Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

John van Zweden onthult hoge ontslagpremie Kuijt, die weet wat de fans willen

Laatste update:

Dirk Kuijt heeft zijn positie bij ADO Den Haag vrijdagavond niet kunnen verstevigen. De trainer kwam met zijn elftal niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij Telstar en staat zeer teleurstellend zestiende in de Keuken Kampioen Divisie. Hoewel de fans schreeuwen om het ontslag van Kuijt, is de kans daarop volgens John van Zweden klein. "De ontslagvergoeding bedraagt 600.000 euro, een bedrag dat ADO niet heeft", aldus de oud-eigenaar van Swansea City tegenover Veronica Offside.

Van Zweden is een geboren Hagenees en is als sponsor met zijn behangbedrijf al vanaf de jaren tachtig verbonden aan de club. "De kans dat ADO dadelijk Kuijt gaat ontslaan, is in mijn ogen niet groot", vervolgt Van Zweden, die geen vertrouwen meer heeft in Kuijt. "Nu niet meer, nee. Aan het begin dacht ik nog van: ja. Maar nu niet meer. Ik zie hem alleen met zijn armen over elkaar langs de kant staan. Als een soort dooie staat hij daar. Dat stimuleert de spelers niet. De mensen op de tribune hebben het erover. Ik zie liever een trainer langs de kant staan die knettergek is."

Woensdag maakten de spelers openlijk bekend Giovanni Franken als assistent-trainer bij het eerste elftal te willen halen. Franken was vanaf eind februari 2022 al interim-coach bij de club en kwam in het voorjaar tot de finale van de play-offs om promotie, die na een knotsgekke strijd op strafschoppen verloren werd van Excelsior. "Dat de spelers daarom gevraagd hebben is denk ik een hele goede zet", aldus Van Zweden. "Ik zie natuurlijk het liefst meer Hagenezen bij de club." Franken is momenteel overigens coach van ADO Onder 21.

Het is de vraag of Kuijt, die door de spelers op de hoogte gesteld is, in zal gaan op het verzoek. De coach wil na de nieuwe teleurstelling tegen Telstar van geen wijken weten. "Ik voel veel vertrouwen van de mensen die boven mij staan", aldus de oud-international tegenover ESPN. "Dat hebben ze me net nog verteld. Ik ben er ook niet mee bezig. Ik weet hoe het in het voetbal werkt wanneer het ergens slecht gaat, bijvoorbeeld in Amsterdam, of nu met Gio(vanni van Bronckhorst, red.) bij Rangers."

"Maar jongens als wij blijven gaan en doen alles omdat we geloven in waar we mee bezig zijn", zegt Kuijt, die voelt dat de fanatieke aanhang zich tegen hem keert. "Het kan soms tegenzitten, maar als we eruit komen, gaan we mooie dingen beleven, dat heb ik al vaker gezegd. Dat gun ik de supporters en ADO. Dat de supporters een beetje tegen me zijn op dit moment, begrijp ik ook, want het moet beter - en het wordt ook beter."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, die Van Zweden heeft ook vaak alleen maar leuke praatjes, maar die staat ook maar aan wal. Wat weet die meneer eigenlijk van het spelletje? Hij doet regelmatig de meest idiote uitspraken en kan z'n emoties niet in bedwang houden. Dat je dan een keer een club naar de Premier League hebt gebracht terwijl daar ook het nodige geluk bij kwam kijken is natuurlijk geweldig voor hem, maar dat maakt hem zeker niet de voetbalexpert. Zijn er coaches die er meer uit kunnen halen? Vast wel. Haalt Kuyt er voor een onervaren coach minder uit dan andere onervaren coaches? Ik denk het niet. ADO is momenteel ook gewoon een club die in brand staat. Helaas, maar waar.

12 november 2022 om 07:51

Dus eigenlijk kan Kuyt het niet fout doen. Hij staat (zo ongeveer) onderaan en dat vind je gezien het feit dat hij startend trainer is, logisch toch? Dan leg je de lat wel zeer laag wat mij betreft.

12 november 2022 om 11:31

Nee, natuurlijk niet. Je mag Kuyt natuurlijk aanrekenen voor wat hij fout doet. Het gaat me echter te ver om alles op Kuyt af te schuiven, terwijl die club gewoon in brand staat en de omstandigheden ook niet bepaald goed zijn voor een trainer.

12 november 2022 om 11:35

Sirius, de vorige trainer was op 1 minuut na gepromoveerd naar de eredivisie. Nu bungelen ze onderaan de keuken divisie. De spelersgroep wil de vorige trainer als assistent terug. Dan ligt het probleem dus alleen maar bij kuyt

12 november 2022 om 14:39

Afgelopen zomer vertrokken Sem Steijn, Matthys, Amofa en Bourard en omdat ADO niet gepromoveerd is, werd de financiele situatie uiteraard nijpender. Dat soort zaken spelen natuurlijk een rol. Begrijp me niet verkeerd; ik zie ook geen capabele coach in Kuyt, maar stellen dat Kuyt de enigste reden is voor het verval vind ik echt zeer kortzichtig. Wel ben ik van mening dat Kuyt zeker niet geschikt is om als hoofdcoach van ADO te fungeren, maar ADO is nou eenmaal slachtoffer van z'n eigen beleid.

12 november 2022 om 08:14

Ado staat in brand, en Kuijt is een starter. Maar als ik Ado en Kuijt zie, dan vraag ik mij af waar de coach is. Totaal afwezig en dom praten in interviews. Sorry, maar Kuijt is in mijn ogen geen trainer en dat laat die nu ook zien. Ik vermoed dat zijn trainers carrière snel over is. Kuijt was een voetballenr met de juiste mentaliteit en werklust, heerlijk om te zien. Zo jammer dat je als coach een heel ander persoon ziet.

12 november 2022 om 08:26

Ik zie bij hem, als coach, juist precies dezelfde persoon; juiste mentaliteit en werklust, maar gewoon geen goede coach. Dat laatste was hij als voetballer natuurlijk wel, maar daar koop je als coach niets voor.

12 november 2022 om 08:32

Dat laatste was hij als voetballer wel? Hij was als voetballer wel een goede coach maar daar koop je als coach niks voor? Ik ben je kwijt.

12 november 2022 om 08:34

Voorbeelden te over, Marco van Basten was ook zo iets.. ADO staat in brand en meneer de behanger komt er nog eens wat benzine opgooien.

Kuijt lekker bij Quick Boys op de tribune gaan zitten in het weekend en verder lekker van zn centjes genieten. Beetje lullen op TV af en toe. Veel beter.

12 november 2022 om 12:26

Swansea heeft het anders goed gedaan toen hij eigenaar was. Van League 2 naar PL.

Misschien een idee om een crowdfunding te starten om de blonde strateeg weg te krijgen. Ongelofelijk eigenlijk dat ze iemand als Kuyt neerzetten en dan zo een ontslagvergoeding opnemen in het contract(als dit echt klopt). Of Dirk moet mans genoeg zijn om de eer aan zichzelf te houden, maar met zijn ego betwijfel ik dat.

12 november 2022 om 08:31

Goed onderhandeld maar eens! Een onervaren trainer moet het eerst maar laten zien.

12 november 2022 om 14:02

Moet aan van Gaals documentaire denken waaruit blijkt dat hij 8 miljoen ontslagpremie liet lopen bij Barcelona, " ach Truus, we hebben het toch goed?"

Let op mijn woorden: als Dirkie wordt ontslagen dan wordt Danny Buijs zijn opvolger.

12 november 2022 om 06:33

Tja van de regen in de drup….

Ongelooflijk toch, dat vorig jaar een boven verwachting presterende coach wordt ontslagen (Brood) om hem vervolgens te vervangen voor een nog niet eens papier kundige coach met een groot Haags hart die eveneens zeer goed weet te presteren (Franken) vervangt voor dit figuur waarvan je weet dat je minstens promotie misloopt. In een waan van cynisme kon ik er nog wel om lachen, Dirk Kuyt als coach in het nieuw gedoopte Bingoalstadion. Ik weet niet wat ik erger moet vinden. Rooskleurige van het verhaal is dat we nog wel een spits als Verheydt in de selectie hebben zitten, die had Louis van Gaal gewoon opgeroepen als we van de zomer waren gepromoveerd en op één of andere manier Franken als coach konden houden.

Eigenlijk zegt hij ook 'ik voel geen vertrouwen van mijn spelers...'

12 november 2022 om 08:30

Precies, maar dat lijkt me ook als een selectie om de coach van vorig jaar vraagt. (Die overigens wel knettergek is)

Wel knap onderhandeld van team Kuyt, mooie ontslagpremie.

En dan ook nog een sneer uitdelen richting Gio

12 november 2022 om 08:29

Het is toch een feit dat Gio en de Rangers niet in een geweldige fase zitten volgens mij. Dat is geen sneer maar een constatering van hem. Dan zou het dus ook een sneer naar Amsterdam zijn. Een sneer is een volgens het woordenboek een minachtende, vernederende opmerking. Daar is hier geen sprake van.

Kan Van Zweden hem dan niet gewoon achter het behang plakken als ontslag geen optie is?

"als een soort dooie staat hij daar. Dat stimuleert de spelers niet. De mensen op de tribune hebben het erover. Ik zie liever een trainer langs de kant staan die knettergek is."

Niet dat ik vind dat Kuijt het nu geweldig doet, maar dít is als argument natuurlijk wel de grootst mogelijke onzin. Er is al lang bekend dat het gedrag van een coach langs de kant nauwelijks invloed heeft. Hij heeft ze voor te bereiden op de wedstrijd, dáár zit zijn bijdrage in, niet door als een malloot langs de kant te rennen.

Genoeg voorbeelden van uitstekende trainers die als een "dooie" langs de kant staan of zitten.

Ach John weer...., hypocriet tot op het bot, doet er weer eentje voor buhne.

Hij ziet liever een trainer die knettergek is zegt hij. Tja, met al die gasten die al knettergek zijn op de tribune zou dat moi worden. Door figuren rond de club als John de behanger gaat het met ADO nooit meer wat worden. Het is van de zotte dat een stad als Den Haag geen stabiele eredivisie club heeft.

Dus John, doe eens echt een stapje terug, trek je witte overal aan, ga weer schilderen en behangen en laat t met rust. Kuijt en ADO zijn geen gelukkig huwelijk, dat staat wel vast maar bemoei je er nou eens een keer niet mee.

Haha zet please die Franken weer voor de groep. We hebben allemaal kunnen zien in de play offs tot watvoor gestoorde taferelen dat kan leiden

Natuurlijk hem niet ontslaan.
Hij rekent en hoopt hierop.
Op een zeker moment wordt het hem teveel en vlucht hij net als Frezer vorig jaar bij Sparta ( goh wat ballen ze dasr goed nu) weg.

Vraag me af met welke supporters hij goed contact heeft, iedereen wilt hem namelijk al weken weg hebben!

Gewoon een belletje naar Stijn Vreven en je hebt een druktemaker langs de lijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren