Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Italiaans toptalent geniet in Eindhoven: 'In Italië krijg ik niet die kans'

Laatste update:

Gianluca Scamacca baarde vorig jaar opzien door AS Roma te verruilen voor PSV. Het Italiaanse toptalent maakte daarbij een duidelijke keuze voor zijn persoonlijke ontwikkeling. “In Italië krijg je als jongere speler niet de kans om jezelf in de kijker te spelen en beter te worden”, zegt hij op PSV TV.

/

De zeventienjarige goalgetter is sinds januari 2015 in Eindhovense dienst, waar hij naar eigen zeggen veel meer mogelijkheden heeft om zich te ontwikkelen. “Als je als jonge speler in Italië goed bent, dan werken ze er niet aan dat je steeds beter wordt. Dan moet je gewoon kampioenschappen winnen.”

Niet alleen PSV toonde interesse in de Italiaanse jeugdinternational, maar na een bezoek aan trainingscomplex De Herdgang was Scamacca verkocht. “Van de rest hoefde ik niet eens meer te horen. Het complex overtuigde mij en de trainingen zagen er ook goed uit. Er wordt veel met de bal gewerkt.”

Scamacca speelt momenteel voor de A1 van PSV, maar hij hoopt uiteraard binnen afzienbare tijd de stap naar het eerste te maken. De nieuwe Zlatan, zoals hij ooit werd genoemd, bekijkt het echter van dag tot dag. “Alleen door hard werken en dag in dag uit alles te geven kom ik misschien ooit zover.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is toch wel een van de jongens waaraan je ziet dat ze het gaan maken. Heeft qua gedrag en spel best veel weg van een beginnende Zlatan. Heeft een attitude wat ik wel leuk vind om te zien bij van die jongen gasten, zolang ze zichzelf en anderen er niet teveel mee in de weg lopen. Voor zijn lengte heel veel techniek, kon je zien in de wedstrijd tegen Ajax.
Ik verwacht dat die jongen volgend jaar of uiterlijk het jaar daarna zijn debuut in de Eredivisie heeft gemaakt. Van deze jongen verwacht ik meer dan een Paal, Lundvist, Berden of Beto da silva. Die zitten imo toch niet op niet niveau toptalent, dat vind ik van de huidige spelers van A1 en B1 vooral bij Gudmondsson, Pirou en Scammaca wel.

10 maart 2016 om 16:20

Gudmondsson is inderdaad een groot talent, daar verwacht ik veel van in de toekomst. Denk dat Rigo en Obispo ook wel de potentie hebben om het 1e te halen.

10 maart 2016 om 17:26

Dante Rigo is ook een toptalent. Wat een traptechniek heeft die jongen.

10 maart 2016 om 20:59

Paal vind ik ook niet zo'n groot talent als ik vaker hoor. Lundqvist daarentegen spat het talent wel vanaf, maar kan zich niet altijd onderscheiden. Misschien omdat die nog maar 18, nog niet heel sterk, maar wel altijd mee voetbalt met jong psv. Met piroe en scamacca ben ik het zeker met je eens. Gudmundsson ook trouwens

Heerlijk om dit te horen, ik verwacht dat er de komende jaren steeds meer buitenlandse talenten naar Nederland komen.
De kans dat je hier in het 1e elftal kunt komen is veel groter dan bij bijvoorbeeld Chelsea die met hun sleepnet alles nemen wat boven 1,85 is en een balletje kan trappen en hun talenten vervolgens 5 keer uitlenen.
Dat was overigens ook de reden dat Pereiro destijds naar PSV kwam, dat en omdat Luis Suarez hem vertelde dat je in Nederland veel eerder kunt doorbreken.

10 maart 2016 om 16:24

Ja, leuk voor al die Nederlandse talenten....

10 maart 2016 om 17:57

Nee. Messi niet. Hoe kan een individu nu een hele generatie talenten belemmeren? Maar wat als ipv messi, 150 toptalenten uit verschillende landen - waar in bovenstaande reacties duidelijk op wordt gedoeld - naar de jeugopleidingen in je land komen. Dan staan ze weldegelijk talent van eigen bodem in de weg.

10 maart 2016 om 18:51

Nederlandse jongeren zitten liever achter de Playstation.

10 maart 2016 om 17:04

Ik hoop het niet zo. Dat gaat ten koste van de plaatsen van Nederlandse talenten. We hebben de afgelopen jaren al moeite zat gehad om echte toptalenten op te leiden, wat ook duidelijk aan het kwalitatieve gat bij het Nederlandse elftal te zien is.

Dat je hier makkelijker in het eerste elftal kan komen mag duidelijk zijn, aangezien het niveau ook gewoon veel lager is. Als je goed genoeg bent en de omstandigheden zijn er naar dan krijg je vanzelf een kans. Dat geldt ook bij Chelsea, zoals Traore nu laat zien.

10 maart 2016 om 18:23

Ik ben het er niet mee eens dat het slecht is voor de Nederlandse talenten wanneer er veel buitenlandse talenten naar Nederland komen. De Nederlandse talenten krijgen hierdoor meer concurrentie en daar worden ze uiteindelijk alleen maar beter van.

10 maart 2016 om 18:44

Feit is wel dat Traore eerst bij Vitesse in de eredivisie gevoetbald heeft voordat ie bij Chelsea aan de bak kwam. Wie zegt dat hij die kans gekregen had als ie die ontwikkeling bij Vitesse niet had?

In italie werkt het gewoon anders. Nederland lijkt me ook fijner als talent. Je krijgt sneller de kans. Maar in italie duurt dit gewoon langer. Je word eerst aantal jaar verhuurd voordat je misschien een kans krijgen. Alhoewel grote talenten altijd wel boven drijven.

10 maart 2016 om 16:37

Kijk maar naar die keeper van AC Milan inderdaad; -)

10 maart 2016 om 17:44

Hij is een toekomstige wereldster die kun je niet met een standaard talent vergelijken. Je kan over hem eigenlijk hetzelfde zeggen als bij Messi, Neymar, Gotze, Pogba etc. Die jongens zouden overal kansen krijgen bij welke club dan ook op de wereld.

Hoor erg veel over hem, echter heb ik hem nog nooit zien spelen.
Zou iemand iets meer kunnen vertellen over hem?

10 maart 2016 om 16:23

Bekijk het youtubekanaal van Dario Paolillo. Dat is zijn zaakwaarnemer en zet van iedere wedstrijd Scamacca's highlights op youtube. Waar ik het meest van onder de indruk ben zijn zijn crosspasses. Die zijn echt heel goed voor een spits.

10 maart 2016 om 16:32

Het is een spits als Zlatan Ibrahimovic qua speelstijl. Grote sterke jongen met enorme technische kwaliteiten. Kan zowel aanspeelpunt zijn, als een spelmaker die zich laat uitzakken. Mentaliteit is het belangrijkste bij hem, want met z'n kwaliteiten zit het wel snor. Ook ben ik zeer onder de indruk van zijn killer instinct.

Waarom stond hij trouwens wissel tegen AS Roma in de Youth Leaugue?

Als hij echt één van de parels van de jeugdopleiding van PSV is dan zet je die toch niet wissel in zo'n belangrijke wedstrijd.

10 maart 2016 om 16:33

Bergwijn speelde in zijn plaats en die staat schijnbaar nog wat hoger in de pikorde.

10 maart 2016 om 18:13

Dat was het onder 19 team van Psv, Scamacca speelt afwisselend bij onder 19 en onder 17. Tevens mocht Bergwijn bijvoorbeeld meedoen in deze wedstrijd en kreeg die de voorkeur.

Met andere woorden, in een topcompetitie als de serie A eisen ze dat je er meteen staat. Tja t is niet anders. Eredivisie is geen topcompetitie, vandaar het hier wel kan. Dat is het verschil; in italie krijgen jonge spelers niet veel kans maar zij die het krijgen zijn (pontentiele) wereldtop: Donnarumma, Perin,Scuffet,Pogba,Dybala,Romagnoli,Icardi,Berardi,Calabria,Anderson ect, en vergeet ik er vast nog n hoop.

10 maart 2016 om 16:47

Je vergeet je eigen Niang! Hoe krijg je dat voor mekaar? Hahaha.

10 maart 2016 om 16:54

Nou zeg. De top van Italië is buiten Juve niks beter dan de top van Nederland. Het probleem bij Italië is juist dat er alleen maar van die late twintigers spelen.

10 maart 2016 om 18:14

Roma, Napoli, Fiorentina, Inter, Milan schat ik allemaal nog wel wat hoger in de Psv/ajax hoor. Dat er vooral late twintigers spelen is juist een kracht.

10 maart 2016 om 18:38

@psv

Je bent hopelijk niet serieus toch? In italie zijn er al 6 teams die duidelijk meer kwaliteit bezitten dan ajax en psv bij elkaar. Echt niet te vergelijken

10 maart 2016 om 19:23

Ieder zijn mening.

10 maart 2016 om 22:42

Feyenoord was anders beter dan AS Roma in de Europa League over 2 wedstrijden gezien. Laten we de Eredivisie niet onderschatten.

11 maart 2016 om 00:02

Huh? alleen maar laat twintigers? Al die spelers die ik op noem zijn zeer jong... dan heb je ook nog hoedt,kishna,rugani, mauri,bernadeschi,ucan, manolas,falque,umar,telles kondogbia, en nog handvol, zij hebben een basisplaats/krijgen speelt tijd. Jij hebt echt onder een steen geleefd... bij ac milan staat zelfs een 17e jarige onder de lat

11 maart 2016 om 15:37

Sluit me aan bij psv, los zand al die teams in Italië.

10 maart 2016 om 23:20

Je vergeet Hoedt! Haha

Is hij nou gedegradeerd van Jong Psv naar de B1? Of wou Psv B1 per se van Ajax B1 winnen?

10 maart 2016 om 17:34

Ja, dat was hun droom

10 maart 2016 om 17:47

Heb je een beetje verstand van voetbal Underamour? Beetje stomme vraag van mij aangezien je dit soort berichten plaatst. Ik zal even uitleggen hoe het zit. Deze speler speelt normaal bij de B1 en soms met de A1 mee, en heel soms mag hij bij de selectie van jong Psv. Dat doen ze omdat hij een groot talent is, en dan mag je soms met een elftal mee die hoger is dan je normale elftal waar je in speelt. Dan kan zo'n speler ervaren hoe er op dat niveau gevoetbald wordt en kan er gekeken worden hoe zo'n speler met die weerstand omgaat. En gaat dat goed dan mag hij steeds vaker mee doen. Snap je nu een beetje hoe het gaat?

En antwoord op je andere vraag natuurlijk wil psv b1 per se van ajax b1 winnen, net zoals dat is bij andere ploegen waar tegen ze spelen. Is namelijk een onderdeel van het voetbal dat je moet winnen anders is het niet zoveel aan qua spanning dan.

10 maart 2016 om 18:03

Excuus dat ik niet wist dat hij eigenlijk normaal in de B1 speelt. Ik volg hem niet. Ik dacht dat hij normaal in Jong Psv speelde aangezien hij al 17 is, daarom vond ik het een beetje vreemd dat hij bij de B1 meedeed.

10 maart 2016 om 17:43

Bij PSV proberen ze de toptalenten zoveel mogelijk weerstand te geven. Daarom doet hij als 17-jarige normaal bij de A1 mee maar omdat Ajax bij de topteams hoort is dit ook gewoon goede weerstand voor die jongen.

Topspeler - zag m tegen Ajax en steekt er in alle opzichten bovenuit. Wat een bijzondere keuze ook om als Italiaan naar PSV te gaan

Ik heb alleen wat highlights van hem gezien, dus geweldig geïnformeerd ben ik niet maar hij lijkt toch makkelijk en bij vlagen érg knap te scoren. Hopelijk wordt het echt de nieuwe Zlatan!

Of topic: Weet iemand wat voor talent Jordy de Wijs is? Sinds zijn debuut heb ik er niet veel meer van gehoord. Is dat ook een potentiële basisspeler voor PSV ?

Goede kop zit op die jongen, kiest bewust voor zn ontwikkeling in tegenstelling degene die voor geld kiezen. Heerlijk!!!

Qua spel wel te vergelijken met Zlatan, krachtig, beresterk, goede kopbal en slim. Voetballend mag het nog beter, maar daar zijn we in Nederland goed in om te trainen. Ik voorzie mocht hij blijven kiezen voor zn ontwikkeling een goede toekomst voor deze jongen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren