Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jeremie Frimpong blinkt wéér uit bij Leverkusen; Weghorst snapt niets van geel

Laatste update:

Bayer Leverkusen is nog altijd zonder puntenverlies in de Bundesliga. De ploeg van trainer Xabi Alonso versloeg SV Darmstadt zaterdagmiddag met 5-1. Uitblinkers aan de zijde van die Werkself waren Victor Boniface (twee goals, één assist) en Jeremie Frimpong. De vleugelverdediger had twee assists in huis en met name zijn tweede was er een om in te lijsten. In Hoffenheim zag Wout Weghorst zijn ploeg met 3-1 winnen van VfL Wolfsburg. De spits kreeg al vroeg in de wedstrijd geel voor het te dicht bij een vrije trap staan. De Oranje-international was daar stomverbaasd over. Sepp van den Berg ging met 1. FSV Mainz 05 hard onderuit bij Werder Bremen: 4-0.

Bayer Leverkusen - SV Darmstadt 98 5-1
Leverkusen, dat bij aanvang van de wedstrijd tegen Darmstadt ongenaakbaar was in de Bundesliga, kwam na een ietwat fletse openingsfase in minuut 21 op voorsprong. Frimpong kreeg de assist op zijn naam, al kwam 95 procent van het doelpunt op naam van Boniface. De Nigeriaan omspeelde twee tegenstanders alsof ze er niet stonden en liet doelman Marcel Schuhen kansloos met een fraaie stift: 1-0. De voorsprong bleef echter slechts vier minuten op het bord staan. Uit een vrije trap kopte Christoph Klarer richting de tweede paal, waar Oscar Vilhelmsson met het hoofd voor de 1-1 zorgde. Leverkusen drong aan en kreeg een kans via Frimpong, die van dichtbij voorlangs schoot. Granit Xhaka probeerde het met een schot van een meter of twintig, maar zag Schuhen knap redding brengen.

De wedstrijd was drie minuten oud in de tweede helft toen Leverkusen weer op voorsprong kwam. Wéér was Frimpong de man van de assist en ditmaal was zijn aandeel in de treffer veel groter. De rechtspoot dribbelde tegen de zijlijn aan vanaf rechts naar binnen en bereikte Exequiel Palacios, die zijn schot vanaf randje zestien via een verdediger binnen zag vliegen: 2-1. Na een uur spelen gooide Leverkusen het duel in het slot. Florian Wirtz had een strakke pass in huis op Boniface, die na een snelle voetbeweging feilloos raak schoot in de verre hoek: 3-1. Boniface liet vervolgens zien ook te kunnen assisteren. Hij legde af op Jonas Hofmann, die de verre hoek vond: 4-1. Darmstadt maakte geen schijn van kans na rust en moest ook de 5-1 slikken. Invaller Noah Mbamba gaf scherp voor, waarna een andere invaller, Adam Hlozek, binnentikte: 5-1.

TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg 3-1
Aan de kant van Hoffenheim begon Weghorst in de basis, terwijl Václav Cerný mocht beginnen bij Wolfsburg. De Tsjech zag Weghorst al in de tiende minuut geel pakken. Wolfsburg kreeg een vrije trap te nemen en deed dat dusdanig snel, dat Weghorst geen tijd had om weg te lopen. Ondanks dat de Oranje-international de vrije bal niet raakte kreeg hij geel, tot zijn grote onbegrip. Echt grote kansen bleven vervolgens lange tijd uit, tot tien minuten voor rust. Tiago Tomas trok vanaf links naar binnen en vond de korte hoek: 0-1. Toch kwam Hoffenheim voor rust nog langszij via John Brooks, die van dichtbij voor de gelijkmaker zorgde: 1-1. Na rust nam Hoffenheim afstand. Allereerst maakte Maximilian Beier de 2-1 door bij de tweede paal binnen te schieten, waarna Robert Skov een kwartier voor tijd de bovenhoek vond: 3-1.

Wout Weghorst snapte niets van zijn gele prent.

Werder Bremen - 1. FSV Mainz 05 4-0
Aan de kant van Mainz begon Sepp van den Berg voor het eerst dit seizoen in de basis. Hij zag zijn ploeg dramatisch beginnen. Andreas Hanche-Olsen beging een overtreding in de zestien, waarna er een strafschop werd gegeven aan Bremen. Marvin Ducksch faalde vanaf elf meter niet: 1-0. Beide ploegen kregen voor rust kansen, maar gescoord werd er niet meer. Na rust was dat wel het geval. Jens Stage zorgde allereerst voor de 2-0 door overtuigend raak te koppen. Tien minuten voor tijd maakte Leonardo Bittencourt 3-0 van, waarna het ook nog 4-0 werd. Justin Njinmah, die twee minuten daarvoor de assist in huis had op Bittencourt, scoorde ditmaal zelf. Zijn schot in de linkeronderhoek bleek onhoudbaar voor Mainz-goalie Robin Zentner.

Overige uitslagen
VfB Stuttgart - SC Freiburg 5-0 (Führich (2), Guirassy (2), Milot
FC Augsburg - VfL Bochum 2-2 (Beljo, Demirovic; Asano (2)

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Bayer Leverkusen3125605581
2Bayern München3122365169
3VfB Stuttgart3120473264
4RB Leipzig3219673863
5Borussia Dortmund3116962057
6Eintracht Frankfurt3111128545
7TSG Hoffenheim3211714-840
8Freiburg3111713-1240
9Augsburg3110912-439
10FC Heidenheim3191012-837
11Werder Bremen3110714-937
12Wolfsburg319715-1434
13Borussia Mönchengladbach3171113-732
141. FC union Berlin 318617-2430
15Bochum3161213-2530
16Mainz 053151313-1728
171. FC Köln3141116-3023
18Darmstadt313820-4317

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker de voetjes laten spreken Frimpong! 🙌 Waar hij uiteindelijk ook voor kiest om uit te komen ze hebben geluk met zo’n klasbak.

Potentieel echt een wereldback, jammer dat vriendjespolitiek en kinderachtige principes hoogtij vieren in Zeist. Hopelijk beseft hij dat Koeman slechts een passant is en gaat hij geen keuzes uit emotie maken

Mag toch wel een keer opgeroepen worden. Speelt vaak toch wel goeie potten. Maarja zal voorlopig onder koeman niet opgeroepen worden

2 september 2023 om 17:45

Ze zijn duidelijk verbolgen over dat hij het jeugd EK liet schieten, wat inderdaad wellicht niet slim was. In plaats van in Nederlands belang een oplossing zoeken en die jongen na een goed gesprek weer op te roepen zetten ze liever hun ego oorlogje voort. Diep triest natuurlijk, deze jongen heeft echt veel meer potentie dan welke back van Oranje ook

2 september 2023 om 19:40

Hij werd daarvoor ook al niet opgeroepen door Koeman, maar zou wel leuk zijn als Koemam zich hier een keer duidelijk over uitspreekt. Je verantwoorden hoort wmb bij het bondscoachschap.

2 september 2023 om 19:07

Daarom zal Koeman nooit worden herinnerd als goede trainer. Is allemaal zoutloos en simpel.

Ik zie dit echt als een toekomstige back voor Bayern München. Heerlijke speler

2 september 2023 om 19:40

real madrid past ook goed bij hem...

Boniface doet het toch maar weer, slechte vergelijking maar hij is een verbeterde versie van Lukaku?!

2 september 2023 om 17:54

lastig vergelijken.
ik vind boniface meer een type osimhen.
hij kan als kapstok spelen, maar heeft ook gewoon de snelheid en techniek om 1 op1 kansen te creeeren.

Wordt met de week lastiger voor Koeman om hem te negeren. Feit is wel dat Frimong na zijn carrière tien caps meer had kunnen hebben

die boniface pakt het ook lekker op.
speelde goed in belgie, maar om dan naar leverkusen te verkassen en er gelijk te staan vind ik knap.
leverkusen heeft gewoon een goed elftal over de breedte

stuttgart is wel apart, 2 dikke overwinning en dik verloren van leipzig.
die gaan dit seizoen ook voor de europese plekken denk ik.
waar clubs als frankfurt en freiburg toch wel een jasje hebben uitgedaan qua vertrek van spelers

2 september 2023 om 18:03

Prima reactie van je. Stuttgart zie ik met de huidige spitsen zeker meedoen om top 6.

Heel jammer hoe het op dit moment verloopt met Frimpong en Oranje. Vind de reden dat hij als vleugelverdediger niet in het systeem past en verdedigend tekort komt nog te doen. Ten opzichte van de andere namen is het dan wel raar. Dumfries speelt in hetzelfde systeem bij Inter en Maatsen heeft heel de voorbereiding bij Chelsea als linksbuiten gespeeld. Blind staat nou ook niet meer bekend om zijn verdedigende kwaliteiten. Lijkt bijna een principekwestie geworden, wat echt slecht is voor een bondscoach.

Hoe kan je Frimpong nou niet oproepen? Ondertussen selecteer je iemand als Blind wel. Koeman is denk ik nog altijd de juiste coach voor Oranje, maar hij maakt hier echt een fout.

Ik denk eerlijk gezegd dat we in Nederland ons toch geen raad weten met een speler als Frimpong, hij is niet de back die een coach als Koeman graag ziet. Frimpong is meer een wingback zoals Hateboer en Koeman gaat ouderwets 433 spelen met de punt naar achter en als hij zich eens gek voelt de punt naar voren.

2 september 2023 om 18:44

En toch heeft Hateboer wel een kans gekregen en Frimpong gewoon niet. We kunnen niet beoordelen of hij niet goed genoeg is als back in een 4-3-3 systeem als we hem nooit in actie hebben mogen zien.

2 september 2023 om 22:29

Gravenberch, Van de Beek, Kluivert en Frimpong zijn precies ontbrekende krachten bij 'oranje. Als je Koopmeiners vervangt voor Gravenberch, Dumfries voor Frimpong. Bergwijn voor Kluivert. Van de Beek voor Xavi. Dan heb je ternminste structuur in je team. Xavi is leuke speler, maar die heeft teveel verschillende stijlen in zich waardoor het team zo enorm chaotisch speelt. Van de Beek, Kluivert en Gravenberch zijn tenminste opgeleid door Ajax. Xavi is talent, maar hij moet wel beter ontwikkelen in positiespel en zakelijkheid. Wanneer hij de bal heeft, wilt hij meteen risico's nemen. Gravenberch, Donny en Kluivert kiezen voor balbezit en rust. Ja daar gaat mijn voorkeur naar uit.

2 september 2023 om 22:49

Gast weet niet of je sarcastisch bent of niet haha. Namen zoals Van de Beek noemen lol...

2 september 2023 om 18:46

Het eeuwige probleem van Nederlandse coaches. Ze willen perse een bepaald systeem spelen ipv te kijken naar de selectie en het systeem daar op aan te passen. Bij een nationaal team is dat veel logischer, aangezien je de beste spelers oproept en daar iets van moet maken.

2 september 2023 om 21:07

Wingback zoals Dumfries bedoel je?

Ik mag alsjeblieft hopen dat hij zelf denkt dat Koeman er maar tijdelijk is en dat hij echt wel de toekomst is van het Nederlands Elftal. Wat een ongelofelijke back zeg die ook nog is rendement heeft. Real moet een poging wagen volgend jaar om hem te halen. Echt een back voor het moderne voetbal.

Dit leverkusen is echt een genot om te kijken .

Eigenlijk zou Koeman ontslagen moeten worden vanwege het stelselmatig negeren van Frimpong. Deze jongen kiest gewoon voor een ander land straks, echt een werkelijke schande dit.

Koeman gauw ontslaan en deze jongen selecteren. Doet mij echt enorm denken aan Hakimi. Aanvallend zo bepalend dat je hem wel MOET opstellen. Snap dat hij verdedigend kwetsbaar is maar zo een topback hoor je gewoon op te stellen.

Ik heb geen trainersdiploma maar vinden jullie dit logisch?: NL mist goede rechtsbuiten maar wil toch 433 spelen. Frenkie met naast zich op rechts verdedigender ingestelde middenvelder die ruimtes die frimpong achterlaat opvangt. Ake als linksback die blijft hangen om achterin altijd 3 man te hebben als frimpong meegaat aanvallen. Simons/berghuis die hangend rechtsbuiten speelt. Peter Bosz zet Schouten achterin, Pep laat Stones inschuiven als extra middenvelder. Waarom kan Koeman niet met iets anders komen? Daarom zal hij nooit als goede trainer herinnerd worden.

Wat voor een kinderachtig typetje moet je wel niet zijn als je als coach die telefoon niet oppakt en even met die Frimpong belt en of ergens afspreekt om de lucht te klaren? Het is duidelijk dat Koeman zijn eigen ego boven het landsbelang plaats in deze situatie en dat is toch echt onvergeefelijk. Rot op met je ego'tje , je bent coach en je hebt de beste spelers te selecteren of wieberen als je daar niet voor geschikt bent (wat je al jaren niet bent en ook niet was bij Barcelona)!



Snap je toch niet. Ziet er gewoon elke week weer goed uit.
Hebben hem nodig in Nederland, waar wachten ze op..
Lijkt wel een Ziyech verhaal te worden.

Leverkusen al vroeg in topvorm, echt enorm goed elftal met een uitstekende coach. Ook een vrij zwakke poule in de EL dus de mogelijkheid om spelers te sparen af en toe.

Frimpong is de beste rechtsbaxk van Europa en Leverkusen is de grootste concurrent van Bayern dit jaar. Volgende week moeten ze tegen elkaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren