Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jahanbakhsh schittert met hattrick en assist tegen Vitesse

Laatste update:

AZ lijkt de derde plaats nu wel te hebben veiliggesteld in de Eredivisie. Het team van John van den Brom versloeg Vitesse woensdag met 4-3 en staat na 32 speelronden op 68 punten, elf punten meer dan Feyenoord, al komen de Rotterdammers nog in actie. Alireza Jahanbakhsh was met een hattrick en een assist de grote man; hij werd na 63 minuten getrakteerd op een publiekswissel.

Onder toeziend oog van Leonid Slutsky begon Vitesse dramatisch in het AFAS Stadion, want binnen twaalf minuten stond het 2-0 voor AZ. Wout Weghorst kopte op aangeven van Jahanbakhsh de 1-0 binnen en de aangever verdubbelde later zelf de marge: 2-0. Tussen de treffers in was Vitesse dicht bij de gelijkmaker geweest toen Mats Seuntjens op de doellijn een inzet van Mason Mount tegen had gehouden. AZ leek de schaapjes wel op het droge te hebben en kreeg na zeventien minuten een nieuwe kans: Jahanbakhsh schoot rakelings over het doel van Jeroen Houwen. Vitesse gaf zich echter niet gewonnen.

De club uit Arnhem kreeg kansen via Matt Miazga (kopbal) en Roy Beerens (stift), alvorens Bryan Linssen na een kwart wedstrijd na een controle met de borst de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. Hierna daalde het tempo, al bleven er kansen gecreëerd worden. Na veertig minuten was het raak: Tim Matavz knikte op aangeven van huurling Mount raak. Toch herstelde AZ nog voor de pauze de schade, want Jahanbakhsh lobte schitterend raak en maakte zijn zeventiende doelpunt van het seizoen in de Eredivisie.

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van AZ: Teun Koopmeiners deed twee pogingen, maar zijn eerste werd gekeerd door Houwen en zijn tweede inzet miste richting en kracht. Na 54 minuten werd het 4-2: Jahanbakhsh pegelde van afstand raak en completeerde zijn hattrick. De international van Iran werd de eerste speler van AZ die in één competitiewedstrijd bij vier doelpunten direct betrokken is geraakt sinds Vincent Janssen in april 2016. De huidige spits van Fenerbahçe was toentertijd tegen PEC Zwolle goed voor vier treffers en een assist.

Na mogelijkheden voor Thulani Serero en Weghorst haalde Van den Brom de uitblinkende Jahanbakhsh met het oog op de bekerfinale naar de kant; hij werd vervangen door Joris van Overeem. Twee minuten later bracht Vitesse de spanning terug: Mount plaatste de bal na een snelle counter in de verre hoek. Het Vitesse van interim-coach Edward Sturing ging weer geloven in een goed resultaat, maar verder kwam men niet meer. De beste kansen waren nog voor AZ: Guus Til en Weghorst hadden het vizier evenwel niet op scherp staan. AZ is nu alweer acht competitiewedstrijden in eigen huis ongeslagen tegen Vitesse.

Een terechte zege voor AZ?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Ajax slim is handelen ze snel om deze speler te halen. Maar gaat vast niet gebeuren jeugd de kans geven als altijd.

18 april 2018 om 20:22

25-30miljoen gaat ajax niet neerleggen hoor

18 april 2018 om 20:23

Die gaat meer opleveren dan Janssen iig

18 april 2018 om 20:25

20 miljoen neerleggen plus bonussen, je verkoop hem zoiezo door. Na 4 jaar niks moeten er risico’s worden genomen.

18 april 2018 om 20:30

Nee joh. Jahanbaksh is 25 in de transferperiode terwijl Janssen toen net 22 was dat scheelt toch nogal wat in transfervergoeding. Daarnaast had Janssen een veel langer contract en trok die ook internationaal aandacht bijvoorbeeld tegen Engeland. Ik zie het dus niet zo heel snel gebeuren dat ze echt meer dan 20 miljoen neer gaan leggen.

18 april 2018 om 20:39

En dan 5 mil per kaar afschrijven en vette rode cijfers krijgen?

18 april 2018 om 21:10

@memphisdepay, Jahanbakhsh gaat straks internationale aandacht krijgen op het WK. Vindt het ook een betere speler dan Janssen destijds, hij heeft bizar goede statistieken voor een buitenspeler. Hij is naar mijn mening ook de beste speler van de eredivisie, als je zulke statistieken kan overleggen kan je niet meer om hem heen. 20 miljoen is echt niet onrealistisch. Zeker niet in deze markt.

18 april 2018 om 22:13

@ryan1990

Je schrijft: "25-30miljoen gaat ajax niet neerleggen hoor".

Dat bedrag gaat Ajax voor geen enkele speler uit de eredivisie op tafel leggen, zelfs geen derde van dat bedrag. Eriksen heeft Ajax 12 miljoen opgeleverd en voor deze speler geldt dat hij de veters van Eriksen nog niet eens mag vastmaken. Deze speler heeft nog maar een contract voor 2 jaar en als hij AZ 10 miljoen gaat opleveren, is dat al behoorlijk veel. De vergelijking met Vincent Jansen is natuurlijk niet erg gelukkig omdat die nadat hij AZ heeft verlaten, geen deuk meer in een pakje boter heeft geschopt. Die vergelijking zal de transferprijs dan ook alleen maar verder omlaag brengen. De topscorerstitel in NL stelt ook helemaal niets voor. Die is in het verleden naar spelers gegaan van wie je nadien nooit meer iets hebt vernomen.

Er zijn de afgelopen jaren al heel wat spelers van AZ naar Ajax gegaan en geen van hen heeft een onuitwisbare indruk gemaakt. Het is derhalve wel erg naief om te verwachten dat deze speler dat wel zal doen en daarmee een dergelijke transfersom rechtvaardigt.

18 april 2018 om 20:23

Na het WK gaat ie met een beetje geluk voor 30 miljoen. En anders voor 20.

18 april 2018 om 20:24

Ajax gaat echt niet betalen wat AZ wilt hebben voor Jahanbakhsh. Het is een van de beste spelers van de eredivisie die naast topscorer ook nog eens 12 assists op zijn naam heeft. Ik mag toch hopen dat hij minimaal 20 miljoen gaat opleveren als hij vertrekt.

18 april 2018 om 20:26

Veel te duur maar zou inderdaad een topper zijn. Als hij een goed WK speelt kost ie zomaar door de 20 miljoen, dat is niet te doen voor een Nederlandse topclub, zelfs niet voor Ajax.

in 2 wedstrijden met Sturing toch meer doelpunten dan in laatste 8 met Fräser. Het is dat Houwen er nog minder van bakt dan Pasveer vandaag... Puntje voor de TD

18 april 2018 om 20:58

Dat is wel wat overdreven. Ik kon het in herhaling niet goed zien, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dat schot aangeraakt werd. Verder had ie een paar puike reddingen in huis

18 april 2018 om 21:58

Schot werd niet aangeraakt. Bovendien ben jij het met mij eens dat hij nooit zo ver uit had moeten komen bij de 3e goal voor rust. Hij heeft 2 hele grote blunders gemaakt die ons deze wedstrijd kosten. Dan maakt het toch niet uit de hij 2 halfredelijke reddingen heeft later in de westrijd..

18 april 2018 om 23:31

Houwen en Buttner kostten ons gezamenlijk de wedstrijdf. Houwen met twee houdbare ballen en Buttner die weer te druk was met FC Buttner waardoor zijn man 3 keer kon scoren...

Pff wat een rendement heeft deze man zowel goals als assist dit seizoen, als hij op het WK nog gaat vlammen dan gaat hij echt voor veel geld weg bij AZ!

18 april 2018 om 20:37

Lastige poule met Iran hoor. Misschien tegen Marokko shinen

18 april 2018 om 20:39

Dat zeker, AZ zal sws een dikke winst maken op hem

18 april 2018 om 20:45

Tegen Spanje en Portugal, wel heel veel bekijks. En je hoeft als Iran dat soort wedstrijden niet te winnen om als speler een goede indruk achter te laten.

Zeker ook in de counter, kan Alireza wel wat laten zien.

18 april 2018 om 21:51

NEC krijgt ook 10 procent Vd winst

19 april 2018 om 00:22

Eerlijk gezegd zitten we niet te wachten op dikke winst. In tegenstelling tot Ajax dat alleen voor de transfersommen van individuele spelers gaat, bouwt AZ elk jaar aan een team. AZ zal hem met tegenzin laten gaan als het onvermijdelijk is, niet eerder.

Altijd lekker , een oud nec'er die er FF 3 in schiet tegen Vitesse

18 april 2018 om 20:24

Zorg nou maar dat je eigen club er zelf een paar in schiet zodat we volgend seizoen weer 2 mooie potjes hebben.

18 april 2018 om 20:35

Beetje zelfvertrouwen hebben! Het spijt mij, maar wij gaan het stapje omlaag helaas ook niet vrijwillig maken

18 april 2018 om 20:38

Haha nee dat snap ik , misschien lukt t nog en wint jong PSV van Fortuna maar ben bang dat PSV de spelers laat mee don met PSV 1 , maar dan nog moet NEC ze allebei winnen en dat zie ik ook niet gebeuren , er zit totaal geen gedachte bij het spel van NEC

18 april 2018 om 20:24

Haha, dat is ook nog eens zo ja. Alireza was ook bij NEC al erg goed, kan me nog heel goed de twee goals in Amsterdam herinneren, waardoor NEC directe degradatie ontliep. Had toen al een gevoel dat ik 'm graag in Alkmaar zou zien en dit seizoen is het echt genieten van hem. Prachtige voetballer.

Wat een prachtige voetballer is die Alireza. Niet zo zeer vanwege deze doelpunten, want de keeper ging wel twee keer opzichtig de fout in, maar alles wat hij doet is dreigend, goed overzicht, goed afstandsschot en ook nog eens goed in de afronding.

Mooie WK spelen en dan een mooie transfer maken, het is hem van harte gegund. Voorrecht voor AZ-fans dat hij twee jaar in Alkmaar heeft gespeeld.

En de derde plek, met geweldig voetbal, dit seizoen. Wat een verschil met vorig jaar!

18 april 2018 om 20:38

Helemaal met je eens. Hij laat echt in nagenoeg elke actie zijn klasse zien. Hij geeft bijvoorbeeld een steekbal ook altijd precies de goede snelheid mee. En dan ook nog zo een goal is vorige week tegen Heracles, pfff. Echt genieten.

Van de keepers moeten we het dit jaar niet hebben. Laat die Rus maar een waardig vervanger uitzoeken. Dit verlies was niet nodig geweest

Een van de amusantste wedstrijden van het seizoen. Wat een lekkere scoreverloop. Wel een verdiende overwinning voor AZ uiteindelijk, jullie spelen echt een lekker seizoen. Gaat nog een mini-kraker worden volgende week in de JC Arena denk ik! Alireza met een voorschot op de topscorertitel, prima avondje vertoeven in Alkmaar lijkt me..

18 april 2018 om 20:26

Het gaat pas leuk worden als VVV morgen wint maar dat lijkt me een utopie. Excelsior-uit niet mogen verliezen is trouwens ook geen pretje want die ruiken de play-offs nog.

18 april 2018 om 20:29

Excelsior uit heeft AZ ook niet al te goede herinneringen aan .

19 april 2018 om 00:25

We wonnen elk jaar bij Excelsior. Behalve dat ene jaar dat we onverwacht 1 wedstrijd voor het eind op kop kwamen Ajax heeft Excelsior overigens nooit betaald voor die overwinning omdat het uiteindelijk PSV werd. Nog steeds een smet op het blazoen van Ajax en de Knvb.

Statistieken dit seizoen: Jahanbaksh 35 wedstrijden 19 goals en 16 assists. Alleen maar bewondering voor hem!

18 april 2018 om 20:27

Meeste assist ook toch?

18 april 2018 om 20:35

Meeste assists heeft Ziyech nog (13), Alireza heeft er 12. Stats van Ryan1990 zijn in alle competities denk ik? Heeft hij trouwens niet meer dan 35 wedstrijden in ED, beker en EL?

18 april 2018 om 20:47

Nee, AZ heeft geen EL gespeeld en Alireza heeft er een paar gemist. 30 wedstrijden in de ED en 5 in de beker.

18 april 2018 om 20:48

Overigens volgens een andere site (transfermarkt) hebben ze allebei 14 assists.

18 april 2018 om 20:57

Ohja shit inderdaad AZ heeft geen EL gespeeld, foutje! Ja transfermarkt noemt geloof ik penalty verdienen ook een assist. Ik had gekeken op fotmob.

Beste speler van de Eredivisie. Nog 3 potjes genieten van zijn kunsten en dan 20+ miljoen vangen. Met Stengs staat zijn vervanger al bijna weer klaar. Positief om dit potje winnend en schadevrij af te sluiten.

Ah, Maaskant heeft het ook door gekregen, twee jaar contract nog voor Alireza en als hij een goed WK speelt, dan kost hij een hele smak geld.

En laten we wel wezen, het is natuurlijk een aderlating als hij gaat, maar Stengs zit daar achter en kan (hopelijk) volgend seizoen op die plek uitblinken.

Als clubs slim zijn, komen ze nu voor hem, want Iran speelt tegen Spanje en Portugal op het WK en als hij zich daar laat zien, dan kon de interesse wel eens groot worden.

Ik vraag me af of ze bij VZ kunnen rekenen, AZ lijkt de 3e plaats in handen te hebben met 11 punten voor op Feyenoord dat nog moet spelen. Alleen het ding is dat Feyenoord nog maar 9 punten kan bemachtigen en dus AZ niet meer kan bijhalen.

18 april 2018 om 20:43

Ze kunnen nog 2e worden .

18 april 2018 om 20:50

@ronaldpj

Dan nog heeft Mousadembele19 gelijk, AZ heeft de 3rde plek in handen. Dat ze daarnaast ook nog 2de kunnen worden is een ander verhaal, aangezien VZ Feyenoord erbij haalt (dus strijd om 3rde plek, en biet de 2de)

18 april 2018 om 21:20

Die 2e plek is natuurlijk ook meer dan welkom hier😀

Lekkere pot voetbal gezien. AZ wel verdiende winnaar denk ik. Na de 2-0 dacht ik dat sparta een incident was, maar toch knap weer teruggekomen. 2 wedstrijden 10 goals. Dat is zo ongeveer ook de productie van de hele 2e seizoenshelft vgm Wat me ook opvalt is dat matavz weer scoort. Helpt blijkbaar toch als ie kan voetballen in de wetenschap dat ie niet na 60 gewisseld wordt voor Castangos. Jammer van die "blunder" van Houwen. Ik heb het niet goed kunnen zien, maar ik kon me niet aan de indruk onttrekken dat dat schot aangeraakt werd.

18 april 2018 om 21:33

Nee, werd niet aangeraakt, zat een zwabber in, die de keeper verkeerd inschatte.

AZ “lijkt”?? De derde plaats veilig te hebben gesteld? Ze staan 11 punten voor en Feyenoord heeft nog maar 3 wedstrijden te spelen. De derde plaats is dus al veilig gesteld.

Wat me opviel is dat de Vitesse-supporters (mannetje of 30) helemaal niet juichten bij de Vitesse goals. Is er ergens een boycot of zo die ik gemist heb?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren