Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Jammer, ik denk dat Wenger het heel goed had gedaan bij Real Madrid'

Laatste update:
/

Arsène Wenger werd jaren geleden met Real Madrid in verband gebracht, maar om uiteenlopende redenen kwam het niet tot een samenwerking. De oefenmeester uit Frankrijk staat al sinds 1996 voor de selectie van Arsenal en het lijkt er inmiddels op dat hij niet meer voor een andere club werkzaam zal zijn. Ramón Calderón, ex-preses van Real Madrid, erkent de Spaanse interesse in le Professeur.

"Ik denk dat iedereen, of het nou een trainer of een speler is, op een gegeven moment interesse heeft in een overstap naar een club als Real Madrid. Zeker als je al vijftien jaar, of weet ik hoeveel, bij een club in Engeland bent", zo stelt Calderon. "In elke andere branche zou men daar geïnteresseerd in zijn. Het is een goed idee om een trainer te hebben die naar de lange termijn kijkt. Wenger sprak toentertijd met mij over Real Madrid. Hij had veel interesse in de club en de plannen. Ik herinner me nog dat hij zei: 'Ga je weer naar Hollywood of ga je een team samenstellen?'. Hij doelde op de film los Galácticos of het samenstellen van een degelijke selectie."

/

"Het is heel goed dat een manager in Engeland heel lang een club kan trainen. Kijk naar Arsenal, kijk naar Sir Alex Ferguson", zo vervolgt Calderón, die tussen 2006 en 2009 de hoogste sportbestuurder van Real Madrid was. "Dat is in Spanje gewoonweg onmogelijk. Daar willen fans van Barcelona en Real Madrid alleen dat er prijzen worden gewonnen. In Engeland heeft een trainer ook de steun en het vertrouwen van de fans. Zo ontstaat er ook een goede relatie tussen trainer en club. Wenger is het bewijs."

"Helaas ging het niet door en Wenger had het ook ontzettend naar z'n zin bij Arsenal", doelt Calderón op de mogelijkheid om de Fransman naar het Santiago Bernabéu te halen. "Wenger...is respectvol. Je zult hem nooit zien ruzieën. Soms klaagt hij over een arbiter, maar nooit op de manier zoals José Mourinho dat bijvoorbeeld doet. Wenger is een heel aardige man en een geweldige trainer. Jammer, ik denk dat Wenger het heel goed had gedaan bij Real."

Calderón erkent dat Real Madrid echter ook een moeilijke club is om te werken. Zelfs het winnen van prijzen was voor trainers als Fabio Capello of Vicente del Bosque niet voldoende om hun baan te behouden. "Het is gewoon moeilijk om drie jaar of langer dezelfde trainer te hebben. Ze voelen de druk, vooral vanuit de media. Het niet winnen van wedstrijden is echt een probleem voor een trainer. En als er wordt gewonnen zonder goed te voetballen, is dat niet voldoende. Wenger had hier succesvol kunnen zijn, maar bij Real Madrid moet je ook veel situaties de baas zijn."

Denk jij dat Arsène Wenger ooit nog een andere club gaat trainen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eerlijk gezegd kan ik ook Wenger niet bij een andere club zien dan bij Arsenal. Zou overigens ook interessant zijn als hij bij Real aan de slag ging. Zelf denk ik dat Wenger niet zal stoppen na Arsenal, misschien terug naar Monaco of een Franse middenmotor/laagvlieger.

10 september 2015 om 02:38

Ik denk bondscoach vn France.

Gelukkig is Wenger nooit naar Madrid gegaan. Ik vind Wenger een van de beste coaches en zou het zonde vinden als een club als Real zijn carrière zou vernietigen. Bij Real hebben ze geen waardering voor goede coaches. Kijk wat er met Ancelotti is gebeurd.. Wenger heeft de juiste keuze gemaakt door bij Arsenal te blijven.

10 september 2015 om 01:07

whahahahahaha ga toch weg man. Als Klopp 2008-2015 had gezeten bij Arsenal had die man nu zeker 2 landstitels gepakt. Wenger is een faler

10 september 2015 om 06:42

Kharika. Nee Klopp was al ontslagen omdat hij zonder geld niet systematisch CL zou halen met op momenten pure middelmaat.

10 september 2015 om 07:10

Maar elke jaar rond vierde plek en tevreden zijn toont wel dat hij een misschien heel arsenal niet echt Top zijn.
Vind dat wenger het zich ook altijd makkelijk maakt door te zeggen dat titel geen doelstelling is.

10 september 2015 om 07:19

Kan het zo zijn dat 'als' Wenger besluit te stoppen, er een reuze bedrag aan spelers kan besteedt worden?
Niet dat dit 'moet', laten we dat voorop stellen. Echter heb ik het idee dat Wenger een fantastisch team neerlegd voor een eventuele opvolger (kwaliteit en spirit binnen het team). Mocht deze nieuwe trainer besluiten om wel enorme bedragen (zoals ManU) te spenderen aan spelers. Kan ik me voorstellen dat Arsenal beresterk wordt. Echter blijft de filosofie van Wenger vooral het scouten van kwaliteit en niet lukraak dure spelers kopen, wat ik zelf behoorlijk kan waarderen. Heeft Arsenal inmiddels een behoorlijk bedrag opgespaard om te besteden? Weet iemand welk bedrag dit precies is? Bij voorbaat dank.

10 september 2015 om 08:06

Niets tegen Klopp hoor, maar Arsenal zou nooit na een half seizoen rond de degradatiestreep staan. De concurrentie is gewoon de afgelopen jaren te groot geweest vergeleken met het materiaal dat wij hadden.

10 september 2015 om 13:26

Zo makkelijk deze, laat Wenger eens 2 keer achter elkaar Bayern Munchen onder zich houden en Real Madrid uitschakelen! Kom dan weer praten. Ach heeft geen zin deze discussie, Klopp gaat toch nooit naar Arsenal

Hahahaha wenger die liever niets koopt bij real.Dat zou chaotisch worden.

10 september 2015 om 02:41

Hahaha komt Perez met 100 mill voor Bale zegt Wenger nee we moeten die franse talent halen van marseille voor 6 miljoen en 6 jaar wachten tot hij rijp is.

Nee dat gaat niet samen.

10 september 2015 om 06:41

Ben je nou echt zo dom? Wanneer heeft Wenger voor het laatst een talent gekocht en puur op hem geleund? Wenger koopt niet blind zoals Van Gaal omdat hij daadwerkelijk waar voor zijn geld wil. Wenger kocht destijds jonge spelers omdat er een systematisch gebrek aan geld was door het nieuwe stadion. Arsenal is namelijk een club die dingen zelf kan betalen. Iets waar je eerder trots op kan zijn dan het gallige Real Madrid. Koopclub ten top, gebrekkige omgang met spelers en staff. Teveel schulden. Kortzichtige reactie maar Wenger zou nooit doen zoals jij aangeeft. Ozil was ook 50 miljoen, of kwam dat in je koppie niet op?

10 september 2015 om 09:18

Wenger heeft dan ook economie gestudeerd in een tijd dat men geacht werd verantwoord met geld om te gaan. De vulgaire koopdrift in de top van het mondiale voetbal is idd iets waar Wenger moeilijk mee om zou kunnen gaan wanneer dat van hem geëist werd. Niet zo'n heel slechte eigenschap overigens.

Was positief geweest voor Real denk ik. In mijn ogen mist Real gewoon een trainer die de tijd krijgt om er een geweldig team van te maken. Het is al jaren een beetje los zand met geweldige individuele kwaliteiten. Toch leg je het dan af tegen bv een Barca. Real had veel meer prijzen kunnen winnen, maar ze doen daar gewoon domme dingen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren