Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Janssen doet pijnlijke constatering over status Ziyech bij Chelsea

Laatste update:

Theo Janssen maakt zich zorgen over de plaats in de pikorde van Hakim Ziyech bij Chelsea. De analist van RTL7 zag de aanvallende middenvelder tegen Borussia Dortmund (1-0 nederlaag) opvallend vaak overgeslagen worden door zijn medespelers. Janssen is daarnaast kritisch op Enzo Fernández. Hij noemt de miljoenenaanwinst van Chelsea zelfs 'overschat'. Janssen zag Fernández een verkeerde inschatting maken bij het doelpunt van Karim Adeyemi, die de Argentijn op snelheid klopte tijdens zijn solo en vervolgens scoorde.

"Als je als middenvelder niet snel bent, moet je het hebben van je inzicht. Dan stap je juist bewust wat terug, om de omgeving beter te kunnen scannen", zoomt Janssen in op het spel van Fernández. "Als middenvelder is het heel belangrijk dat je je momenten kiest. En deze jongen is balgeoriënteerd. Overal waar de bal is, is hij. En dan pak je veel ballen af." Janssen ziet nog meer zwakke plekken in het spel van Fernández, die tegen Dortmund negentig minuten binnen de lijnen stond.

"Hij is ook niet heel rap, hij is langzaam", vervolgt Janssen zijn kritische analyse over de deze winter aangetrokken Fernández. "Kijk, als je dan zo georiënteerd bent op de bal, dan zul je heel veel ballen afpakken en zullen mensen dat ook zeggen. Maar hij loopt ook heel vaak verkeerd, en hij geeft ruimtes weg die hij eigenlijk moet afdekken. Dus als je met twee controlerende middenvelders speelt, dan is het de bedoeling dat de ene de linkerzone pakt en de andere (Ruben Loftus-Cheek, red.) de rechterzone. En als de ene naar de zijkant uitwijkt, dan moet de andere naar de as. Maar deze jongen loopt alleen maar mee."

Ziyech
"Hij is een beetje overschat, dat is het verhaal. Het is een prima speler, maar nooit geen 121 miljoen waard", verwijst Janssen naar het exorbitante bedrag dat Chelsea in januari neerlegde voor de controlerende middenvelder. "Als ze dertig miljoen voor hem hadden betaald, had je ook gezegd: 'Ja, prima bedrag'." De oud-speler is een stuk beter te spreken over Ziyech, al plaatst hij ook een kanttekening. "Ik ben wel fan van hem. Als ik hem vandaag zie spelen, hij was toch wel heel dreigend. Wel ongelukkig in de eindfase, hoor. Maar hij is wel de hele tijd bezig. Ik vond dat hij het aardig deed, maar het gaat bij een aanvaller om het geven van assists en het maken van goals. Volgens de statistieken heeft hij een assist (in de Premier League, red.)."

Fernández werd op snelheid geklopt door Adeyemi bij de goal van Dortmund.

Collega-analist Ron Vlaar zag Ziyech heel weinig betrokken worden in het spel van Chelsea. "In de tweede helft wel wat meer", vult Janssen aan. Presentator Simon Zijlemans constateerde net als Vlaar dat de international van Marokko vaak werd overgeslagen in met name het eerste halfuur. "Dat zegt ook wel iets. Als je betrouwbaar bent, krijg je ballen. Als je de goede dingen doet, krijg je ballen. Heb je veel balverlies, slaan ze je over", zo besluit Janssen zijn verhaal over de status van Ziyech binnen de Chelsea-selectie.

Zie jij Hakim Ziyech volgend seizoen nog bij Chelsea spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Dit was 1 van de meest indrukwekkende versnellingen die ik de afgelopen jaren gezien heb, waarom weer per se zoeken naar fouten bij de tegenpartij? Klasse solo, bizarre versnelling en goed afgerond.

16 februari 2023 om 00:09

Inderdaad. Hier kon je niet veel tegen doen, als iemand op zo een snelheid, nog zo een versnelling eruit gooit ben je gewoon kansloos. Als hij afstand nam, en adeyemi had ruimte om te schieten kreeg hij te horen dat hij er korter op moest zitten.. Soms moet je gewoon credits geven aan de doelpuntenmaker.

16 februari 2023 om 08:59

Kon Kepa die bal niet hebben door snel uit te komen ipv te blijven wachten? Die laatste bal waarmee Adeyemi de 16 in kwam leek heel ver voor zich uit gespeeld.

16 februari 2023 om 09:06

Had wel meekunnen blijven lopen om het adeyemi moeilijker te maken toch? Toen hij stapte was hij gelijk gezien. Vond het voor de verandering best een goeie analyse van de mannen bij rtl. Lieten een aantal momenten zien waar enzo fernandez op totaal verkeerde momenten instapte. Ook bij die goal dus.

Ik heb enzo misschien 1 keer zien spelen afgelopen half jaar (exclusief wk) maar chrlsea moet wel heel erg in hem geloven als je voor iemand die een half jaar bij benfica leuk speelt en een paar potjes op het wk goed is meteen te halen voor 120 miljoen. Benieuwd of hij het gaat waarmaken. Echt ook voor talent lijkt chelsea ook niet te hebben de laatste jaren..

16 februari 2023 om 00:14

Fout ligt bij Potter. Hoe kan je bij een corner maar 1 speler rond de middencirkel laten terwijl Dortmund Adeyemi heeft lopen.
En niet te vergeten, de aanname was ook al briljant.

16 februari 2023 om 01:27

Ongekend. Die gozer is links en terwijl die op Enzo af komt heeft hij zoveel balaanrakingen met rechts. Dit had menig verdediger zelfs niet gehaald. Theo lult echt onzin hier.

16 februari 2023 om 07:21

Eens, vraag me af wie hem wel zou hebben kunnen bijhouden? Een klasse actie van Adeyemi.

16 februari 2023 om 07:59

St Juste misschien, maar verder weinig verdedigers hoor. Gewoon echt een enorme sprint a la Mbappe op het WK, die gooide er ook zo'n enorme versnelling uit met een doelpunt als gevolg. Vooral dat is knap, na zoveel acceleratie nog goede balbehandeling en in het netje mikken kunnen alleen de beste!

16 februari 2023 om 11:00

Ja precies, hier kun je weinig tegen doen. Mudryk had aan het begin van de wedstrijd ook zo’n moment, speelt die bal hard voor zich uit tussen twee verdedigers door en sprint ze er buitenom beide uit, tegen zo’n snelheidsverschil doe je gewoon weinig. De enige fout is dat Enzo als laatste man stond bij Chelsea, als daar een James/Chilwell staat heb je al een heel andere situatie

Ook Fernandez zal zich nog even aan moeten passen aan het tempo, maar ondertussen is hij al wel de ultieme schakelspeler en is het geen wonder dat het spel veel beter en vloeiender loopt sinds hij in het team staat! Voor Chelsea is Fernandez het ontbrekende stukje in de puzzel die we nu in elkaar moeten gaan leggen, dat daar grof voor betaald is heeft te maken met het feit dat Real en City aankomende zomer ongetwijfeld aangeklopt zou hebben en hij te laat gescout is door de scouts van Chelsea…

We missen al een speler zoals Fernandez sinds Fabregas vertrokken is. Hij heeft de pass en het overzicht om het hele spel te veranderen.

16 februari 2023 om 02:42

Door de jaren heen hebben jullie echt een spitsenprobleem gehad zeg!

Torres, Crespo, Eto'o, Kezman, Diego Costa, Sjevtsjenko, Mutu, Morata, Giroud, Higuain, Lukaku, Werner, Batjsuahi (volgensmij verkeerd geschreven) Havertz. Geen éã©n van deze spitsen zijn doorgebroken.

Totdat jullie een transferban in 2019 kregen en niemand mocht kopen. Tammy Abraham! Notabene jeugdspeler van Chelsea die keerde terug op uitleenbasis. Naar mijn mening is hij wel echt geslaagd bij Chelsea. Als Ambramovitsj dat al die tijd geweten had.....

"we missen al een speler zoals...."

Wat is er mis mee met Kovacic? Vind hem een betere middenvelder dan Fernandez. Zou wat zijn dat ze beide spelen. De éã©n iets meer aanvallender dan de ander. Jorginho moet je nooit meer opstellen! Nooit goed gevonden trouwens.

16 februari 2023 om 06:58

Waarom zet je Diego Costa in dat rijtje als ik vragen mag? Abraham was helaas ook niet de oplossing, daarom is Lukaku teruggehaald. Chelsea schoot er geen drol mee op, maar achteraf kijk je een koe in zijn reet natuurlijk.

Kovacic is een hele nuttige speler om de bal van jouw 16 naar de 16 van de tegenstander te krijgen, maar hij zal nooit een beslissende pass geven of zelf een goal maken. Als hij dat aspect aan zijn spel toe zou voegen dan zou je misschien wel de beste middenvelder ter wereld hebben, maar helaas is dat niet zo. Hij verspeelt de bal gewoon te vaak.

16 februari 2023 om 08:01

Jorginho inmiddels bij Arsenal getekend. Kovacic inderdaad verdedigend wat minder betrouwbaar en laat gewoon zien het balletje niet altijd in de ploeg te kunnen houden.

16 februari 2023 om 09:57

Giroud? Giroud heeft gewoon meer dan prima gedraaid bij Chelsea.

16 februari 2023 om 10:44

Excuses,
Diego Costa was een perfecte spits voor Chelsea. Hij scoorde veel, maakte oorlog in de zestien en kwam goed overeen met Eden Hazard.

Abraham was een gratis jeugdspeler die spitsenprobleem tijdelijk heeft opgelost in de periode transferban. Scoorde veel naar mij weten.

@cfcsfc,
Waar Giroud onder Conte nog noodgedwongen een basisspeler was, verdween Giroud onder Maurizio Sarri uit de basis. Hij moest plaatsmaken voor diens poulain Gonzalo Higuaã­n.

Ik wist niet dat Jorginho getekend heeft voor Arsenal. Thanks.

Ziyech brengt samen met Felix toch wat voetbal in dit elftal. Als hij meer bij het spel betrokken raakt dan komen er vanzelf meer kansen.

Jezus wat een slap gelul van Theo Janssen zeg.
Wordt 1x geklopt op snelheid, tegen Adeyemi die bloedsnel is en hij is meteen niet rap. Heeft genoeg snelheid, staat juist heel vaak goed om meteen druk te zetten op de bal als die wordt verloren, en heel sterk aan de bal die constant vooruit probeert te voetballen.

Je vind weinig betere verdedigende middenvelders dan hem. Ja 100+ miljoen is veel geld maar hij is 21 en zou gewoon 15 jaar meekunnen draaien.

16 februari 2023 om 08:55

Hoe graag ik het met je eens zou zijn. Fernandez moet zich echt nog enorm aanpassen. Theo heeft gelijk, gister liet Fenandez zich wel 15 keer passeren op kinderachtige wijze, het was alles behalve een defensieve centrale middenvelder.

16 februari 2023 om 11:04

Elke middenvelder zwemt met RLC naast zich, hopelijk is Kovacic snel terug. Las gister dat Kante fit is voor de return, dat zou helemaal lekker zijn hoewel de vraag is of hij er direct staat natuurlijk

16 februari 2023 om 12:02

Precies, ik had Jorginho wel eens willen zien ipv Enzo tegen Adeyemi. Ken je die filmpjes van Sint Maarten waar mensen door vliegtuigmotoren de zee in waaien? Denk dat dat daarop geleken zou hebben

Ziyech moet gewoon naar United en dan Fred of Eriksen uit de basis spelen.

16 februari 2023 om 07:45

Eriksen gaat hij nooit uit de basis spelen. Op het middenveld is zijn handelingssnelheid gewoon te laag.

16 februari 2023 om 11:47

Ziyech naar United ja, maar Ziyech op het middenveld, nee. Daarnaast is hij wel een kopie van Bruno Fernandes maar die schat ik toch nog wat hoger in. Speelt ook regelmatig hangend rechtsbuiten en ik denk ook niet dat je die twee samen kan laten spelen. Mijn voorkeur gaat dan toch naar Bruno. Levert veel meer goals, assists maar is ook echt een werkpaard. Niet normaal hoeveel kilometers hij rent is altijd fit en is echt de perfecte aanvoerder. Die gaat niet banken voor Ziyech.

Het probleem met Ziyech is z'n rendement. Hij heeft ballen die ongelofelijk goed Ijn, maar daarnaast heeft hij ook vreselijk slechte zaadballen. Hij loopt zich ook vaak vast. Dus ik denk dat het probleem bij Ziyech gewoon is dat hij niet constant is, maar dat heeft hij altijd gehad omdat hij altijd risico neemt. Dat is z'n sterkte, maar ook z'n zwakte.

Ja hoor Theo Jansen, jij was snel zeker? Hij beoordeelt hem op 1 wedstrijd en je bent direct overschat? Zijn transferbedrag is hij niet waard natuurlijk, maar overschat? Kan iemand als Theo Jansen niet serieus nemen als die over Europese topspelers praat.

16 februari 2023 om 08:40

Na die eerste zin moet je eigenlijk al stoppen met lezen van je reactie, dat heeft totaal niets te maken met zijn mening.

16 februari 2023 om 10:51

Misschien heb je wel gelijk, vond het alleen zo raar dat hij concludeert op basis van 1 verdedigende actie.

16 februari 2023 om 10:27

Theo weet waar die over praat, juist omdat hij idd zelf ook niet snel was....

Grappig wat ie zegt over Fernandez, dat is echt zo'n "WK-aankoop" heb ik het idee. Leuk WK gespeeld, gekocht door Chelsea, maar gaat nooit een topper worden. Hoop het voor hem van wel, maar ben benieuwd.

16 februari 2023 om 10:50

Hij was al fantastisch bij Benfica voor het WK. Benfica was niet te stoppen.

Dezelfde man die het Ajax onder Schreuder: Ten Hag next level noemde?

Tot mijn spijt zag ik het ook, vrije trappen en corners worden steevast niet door Ziyech genomen al staat hier soms wel bij. Ook in het spel leek hij minder betrokken te worden. Inderdaad pijnlijke constatering. Erg jammer.

Denk dat Theo de plak mist. Enzo ga je niet hier op kapot maken. Adeyemi deed wat hun vorig jaar voor Salzburg ook deed en dat is iedereen er uit rennen. Dat valt niet bij te benen, gewoon een hele knappe goal. Ook vind ik Ziyech zoals vaak dit jaar best goed. Hij zorgt gewoon voor veel gevaar, probeert kans mannetjes te komen en z’n medespelers te bereiken. Chelsea zit gewoon in een moeilijke periode met veel nieuwe spelers. Het is nog lang geen geheel maar nogmaals vind ik dat wanneer ik Ziyech zie spelen echt wel zin toegevoegde waarde zie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren