Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

John van 't Schip bezig aan laatste maanden als hoofdtrainer van Ajax

Laatste update:

John van 't Schip gaat volgend seizoen niet door als hoofdtrainer van Ajax, zo bevestigt de zestigjarige oefenmeester tijdens de persconferentie van donderdag. De trainer is nog in gesprek met de Amsterdamse clubleiding over welke rol hij eventueel wel gaat vervullen in de Johan Cruijff ArenA. Van ’t Schip en Ajax houden zich dus definitief aan de in oktober afgesproken termijn.

Van ’t Schip heeft tijdens de afgelopen interlandperiode een uitgebreid gesprek gevoerd met Alex Kroes, die sinds 15 maart in dienst is als nieuwe algemeen directeur van Ajax. “Er waren weinig spelers die achterbleven, dus we hebben wel met de clubleiding over mijn toekomst gesproken.”

Volgens de leidsman is de gedreven Kroes in gesprek met meerdere medewerkers van Ajax. “Alex is met heel veel mensen aan het praten, dus ook met mij. Over wat de invulling zou kunnen zijn voor volgend seizoen. Daarover zijn we in gesprek. Het gaat om een samenwerking voor meerdere jaren. Dat is de wens van Ajax en van mijzelf”, schept Van ’t Schip duidelijkheid.

Van ’t Schip gaat in ieder geval niet door in zijn huidige functie. “Het is afwachten in welke rol dat gaat zijn, het is duidelijk dat dat in een andere rol gaat zijn. Niet als hoofdtrainer. ” Wanneer Ajax een nieuwe trainer wil aanstellen is vooralsnog onbekend.

Van ’t Schip werd op 30 oktober aangesteld als vervanger van de ontslagen Maurice Steijn. Sinds de clubicoon de scepter zwaait speelde Ajax 26 officiële wedstrijden. Daarvan wisten de Amsterdammers twaalf duels te winnen, acht wedstrijden eindigde in een gelijkspel en zesmaal trok Ajax aan het kortste eind.

Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldt zich donderdagmiddag direct na het nieuws over Van ’t Schip op X. De Italiaan, die eerder de naam van Liverpool-assistent Pepijn Lijnders liet vallen, stelt dat Ajax vier kandidaten op een shortlist heeft staan om het stokje over te nemen in Amsterdam. Romano schrijft daarbij echter niet om welke trainers dit gaat.

Clubman


De afgelopen maanden oogstte Van ‘t Schip schip veel lof over zijn dappere instapmoment bij het labiele Ajax. “We kennen Johnny allemaal heel goed. Het is een vriend van mij en je ziet verdriet op zijn gezicht. Ik heb wel met hem te doen en vind het heel erg voor hem. Hij is moe”, aldus Rob Jansen in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

“Heel veel mensen zijn alweer vergeten dat hij net na het overleden van zijn vrouw Danielle is ingestapt bij Ajax”, ging de zaakwaarnemer verder. “Het is fantastisch dat hij dit heeft gedaan, maar ik lees wel van zijn koppie af: ‘Potverdomme, jongens. Ik heb het moeilijk.'”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat zijn goede berichten. Ben hem overigens wel erg dankbaar! Maar ik had het wel treurig gevonden als ze met hem door zouden gaan.

28 maart 2024 om 13:13

Ik ben hem enorm dankbaar. Hij toont inzet en opoffering, hulpvaardigheid in een periode dat hij wellicht zelf alle hulp van de wereld had kunnen gebruiken. Dat is clubliefde.

De resultaten gingen omhoog, hoewel de kwetsbaarheid bleef. Het gehele zwikkie heeft geen lange levensduur en een fris begin voor alle betrokkenen is het beste! Maar respect voor Johnny!

28 maart 2024 om 13:22

Kijk dat is nog eens een mooie, realistische en respectvolle reactie. Helemaal mee eens.

Was te verwachten. Goed ingestapt als tussenpaus, ondanks zijn lastige persoonlijke situatie. Ajax een stapje verder geholpen, maar ook niet meer dan dat. Wel benieuwd wie ze voor de groep willen zetten.

28 maart 2024 om 12:46

Pascal Jansen zal het wel gaan worden. Zou ook geen andere Nederlandse coach weten op het moment.

28 maart 2024 om 12:49

Hoop toch echt heel erg van harte dat we verder kijken dan de Nederlandse pool. Er zijn op dit moment drie Ajax-waardige Nederlandse coaches (eth, Bosz, Slot), allemaal bezet dus dan moet je verder kijken naar de internationale pool. Zo simpel is het.

28 maart 2024 om 12:59

Tja, de beste optie is de broer van de verguisde Alfred Schreuder: Dick.

Maar ik hoop eerlijk gezegd dat hij bij Feyenoord komt als Slot weggaat.

28 maart 2024 om 13:06

@Feye_88 - Waarom is dat de beste optie?

28 maart 2024 om 13:07

Hoeft van mij niet persé een Nederlander te zijn. Knutsen is van harte welkom!

28 maart 2024 om 13:17

Ene José Mourinho schijnt niet zo heel veel te doen te hebben de laatste tijd, behalve naar F1- en Moto GP's gaan en wat voetbalwedstrijdjes bezoeken. Haha dat zou wat zijn; zo'n beetje de meest onwaarschijnlijke optie. Alhoewel uitgerekend in de 70's heeft ook een zeer verdedigende Tomislav (Tom is laf 😉) Ivic voor Ajax gestaan.

28 maart 2024 om 13:24

Het type voetbal dat Mourinho speelt past ook echt bij Ajax…. Werkelijk, niet elke grote naam is een aanwinst.

28 maart 2024 om 13:30

Hopelijk niet,er is maar weinig spelers en nu trainer van az gelukt bij Ajax

28 maart 2024 om 13:06

Welk stapje verder? Als je de opmars van de laatste plaats naar plek 5 bedoelt, dan geef ik je gelijk. Maar verder… het voetbal is niet om aan te zien en ik zie spelers niet echt beter worden.

Was ook de bedoeling en de beste keus. Hij heeft Ajax omhoog gebracht en niet dat het top gaat, immers nog steeds vallen en opstaan. Maar voor de lange termijn is iemand anders nodig. Toch blijft hij de gunfactor ook bij mij hebben doordat hij in een moeilijke situatie voor hem zelf is ingestapt.

Goede keuze van hem. Respect voor John voor het instappen en het managen van de puinhoop. Hopelijk mooie Baan binnen Ajax in het verschiet



Viel te verwachten, en ook een goede keuze voor beide partijen denk ik.

Ajax heeft voor de komende jaren behoefte aan een zwaargewicht welke structuur en lijnen uit kan zetten - eigenlijk een type Louis. Overigens niets meer dan lof voor Van 't Schip om op zo'n moment in te stappen, er nog enigszins iets van te maken, ondanks dat Ajax nog mijlenver weg is van 't niveau dat men na moet streven.

Een echte Ajacied en goed om zo'n man wel binnen de club actief te houden.

Logisch ook. Om de club in iets rustiger vaarwater te krijgen was hij de juiste man, maar helaas heeft hij het best vaak af laten weten als hij een tactisch plan moest bedenken. Ik denk dat het voor iedereen al wel een tijdje duidelijk was dat hij niet door zou gaan, maar het is toch fijn om de bevestiging te krijgen.

Op deze manier kunnen de fans zich ook voorbereiden om hem te bedanken!

Dit is toch geen nieuws. Volgens mij was dat de hele insteek toen van 't Schip aangesteld werd. Wel benieuwd wie zijn opvolger gaat worden. Zelf zou ik toch wel een Nederlander prefereren... Maar wie? Misschien toch een Koeman polsen na het EK?

28 maart 2024 om 12:59

'dit is toch geen nieuws' is ook wel iets wat tegenwoordig te pas en te onpas aan dingen wordt gehangen he? Als iemand tot voor kort in het ongewisse heeft gelaten of 'ie door zou willen gaan als hoofdcoach, en nu pas echt duidelijk aan geeft dat hij dat niet gaat doen, dan lijkt me dat toch zeker wel nieuws.

28 maart 2024 om 13:11

Van 't Schip was aangesteld als Interim-trainer. Dat zegt volgens mij genoeg. Hij heeft nooit de ambitie uitgesproken om langer trainer te worden. De hele insteek was altijd al tijdelijk...

Dit zagen we niet aankomen. Fijn dat hij even wilde instappen, maar het is niet de juiste man gebleken voor Ajax in de toekomst. Ben heel benieuwd wie wel.

Zeer verstandig van hem. Hij heeft Ajax gered, maar desalniettemin wordt het niet genoeg gewaardeerd
Vijfde worden zal, al is het niet leuk een goede prestatie
In zijn andere functie zal hij, de gentleman, vast en grote waarde zijn

De aasgieren zullen allemaal hun gezicht laten zien. Ik denk en heb dat eerder geschreven P. Jansen
Het is vanaf nu wel zo dat nieuwe trainers niet zomaar hun assistenten kunnen meenemen. Daarom zal het mij niet verbazen als een Nederlander werkzaam in Engeland assistent wordt

28 maart 2024 om 13:15

Hij heeft Ajax gered ? Waarvan ? Heb jij ook niet het gevoel dat een betere trainer er meer uit had gehaald ?

28 maart 2024 om 18:23

Ik vraag het mij af. Hij zit met het spul van Mislintat opgescheept dat nou niet bepaald, uitzonderingen daargelaten,uitblinkt in talent, motivatie en gedrevenheid.

28 maart 2024 om 19:55

Het algemene niveau valt tegen, maar zie jij lijn in het spel ?

30 maart 2024 om 14:39

Nee integendeel. Hij heeft het team bij elkaar kunnen houden. Dit wordt zo onderschat. men kijkt alleen naar plek op de ranglijst. De uitbraak van de pleuris is voorkomen
Media, al die napraters (zichzelf anaalist noemend) zouden hun kan pakken
Dit jaar is wat mij betreft gered.

Ik was ook liever kampioen geworden, of ten minste plek 3, maar ik begrijp en besef wat er had kunnen gebeuren
Ook de rol van M, van Praag en Gaal is veel waard geweest

Alle credits voor Schip. Hij durfde aan deze monsterklus te beginnen in een voor hem hele zware periode. Een man van de club en een prettig mens. En hij doet elke dag zijn best om er het beste van te maken maar ja er zit niet zoveel in helaas want je gunt Ajax natuurlijk een hogere klassering. Maarja zelfs Guardiola of Klopp kan hier geen chocolade van maken denk ik.

Ik zou Van't Schip wel willen zien als specialistentrainer of iets degelijks. Het was toch een geweldige mooie voetballer. En als oud vleugelaanvaller zie ik hem wel graag specifiek werken met jongens als Mika Godts. Daar zit zoveel potentie in en ik ben benieuwd hoever hij kan komen. En dat geldt ook voor Carlos Forbs. met goede individuele begeleiding en training moet hij toch meer kunnen dan hard rennen

Dat betekent dat er een nieuwe coach is gekozen. Zo werkt dat: eentje mag uitspreken dat hij inderdaad niet aanblijft, als er met zekerheid een opvolger klaarstaat. Deze zal pas veel later bekend worden gemaakt, maar laat de speculaties beginnen!...

Hadden ze ook met Heitinga moeten doen.
Ze hebben hem laten vallen en ik zie geen reden om van het Schip wel voor meerdere jaren te behouden en Heitinga niet.

28 maart 2024 om 13:00

Zei het toen al. Heitinga weg sturen voor een Steijn was gewoon zonde. Hetiinga was niet perfect maar als je zijn resultaten vergelijk met wat er voor en na kwamen was het gewoon okay.

Denk dat iedereen dit wel aan zag komen. Respect voor hem dat hij nog in de puinhoop is ingestapt, maar ik denk dat het resultaat niet anders geweest zou zijn als je Heitinga of Steijn had laten staan.

Respect voor het instappen maar dit is als coach natuurlijk ook gewoon een koekenbakker. Vraag me af hoe serieus mensen hem nog nemen binnen de organisatie voor een voetbaltechnische functie.

Ik denk dat niemand er van uitging dat die als trainer aan zou blijven. Heel even heerste er wel wat opportunisme voor zijn aanblijven toen Ajax eventjes weer de weg omhoog leek gevonden te hebben, maar dat was van vrij korte duur.

Moet hij zelf ook niet willen, na alles wat hij heeft meegemaakt. Geniet mede daarom nu nog de steun en respect van de achterban met een soort van heldenstatus. Maar als trainer zijnde kan je die status alweer snel kwijtraken zodra de resultaten er niet zijn, dat merk je nu ook al een beetje. Dan is het beter om door de voordeur te vertrekken als trainer zijnde en vervolgens in een andere rol op de achtergrond je voor de club te blijven inzetten.

ik ben john dankbaar voor zijn diensten, en ook voor de diensten die hij nog gaat verlenen. ik hoop ook dat hij een geschikte volgende functie kan dragen.

De juiste man voor ajax is in mijn ogen: meneer Louis van Gaal, maar hij zal wel geen zin meer hebben in zo een rol. maaar oh wat zou dat fijn zijn als hij toch wel wilt.

anders zie ik in Graham potter toch wel iets, hij heeft chelsea ook gecoacht, en niet te vergeten dat hij toch wel eeen van de grondlegger was van brighton.

Pascal Jansen, met een hele goede assistent (met tactischs vermogen) zou dan ook nog een optie zijn.

John heeft echt wat van zichzelf gegeven aan de club. Instappen terwijl je net je vrouw moet missen. Respect! Dat is clubliefde. Ongeacht de wisselende resultaten zullen de fans dit nooit vergeten.

Respect voor hem dat hij ingestapt is, maar ik blijf erbij dat hem als trainer aanstellen zowel voor hem als voor Ajax niet de juiste keuze was.

Ik ben hem sowieso dankbaar dat hij zijn nek heeft uitgestoken in deze strop die Ajax momenteel is. Ik hoop dat hij het nog een beetje redelijk kan afsluiten met plek 5 en zonder teveel gezichtsverlies in de laatste wedstrijden. Maar het is wel het beste als we gaan bouwen met een andere trainer.

Denk de juiste beslissing. Wel goed dat ze in gesprek zijn omwille een nieuwe functie. Mensen als van t schip zijn met hun betrokkenheid en knowhow ontzettend belangrijk binnen een club. Goed dat dit icoon voor Ajax behouden blijft. En fijn ook weer eens te lezen dat er duidelijk en direct gecommuniceerd wordt. Dat is al een hele verbetering.

Enige logische keuze natuurlijk. Mooi dat Van t’Schip instapte in een moeilijke situatie voor zowel de club als hijzelf. Maar kwalitatief is hij gewoon niet goed genoeg om voor meerdere jaren hoofdtrainer van Ajax te zijn.

Dankbaar voor zijn tijd die hij in Ajax' eerste elftal heeft gestoken. Helaas heeft het niets gebracht. In het spel is echt nul lijn te zien. Echt jammer. Nu snel duidelijkheid over een nieuw trainer en dan kunnen we door. Wat betreft spelers hoeft er echt niet zo gek veel bij wanneer alles stekhouders blijven. Back positie en we kunnen met een trainer gaan werken aan een systeem.

Eigenlijk was dit wel te verwachten. Zowel het niet doorgaan na dit seizoen, als ook het verloop na zijn intrede. Eigenlijk had Ajax hem en de club zelf dit niet moeten aandoen. Maar blijkbaar zijn het alleen de oudjes die de handschoen opnamen, want de jongere garde durfde het niet aan, of werd als niet deskundig genoeg bevonden, met nog als vervelend feit dat de huidige RVC, op Eringa na, nog steeds niet in de spiegel heeft gekeken, en thuiswedstrijd na thuiswedstrijd, gezellig naast de nieuwkomers zichzelf zit te laven aan de goede dingen des levens. Met uitzicht op het veld, waar de door hen geïnitieerde ravage wedstrijd na wedstrijd pijnlijk zichtbaar is.

Dit seizoen is een clusterfuck van gebeurtenissen. Het leed van John is hartverscheurend en staat boven het verloren seizoen. Wat nu loopt is de Phoenix die zal verrijzen uit de as van dit Ajax. Supporters snappen dit en Ajax zal John eren in dit proces. Kroes is the Master

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren