Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

John Kennedy schiet Fluminense naar historische winst Copa Libertadores

Laatste update:

Fluminense heeft voor de eerste keer in zijn geschiedenis beslag gelegd op de Copa Libertadores. In Maracanã wisten de Brazilianen, met onder meer Marcelo en Felipe Melo in de ploeg, na verlenging met 2-1 te winnen van Boca Juniors.

Germán Cano kwam na een klein kwartier dicht bij de openingstreffer, ware het niet dat voormalig AZ-goalie Sergio Romero redde namens Boca. Echt grote kansen bleven uit, al maakte de sfeer en de passie in het legendarische stadion in Rio de Janeiro bijzonder veel goed.

Tien minuten voor rust kwam Fluminense op voorsprong. Na een razendsnelle combinatie over de rechterkant bracht Keno de bal bij Cano, die overtuigend met een laag schot doel trof in de verre hoek: 1-0.

Met name na rust ontbrandde het duel. Luis Advíncula had voor de gelijkmaker kunnen zorgen, ware het niet dat hij langs de verkeerde kant van de paal schoot. Aan de andere kant claimde Jhon Arias een strafschop, maar daar ging de arbiter niet in mee.

In minuut 72 kwam Boca op gelijke hoogte en ditmaal kon Advíncula wel juichen. Hij vond wat ruimte op de rand van de zestien en besloot uit te halen. Dat bleek een goede zet: zijn schot belandde in de verre hoek: 1-1.

Vlak voor tijd bracht Miguel Merentiel de Boca-fans bijna in extase. Zijn schot vloog net over, en dus moest er een verlenging aan te pas komen. Daarin zorgde Diogo Barbosa voor het eerste gevaar. Hij schoot net naast. Even later was het wel feest voor Fluminense. John Kennedy kreeg de bal perfect voor zijn voeten en haalde met een volley heerlijk uit in de verre hoek: 2-1.

Hij trok uit dolle vreugde zijn shirt uit en vergat daarbij wellicht dat hij al geel had: rood. Fluminense moest nog twintig minuten overleven met tien man, maar slaagde daarin. Ook omdat Frank Fabra rood kreeg aan de kant van Boca. In de tweede helft van de verlenging kwam Claudio Rodrigues Gomes nog het dichtst bij een treffer, maar de 3-1 kwam er niet. Hij trof de paal. Fluminense hield wel stand en dus kon het Braziliaanse feest losbarsten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Over de hele wedstrijd een terechte overwinning voor Flu. Al had Boca wel een penalty moeten krijgen voor hands toen ze 2-1 achter stonden. Cano toch wel de grote man van dit toernooi met 13 doelpunten. Zonde dat Argentinië het weer aflegt tegen Brazilië in de Copa, zeker na alle belachelijke ongereldheden van de afgelopen dagen van de Braziliaanse harde kern en politie was een Argentijnse overwinning een heerlijk antwoord geweest

5 november 2023 om 00:10

Jammer dat er weer een finale verloren wordt, maar goed. Elke ronde na penals door, het moest een keer fout gaan.

Germán Cano. Wat een spits. Deed het bij Medellín al geweldig, en nu ook bij Flu. Hele goede goal en assist.

Valentini goed gespeeld vandaag, toch jammer dat Rojo geschorst was. Dagen van Almiron lijken geteld, terecht overigens.

Fabra ook snel afscheid van nemen, een van de domste voetballers op de Zuid-Amerikaanse velden, wat het e.e.a. zegt.

5 november 2023 om 00:17

Precies het had elke ronde mis kunnen gaan voor Boca, met veel geluk de finale gehaald. Wat op een zich een wonder is als je ziet hoe ze het hele jaar spelen. Barco viel tegen vandaag, Medina redelijk goed en is wel klaar voor een stap naar Europa. Valentini redelijk goed vandaag, maar is toch wel een twijfel geval. Exi Fernandez toch ook wel een speler die het in Europa goed gaat doen denk ik

5 november 2023 om 00:29

Barco komt er nog wel, is nog piepjong vergeleken mer wat er bij Flu op het veld stond haha. Advincula was ook erg sterk vandaag, had de hele rechterflank aangezien Medina meer naar binnen trok.

Wat een spektakel was dit, wat een emotie, en Marcelo weer een hoofdprijs. Mooi hoor, een ouderwets Maracana feestje. En Romario heeft gelijk: Diniz moet het doen, niet Ancelotti.

Wat een speler is die Kennedy toch. Man man man wat heb ik genoten. Iemand die weet of hij gelinkt wordt aan clubs? Beide teams speelde heel mooi voetbal!

Wat een wedstrijd was dit. Zat hier naast mijn Braziliaanse schoonvader op de bank dit te kijken, die ging wel door een lichte emotionele achtbaan. Ik verstond vrij weinig van het commentaar, maar de beleving die zij erin gooien, kunnen ze in NL nog wel wat van leren. Zoveel passie voor het spelletje. Naar mijn, licht gekleurde, mening een terechte overwinning voor Flu. Mooi dat zij hem voor het eerst winnen.

5 november 2023 om 01:06

Was op ESPN met commentaar van een heerlijk meelevende David Endt

Heerlijke Zuid Amerikaanse pot vol emoties!

Fluminense, mooie ploeg en uiteindelijk ook de terechte winnaar van het toernooi. Heel gaaf voor Marcelo, weer een grote titel en ook nog eeens in je eigen Maracana. Wel echt een heerlijke goal van Kennedy bij de 2-1. Typisch Zuid Amerikaans met 2 onnodige rode kaarten ook. Feyenoord zou er goed aan doen om Nino op te halen als opvolger van Geertuida/Hancko, wat een fijne verdediger is dat. Verdedigend sterk, groot, goed in de lucht, comfortabel aan de bal en een echte leider.
Ook Andre zou elke club in de Eredivisie beter maken op het middenveld, had Ajax die maar gehaald ipv (mogelijke) net niet spelers als Tahirovic.

5 november 2023 om 00:15

Nottingham schijnt hem al bijna binnen te hebben.

5 november 2023 om 00:18

Jammer, want vind dit echt een perfecte speler die eerst bij een club als Porto, Benfica of dus Feyenoord nog 2 jaar kan vlammen voordat hij een stap zet naar de Europese top. En als hij dat niet haalt zal hij 100% zoals Cris (Lyon) of Alex een topper zijn voor de subtop.

5 november 2023 om 02:36

Misschien moet Ten Hag toeslaan zal vast beter zijn dan Maguire.

5 november 2023 om 00:33

Andre heeft Liverpool pas afgewezen, zal wel binnenkort naar hun/grotere club gaan dan de eredivisie.

5 november 2023 om 00:47

Dat weet ik wel zeker inderdaad, maar afgelopen zomer (of daarvoor) was hij absoluut nog haalbaar geweest.

5 november 2023 om 10:46

Ik hoor al geluiden dat er een herenakkoord is gesloten met Andre deze zomer. Dus het licht in de lijn der verwachting dat Liverpool met hem aan de haal gaat. Ook gezien zijn reactie na het winnen(erg emotioneel) denk ik dat ie vertrekt.. but you never know. Zou wel een mooie versterking zijn voor ons.

5 november 2023 om 00:49

Kijk net naar de opstelling van Fluminense en zie ineens Ganso staan, Die was jaren geleden echt een groot talent, Samen met nog iemand ? Ben even zijn naam kwijt, Volgens mij speelde ze beide bij Sao Paolo toen. Leuk om te zien dat die nu hier speelt en ineens 34 jaar is

5 november 2023 om 00:58

Ene Neymar Jr inderdaad, bij Santos. Het toptalent van Sao Paulo was destijds Lucas Moura. Of bedoel je echt iemand anders?

5 november 2023 om 01:51

Denk dat hij Gabriel Barbosa bedoeld.

5 november 2023 om 08:52

Lucas Moura kwam volgens mij gelijk met hem op toen inderdaad, je hebt gelijk, heb het opgezocht, Hij speelde met Neymar ook bij Santos!

5 november 2023 om 10:53

Ganso was een beest samen met Neymar. Die vonden elkaar blindelings. Kwam uiteindelijk te kort voor een Sevilla, vond het altijd een te grote stap voor hem.

5 november 2023 om 18:31

Lucas Moura speelde niet voor Santos. Het was wel ongeveer de zelfde tijd. Vgm was de transfer van Neymar naar Barca wel al rond.

6 november 2023 om 09:38

Juventuspuglia heeft wel gelijk dat Ganso van Santos naar Sao Paulo vertrok en daar nog 1 jaar met Lucas Moura gespeeld heeft wat toen een echt top talent was, net zoals jij gelijk hebt over Ganso en Neymar!

Poh wat een goal zeg. Vond het zo zuur dat hij daarna z’n tweede geel kreeg.

En mooi voor onze oude krijger Marcelo, wat een held!

Vooral fantastisch voor Marcelo zeg. Zijn emotie tijdens deze wedstrijd zegt genoeg. Hij kwam naar Fluminense om de Copa Libertadores te winnen en wint hem ook nog! Gun het hem van harte zeker zijn periode na Real Madrid was niet geweldig eerst met Olympiacos. Maar ben zo blij dat hij het wel heeft gevonden bij zijn jeugdclub.

Wat leuk om Ganso te zien als 10 bij een winnaar van copa! Helemaal uit het oog verloren, pff zijn tijd met neymar bij santos was niet normaal!! Daarna geflopt in europa, weet iemand hoe t hem verder is vergaan?

En wat een goal in de verlenging, en helemaal gek worden en rood pakken en toch winnen. Dat is een legend nu al daar!

5 november 2023 om 00:32

Ganso scheurde destijd bij Santos z'n kruisband, stagneerde vervolgens in zijn ontwikkeling. Daarnaast ook een type speler die langzaam uitsterft (of al is uitgestorven), aangezien Ganso nogal een broertje dood heeft aan verdedigen. Heerlijke speler om te zien, dat wel.

5 november 2023 om 00:55

Helemaal eens met wat je zegt, enige wat ik daar nog kan toevoegen is dat hij een beetje dezelfde kritiek kreeg die bijvoorbeeld Joey Veerman regelmatig kreeg/krijgt en dat is dat alles teveel in 1 tempo gaat. Bij PHG is dat nog een stuk extremer en hij is uiteindelijk fysiek niet gemaakt voor het Europese (top)voetbal denk ik.

5 november 2023 om 01:02

Dat is dan ook wel weer de charme van zulk type spelers, en gelukkig kan dat nog 'gewoon' in Zuid-Amerika!

5 november 2023 om 01:53

Ganso is een ouderwetse 10: aan de bal magnifiek, maar denkt bij balverlies totaal niet aan meeverdedigen/omschakelen. Een type die dacht dat het elftal wel om hem gebouwd word. Helaas. In Europa werkt dat anders.

Jammer om te zien hoe oud de legendes Cavani en Marcelo zijn geworden, beiden maar zwak. Maar Cano daarentegen is zoals goede wijn. Maar wat een wedstrijd ook, alles zat er in wat je van zoiets verwacht. Prachtig om die emoties te zien.

Pfff wat was dit genieten. Puntje van mijn stoel. Deze wedstrijd had echt alles . Emotie , voetbal , rode kaarten en vooral spanning. Heerlijke finale en gunde het fluminense echt.. de tranen bij de 40 jarige melo en Marcelo zeggen alles

Ze kunnen daar nog wat leren. Je zult maar scheidsrechter zijn bij zo een stelletje malloten. Op het veld en naast het veld. Bij dat opstootje gingen ze allemaal los. Dat heet toch grinta. Man, man. Echt een zielige vertoning.

5 november 2023 om 09:39

De ideale combinatie zou de passie en strijdlust van Latijns-Amerikaanse teams zijn gecombineerd met het respect dat spelers voor de elkaar en de wedstrijdleiding tonen in bijvoorbeeld rugby

5 november 2023 om 10:34

Dat wordt nog lachen met die nieuwe regel van van Basten. Dat alleen de aanvoerder bij de scheidsrechter mag staan.

Voetballend gezien was het matig voor van boca, maar de goals waren geweldig, sfeer was tof, en de emotie van melo na de wedstrijd was echt.
Penalties waren wel leuker geweest gezien de wedstrijdsverloop.

De copa is altijd geweldig om naar te kijken, teams met veel strijd en passie. Niet altijd hoogstaand voetbal maar wel de entertainment waar we allemaal voetbal voor kijken.

Die trainer van fluminese gaat trouwens nog mooie dingen bereiken, werd denk ik al eens gelinkt als bondscoach voor brazilie.

Ben trouwens benieuwd naar waarom bullaude niet bij de selectie zat? Boca doet het dit jaar algemeen matig, bullaude wel en wedstrijd of 8+ gespeeld als het goed is en nu niet bij de selectie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren