Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Joey Barton richtte een hele grote luchtbuks op hoofd van de Franse spelers'

Laatste update:

Paul Bosvelt deelt vrijdag een opvallende anekdote over Joey Barton in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. De huidige technisch manager van Go Ahead Eagles speelde tussen 2003 en 2005 voor Manchester City en kreeg toen van dichtbij te maken met de fratsen van de Engelsman.

"Hij kwam ooit met een luchtbuks naar de club", brengt Bosvelt jaren later in herinnering. "Geen speelgoedding, maar een echte, zo’n hele grote. Richtte hij in de kleedkamer op het hoofd van de Franse spelers. Zag je daar ineens zo’n infrarood lichtpuntje boven de ogen. En maar lachen."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Bosvelt zal de derby's met rivaal en buurman Manchester United nooit meer vergeten. "Om nooit te vergeten, dat ik tegen Cristiano Ronaldo speelde. Niet alleen omdat hij nog heel jong was, we kwamen ook keihard met onze koppen tegen elkaar. Maar dat hij zo’n prachtige carrière zou hebben, kon je toen niet vermoeden."

Tackle


Bosvelt kreeg in 1997 als speler van Feyenoord al met Manchester te maken, maar dan met United. In de groepsfase van de Champions League raakte Denis Irwin zwaar geblesseerd door een tackle van de middenvelder. "Ik schrok er zelf ook van, toen ik het later op tv terugzag. Het was gewoon een blinde actie. Een waas voor mijn ogen."

Bij aankomst in Manchester zes jaar later werd Bosvelt nog herinnerd aan de aanslag op Irwin. Dat gebeurde toen hij een taxi instapte en de chauffeur vertelde dat hij bij Manchester City had getekend. "Begint die vent ineens als een idioot te scheuren. Nam-ie elke bocht zo krankzinnig scherp, dat ik constant van de ene naar de andere kant van de taxi werd geslingerd."

"Ik gaf hem nog wel fooi, maar die flikkerde hij gewoon terug. Was dus een Manchester United-fan", aldus Bosvelt, die in een tijd speelde dat Manchester City nog helemaal niet dominant was in de Premier League.

"We hadden geen slechte ploeg, hoor", verwijst Bosvelt naar spelers als Steve McManaman, Robbie Fowler en Nicolas Anelka. "Stuk voor stuk goede spelers. Maar geen kampioen, dat klopt. Dat was ook niet zo raar. Ze waren net gepromoveerd."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Paradijsvogels zijn leuk, maar die Barton lijkt me toch echt niet helemaal lekker.

24 mei 2024 om 18:24

Als het geen voetballer was geweest, zou die vent nu nog in de gevangenis of kliniek hebben gezeten. Zoek maar op wat hij allemaal wel niet heeft gedaan.

25 mei 2024 om 11:18

Laat staan z'n broer of neef... die zit vast voor moord op een jonge zwarte man. Barton heeft zelfs op tv gevraagd hem zichzelf aan te geven. Die jongen zat toen onderhand in Nederland volgens mij.

25 mei 2024 om 11:20

Edit was zijn jongere broer Michael inderdaad.

27 mei 2024 om 01:24

Oh dat wist ik niet eens man, die hele familie is niet helemaal lekker dan.

Barton is naar mijn idee de grootste debiel die in de voetballerij actief is / was.
Er wordt vaak gezegd dat Balotelli niet helemaal wijs is, maar als je kijkt naar wat Barton op z'n kerfstok heeft, dan valt Balotelli ineens best mee

24 mei 2024 om 18:25

Haha eens, daarbij heeft Balotelli meer vreemde dingen gedaan. Waar je nog om kan lachen, Barton is andere koek.

25 mei 2024 om 09:51

Als je Barton in interviews hoort.. hij heeft wel intellect maar psychisch is die gewoon niet in orde. Zal mij niks verbazen als die hoog begaafd is en op verschillende lagen van 'het spectrum' zit.

27 mei 2024 om 01:25

Geen flauw idee, durf geen waardeoordeel te doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren