling bood een risicovolle uitkomst maar slaagde zowaar. De directeur was erin geslaagd de club te saneren en 'het vizier kon omhoog, er was weer wat mogelijk', jubelde Van der Kraan na de rechtszaak. Toch lukte het hem niet. Hij dacht ook te kunnen opbouwen, maar faalde. Iedereen zag het, niemand deed iets. Samen met Marc van Hintum werden de laatste dubbeltjes over de balk gesmeten. Vitesse ging failliet, dat was duidelijk. In 2007 leed men een verlies van een klein miljoen, 2008 was rond het dubbele en in 2010 werden de grootste verliezen genoten. Paul en Maasbert Schouten 'zouden weer op nul beginnen', de selectie zou worden uitgehold en basisspelers, met een slechte mentaliteit, werden verkocht. De nadruk werd gelegd op de jeugd. Dat zij niet aan het Eredivisieniveau zouden voldoen, was men blijkbaar ontschoten. Ondanks de verkoop van alle spelers, wist men toch nog 5,8 miljoen euro verlies te draaien. Weerzinwekkend!

Nu en de toekomst
2010 was een zeer slecht jaar voor Vitesse-supporters. In die zin is de, door Maasbert Schouten, uitgeroepen feestdag na de overname ook geen hele gekke. Eindelijk is er weer iets mogelijk in Arnhem. Als het beleid nu maar verbetert, er iemand zou komen met visie en daadkracht. Iemand die wist hoe we weer terug konden naar het niveau wat Keizer Karel nastreefde. Iemand in de persoon van Merab Jordania.

"Hij is een crimineel", "Vitesse is een satellietclub van Chelsea" en "de jeugd krijgt geen kans meer". Vaakgelezen zinnen op deze site. Gun iemand eens een kans. Ik ben zeer sceptisch tegen alles rondom Vitesse. Waarom? Omdat het de afgelopen tien jaar een regelrechte hel zijn geweest. Merab Jordania heeft alle 'odds' tegen zich, komt uit het Oostblok en spreekt amper Nederlands. Zijn werkwijze staat bijna niemand aan, puur en alleen omdat het drastisch en rigoureus is.

Om terug te komen op de jeugdspelers, waar Schouten en Van der Kraan zo over repten. Deze jeugdspelers zouden gedwongen worden te spelen op een niveau wat men bij lange na niet aan zou kunnen. In de jeugd waren niet alle spelers uitblinkers en toptalenten. Slechts Davy Pröpper en Marco van Ginkel worden omschreven als 'de toekomst'. Waarom moest er dan geleund worden op minder bedeelde talenten? Omdat er geen geld was en zij gretig zouden zijn. Het niveau was niet leidend voor de club. Profvoetbal werd semi-profvoetbal en Vitesse zou hoe dan ook failliet gaan. De verkoop was belangrijker dan menig persoon dacht.

Jordania heeft een mooi interview gehouden, waarin hij zijn beleid uitlegt. Vitesse gaat zich nu niet meer spiegelen aan Manchester United, maar aan Barcelona. Een nog veel betere en voornamelijk herkenbare tactiek van spelen. Merab legt de nadruk op de jeugd, op Nederlandse spelers. Natuurlijk aangevuld met buitenlandse talenten. Daarmee creëer je een handelshuis. Dat is precies waar Nederlandse clubs mee groot geworden zijn, en waar Vitesse Europa mee ging bestormen. Dezelfde wijze waarmee Heerenveen, Groningen en ook Utrecht kampioen mee worden. Goedkoop inkopen, duur verkopen.

Vitesse doet het allemaal wat sneller en rigoureuzer. Vitesse gaat geen tien miljoen euro voor een Suarez uit Nederland betalen. Vitesse koopt ze van heinde en ver en verkoopt ze aan heinde en ver. Vitesse heeft eindelijk beleid, eindelijk toekomst en eindelijk geld. Jordania is misschien niet even charismatisch als een Joop Munsterman of Karel Aalbers, maar is zeker wel iemand met voetbalvisie en een gekaderd beleid. Jordania maakt Vitesse eindelijk tot iets wat wij fans al jaren willen. In ieder geval schetst hij dit beeld voor ons; de manier waarmee nu gewerkt wordt is een goede en duidelijke manier. Zet hij deze lijn voort, dan is het uitvoerbaar.

Kampioen in 2013? Wie weet. Vitesse is Vitesse weer, FC Hollywood bestaat en zal dit altijd blijven doen. Vitesse voelt als ‘vanouds’.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Slecht stuk zeg! Geloof je na aalbers nog steeds alles wat beloofd word? Denk dat daar het probleem zit bij vitesse..

19 januari 2011 om 23:05

Als je denkt dat ik alles maar klakkeloos geloof heb je het compleet mis. Ik ben juist erg sceptisch over alles en moet het nog steeds maar allemaal zien. Ik ben vooral blij dat we niet failliet zijn en dat er een toekomst gloort. Het is in de handen van deze mensen om er een succes te maken, en afgezien van Paul van der Kraan en ook een beetje Ted van Leeuwen, zit het qua voetbalverstand wel goed. Jordania ademt voetbal, dat merk je gewoon. Dat is met Ted en Paul anders, Paul is een ordinaire boekhouder, niets meer niets minder. Ted is een oud journalist die een beetje op een wazige manier in het voetbal is gekomen. hij heeft bij Agovv geleerd te werken met weinig middelen en kwam dat in Arnhem ook doen. Nu is er geld en een netwerk en vind ik dat er iemand anders op zijn plaats moet komen.

Wat mij als eerste opvalt is een passie voor Vitesse die je door de regels door leest. Wat ik mij echter afvraag als datgene wat Jordania tot nu toe geleid heeft, behalve een nieuw complex waarvoor mijn complimenten, een legio aan nietszeggende buitenlanders is die als een bijeen geraapt zooitje over het veld hobbelen waar het optimisme dan vandaan komt?

Voor de rest is het al wel veel van hetzelfde en vind ik 3 sterren daarvoor te weinig waardering waardoor ik het voorlopig op 4 hou. Probeer er een vervolgverhaal met de gevolgen en realisaties van Jordania van te maken misschien?

19 januari 2011 om 23:06

Jordania ademt ,zoals ik hierboven al zei, voetbal. Dat er veel spelers gehuurd zijn vind ik persoonlijk niet heel erg. Want er zitten bij veel spelers een optie-tot-koop. Ik ken Vitesse langer en er zijn hier erg veel spelers gefaald, meer dan bij andere clubs. Daardoor is deze constructie alleen maar gunstig. Ik verwacht nog steeds een aantal serieuze aankopen en verwacht deze periode zeker nog eén of twee spelers erbij. Volgende periode verwacht ik nog meer.

20 januari 2011 om 14:58

Deze periode komt er nog een spits bij en misschien nog een verdediger.
Ik vind het huidige beleid ook wel goed, contract voor een half jaar en dan moeten ze die optie voor extra contractjaren zelf maar afdwingen!

Niet echt een goede stuk, wel waar wat je in je CE hebt gezet maar je methode van teksten bevalt me niet echt. Ik vond het begin niet echt leuk. Een CE moet je ook een beetje nieuwe informatie vertellen en het kan ook zo zijn om je te amuseren.

Een tip : Kijk naar andere Clubexperts zoals die van 2801gunner en dan begrijp je denk ik wat ik bedoel.

Jammer, een 1.

18 januari 2011 om 23:59

Sorry hoor, maar hoe kan jij jezelf nog serieus nemen? Een 1 geven zonder ook maar inhoudelijk te reageren en blindelings je eigen gevoel te volgen dat een CE moet amuseren en informeren en dat nog in gebrekkig Nederlands wat ik je zal vergeven. Lees het nog een keer en kijk wat er staat en oordeel opnieuw alsjeblieft want dit is een grap.

19 januari 2011 om 00:07

Ik heb het nog een keer gelezen ( zoals jij als reactie had geschreven ) en ik ben het nog steeds ermee eens dat er gewoon gebrek aan informatie is.

Iedereen bekijkt een stuk tekst anders. De 1 vind het leuk en de ander vind dat het niet leuk hoeft te zijn maar ....... . Mijn besluit staat vast en het is gewoon een 1.

19 januari 2011 om 09:10

Net of je je besluti nog kan wijzigen

19 januari 2011 om 23:09

Waarom moet het amuseren? Mag het niet serieus zijn? Mag het niet kritisch zijn? Ik ben niet van de amuserende tekst, ik informeer en bekritiseer en geef waar mogelijk oplossingen. Ik ben zeer betrokken geweest bij de club en kan er best veel over zeggen. Ik weet niet alles van de geschiedenis af, maar zeker het afgelopen jaar heb ik erg veel inside informatie gehad. Samen-1, was mijn persoonlijke initiatief, was het middel wat ik gebruikte. Door die ervaringen probeer ik de buitenwacht, de mensen die het niet weten of zien, bewust te maken dat Vitesse écht wanbeleid voerde en op de rand van de afgrond stond. Dat verwoord ik in de Ce's.

Ik vind het opzich een leuk stuk. Maar ik vind het jammer dat je stuk een reactie is op een paar wat roepende mensen (mensen die vaak niet eens Ce's lezen). Verder is het goed dat je in zo'n informatieve lap met tussenkoppen werkt
Ikzelf heb nog geen mening over deze overname. Daarvoor kijk ik minimaal nog tot 31 augustus aan. Dan pas gaan we kunnen inschatten hoe groot het effect van Jordania precies is.
Drie sterren.

19 januari 2011 om 23:10

Mijn mening over de overname is vooral dat ik blij ben dat er voetbalverstand in de club zit, er weer geld is en de club bovendien niet failliet is gegaan. Dat laatste is het allerbelangrijkste. Als het wel gebeurt was, had ik persoonlijk een actie opgezet om Paul van der Kraan te lynchen, echt waar. Die man is zoooo belangrijk geweest voor de club, helaas wel negatief.

Het is zeker een reactie op mensen, puur omdat ik op deze manier meer mensen kan bereiken met mijn mening die ik telkens moet verkondigen in elk topic. Elke keer weer omdat mensen een plaat voor de kop hebben die dikker is dan de Berlijnse Muur lang was.

20 januari 2011 om 11:38

Zoals je ook al in je stuk schrijft (alleen niet letterlijk want dat durf je niet vanwege je blinde Aalbers liefde, denk ik) is Paul van der Kraan ook ontzettend belangrijk geweest voor Vitesse. Ja, hij had misschien moeten opstappen na de sanering, maar hij heeft Vitesse ook letterlijk gered van de ondergang. Een ondergang die onder andere door jouw geliefde Aalbers is ingezet.

20 januari 2011 om 12:34

Waar zie jij dat ik Aalbers adoreer? Not at all. Ik zie alleen heel veel vergelijkingen tussen Aalbers en Jordania. Beide voetbaldieren met een heldere filosofie (spelwijze, jeugd, trainingsacc, etc).
Wat heeft van der Kraan goed gedaan dan?

Als sponsoren in 2007 hadden geweigerd: Vitesse failliet.
Als sponsoren accordeerde maar rechtbank weigerde: Vitesse failliet
Surseance van betaling, op 0 beginnen, 3 jaar later in totaliteit 10 miljoen verlies geleden. Succes? Paul van der Kraan?? Met die man is onlosmakelijk de hel verbonden.

20 januari 2011 om 18:29

@ ixvi

Als je kijkt naar wat v/d Kraan daarna gedaan heeft, geef ik Jbullets wel weer gelijk. Hij heeft Vitesse gered van de ondergang, maar daarna met wanbeleid er ook weer voor gezorgd dat we terug bij af waren.

@ Jbullets

Goed stuk!
Ik ben ook blij met de overname. Ok het is maar afwachten wat het gaat brengen. Maar als ik de plannen zo hoor, dan wordt er goed beleid gevoerd. De plannen voor het trainingscomplex op papendal en de jeugdopleiding klinkt goed. Vitesse heeft altijd al een goede jeugdopleiding gehad en hopelijk kunnen ze er nu meer uithalen!
Ook is het goed te zien dat Vitesse weer samenwerkingsverbanden aangaat met clubs zoals Chelsea en Barcalona. Daar kun je alleen maar profijt van hebben. Wie niet waagt, wie niet wint zeg ik altijd maar.
En hoever we komen is maar af te wachten, meedoen om het kampioenschap zou mooi zijn. Maar met structureel Europees voetbal spelen ben ik al tevreden.

Vond het begin stuk wat afgezaagd, en had wat mij betreft iets meer naar het verhaal zelf mogen toegroeien. Verder vind ik de tekst zeer goed geschreven. En je zien dat je een passie hebt met deze club.

verder vind ik het slot ook niet echt slim is een beetje vragen om reacties. daar houd ik dan niet van. Maar de passie en de tekst zie je goed en je tekst is geweldig geschreven.
Echter geef ik wel maar 4 sterren.
ik hoop dat het begin en het slot de volgende keer iets beter zijn. En dan komen de 5 sterren vanzelf.

19 januari 2011 om 23:12

De intro is controversieel en komt uit een andere CE die ik had ingestuurd. Ik heb 4 keer mijn CE aangepast of opnieuw geschreven. Telkens met een andere informatielijn maar met dezelfde insteek en doelen die ik voor ogen had;'mensen bewust maken dat dit echt positief is voor de club en het echt niet zo slecht is. Ook vind ik dat mensen Jordania een kans moeten geven.

Ik vind dat je een realistische kijk op de zaak lijkt te hebben, al is je tekst bij vlagen wat warrig. Ook de strekking van je verhaal blijft een beetje achter wege, je conclussies lijken wat tegenstrijdig zelfs.

Wel heb ik nog een opmerking; volgens jou is het beleid gericht op vooral ook jonge Nederlandse talenten; daar lijkt het nu anders beslist niet na. Het enige jonge talent dat binnen Vitesse nu werkelijk een kans lijkt te krijgen is Aisatti, die nota bene nog niet eens van hen is. Verder krijgen slechtst enkelen sporadisch de kans. Wat ik van Room zag was ook niet best, maar daar zal misschien nog wat voor komen.

Verder had ik zo mijn twijfels bij je bewering dat 2010 in financiële zin een slechts jaar is geweest. Ik heb hier juist veel Vitesse-supportser (zelfgenoemde insiders) destijds nog horen stellen dat er zelfs winst was gemaakt. Was het niet gewoon zo dat de afslossing van de schulden best mogelijk was, maar dat waarschijnlijk dermate grote gevolgen had, dat het onwenselijk was?

Maargoed, je verhaal klopt wel, maar geeft weinig nieuws of zelfs geen nieuwe kijk op de zaak. Je weet het redelijk te verwoorden, maar de samenhang in je verhaal ontbreekt net zo veel als de samenhang die het aankoopbeleid lijkt te missen.

19 januari 2011 om 23:16

Wil Vitesse leunen op Nederlandse talnten dan moet de jeugd herzien worden en verbeterd worden. Dat duurt een paar jaar.
Waarom kunnen we nu niet leunen op de jeugd? Ze zijn simpelweg niet goed genoeg voor de Eredivisie. We hadden niet hoger gestaan zonder de aankopen/huurlingen.
Hoe komt het?
2004-2007; Grote sanering Vitesse, wegbezuinigen jeugd (paul van der Kraan). Gevolg: Een aantal jaar later is de jeugd niet goeg genoeg en ontbreekt het niveau. Spelers als Theo Janssen en Nicky Hofs kwamen voort uit het succesvolle beleid van Karel Aalbers voor de jeugd. Jordania gaat het nu weer opbouwen, dat is een proces van een aantal jaar. Over een aantal jaar kunnen we echt de vruchten plukken van de opleiding, tot die tijd is het aankopen geblazen. Simple as that.

In je inleiding zeg je dat het weinig zin heeft naar het verleden te kijekn en vervolgens heb je een giga stuk over het verleden. Leuk om te lezen dat je als Vitesse supporter hoop hebt, maar verder vond ik er weinig aan. 2 sterren.

Goed stuk!

Nobody likes us, WE Dont Care!

Mooi stuk wat weergeeft hoe we het verleden en heden hebben beleefd. Het geheel komt wel wat gehaast over, alsof iemand eens goed de waarheid wilt vertellen. Dat laatste is wel begrijpelijk als je de reacties bekijkt waarin ons allerlei onwaarheden, doembeelden en vooroordelen over de club en personen worden opgedrongen. Al zijn die reacties voornamelijk lachwekkend, net alsof we zelf niet kunnen nadenken haha. We verwerken alle info die ons wordt aangeboden, en het aanbod is ruim de laatste tijd, en filteren daar de uit wat er werkelijk waar is. Wie weten er meer v/d club dan degenen de supporters die er het dichtst bij betrokken zijn en de moeite doen meer te vergaren dan alleen de koppen. Of je die meningen zult veranderen betwijfel ik, (voor)oordelen verdwijnen niet zomaar. Maar zodra en als dit beleid resultaten gaat opleveren, zullen hiermee ook de kritische geluiden verminderen. Jordania moet zich nog eerst bewijzen, maar dat feit geeft niet het recht om hem meteen af te schieten.

Vitessesupporters zijn voornamelijk kritisch, niet snel euforisch en moeten het eerst zien dan geloven. En anders wordt je dat vanzelf wel, als je hier jaren lang op de tribune hebt gezeten/staan. Degenen die nu in hosannastemming verkeren kunnen we beter in de categorie successupporter scharen dan iemand die de club al jaren lang volgt en al het lief en (veel) leed heeft meegemaakt.

Voor mij 5 voor je verhaal, de (mooie sarcastische) titel en 3 voor de tekst wat af en toe niet erg lekker weg leest. Er is ook zoveel te vertellen, misschien de volgende keer in delen

19 januari 2011 om 13:15

Ik ga nog reageren op de rest, maar dat doe ik als ik thuis ben en tijd heb. Ik reageer even op je laatste zin: 'Er is zoveel te vertellen, misschien de volgende keer in delen'.
Man! Ik heb dit stuk 4 keer helemaal opnieuw getypt met telkens dezelfde booschap maar andere stukken erin; het is zoo moeilijk een goed verhaal te schrijven over de club waar ook echt nieuwe dingen in staan. Dan is er weer iets nieuws waar ik een reactie po wil schrijven, en als ik dat blijf doen heb ik tien Ce's per week Ik moet wel beter mijn onderwerpen verdelen, ik snijd nu heel veel onderwerpen aan maar ga nergens heeeel diep op in. Bewust maar ook een beetje onbewust; Vitesse geeft mij veel stof tot nadenken elke week.

19 januari 2011 om 23:22

Het is inderdaad een gehaast stuk. Ik heb maar 1000 woorden en dit waren er 981. Ik probeer veel onderwerpen aan te snijden om mijn totale punt ermee te bevestigen. Het aanbod qua nieuws mag misschien ruim zijn, het is een tendentieuze lijn die al doorgetrokken wordt sinds de karaktermoord op Aalbers. De media is negatief over Vitesse, ná ADO zijn wij het zwarte schaap in voetballend Nederland. Ik kan mij geen club bedenken die over het algemeen zo verafschuwd wordt vanwege zijn zelf verworven status en arrogantie. Dát is wel Vitesse, toch?

Inderdaad, als het resutlaten oplevert is het goed en neemt het af. Als de jeugd resultaten oplevert, zijn we al een aantal jaar verder. Dat is een groeiproces wat de club moet doormaken. Dat kan niet in een jaar of twee drie.

Wat je zegt over de gemiddelde blije supporter: Amen! Nietswetende supporters die niet in beleid geinteresseerd zijn. Puur en alleen voor voetbal.

20 januari 2011 om 11:42

Precies de rede dat ik geen Ce's schrijf, 1000 woorden is te weinig. Zeker voor FC Hollywood aan de Rijn.

De mensen boven mij hebben al het één en ander over de inhoud van het verhaal gezegd dus daar ga ik verder niet meer op uitweiden.

Ik wilde je eigenlijk enkel een tip geven voor de titel. Die is ontzettend pakkend en zal daardoor veel bezoekers trekken. Ook ik kwam af op de titel. Hij is echter misleidend en dat vind ik jammer. Je titel verwoordt namelijk precies datgene wat jouw 'tegenstanders' zeggen; die mensen die het niet met jou eens zijn. Ik dacht een artikel te gaan lezen waarin jij je standpunt, namelijk dat Jordania een crimineel zou zijn, verdedigt. Nu bleek juist precies het tegenovergestelde het geval te zijn.
Mijn tip: je hebt een pakkende titel bedacht maar misschien verwar je de lezer (mij in ieder geval) de volgende keer minder als je de titel meer op jóúw standpunt baseert.
Een titel in de zin van 'jordania is Geen crimineel' zou al een stuk passender zijn geweest.

19 januari 2011 om 19:44

Ik denk dat als de titel: ''jordania is geen crimineel'' is, je juist weer van die welles-nietes reacties krijgt of die nou wel of niet crimineel zou zijn. De titel is goed.

19 januari 2011 om 22:43

Bedankt voor de tip, maar om heel eerlijk te zijn, dit heb ik puur gedaan om juist reacties uit te lokken en mensen te misleiden. Ik merkte dat topics over Vitesse met een normale titel niet werken, dus kies ik voor iets controversieels. Kijk naar VZ, hoe springen zij om met titels? Puur en alleen tendentieuze titels. Dit is niks anders. ;-)

19 januari 2011 om 23:23

Titel is expres en tendentieus. Exact hetzelfde wat VZ doet om reacties uit te lokken. Doe ik ook. Hier ook op VZ vaak genoeg misleidende titels.

Aardig stuk, goed geschreven maar het is inderdaad niet echt iets nieuws.
Doordat de grammatica in orde is wil ik je gewoon 3 sterren geven.

Het is een goed stuk !! Wat ik eigenlijk een beetje mis is het verhaal over Vd Kraan... Iedereen blijft maar afgeven op Jordania en Aalbers... Het wordt tijd dat iemand (misschien jij) vertelt over wat Aalbers wou en wat hij heeft gedaan, en wat Vd Kraan heeft gedaan om de club de afgrond in te storten... Wat voor wanbeleid er is geweest de afgelopen jaren...

Iedereen heeft een ander beeld bij ons, misschien is het een keer een idee om met meerdere vitessenaren (yats, jij, haunted) goed uit te leggen wat er nou echt is gebeurd met onze club, ipv voetbalzone die altijd maar de helft verteld

Ik lees dat Vitesse spelers koopt. Maar dat vind ik nog wel meevallen eigenlijk. Dat is voor mij precies het tegenvallende. Er wordt bijna niks gekocht. Vitesse heeft maar liefst 7 huurlingen rondlopen. Dan lopen er nog wat transfervrije spelers rond, maar echt geinvesteerd in de spelersgroep wordt er niet. Dat is mijn kritiekpunt op het beleid bij Vitesse. Het is allemaal niet op de toekomst gericht. Er wordt vooralsnog niet gestreeft naar een vaste groep die er over een paar jaar moet staan. Nee, we krijgen allemaal onbekende spelers die voor maximaal een jaar mogen blijven en dan zien we wel weer verder. Zo kun je toch geen team bouwen voor over 3 jaar?

Opzich wel een goed stukje. Las gewoon goed weg. Jordania is naar mijn mening geen crimineel, maar dit is zonde voor een club als Vitesse. Er komen nu veel buitenlanders en Nederlandse spelers, zoals laatst nog Pluim, lopen de deur uit.

''maar is zeker wel iemand met voetbalvisie en een gekaderd beleid''

Er is juist helemaal geen beleid.
- Een trainer aanstellen zonder enige ervaring en kennis van de Nederlandse competitie.
- Het aantrekken van Lopez en waarschijnlijk Babangida die nog nooit ergens hebben voldaan.
- Overal spelers vandaan halen en testen of huren.

Enz...

19 januari 2011 om 19:49

- Een trainer aanstellen zonder enige ervaring en kennis van de Nederlandse competitie.

Een trainer aanstellen die een bepaalde voetbal visie heeft, en voetbalkennis evaring word overschat. Aad de Mos is ook niet geslaagd hier.

- Het aantrekken van Lopez en waarschijnlijk Babangida die nog nooit ergens hebben voldaan.

Dat Lopez nergens heeft voldaan is geen garantie dat die hier ook niet zal slagen. Plus speelde hij op een aanzienlijk hoger niveau dan de eredivisie. Babangida ga ik nu niet op in omdat hij niet een speler is van Vitesse op dit moment.

- Overal spelers vandaan halen en testen of huren.

Waarin verschillen we daar in met andere clubs? iedereen huurt, koopt of test spelers. Of komt dat omdat het er veel zijn? Tja er moet ook veel veranderen willen we op een hoger niveau komen.

19 januari 2011 om 21:01

Ervaring is helemaal niet overschat.
Als jij 30 voetbalmiljonairs wilt coachen met tig verschillende talen en culturen heb je gewoon ervaring nodig.
Je ziet toch zelf ook dat er geen betere resultaten worden geboekt?

Lopez heeft niet voldaan in de subtop van de Championship en is wel goed genoeg voor de top van Nederland?
Komop zeg, als je spelers haalt, moet het wel een meerwaarde zijn natuurlijk.

Ja, maar dan moet je ook spelers halen die een hoger niveau aankunnen en geen spelers zoals Barazite, Kingston, Lopez en Kashia.

Verwoord prima wit ik ook denk. Gelukkig zijn er altijd mensen zoals Jbullets die de moeite ook neemt om dit te doen.

5 *****

Niet echt een slecht stuk.
Het heeft wel een calimero gehalte net als het een grootmoedswaanzin gehalte heeft.
Feit is dat Vitesse Jordania nodig had, anders waren ze inderdaad faillliet geweest. Dat iedereen maar blindelings achter die man gaat staan is natuurlijk alleen in de ogen van de Vitessenaren te begrijpen.
Dat het een vaag figuur is, is niet te ontkennen, en dat Aalbers dat was is ook niet te ontkennen. Aalbers was een man die, met zijn woorden, mensen kon laten geloven in alles wat hij maar wilde.
Hij beloofde de supporters gouden bergen, maar hij duwde Vitesse rechtstreeks de afgrond in.
Jordania is net zo'n figuur die mensen beloftes doet en die zo brengt dat de supporters in die man gaan geloven.
Ik begrijp heel goed dat het voor de supporters geweldig is dat er een man is die van Vitesse een wereldclub gaat maken maar misschien zouden ze dan toch eens terug moeten denken aan Aalbers en zijn indianenverhalen. Het zouden maar zo broers kunnen zijn.
Voor de rest lees je door de regels jouw liefde voor Vitesse maar tegelijkertijd vraag ik mij dan af...is het jouw Vitesse nog wel of is het gewoon een uitlaatklep in het weekend waar je naartoe wilt om wat voetbal te zien?
Als Jordania straks andere kleuren wilt, omdat hij geel-zwart maar niks vindt is hij dan nog steeds de man of is dan de maat wél vol en mag hij dan wel vertrekken?

Voor de toekomst gun ik jou en jouw club veel betere tijden en hoop ik inderdaad dat het toekomstige Vitesse ook goed is voor het Nederlandse voetbal.
Succes!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren