Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jong Oranje boekt dankzij uitblinkende Ohio en Taylor zege op Noord-Macedonië

Laatste update:

Jong Oranje heeft uitstekende zaken gedaan in de EK-kwalificatiereeks voor het eindtoernooi van 2024. De manschappen van Michael Reiziger waren in Skopje met 0-2 te sterk voor Noord-Macedonië. Kenneth Taylor was belangrijk met een doelpunt en een assist. Noah Ohio maakte de andere treffer en versierde een strafschop. Oranje heeft nu zes punten na twee duels en is koploper in de kwalificatiepoule.

Bondscoach Reiziger besloot zijn elftal op drie plekken te wijzigen ten opzichte van het duel met Jong Moldavië. Devyne Rensch was er vanwege de aanstaande geboorte van zijn kind niet bij en werd vervangen door Ki-Jana Hoever. Ook Million Manhoef begon in de basis ten faveure van Sontje Hansen. Youri Baas kreeg tegen Noord-Macedonië de voorkeur boven Ajax-back Anass Salah-Eddine.

De beloftenploeg van Noord-Macedonië maakte het de Oranje-talenten knap lastig in Skopje. Waar Nederland in de eerste helft via afstandsschoten van Dirk Proper en Isaac Babadi enigszins gevaarlijk werd, was de thuisploeg constant dreigend in de omschakeling. Oranje-doelman Calvin Raatsie moest meerdere keren in actie komen. Bovendien ontbrak het bij Noord-Macedonië vaak aan een eindpass, waardoor beide ploegen met 0-0 de kleedkamers opzochten.

Noord-Macedonië kwam in de tweede helft beter uit de kleedkamers dan Oranje. Na 54 minuten spelen schoot Ivan Nikolov van binnen het strafschopgebied op doel, maar hij zag Raatsie nog net op tijd zijn been uitsteken. Ondanks het sterke begin van Noord-Macedonië kwam Nederland na 68 minuten spelen op voorsprong. Een keurig uitgespeelde aanval werd op aangeven van Taylor door invaller Ohio binnengewerkt: 0-1.

Luttele minuten later kwam Oranje zelfs op een 0-2 voorsprong. Ohio werd in het strafschopgebied naar beneden getrokken en verdiende zo een strafschop. De penalty werd door Taylor binnengeschoten, die zo zijn tweede Jong Oranje-treffer uit zijn carrière maakte. In de slotfase probeerde Oranje via Ohio en Babadi ook nog op 3-0 te komen. De middenvelder van PSV kreeg een reuzenkans op de derde treffer, maar zijn vizier stond niet op scherp, waardoor 2-0 de eindstand bleef.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een slechte generatie spelers is dit zeg. Met als dieptepunt die spits Emegha. Heb hem nu 2 wedstrijden gezien, onbegrijpelijk dat die in de Ligue 1 voetbalt.

12 september 2023 om 17:35

Als je een dieptepunt moet noemen dan zou ik toch echt die Babadi noemen... och och wat een ellende in voetbaltenue was dat zeg (vandaag in ieder geval)

12 september 2023 om 17:41

Misschien moet je hem beoordelen op clubvoetbal en niet 1 wedstrijdje in jong oranje. Hij had hiervoor nog nooit met deze jongens gespeeld en misschien is de tactiek compleet anders. Er zijn zoveel spelers die minder presteren bij hun land

12 september 2023 om 18:38

Er valt een hoop weg om verschillende redenen. Maar voeg aan dit elftal Gravenbergh, Brobbey, Summerville, Meijer, Verbruggen en vd Ven toe en het is echt wel een redelijke generatie.

12 september 2023 om 23:20

@jorisdijk, van der Ven en Summerville horen ook niet bij deze generatie omdat ze te oud zijn

12 september 2023 om 18:47

Emegha bleek toch wel een groot talent te zijn toch? Is wel een jongen met veel eigenschappen die hem een goede spits zou kunnen maken voor HOPELIJK oranje. Dit team heeft toch nog wel wat leuke spelers staan voor de toekomst maar hoop zonder mijn feyenoord bril wel echt dat een zechiel en/of milambo snel naar jong komen. Kunnen nog heel waardevol worden.

12 september 2023 om 20:08

De jong generatie is normaliter nooit de lichting die later in NLspeelt. De grootste talenten zitten al bij Oranje op deze leeftijd.

12 september 2023 om 23:18

@marcosss, er zit natuurlijk wel veel opvulling bij maar er zijn genoeg spelers die best wat Jong wedstrijden gespeeld. Het zijn vooral laatbloeiers als Frenkie, Wieffer, Weghorst en Virgil die amper of helemaal niet voor Jong hebben gespeeld. Zo'n Wijnaldum, Blind en Ake, die zitten ook op 20+ interlands voor Jong. Zo'n Hato zal ook miss wel op zo'n aantal eindigen. De meesten hebben wel rond de 10 wedstrijden voor Jong gespeeld

Reiziger is prima begonnen zo te zien, al gingen de kwalificaties onder Van der looy ook nog wel prima qua resultaten. Het lijkt er wel op dat ze in een 'normale' formatie spelen ipv dat 4222 gedoe waar Nl'se spelers niet echt bekend mee zijn vanuit de opleiding, dus dat is al een verbetering.

12 september 2023 om 17:42

Je hebt duidelijk de wedstrijd niet gezien. Tot de 0-1 was het wachten op de doelpunt van Noord-Macedonië.

12 september 2023 om 18:05

Wedstrijd wel of niet gezien doet er niet toe om te kunnen zeggen dat Reiziger prima begonnen is met zijn 2e overwinning in de kwalificatieronde. Ben het ook eens met Dabor dat het een verbetering is dat ze een 4-3-3 formatie spelen t.o.v. de tijd onder de vorige coach.

Uitblinker Taylor ? Heb 70 minuten gekeken en had hem er na 10 minuten al afgehaald , net als Babadi was het drama.

12 september 2023 om 17:58

Taylor heeft mensen zo ziedend gemaakt met dat vingertje 11 maanden geleden.

Hahaha

12 september 2023 om 18:08

Ongelofelijk he. Goal en een assist en het is nog niet goed. Wanneer dan wel vraag je je af?

Speelt hij wel goed zonder goal of assist is het weer “geen rendement”. Die gast had zeker het hele elftal dan willen wisselen na 10 minuten. Dat soort comments kan je toch ook niet serieus nemen.

12 september 2023 om 18:33

ja, maar hij speelt vrijwel nooit goed Ajax 12321. Als hij overwicht creeert op het middenveld, al zijn fysieke duels wint, of de bal altijd naar voren speelt of iets creatiefs doet waarmee hij zichzelf of iemand anders vrijspeelt is het een goede voetballer. Maar tegen fysiek sterkere tegenstanders is hij altijd de lul, heeft geen hele speciale trap of techniek, en blinkt ook niet echt uit in handelingssnelheid. Zijn rendement is juist het enige postitieve maar met hem verlies je heel vaak het middenveld.

Statistieken vandaag zijn mooi en als die goal een moelijk doelpunt was geweest prima maar het was ook een penalty.

12 september 2023 om 18:38

Ik heb hem anders tegen topclubs best wel eens goed zien spelen. Maar zeker niet altijd nee. Ik vind zijn techniek juist wel erg goed, waardoor hij ook goed is in de kleine ruimtes. Of het echt aan hem ligt als het middenveld niet lekker loopt betwijfel ik, kan je meerdere redenen voor bedenken. Ik vond namelijk vooral voetballers als Klaassen en Alvarez op het middenveld vaak de belemmering voor een goede opbouw (ondanks dat Alvarez echt wel zijn waarde had, Klaassen ook in mindere mate).

Hij was zelf trouwens ook betrokken bij het veroorzaken van de penalty, hij speelde de bal namelijk in op Ohio die de strafschop meekreeg. Dus een prima rol bij de goals lijkt mij. Er is niet echt een reden om hem te bekritiseren op basis van vandaag.

12 september 2023 om 18:40

Goal en een assist bij een 2-0 overwinning. Ja, bla bla, scorebordjournalistiek, maar daar draait het spelletje nou eenmaal om. Taylor was niet dramatisch vandaag, sommige mensen hebben echter een vooringenomen mening.

Ik mag blijkbaar niet stellen dat ik "had hem er binnen 10 minuten afgehaald" een populistische uitspraak vind, maar ik moet de eerste coach op profniveau nog tegenkomen die een speler na tien minuten wisselt..

het is dat noord-macedonie niet best is... want het huidige o21 nederlands elftal is echt dramatisch.
vind het jammer voor reiziger want die lijkt er wel wat van te maken.

17 reacties waarvan 80pct negatief terwijl we toch gewonnen hebben. Ik word er zo verschrikkelijk moe van

12 september 2023 om 19:00

Negativiteit overheerst. Azijn is goedkoper dan Bier!

Domme vraag waarschijnlijk maar is het ek voor de belofteploegen jaarlijks ?? Hebben toch net een jong EK gehad ?

12 september 2023 om 19:47

Is om de 2 jaar en inderdaad net geweest (in 2023), dit is kwalificatie voor het toernooi van 2025.

12 september 2023 om 20:10

Dacht het wel ! Bedankt voor je reactie sanderr !!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren