Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Je moet Ola John vertrouwen geven, niet steeds uitlenen en terughalen’

Laatste update:
/

Ola John was slechts twee seizoenen actief in de Eredivisie, maar groeide in zijn tweede jaar uit tot een ster in wording. De snelle buitenspeler maakte veel indruk met zijn acties, assists en doelpunten in het shirt van FC Twente en een mooi begin van een carrière was een feit. Na zijn transfer naar Benfica ging het echter vlot bergafwaarts met John, die nu tussen wal en schip zit in Lissabon.

Benfica kocht John voor negen miljoen euro van FC Twente en legde hem voor vijf seizoenen vast. In zijn eerste jaar moest hij wennen en kwam hij tot 22 wedstrijden, zonder te scoren. Daarna heeft hij nooit meer een serieuze kans gekregen van trainer Jorge Jesus, die in januari dit jaar instemde met een verhuurperiode voor John bij Hamburger SV. Ook dat liep echter op niets uit, mede door het ontslag van Bert van Marwijk.

Co Adriaanse raadt Benfica aan nu eens rustig de tijd te nemen met de 22-jarige aanvaller. Adriaanse werkte in het verleden bij FC Porto en werkte in Enschede een half seizoen samen met John. “Ik ken hem goed, het is een uitstekende vleugelaanvaller”, zei Adriaanse tegen A Bola, dat hem afgelopen weekend interviewde rondom de vriendschappelijke wedstrijd FC Utrecht - Sporting Portugal.

“Ola heeft heel veel kwaliteiten en is enorm snel. Hij brengt de verdedigers helemaal in de war met zijn acties, kan scoren en geeft goede voorzetten. Maar hij is nog jong, is wat verlegen en heeft vooral vertrouwen nodig”, legt Adriaanse uit. “Als je op jonge leeftijd bij een topclub zit en het vertrouwen niet krijgt, verlies je het vertrouwen in jezelf een beetje. Je moet Ola vertrouwen geven, niet steeds uitlenen en weer terughalen: dat werkt niet, dan raakt hij zijn sterke eigenschappen kwijt.”

Komt het nog goed met de carrière van Ola John?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

iets voor koeman?
moet uitkijken dat het niet een geval elia word en een zoiezo weg uit portugal want hier word hij niet beter van

28 juli 2014 om 13:30

Dat is echt een goede trouwens. Als Ola naar Southampton zou gaan krijg je een voorhoede met :
Pelle
Ola John - Jay Rodriguez - Dusan Tadic
Wat zeker een EPL waardige voorhoede is. Tevens is Ola John vooral goed met een kopsterke spits, wat pelle natuurlijk is.
Hopen dat een club hem nog oppikt, want in Portugal ben je vaak maar handelswaar

29 juli 2014 om 01:17

ja goeie voorhoede inderdaad. ik zie in hem en assaidi een geoeie buitenspeler voor southampton

28 juli 2014 om 15:59

Deze jongen was 1echte buitenspeler voor ajax geweest .denk dat i beter weg kan gaan bij benfica als ik eerlijk ben want anders komt het niet goed met hem.jammer want vindt hem zeker 1goede speler.

29 juli 2014 om 04:16

Niet meer nodig...El Gahzi is hem gepasseerd.

Ola John iets voor ajax. Voor 5mil ophalen?

28 juli 2014 om 13:31

Nee, met Muric, Kishna, el Ghazi, Fischer heb je zowel links als rechts mannen die het verder kunnen gaan schoppen.

28 juli 2014 om 13:39

En Andersen ook nog. Ben het wel met je eens

28 juli 2014 om 14:02

Opzich ben ik het wel eens met je, maar je weet het nooit Kishna kan een terugval krijgen, Fischer kwakkelt al een tijdje met z'n vorm en heeft net een hele zware blessure achter de rug. Dan hou je Muric en el Ghazi over, ik denk zelf dat je daar niet op kunt bouwen. Als je Ola John in huis haalt heb je wel een speler die er waarschijnlijk staat.

28 juli 2014 om 14:35

Klopt wel ja maar met zoveel opties, Andersen inderdaad ook nog staat John naar mijn mening talent in de weg. En met Schone heb je al iemand die het ook goed kan invullen, Ajax selectie is wel rond denk ik tenzij er iemand vertrekt komt er een vervanging en daar ben ik het helemaal mee eens.

28 juli 2014 om 21:42

John is wel iemand met specifieke kwaliteiten natuurlijk. Iemand die het veld breed houdt, bijna altijd buitenom gaat en een zeer goede voorzet heeft. Fischer en Andersen komen het liefst naar het midden, El Ghazi komt er wel maar moet je ook niet meteen alle druk op leggen, Kishna en Muric idem en zullen ook wel eens een trugval krijgen

29 juli 2014 om 09:53

Zijn zeer goede voorzet word overdreven, hij heeft specifieke kwaliteiten ja, Fischer en Andersen ook, El Ghazi en Kishna ook, Schone ook, en natuurlijk moet je een jongen als el Ghazi niet teveel druk opleggen maar Kishna en Fischer konden het ook. Daarbij een John speelt niet super veel de laatste 2 jaar en moet ook ingepast worden, dus ja alleen een ervaren kracht er nog bij en thats it!

Hier moet ik Adriaanse toch wel gelijk in geven. Had hem graag bij Ajax gezien maar denk dat de bezetting bij Ajax nu wel goed is.

28 juli 2014 om 14:16

Echter is een John in vorm toch beter dan de spelers van Ajax op die posities. Echter is het nog maar de vraag of hij zijn vorm weer zal vinden.

Als je het vertrouwen niet krijgt verlies je het vertrouwen. Wat een open deur van Co Adriaanse. Weet overigens niet of Ola John het wel gaat redden in het buitenland. Tegen sterkere tegenstanders is het vaak net niet. Voor de subtop wel een prima speler die met zijn voorzetten misschien wel eens goed tot zijn recht zou komen bij een club in Engeland. De ideale aangever voor Pelle bij Southampton!

Ola John moet lekker terugkeren naar Nederland. Bij FC Twente zou die nu weer prima tot bloei kunnen komen, ook bij Ajax kan hij op rechtsbuiten wel staan.

28 juli 2014 om 13:31

Rechtsbuiten is niks van Ola John. Hij is echt op z'n best op linksbuiten. Daar kan die met links voorzetten en met rechts naar binnen snijden, aangezien hij redelijk tweebenig is

28 juli 2014 om 13:37

Dan moet dat andersom toch ook kunnen

28 juli 2014 om 13:39

Als ie tweebenig is zou die ook met rechts kunnen voorzetten en naar links kunnen kappen
Maar ik snap wat je bedoelt.

28 juli 2014 om 14:24

Daarom zei ik ook redelijk tweebenig. Schieten is moeilijker dan een voorzet geven vandaar.

Tja, wat moet je hiervan nou vinden, weer te vroeg de overstap gemaakt. Had destijds beter naar Ajax kunnen gaan en zich daar verder ontwikkelen. Nu heeft Ajax de vleugels voldoende bezet, hoewel John natuurlijk wel een groot talent is. Hoop dat hij nog ergens goed terecht komt maar een transfer zou voor hem het beste zijn!

28 juli 2014 om 13:31

Hij moest weg van Twente, zelf wou hij namelijk helemaal niet weg

28 juli 2014 om 14:05

Neemt niet weg dat hij beter naar een andere club had kunnen gaan, dichter bij huis...

28 juli 2014 om 14:17

Benfica was waarschijnlijk het team dat het meeste wilde betalen.

Hij speelde Ligeon tegen Ajax een paar keer flink zoek, maar of dat zo lastig is? Ik denk dat hij zoals Adriaanse zegt eerst 1 of 2 seizoen weer alles moet spelen. Hij heeft talent. Misschien een stapje terug en een andere competitie?

28 juli 2014 om 16:42

Hij had een keer een leuke actie tegen ligeon (die verdedigend zwak is, en een slechte wedstrijd had) en had voor de rest niet veel goeds gedaan. Het opvallendste van hem die wedstrijd was zijn hele grote misser.

Ik denk dat John niet veel speeltijd zal krijgen bij Benfica. Dus kan hij beter vertrekken. Ik had hem graag naar Ajax zien komen. Maar omdat we nu Kishna, Fischer en El Ghazi hebben zal Ola ook hier niet veel speeltijd krijgen. Misschien iets voor Feyenoord. John-Dost-Boëtius. Mooi aanvallers trio.

28 juli 2014 om 14:18

John in vorm is toch stukken beter dan die drie spelers. Fischer heeft een oneindige dip. Kishna heeft net een handvol gespeeld en El Gazi komt net kijken.

28 juli 2014 om 14:19

We moetn nou niet doen of Kishna , El Ghazi en Fisher 10 klassen beter zijn dan John. Zeker omdat Fischer nog een tijdje geblesseerd is, zou John echt wel bij Ajax aan spelen toekomen.

28 juli 2014 om 16:01

Nee, natuurlijk is Ola John beter al deze drie spelers. Maar ik bedoelde te zeggen dat De Boer Kishna, El Ghazi en Fischer wil gebruiken in zijn team en dat John dan niet van toepassing is. Dus daarom dacht ik dat hij wel bij Feyenoord zou passen. Ik had John gaag bij Ajax gezien. Maar ik ben zoiezo ook teveden met de jeugd de doorbreekt.

28 juli 2014 om 16:48

Ja, maar aangezien Fischer er nog niet bij is voorlopig en talenten(hoe talentvol ook) altijd een terugval krijgen, was het niet zo gek geweest. Tuurlijk komt er nu veel talent door, maar je moet afwachten of je het daarmee gaat redden.

Als je ziet dat Sporting voor laten we zeggen 6.5 miljoen (als hij voor deze prijs wordt aangeboden is die weg) achter Kostic aan zit moet ik als Groningen supporter toegeven dat je toch veel beter deze Ola John op kan halen. Iets minder doelgericht, maar wel nog meer vleugelspeler en al bekend in Portugal.

Hoezo heeft iedereen het hier over ajax en niet over feyenoord? Feyenoord speelt woensdag met Verhoek als rechtsbuiten. Dat kan ook wel beter lijkt me.

Ola john is een goede voetballer , hij had destijds naar ajax moeten komen maar deed dat niet , nu heeft ajax een aantal goede buitenspelers in de selectie en buiten de selectie nog in de jeugd een aantal , dan heb ik het over A1 B1 en B2 , die spelen over 2 a 3 jaar ook in het eerste dat zijn snelle buitenspelers met een goede voorzet dus voor de komende jaren heeft ajax er een aantal , hij moet gewoon naar een middenmoot club in engeland gaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren