Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Janssen zeer populair in Mexico: er is al een baby naar de spits vernoemd

Laatste update:

Mexico raakt steeds meer verknocht aan Vincent Janssen. De 25-jarige spits sloot zich afgelopen zomer aan bij CF Monterrey en een halfjaar later heeft 'El Toro' (De Stier) met zijn tomeloze inzet, sociale houding en belangrijke goals menig voetbalhart veroverd. Inmiddels is er zelfs een baby naar de aanvaller vernoemd: Janssen Hannry Álvarez Zamora. Voor de Nederlander wacht in de komende dagen een belangrijke missie: met Los Rayados de finale van de play-offs om de landstitel winnen ten koste van Club América.

Door Tim Siekman

Janssen moest het WK voor clubteams eerder in december aan zich voorbij laten gaan vanwege een spierblessure, opgelopen in de halve finale van de play-offs van de Liga MX tegen Necaxa. De spits zag in Qatar hoe Monterrey in de halve eindstrijd op het WK het onderspit moest delven tegen de uiteindelijke winnaar Liverpool (1-2). Ook in de gewonnen troostfinale tegen Al-Hilal (2-2, winst na strafschoppen) was Janssen niet van de partij, maar de kans is groot dat hij in de twee cruciale duels met Club América op 27 en 30 december wél fit genoeg is om (veel) speelminuten te maken.

"Hopelijk kan hij zijn steentje bijdragen in de finale", zei trainer Antonio Mohamed in aanloop naar het tweeluik over Janssen. De spits maakte recentelijk indruk toen zijn concurrent Rogelio Funes Mori verstek moest laten gaan vanwege een kwetsuur. Janssen maakte in zijn laatste vier competitiewedstrijden drie doelpunten, waardoor zijn aanwezigheid gewenst is tegen Las Águilas. Mohamed liet doorschemeren dat de zeventienvoudig Oranje-international mag rekenen op speeltijd. "Hij is een belangrijke speler voor ons, hopelijk is hij honderd procent fit."

'Janssen kan hier een mooie loopbaan hebben'
Janssen verraste menig voetbalvolger door na een dramatisch dienstverband bij Tottenham Hotspur en een wisselvallige periode bij Fenerbahçe te kiezen voor een avontuur buiten Europa. Voor de spits was de keuze echter snel gemaakt toen Monterrey zich meldde en bereid was negen miljoen euro op tafel te leggen. "Een grote club, prachtig stadion, zeer fanatieke achterban en een mooi land met een goed klimaat. Er waren best wat andere partijen die wilden doorpakken, maar daarbij dacht ik: is dit wat ik écht wil?", zo vertelde hij na zijn overstap tegenover De Telegraaf.

"Ik sta hier nu ook echt als een blij mens. Ik heb ontzettend veel zin om weer te vlammen, om de mensen hier terug te betalen en te laten zien wie Vincent Janssen is", aldus de aanvaller, die erkende dat hij in fysiek opzicht nog stappen moest maken om de concurrentiestrijd aan te kunnen bij de Mexicaanse club. Na een gewenningsperiode en een reeks van mindere duels met weinig goals oogt Janssen de laatste tijd scherp, als vanouds. In de kwartfinales tegen Santos Laguna en halve finales tegen Necaxa vond Janssen drie keer het net en is hij medeverantwoordelijk voor de finaleplek.

“Janssen kan hier een mooie loopbaan hebben. Eigenlijk zouden meer Nederlanders deze kant moeten opkomen. Ik zou het wel mooi vinden", zei Wout Westerhof, jeugdtrainer bij Pachuca, in gesprek met de NOS. De zoon van oud-trainer Hans Westerhof gaf aan dat Janssen een goede indruk achterlaat bij de club, de staf en zijn medespelers. "Hij is in heel korte tijd enorm populair geworden. Dat komt vooral door zijn doelpunten, maar je ziet ook dat Janssen goed in de groep ligt. Hij heeft een goede houding. Ze zijn heel erg betrokken met hem."

Zowel in Nederland bij AZ en Almere City FC als in Engeland bij Tottenham stond Janssen niet zozeer bekend om zijn fluwelen techniek of zijn geweldige ingevingen. Noeste arbeid, in combinatie met een goed neusje voor de goal, stuwde Janssen vooral in zijn AZ-tijd tot grote hoogtes, met de topscorerstitel van de Eredivisie in het seizoen 2015/16 tot gevolg. In Mexico is dit imago van Janssen weinig veranderd, aldus Westerhof. "De mensen hier zijn gecharmeerd van zijn manier van spelen. Janssen knalt erop en toont veel vechtlust. Daar heeft hij ook zijn bijnaam 'El Toro' aan verdiend. Dat vinden ze mooi."

'Janssen heeft nu al hun hart veroverd'
Hoewel de karakterverschillen tussen Mexicanen en Nederlanders doorgaans groot zijn, is er volgens de jeugdtrainer over het algemeen wel sprake van 'een goede match' tussen de twee nationaliteiten. "Nederlanders passen zich altijd snel aan in een vreemde omgeving. Dat zie je ook bij Janssen", aldus Westerhof, die aangeeft dat Janssen flink bezig is om de Spaanse taal onder de knie te krijgen. "De Mexicanen waarderen dat. Spanjaarden of Argentijnen doen veel meer uit de hoogte als ze in Mexico gaan voetballen, dat zie je bij Nederlanders veel minder."

Naast zijn prestaties binnen de lijnen dwingt Janssen dus ook buiten het voetbalveld respect af. Tegenwoordig draagt een pasgeborene zelfs de naam van de Nederlander. Volgens gegevens van de burgerlijke stand is de laatste drie jaar het aantal kinderen met de naam André, Pierre of Gignac, als verwijzing naar Tigres UANL-spits André-Pierre Gignac, enorm toegenomen en de mogelijkheid bestaat dat er in de toekomst ook veel Mexicanen de naam 'Vincent' of 'Janssen' dragen. Voorlopig staat de teller op één baby: Janssen Hannry Álvarez Zamora, geregistreerd in Guadalupe.

Vlak voor de feestdagen kwam Janssen andermaal positief in het nieuws door 'op eigen initiatief' voedselpakketten uit te delen aan arme gezinnen in de gemeente García. "Met een glimlach en een fantastische instelling deelde de spits het voedsel uit en nam hij alle tijd om op de foto te gaan of een handtekening uit te delen", schreef Medio Tiempo over de 'bescheiden' en 'nederige' Janssen. "Hij is nog geen zes maanden in Mexico en heeft nu al de harten van veel Regiomontans (inwoners van Monterrey, red.) veroverd."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Als hij zijn loopbaan wat geleidelijker had opgebouwd had hij wellicht a la Weghorst of Dost bij een club als Wolfsburg of Sporting kunnen zitten. Wel respect dat hij financieel optimaal profiteert van een goed jaartje bij AZ. Ben benieuwd of er nog een Europese club het met hem aandurft mocht hij het goed doen bij Monterrey.

25 december 2019 om 18:48

Janssen heeft veel meer kwaliteit dan Dost of Weghorst. Een tussenstap was inderdaad een beter idee geweest, maar ik denk dat Janssen (zonder blessures) uiteindelijk beter had gekund dan Wolfsburg of Sporting! Ik sluit niet uit dat hij ooit nog op het niveau AS Roma, Valencia, Leverkusen komt...

25 december 2019 om 19:42

@tegengif vind je? ik vind Janssen maximaal gelijkwaardig aan die twee. ik vind het een beperkte spits met een neusje voor de goal. zijn handelingssnelheid, balaannames en techniek zijn erg armoedig en hij is ook niet snel, wendbaar en creatief

26 december 2019 om 00:53

Janssen is in 17 interlands bij 11 goals direct betrokken geweest. Daar mogen Dost en Weghorst over dromen.

26 december 2019 om 12:43

Janssen in topvorm is gewoon een hele goede spits. Hij had de pech in de slechte periode bij het Nederlands elftal te zitten en de verkeerde keus gemaakt met Tottenham. Ik heb er altijd vertrouwen in gehouden dat hij zich in Mexico zou terugknokken en dat doet hij ook. Met de belangrijkste spitsen in het Nederlands team geblesseerd zou Janssen in goede vorm ook weer als optie gezien moeten worden. Dus Boadu, Weghorst, Janssen, alle 3 oproepen voor de oefenwedstrijden de komende maanden en laten ze het dan maar onderling uitmaken wie de beste optie is.

25 december 2019 om 19:35

Helemaal mee eens. Toch best zonde, want met al die blessures in de voorhoede bij Oranje had hij best kans gemaakt om mee te gaan als hij de juiste keuzes had gemaakt.Bij AZ en ook bij Oranje deed hij het alleraardigst.

25 december 2019 om 23:03

ik vond hem in Oranje altijd erg matig. hij heeft 1 keer uitgeblonken in een oefenpotje tegen Engeland waarna de Spurs hem besloten te halen maar voor de rest kan ik me geen memorabele interlands van Janssen herinneren

26 december 2019 om 00:54

Dat ligt dan meer aan jezelf. 7 goals, 4 assists in een matig Nederlands elftal. Gewoon een prima prestatie.

26 december 2019 om 08:49

Tegen welke tegenstanders? Want als dat tegen landen als Moldavië en consorten zijn, dan plaatst dat die statistieken al in een ander daglicht! Evenals nietszeggende oefenpotjes.

26 december 2019 om 10:31

Tegen o.a. Engeland, Polen, Oostenrijk, Ivoorkust en Griekenland. Op 2 goals en 1 assist na wel alles in vriendschappelijke interlands maar echt niet heel zijn productie was tegen mini voetballanden in ieder geval!

26 december 2019 om 10:53

@timba69 tegen Zweden toen het er echt om ging in de kwalificatie heb ik hem echt kansen zien missen die gewoon goals moesten zijn. hoeveel heeft hij precies gescoord in officiele interlands? (dus zonder de oefenwedstrijden mee gerekend)

26 december 2019 om 12:26

Goh. Ik heb Dost tegen Luxemburg uit (toen het er echt om ging) helemaal niets goed zien doen. Sterker nog : hij was de slechtste speler op het veld. Verder heeft Dost op een afgekeurde goal na nooit wat bijgedragen aan Oranje.

25 december 2019 om 21:01

Ik blijf erbij dat hij die keuze niet had. Hij had een fantastisch jaar bij AZ, waarmee het logisch was om een volgende stap te zetten. Echter vroeg AZ een dermate hoge transfersom (het goed recht van AZ overigens) dat hij niet de mogelijkheid had om een geleidelijke stap te maken. Clubs als Wolfsburg, Sporting of zelfs een Ajax/psv, Schalke betalen geen 22 miljoen voor een speler. De keuze was dus nog een jaar AZ waarna je dezelfde situatie gehad had, of naar een club als Spurs die wel 22 miljoen wilden betalen. Dan snap ik dat je voor Spurs kiest.

26 december 2019 om 12:39

@master D,conclusie het is 100% de schuld van Tottenham dat Vincent mislukt is. Als zij er niet zoveel geld tegenaan hadden gegooid, had hij naar een voor hem betere club kunnen gaan. En nadat ze hem gehaald hadden, hebben ze hem ook onvoldoende kansen gegeven.

27 december 2019 om 16:09

Het was ook gewoon dom van Janssen. Hij had geen enkele kans om de concurrentiestrijd van Kane te winnen en hij wist het. Hij had bij AZ moeten blijven.

Leuk artikel! Mooie eer toch als ze baby’s naar je gaan vernoemen?! Weten we nog: Jean Marie Pfaff in 1986? het was leuk geweest als de statistieken van Janssen in Mexico bij het artikel vermeld waren. Geweldige bijnaam trouwens, zeker in een Rodeo en stierenvechtend waardeerdend land

26 december 2019 om 00:55

Moet natuurlijk ook wennen em had al een tijd niet gespeeld.

Leuk stukje. En leuk voor Janssen dat hij het daar goed heeft. Had na zijn periode bij az eigenlijk alleen maar dieptepunten(ook door blessures. Goed van hem dat hij zich heeft herpakt.

Super land om carriere op te bouwen, lekker klimaat ook. En eigenlijk normaal det ie taal leert maar ach. Beetje sociaal opstellen als ‘verwende voetballer’ ook top. Niks mis mee. Jammer van Engelse periode, dat wel. Straalt beetje af op NL als voetballand en dat zal AZ ook nog wel merken. Enfin, leuk artikel

25 december 2019 om 20:21

Ik ga vaak genoeg naar mexico om uit te gaan maar ik zou daar voor geen goud willen wonen hoor. En monterrey heeft voor zover ik weet niet een lekker klimaat, behalve als je 30 graden in de winter en 45 in de zomer lekker vindt

25 december 2019 om 21:06

Mag ik vragen waarom niet? Heb er zelf 3.5 jaar gewoond en ben er nu weer op bezoek. Je moet in Mexico ivm de vrij hoge criminaliteit wel hier en daar op je tellen passen maar verder is het qua weer, mensen en eten echt top leven wat mij betreft (als je tenminste enigzins een inkomen hebt). Janssen deed het in het begin erg matig in de Liga MX maar fijn voor hem dat hij zich enigszins herpakt heeft. Mocht hij echt grote indruk maken (wat ik niet echt verwacht, zijn cijfers zijn ook niet verbijsterend goed onder die paar belangrijke goals) dan zal misschien een Celta of Villareal hem wel willen halen.

25 december 2019 om 21:47

Najah het hangt er misschien ook wel van af uit welk perspectief je het bekijkt. Wanneer ik de grens over ga naar mexico dan ga ik naar Tijuana, want ik woon in SD. Tijuana is dan wel meteen 1 van de gevaarlijkste steden in mexico en ik moet eerlijk toegeven dat ik niet veel van mexico heb gezien buiten TJ. Ook is het klimaat en eten voor mij niet een dingetje aangezien SD hetzelfde klimaat heeft als TJ aangezien ze zo dichtbij zijn en je in SD het beste mexicaanse voedsel buiten mexico hebt.

25 december 2019 om 22:08

Ik heb twee keer enkele weken gereisd door Mexico en ten zuiden en ten oosten van Mexico-Stad heb ik bijna alle grotere steden bezocht. Ik heb eigenlijk alleen in Acapulco vervelende ervaringen gehad. Verder hebben het land en de mensen op mij een erg positieve indruk gemaakt. Natuurlijk heb je er slechte wijken en loop je altijd het risico dat je op het verkeerde moment op de verkeerde plek bent, maar dat geldt voor Nederland ook... (in mindere mate natuurlijk, maar toch). Als je je inleest, je bewust bent van de plekken waar je beter niet kunt komen en geen al te gekke dingen doet, dan denk ik dat Mexico een heel fijn land kan zijn om in te wonen.

25 december 2019 om 22:30

Geldt voor Nederland ook? Geldt voor Nederland helemaal niet. 1 van veiligste landen ter wereld. Kans op beroving in Mexico is gewoon 100x hoger als hier. Mag gewoon gezegd worden.

México gaat niet goed en gaat gebukt onder duizenden moorden per jaar ivm drugsbeleid USA. Ook corruptie en armoede zijn enorm aanwezig.

Leuke verhalen altijd van mensen die op vakantie ergens zijn geweest. Realiteit is hard en anders.

Aan andere kant wil ik benadrukken dat 10% fout is en 90% wrss goed. Ik hou zelf erg van Mexicaanse en Zuid Amerikaanse cultuur en mensen. Groot hart, gastvrij en altijd vriendelijk

25 december 2019 om 22:51

Het hangt er gewoon erg van af waar je woont en ook wat je inkomen is. Ben je arm en woon je in Ixtapalapa (een van de onveiligste delen van Mexico City) dan heb je mogelijk veel onprettige ervaringen. Woon je echter in Coyoacan/del Valle en heb je een ok inkomen (hoet echt niet heel hoog te zijn), dan kan je een prima leven hebben hoor; ik spreek uit ervaring. De structurele problemen die je noemt bestaan zeker maar raken zeker niet iedereen. Ik las laatst nog een artikel in ik mijn het Volkskrant magazine over het feit dat Mexicanen het vaak erg goed doen in onderzoeken naar geluk/tevredenheid over het leven, ik kan het je aanraden als is het artikel hier en daar wat simplistisch.

26 december 2019 om 01:05

Ik was vorige week in Monterrey en heb de hele week in trui gelopen, het was 6-10 graden

26 december 2019 om 13:25

Zoals FR-Frank aangeeft is het nu gewoon koud in Monterrey. Ik was er een maand geleden en toen had je een sjaal en warme jas nodig om je over straat te bewegen. Mensen vergeten makkelijk hoe immens groot Mexico is en dat je het zuiden nou eenmaal niet met het noorden kan vergelijken. Ik heb in heel Mexico familie wonen en kan je verzekeren dat je heerlijk kan leven als je een redelijk inkomen hebt. Mijn neef die in Monterrey woont is echter niet echt te spreken over de stad. Hij vind het weinig inspirerend en niet mooi. Het stadion van Monterrey schijnt wel magisch te zijn, omringd door bergen en gloednieuw. Volgende keer plan ik mn bezoekje zo dat ik eem wedstrijd van Monterrey kan meepakken.

Mooi dat hij in Mexico zijn plek heeft gevonden na een moeizame start. Ben benieuwd of we hem de komende jaren nog in Europa gaan zien en bij wat voor club dit dan zal zijn.

Leuk stukje om te lezen en te zien hoe het met hem gaat. Echt een super toffe cariere move die Jansen hier gemaakt heeft, genieten blijft toch het belangrijkste en dat doet hij volgens mij wel.

Kijk en zo word je dus behandeld buiten arrogant Nederland. Gewaardeerd om je wat je kan en niet om wat je niet kan. El Toro is wel een hele gave bijnaam. Misschien is het wel iets om met Weghorst samen oorlog te maken als het minder makkelijk gaat en inzet vereist is op het EK. Koeman moet er toch over nadenken.

Mooi om te lezen dit. Gun het Janssen wel. Jammer dat hij het in Europa niet heeft waargemaakt, maar een avontuur aan de overkant van de Oceaan is ook niet gek. Tenminste geen pad die iedereen bewandelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren