Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Italiaanse media zijn hard in oordeel over vervanger van Matthijs de Ligt

Laatste update:

Juventus gaf dinsdagavond een 0-2 voorsprong uit handen tegen AC Milan, dat de drie punten in het San Siro hield door een 4-2 overwinning. Aan de kant van la Vecchia Signora ontbraken Paulo Dybala en Matthijs de Ligt door een schorsing. De Nederlander werd in de achterhoede vervangen door Daniele Rugani, die geen sterke indruk maakte op de Italiaanse kranten.

Juventus leek op weg naar een overwinning toen Adrien Rabiot en Cristiano Ronaldo na rust de stand op 0-2 brachten. Vanaf elf meter tekende Zlatan Ibrahimovic voor de aansluitingstreffer, waarna het aan de kant van de bezoekers als een kaartenhuis in elkaar zakte. Rugani kon de 2-2 van Franck Kessié niet voorkomen en gaf Rafael Leão vervolgens vrij baan om de 3-2 te maken. In de slotfase leverde Alex Sandro de bal in de opbouw slordig in. Hij wilde Rugani bereiken, maar bracht Ante Rebic in stelling: 4-2. Met name Tuttosport is bijzonder kritisch op het spel van de twee verdedigers. Rugani krijgt een 4.5, Alex Sandro ontvangt de zwaarste onvoldoende: 4.

La Gazzetta dello Sport heeft alleen voldoendes over voor Rabiot en Ronaldo (6.5). De overige spelers ontvangen een 5. Il Messaggero deelt ook veel onvoldoendes uit en Rugani en Alex Sandro krijgen met een 4.5 het laagste cijfer. “Hij hield zich lang staande, maar zag er niet goed uit bij de goals van Kessié en Rafael Leão”, schrijft de krant over de vervanger van De Ligt. La Stampa trekt in de analyse een duidelijke conclusie: “Juventus stortte in elkaar in het San Siro. De afwezigheid van De Ligt werd gevoeld.”

Volgens Sarri had de afwezigheid van De Ligt niets te maken met de nederlaag. Na afloop gaf de trainer aan dat zijn ploeg als collectief heeft gefaald. “De eerste zestig minuten waren van wereldklasse. We hadden de totale controle, maar kregen toen een black-out. De verdediging deed het goed, tot aan de 62ste minuut. Daarvoor hebben we geen kans weggegeven”, aldus Sarri in gesprek met DAZN. “Iedereen kreeg te maken met die black-out. Ik had alle elf de spelers kunnen vervangen, maar dat verandert er niets aan. We moeten er niet teveel woorden aan vuil maken. Over drie dagen staat een weer een wedstrijd op het programma.” Juventus vervolgt de Serie A zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Atalanta.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Rugani was inderdaad niet best. Vond hem sowieso nooit echt een sterke verdediger. Demiral-De Ligt is voor Juve de toekomst en beiden zijn enorm grote talenten.

8 juli 2020 om 10:07

maar voor iemand die de serie A niet volgt is dit makkelijker te begrijpen dan dat er alleen Rugani had gestaan

Makkelijk weer maar die Rugani heeft natuurlijk ook totaal geen ritme. Dit was zijn 4e Serie A wedstrijd dit seizoen.

8 juli 2020 om 09:43

Je weet hoe opportunistisch de media in Italië kan zijn... Om de kleinste dingen geven ze een dikke onvoldoende en voor de beste wedstrijd van het jaar geven ze vervolgens een 7. En ja, natuurlijk, die 4 goals worden gewoon zwaar aangerekend, dat is logisch in het land waar verdedigen van primair belang is.

8 juli 2020 om 13:07

Ritme of geen Ritme. Rugani komt zwaar te kort voor Juve kan er simpelweg helemaal niets van....

Vond Bonucci echt ook zo ongeã¯nspireerd spelen, die hielp Rugani ook totaal niet. Lijkt wel of MdL de missing link is in het centrum van Juve. Wat een mentale gesteldheid heeft die kerel toch na zoveel tegenslag in het begin. Gun het hem van harte. Of: wat werd er ontzettend slecht verdedigd gister, ook die goal van Rabiot. Werd totaal niet aangepakt. En, wat worden die penalties en gele kaarten toch makkelijk gegeven daar in Italie. Echt absurd veel dit jaar.

8 juli 2020 om 09:49

Ik dacht dat er al meer dan 140 penalty’s gegeven waren dit seizoen in de serie A en de scheidsrechter van gisteren geeft gemiddeld 1 penalty per wedstrijd. Er zijn ook 6 teams met 10 of meer ontvangen penalty’s dit seizoen. Gaat eigenlijk helemaal nergens over.

8 juli 2020 om 11:01

Weet je toevallig ook hoeveel het er in de andere grote competities zijn? Gewoon zodat we het even in perspectief kunnen zien. Dankje!

8 juli 2020 om 11:53

De info komt van transfermarkt. De Premier League heeft er 77, La Liga 136, de Eredivisie 91 en de Serie A dus 154.

8 juli 2020 om 15:58

In Italie geven ze een penalty als de bal tegen de arm aan wordt geschoten, het maakt daarbij niet uit waar de arm zich bevindt of hoe hij er tegenaan wordt geschoten. Het is net hockey waarbij je de bal niet met de voeten mag aanraken

In het begin wordt de Ligt de grond in geboord en nu wordt hij gemist.
Hypocriet voetbal land Italië, nu is Rugani de pineut

8 juli 2020 om 10:12

De Ligt speelde dramatisch in zijn eerste paar maanden. Dan is het ook heel erg lastig om dan in de analise net te gaan zitten doen of het niet slecht was. Nu doet hij het al een paar maanden geweldig en dan krijg je weer terecht de credits. Niks hypocriets aan imo. Rugani wordt nu ook terecht bekritiseerd omdat hij gewoon erg slecht speelde. Als hij het de volgende wedstrijd geweldig doet zal hij alle credits daarvoor krijgen en logisch ook. Je analiseert een wedstrijd dus je beoordeelt de prestatie van die speler ook op basis van die wedstrijd

8 juli 2020 om 10:25

Er zit wel een verschil in afbranden/ miskoop noemen en opbouwende kritiek/tijd gunnen. Slecht is slecht maar meteen vergaande conclusies eraan verbinden is altijd zo jammer. Ook al heeft iemand een half jaar later ongelijk, niemand hoeft zich er voor te verantwoorden dus alles kan zo zwart wit mogelijk de ether ingeslingerd worden voor de krantenkoppen

8 juli 2020 om 10:45

Afgebrand is die niet hoor. De Italiaanse media hebben altijd hoop gehouden dat De Ligt het goed zou gaan doen, maar hij had gewoon tijd nodig. Ik denk eigenlijk dat de Nederlandse media een stuk opportunistischer is.

8 juli 2020 om 10:56

@fanatic86 je hebt het over de Europese top en niet meer over de Eredivisie. Op dat niveau moet je er meteen staan en kijken ze niet naar allemaal randzaken waarom je misschien niet preseert omdat je veel geld hebt gekost en heel veel salaris opstrijkt. Als je dat als speler niet trekt dan moet je niet op dat niveau gaan voetballen. Bij clubs van die grootte worden namelijk ook grootse prestaties verwacht en wel per direct

8 juli 2020 om 11:07

Viel best Mee met dat in de grind geboord. Dat gebeurde vooral hier op VZ omdat VZ er een clickbait titel boven zette en Dan enkele De Vrij fanboys losgingen. Hij heeft eigenlijk alleen de allereerste wedstrijd slecht gespeeld. Dàarna had hij een paar keer een ongelukkig penalty-momentje maar kreeg hij toch al meestal een 6 of.zo in de italiaanse media. De laatste 15 -20 wedstrijden speelt hij onberispelijk goed.

8 juli 2020 om 13:36

hij veroorzaakte 6 penalty's in twee maanden tijd en had een paar keer dekkingsfouten die tot onnodige tegengoals leidde zoals tegen Lazio bv. de kritiek was toen terecht en De Vrij presteerde op dat moment ook gewoon veel beter, maar sinds na de winterstop speelt hij geweldig dus ook zwaar terecht dat hij nu alle credits krijgt en knap dat hij zich nu eigenlijk in zijn eerste seizoen als onmisbaar heeft gemaakt achterin

8 juli 2020 om 15:24

Ach het viel wel Mee , we zaten nogal wat net ongelukkige momenten tussen wat gewoon meet pech was. De kritiek in de Italiaanse media viel ook wel Mee. Kreeg een paar keer een 5 Maar meestal een 6 of 7. De kritiek was vooral hier van de korte termijn scorebord reageerders. Het is nogal wat he als 18 jarige als topaankoop bij Juve. Maar zelfs in zijn wat moeizame start zag je de klasse er van afdruipen en Ben blij dat Sarri en Koeman meet van het Lange termijn denken zijn.

8 juli 2020 om 12:47

Wat is daar hypocriet aan. Als je weken matig speelt krijg je kritiek. Speel je weken goed, dan krijg je lof en wordt je gemist, als je er niet bij bent.

8 juli 2020 om 12:54

Eerlijk, bij De Ligt zagen en zien we allemaal de verbetering toenemen. Rugani heeft tijd genoeg gehad bij Juve, maar kan het nooit waarmaken. Natuurlijk als je amper speelminuten krijgt dan is het erg moeilijk om matchritme te behouden, maar dan nog kan hij het niveau niet aan dat nodig is om bij de top te spelen. In Italië zijn ze altijd hard als het om verdedigen gaat, maar er worden tenminste geen doekjes omgewikkeld. Eerlijk is eerlijk, gisteren werd er belachelijk slecht verdedigd.

Het gaat denk ik niet heel lang meer duren voordat het De Ligt en Demiral is.

Die Rugani is echt lachwekkend slecht. Maar is ook na Chiolinni , de ligt en demiral de nummer 4 voor deze positie

Tja, Rugani heeft amper speelminuten gehad. Mede door De Ligt en Bonucci die constanter zijn. Jammer voor Rugani, maar hij wordt het nooit bij Juve. Na gisteren, kan hij het helemaal schudden. Gelukkig was puntenverlies nog redelijk beperkt. Dit is natuurlijk voor De Ligt een stimulans en zekerheid dat hij sterk bezig is en wie weet uitgroeid tot vaste waarde in onze verdediging. Dit samen met Chiellini en Demeral. Bonucci laat veel te veel fouten na, die moet eens banken imo en plaatsmaken naar de toekomst toe. Natuurlijk hebben we pech met de twee zware blessures van Chiellini en Demiral. Over de backs valt ook veel te zeggen...danilo is niet meer dan een zak aardappelen. Alex Sandro doet het eerlijk gezegd niet veel beter, zeker niet de fout van de avond gisteren. Eerste twee jaren was hij top, nu zit hij toch ook op het einde van zijn latijn...

Tijd dat we Rugani weg doen.. paar jaar geleden kwam er een bod van Chelsea rond de 40 mil.. die hadden ze moeten accepteren. Staat te boek als een groot talent maar blijft maar slechte wedstrijd spelen. Met de Ligt en Demiral heeft Juve al een geweldige toekomst. Rugani gaat het nooit waarmaken, genoeg betere Italiaanse talenten als Bastoni, Mancini, Caldara

Goed om te zien dat de cijfers van de vervangers van Matthijs de Ligt inmiddels ook worden besproken op deze site. Mocht deze ontwikkeling doorgaan. Ik ben best bereid om het eindrapport van mijn dochter op de lagers school met de redactie van voetbalzone te delen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren