Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

17-jarige debutant uit eigen opleiding bezorgt Barcelona late overwinning

Laatste update:

FC Barcelona heeft zondagavond de nodige moeite gehad met Athletic Club. Na een boeiend duel waarin vooral de doelmannen uitblonken wisten de Catalanen nipt te winnen: 1-0. Doelpuntenmaker was een zeventienjarige debutant uit eigen opleiding: Marc Guiu.

De lijst met blessures bij Barcelona is lang. Zondagavond ontbraken Frenkie de Jong, Pedri, Raphinha, Robert Lewandowski, Jules Koundé en Sergi Roberto, waardoor de reservebank voornamelijk gevuld werd door jeugdspelers. Door de vele afwezigen had Fermín López voor de tweede keer dit seizoen een basisplek. Het twintigjarige talent begon als rechtsbuiten.

In de eerste helft werd Barça een aantal keer gevaarlijk. De beste kans was voor João Felix, die na een kleine tien minuten spelen mocht aanleggen in het zestienmetergebied van Athletic Club. Zijn poging ging via de lat over.

Niet veel later was er een goede mogelijkheid voor López. Na een goede rush van Alejandro Baldé op de linker flank wist de Spaanse vleugelverdediger de bal voor te krijgen. López kon vervolgens inschieten, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Unai Simón. Op slag van rust werd ook Athletic Club gevaarlijk via Nico Williams, maar hij stuitte op Marc-André ter Stegen.

Ook in de tweede helft werden de kansen vooral gemist. Zo wist doelman Simón zich nog te onderscheiden met een knappe dubbele redding op pogingen van respectievelijk Félix en López.

Tien minuten voor tijd wist Barcelona dan toch de ban te breken. De pas zeventienjarige Guiu, die normaal gesproken zijn minuten maakt bij het Onder 19-elftal, mocht zijn debuut maken en bekroonde dat met een doelpunt.

De piepjonge aanvaller werd de diepte ingestuurd door Félix en kwam oog in oog met Simón, die dit keer geen antwoord had op de inzet: 1-0. Enkele minuten later kreeg Guiu ook gelijk de eerste gele kaart uit zijn profcarrière nadat hij een overtreding beging. Het zal de debutant waarschijnlijk weinig uitmaken, want zijn doelpunt leverde Barcelona de drie punten op.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Marc Guiu dames en heren, 17 jaar nieuwste parel van La Masia. Eindelijk een talentvolle spits uit de jeugd. Deed het fantastisch met de Juvenil en laat het nu ook zien in het eerste. Kijk er naar uit om hem vaker te zien spelen in het eerste. Zou hem ook gewoon opstellen tegen Shakhtar.

Wat betreft de wedstrijd vandaag wil ik niet te veel worden vuil aan maken. Het zal volgende week beter moeten en hopen dat je beroep kunt doen op Pedri, Frenkie, Lewandowski & Raphinha.

22 oktober 2023 om 23:00

Hij is volgensmij niet opgenomen in de CL selectie. Uit de jeugd was Alarcon geselecteerd maar die is helaas weer geblesseerd.

22 oktober 2023 om 23:21

Kan je jeugd niet altijd nog toevoegn aan de B lijst van je CL campagne?

22 oktober 2023 om 23:27

Daar durf ik eerlijk gezegd geen antwoordt op te geven. Zou wel mooi zijn als het kan, want er loopt genoeg talent rond in La Masia die van waarde kan zijn voor dit Barcelona.

22 oktober 2023 om 23:01

Omdat hij scoorde ??? Het zal de toekomst uitwijzen ... Maar wordt geen messi !!

23 oktober 2023 om 08:34

Het eeuwige vergelijk met Messi. Waarom? Messi is van de buitencategorie. Een speler die je maar eens per tig jaar kan zien spelen. Het is toch prachtig dat een jeugdspeler van Barca bij zijn debuut een winnende treffer maakt? Dan hoef je hem met niemand te vergelijken, daar is het nog veel te vroeg voor. De toekomst zal inderdaad uitwijzen wat deze jongen nog meer kan gaan klaarspelen.

22 oktober 2023 om 23:36

Hoeveel parels heeft Barcelona gehad die na hun 19e compleet vergeten zijn? Dit horen we bijna wekelijks

23 oktober 2023 om 08:29

Krkic deed het ook fantastisch en zijn eerste wedstrijden in het eerste waren ook niet verkeerd. Dus temper de verwachtingen maar...

Zeer moeilijke, maar verdiende overwinning voor Barca.
Heel mooie voor die jonge gast op de winnende te maken.
Volgende week zie ik Barca niet winnen, ze missen teveel belangrijke spelers.
Pedri en vooral Frenkie kun je niet vervangen in zo’n wedstrijd.
Mja gelukkig is het nog vroeg, en is een verlies tegen Real geen ramp.

22 oktober 2023 om 23:07

Vond het maar matig. Het is dat die Williams niet af kan maken anders had Bilbao hier gewonnen. Barcelona viel vies tegen.

22 oktober 2023 om 23:24

Dan vergeet je wel dat Barca een paar keer dichtbij een goal was, maar dat Unai een aantal prachtreddingen had en dat het ijzerwerk ook niet meehielp.

Qua kansen maakte Athletic echt niet meer aanspraak op een overwinning dan Barca naar mijn mening.

22 oktober 2023 om 23:29

Een expected goals van 1,45 (Barca) vs 0,53 (Atletic). Zegt genoeg natuurlijk en ook nog 1x de lat geraakt. Als je de statistieken bij pakt is dit seizoen juist te zien dat Barca de meeste kansen weet te creëren maar dit te weinig in doelpunten kan resulteren itt Real, Girona en Atletico.

Zonder Frenkie, Pedri, Lewandowski, Kounde en Raphinha is het logischerwijs erg matig. Minimaal 3 hiervan heb je echt nodig volgende week tegen Madrid want anders ga je er af. Gelukkig laat La Masia zich altijd gelden en pak je de hele belangrijke 3 punten. Joao Felix vandaag erg erg sterk

Man ondanks alle blessures gaat dit barca helemaal niks klaarspelen tegen grote teams. Van de 10 wedstrijden in la liga dit seizoen zijn er 3 gelijk gespeeld en 6 met de hakken over het sloot gewonnen. Je gaat het niet lang blijven volhouden met die 0-1 of 2-1 winsten dit seizoen als xavi zijnde. Die felix gaat weer bewijzen waarom hij een mooi weer voetballer is. Tegen grote tegenstanders gaat hij weer 2x niks zijn want die word nu veel gehypet door barca fans. Wat een dramatische aanval. Vinicius alleen al is beter dan heel de aanval van barca bij elkaar en creërt meer kansen, zelfs bellingham als middenvelder.

22 oktober 2023 om 23:03

Felix slecht noemen na zijn optreden vanavond zegt genoeg over je voetbalinzicht. Speelde vandaag ijzersterk. Het is geen Vinicius maar hoe laag je hem vandaag zet is natuurlijk onzin. Verder is Barca met alle basisspelers echt wel een gedegen concurrent voor Real.

22 oktober 2023 om 23:07

Iedereen die zo op die felix aan het geilen is snapt het spelletje gewoon niet. Ja het is leuk om naar te kijken omdat hij technisch wat begaafd is. Die jongen is al 24 en is nooit constant geweest & heeft nog nooit goeie cijfers weten te halen. Ik heb hem nooit een goeie match zien spelen tegen een sterke tegenstander. Ja tegen antwerpen en buurtslagers een goeie wedstrijd spelen zegt niet zoveel voor mij. Barca had veel liever doku moeten halen die voor wat diepgang, snelheid & onvoorspelbaarheid kon zorgen op die linkerflank.

22 oktober 2023 om 23:15

Ja precies, ze hadden beter Doku kunnen halen. Of trouwens, Mbappe lijkt me ook wel een vooruitgang op linksvoor.

Doku koste 65 miljoen voor City. Waar denk je dat Barca dat geld vandaan had moeten halen??

Nee Felix is gewoon een hele goede optie voor het bedrag wat je kwijt bent aan hem. Het is aan hem om de lijn tot nu toe door te trekken, ook tegen zwaardere tegenstanders. Dan kijken we volgend seizoen wel weer verder, maar tot nu toe doet die het meer dan goed.

22 oktober 2023 om 23:18

Van hetzelfde bankaccount waarvan ze bijna 60 miljoen overgemaakt hadden naar bayern voor de 34 jarige lewandowski of de 70 miljoen die zijn overgemaakt naar leeds voor een braziliaan die geen man kan passeren. Nee er is geen geld

22 oktober 2023 om 23:20

Nee dit seizoen was er zeker geen geld, heb je helemaal goed. Vandaar dat je suggestie ook gewoon totaal onzinnig is.

22 oktober 2023 om 23:05

Nog geen 1 van de 10 wedstrijden met de sterkste 11 gespeeld. Beetje voorbarig allemaal hoor.

22 oktober 2023 om 23:07

Never mind, ik ga toch niet happen.

23 oktober 2023 om 07:06

Wat een lef om zoveel onzin te posten

Felix MOTM vandaag

Ik zal het kort houden vandaag, Barca was redelijk de eerste helft Gavi was wel echt geweldig vandaag ondanks dat ie een gele kaart kreeg, @Kaka2007 met alle respect maar het verbaast mij dat je Gavi niks speciaals vindt je zult het nooit begrijpen.

Gundogan en Romeu speelde verschrikkelijk en speelde zo ongelofelijk matig alles leek zo langzaam bij hun, het ging in slowmotion bij hun

Ook mooi voor die debutant dat ie scoorde La Masia stelt nooit teleur de beste jeugdopleiding ter wereld.

Wel een leuke sfeer vandaag in de Cafe gehad met andere Culers.

Maak er een prettige week van Culers.

22 oktober 2023 om 23:02

Gavi is niks speciaal.

22 oktober 2023 om 23:10

@granadaCF

Die jongen barst van het talent, hij heeft zoveel diepgang dreiging en doet verdedigend ook altijd keihard zijn werk. En fysiek lijkt hij wel als een type Adama Troare, soms verbaas ik mij dat ie nog 19 jaar is letterlijk dezelfde leeftijd als mij maar ik ben net iets meer dan 2 maanden ouder dan hem.

Ik raad je echt aan om hem meer te bekijken ipv alleen beoordelen hij was vorig jaar zelfs de golden boy award winnaar. Of je wilt Gavi niet goed zien

22 oktober 2023 om 23:11

Trollaccount. Vandaag aangemaakt en alleen maar zuur aan het spuien

Of echt een ontzettende droeftoeter.

22 oktober 2023 om 23:11

Gavi is wel degelijk een speciale voetballer. Goeie dribbel, direct in de passing en een enorme kilometervreter, en dit op zo’n jonge leeftijd. Verliest daarbij ook haast nooit de bal.

Het lijkt wel een trend om Gavi constant af te zagen maar die jongen kan echt geweldig ballen.

22 oktober 2023 om 23:12

Houd toch eens op met die onzin goldenboy award vriend. Als je echt denkt dat gavi het meer verdiende dan musiala of bellingham dat seizoen, dan zit je onder coke en begeleiding.

22 oktober 2023 om 23:32

Hahaha, Gavi fysiek een type Adama Traore... niks ten nadele van Gavi, maar het is een kippenborstje. Een goede voetballer, maar het fysiek van een schoolganger vergeleken met Adama.

22 oktober 2023 om 23:36

@Zeballos

Haha misschien adama niet dan, maar fysiek komt hij zeker in de buurt van Casemiro bijvoorbeeld. Niet van de bal te krijgen en hem kun je niet makkelijk aan de kant zetten. Fysiek is hij gewoon een muur die Gavi, ontzettend blij wat La Masia allemaal heeft

23 oktober 2023 om 00:16

Ja houd maar op, Gavi is fysiek echt niks vergeleken met Casemiro.

23 oktober 2023 om 00:39

Interessant misschien dat ik het maar eens moet proberen dan, Vellios beste speler van de wereld

23 oktober 2023 om 11:48

Vorig jaar Clasico zette Mendy hem nog keihard aan de kant met een simpele schouderduw. Niet erg hoor, als je naar zijn lengte en bouw kijkt. Gavi is een prima speler en een potentiële wereldtopper, maar kom nou niet doen alsof hij zo’n geweldig fysiek heeft.

23 oktober 2023 om 14:24

Het probleem lijkt me hier dat er wat verschillende definities van fysiek op worden nagehouden.

Als het gaat om pure kracht is Gavi natuurlijk niet bijzonder, hoe wel die voor zijn lengte en gewicht wel flinke beuken kan uitdelen.

Echter, qua energie, afgelegde afstand, aantal tackles en felheid e.d. is Gavi zeker wel een beetje te vergelijken met Casemiro. Want ook dat is fysiek, maar dat lijken sommigen te vergeten.

23 oktober 2023 om 08:39



@messi_123 ik respecteer je mening maar hoezo zal ik het nooit begrijpen? Ik kijk bijna elke wedstrijd van Barcelona en die jongen kan alleen maar overtredingen maken en zeiken. Er is niks waar hij goed in is of wereldklasse in is. Geen wereldpass, geen onnavolgbare dribbel, geen bovengemiddeld inzicht, helemaal niks. Gewoon een prima speler voor de breedte.

De hype kan nog zo groot zijn, dat maakt een speler geen wereldspeler.

Ik lees nu dat je het fysiek van Gavi vergelijkt met dat van Casemiro, met alle respect, maar wie begrijpt er dan niks van?

23 oktober 2023 om 10:43

Als je top 3 haalt van de Golden boy award, dan ben je letterlijk een uitzonderlijk talent. Dus of hij die prijs al dan niet meer verdiende dan Musiala of Bellingham doet er niet toe. Maar goed, echt ongelooflijk dat dit zelf nog uitleg vraagt. Dat hij de beste speler van Spanje was op de Nations League als debutant en steeds in de basis staat bij zowel Spanje als Barcelona zal ook onterecht zijn. Die coaches zullen er veel minder kijk op hebben dan Kaka2007 en granadacf.

23 oktober 2023 om 11:57

Ik zeg nergens dat het een slechte speler is, maar komop zeg, een uitzonderlijk talent dat is Gavi gewoon niet. De twee namen die je noemt zijn 3 a 4 klassen beter. Pedri, dat is een uitzonderlijk talent.

De golden boy award heeft ie enkel en alleen gewonnen omdat ie al op jonge leeftijd in de basis stond bij gebrek aan beter.

Man man hopelijk zijn die geblesseerden zsm terug, want Barca kijken is nu echt wel billenknijpen. Vooral in de aanval mis je het eea. Lamal overigens wel goed ingevallen zeg! Die jongen kan echt dreigend zijn. Iig, overwinning in de pocket en bijna El Classico. Zin in!

Over de wedstrijd kunnen we veel zeggen, maar ik vond het een vermakelijke wedstrijd. Helaas wel eentje waar de kwaliteit ontbrak, veel slechte passes en aannames waardoor het spel wel op en af ging.

Romeu speelde echt heel zwak, al blijf ik vinden dat dit komt door het ontbreken van Frenkie. In het begin van het seizoen deed hij het namelijk lang niet slecht. Cancelo was ook niet al te best vond ik, die kan stukken beter.

Wat een fantastisch debuut overigens voor Marc Guiu. Ik denk dat hij de snelst scorende debutant ooit is voor Barcelona. Ziet er veelbelovend uit, snelheid , lengte en diepgang. Beetje Morata achtig. Credits overigs naar Inigo en Joao Felix. De schitterende pass van Inigo naar Joao die overigens heel goed wegdraait in de ruimte en dan snel doorsteken. Technisch hoog niveau.

Op naar woensdag eerst met Shakthar en dan El Clasico zaterdag. Real in huidige vorm licht favoriet vind ik, het zal ook afhangen wie we kunnen recupereren.

22 oktober 2023 om 23:09

Het probleem met Romeu is dat die gehaald is voor een 442, naast Frenkie. Daar was die echt sterk vond ik, maar zonder Frenkie is het niks met Romeu.
Tegelijkertijd is Xavi nu overgestapt op een 433, en zal het middenveld idealiter bestaan uit Frenkie, gavi/gundogan en Pedri/gundogan. Met Gavi als soort 6 en 8 tegelijk, kan dat qua balans ook prima denk ik, gezien hoe Gavi dit seizoen speelt.
Maar ja, een plaatsje voor Romeu zit er zeker niet meer in. En als vervanger van Frenkie valt die ook door de mand. Dan gaat die echt enkel nuttig zijn in wedstrijden waar je al voor staat, of in de Copa Del Rey.

Prachtig debuut voor Marc Guiu, en ook een mooie goal qua opbouw.

Verder viel de wedstrijd zoals te verwachten erg tegen. Wat een ellende alle blessures, het zegt genoeg dat de best beschikbare invaller die aanvallend wat bijdraagt een 16 jarige jongen is die net terug is van een blessure.
Martinez speelde overigens best goed vond ik, in tegenstelling tot z'n eerdere minuten bij Barca. Hopelijk trekt die dit door, dan is het namelijk gewoon een erg goede reserve Cv.

Op naar El Clasico. Dat gaat een hele taaie kluif worden, aangezien Pedri waarschijnlijk enkel wat minuten als invaller zal maken, en Frenkie ook nog niet terug is waarschijnlijk. Het scheelt wel dat we Real in kunnen halen bij winst, dat geeft hopelijk wat extra motivatie.

Heb het laatste half uur meegekeken en het is knap hoe een gehavend Barcelona zo simpel dit Bilbao ongevaarlijk maakte. Had veel meer verwacht van een Bilbao die juist op volle sterkte was. Maar ja zoals gewoonlijk bakt Valverde er niks van. Dat het zolang 0-0 stond was verrassend want Barcelona miste aardige kansen zeker die van Yamal. Dat een 17-jarige debutant dan binnen 20 seconden zijn eerste doelpunt maakt is toch wel zuur hoor voor mij als Real fan haha. Maar ja Xavi geeft die jonge spelers van hun eigen jeugd de kans en plukt daar de vruchten vanaf. Nou volgende week een spannende El Clasico met maar 1 punt verschil.

Helemaal niet ontevreden over de wedstrijd. Nog los van de blessures, we hebben ook een beetje pech gehad met de afwerking (houtwerk + Unai). En dit zie je vaker terugkomen. We hebben dan wel moeite om controle te behouden over de wedstrijd.

Staat tegenover dat met een vroeg doelpunt, het team helemaal bevrijd kan voetballen en dat is ook wat we zagen tegen Betis en Antwerpen. Dat is het voornaamste verschil.
Het staat los van de kwaliteit van de tegenstander, want Betis en Antwerpen zijn absoluut niet slechter dan bv Granada of Mallorca.

Dat gezegd hebbende: wat een verschil in mentale weerbaarheid tussen pre-Xavi en Xavi. Allemachtig, iedereen gelooft ieder moment dat we er wat uit kunnen halen. Dat is echt fijn en hopelijk blijft dat.

22 oktober 2023 om 23:13

Enig idee wie er wellicht op tijd fit raken voor el clasico?

22 oktober 2023 om 23:19

Pedri waarschijnlijk wel, maar die moet je niet direct in de basis zetten wat mij betreft. Lewandowski lijkt het ook te gaan halen.

Kounde komt haast zeker pas 4 of 12 november terug, en Raphinha heeft ook weinig kans om de Clasico te halen.

Frenkie is lastig in te schatten, dat zal erom hangen.

22 oktober 2023 om 23:22

@salmad

Lewandowski en Pedri zullen optijd fit zijn voor de clasico, en Raphina waarschijnlijk ook. Frenkie en Kounde gaan het niet optijd halen helaas.

22 oktober 2023 om 23:27

@messi123 van Raphinha wist ik niet, maar dat is mooi in ieder geval!
Frenkie lijkt nog even afwachten te zijn, maar de kans is erg klein helaas. Zonde, want dat is echt veruit de belangrijkste speler in dit elftal. Als hij speelt, zijn er minstens 5 spelers die direct ook al beter voor de dag komen.

22 oktober 2023 om 23:31

@EIRompelineas

Graag gedaan, Raphinha lijkt idd wel te halen ik verwacht hem ook in de basis tegen real. Pedri haalt het ook net maar zal hem absoluut niet meteen willen starten hij zal waarschijnlijk in de 2e helft spelen dan.

Ja eens kerel, Frenkie moet gewoon nu goed herstellen want ik zag dat hij gips had om zijn hele linkerbeen en met krukken liep op instagram, en het zag er niet goed uit ik hou echt van Frenkie gewoon de komende 10 jaar lekker Frenkie als 6 gebruiken met Pedri en Gavi naast hem. En Gavi die frenkie meehelpt met de opbouw en een 6 en 8 tegelijk is.

Prettige week verder kerel.

22 oktober 2023 om 23:48

Om te onderstrepen wat eerder gezegd werd: Xavi liet zojuist weten dat er twee spelers zijn die sowieso niet die wedstrijd gaan halen: Sergi Roberto en Kounde.

De rest is afwachten.

23 oktober 2023 om 09:16

@almogaver

Naar wat ik heb gelezen, dacht ik dat ze Frenkie met een inspuiting willen laten spelen. Vraag me alleen af of dat niet onnodig risico nemen is in een 1ste Clasico van het seizoen waar nog meer dan 2/3e van de competitie gespeeld moet worden.

Ferran gaat niet werken. Zwakke punt van Barcelona.
Ze moeten gewoon beter B speler oostellen. Ferran kan dan inkomen als het 2/3-0 is. Want aan hem heb je niks.

22 oktober 2023 om 23:55

Ferran op RW vond ik eigenlijk best goed. Toen hij naar positie 9 ging was ie onzichtbaar.

23 oktober 2023 om 09:17

Fermin Lopez is dan de meest logische B-speler, maar die had ook duidelijk z'n dag niet. Yamal zou ook logisch zijn geweest, maar die kwam net terug van een kleine blessure. Daar moet je dus gewoon geen risico mee nemen op zo'n leeftijd.

Het is gewoon hopen dat Vitor Roque in de winter gehaald kan worden. Dan is Ferran gewoon een hele nuttige invaller, die zeker nog z'n goals gaat maken. Maar voor de basis is die niet goed genoeg op het moment, zeker niet in de spits. Maar ja, er was simpelweg geen betere optie beschikbaar dus dan is het makkelijk.

Gezien de niet al te beste prestaties van Barca de afgelopen weken had ik het al een beetje zien aankomen dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden. Atlethic Club de Bilbao is een goed team en ook eerder dit jaar eindige de ontmoeting tussen deze twee in slechts 1-0 voor Barca. Maar het belangrijkste is is dat Barca gewoon wel zijn drie punten haalde vandaag om zo met slechts 1 punt verschil de Classico in te gaan. Eerst moeten ze nog afrekenen met Shaktar.En zoals gezegd speelde Gavi vandaag weer geweldig. Deze man blijft talentvol. Natuurlijk was het veel leuker geweest met Pedri en Frenkie op het veld maar dat is helaas niet anders. Het belangrijkste is is dat ze opgeknapt zijn voor de Classico. Overigens hoop ik ook Lewandowski en Raphina terug te zien, want met Ferran wordt dat lastig en ik weet niet of het wat gaat zijn met Felix in te spits, aangezien het tegen Real is.Overigens hoop ik dat Xavi Araujo weer rechtsback gaat zetten om die Vinicus aan te pakken. Vinicus glipt eigenlijk overal langs de defensie van Barca maar ik heb het idee dat het bij Araujo minder vaak lukt. Dat zou dan een spannend duel kunnen worden tussen die twee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren