Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Iran krijgt bloedstollende zege op Wales als nationaal baken van hoop

Vrijdag, 25 november 2022 om 13:07Tom Rofekamp • Laatste update: 13:58

Iran heeft vrijdag op de valreep drie punten gepakt tegen Wales. Het team van Carlos Queiroz was de gehele wedstrijd de betere tegen Wales, maar leek tot ver in de blessuretijd op een 0-0 gelijkspel af te gaan stevenen. In de absolute slotfase kreeg Iran echter alsnog wat het verdiende: 0-2. Wayne Hennessey, die iets daarvoor met een oliedomme rode kaart van het veld moest, mag dat zichzelf aanrekenen. De overwinning van Iran zou enige afleiding kunnen bieden van de politieke hoogspanning in het land, die ook in het Ahmad bin Alistadion in Qatar weer duidelijk zijn invloed had.

Hoewel natuurlijk ook de 6-2 oorwassing uitgebreid besproken werd, ging het na afloop van het duel tussen Engeland en Iran evenzoveel over de protestactie van de Perzische Leeuwen. De Iraanse internationals weigerden namelijk het volkslied mee te zingen vanwege hun kritiek op het binnenlandse regime. De selectie kreeg minder dan vierentwintig uur voor het volgende duel met Wales echter verontrustend nieuws. Voria Ghafouri, een van de bekendste voetballers uit Iran, was opgepakt vanwege zijn protestuitingen.

Vermoedelijk was dat een waarschuwing van de Iraanse machthebbers, als reactie op de 'ongehoorzaamheid' van het nationale team. Daarom besloot een groot deel van de spelers wél mee te zingen met het volkslied voorafgaand aan het duel met Wales. Alireza Jahanbahksh behoorde in dat duel niet tot de eerste basiself: hij werd geslachtofferd voor zijn teleurstellende optreden tegen Engeland. Zijn vervanger, Ali Gholizadeh, bracht het publiek in het Ahmad bin Alistadion al na een kwartier in vervoering.

Iran had namelijk het betere van het spel, en dat kwam tot uitdrukking in de ogenschijnlijke 0-1. Er moest echter een streep door de treffer: Gholizadeh stond buitenspel bij de pass van Sardar Azmoun. Laatstgenoemde kon niet veel later zelf alsnog voor de openingstreffer zorgen, maar zag zijn kopbal naast het doel van Hennessey stranden. Die onzorgvuldigheid speelde Iran de hele eerste helft parten, en ook in het tweede bedrijf wilde het leder er maar niet in.

Het was na een drieluik aan Iraanse kansen namelijk een wonder te noemen dat het nog geen 0-1 stond. Eerst trof Azmoun de paal, daarna deed Gholizadeh hetzelfde, en Hennessey redde geweldig op de rebound van laatstgenoemde poging. Wales kwam er op dat moment al lang niet meer aan te pas. Het bleef echter overeind, mede dankzij een uitblinkende Hennessey. Die deed zijn heldenrol met een oliedomme actie in de slotfase alsnog teniet.

De Welshe goalie kwam als een bezetene invliegen op de doorgebroken Taremi, en moest met direct rood van het veld. Dat leek lang zonder gevolgen te blijven voor Wales, tot de achtste (!) minuut van de blessuretijd. Rouzbeh Cheshmi zorgde met een hard schot in de verre hoek voor de verlossing, voordat Ramin Rezaeian de marge zelfs nog verdubbelde. Iran vestigt zich zo op de tweede plek in Groep B, terwijl het behalen van de knock-outfase voor Wales zo wel een heel lastig verhaal wordt. Het team van Rob Page heeft één punt en komt alleen nog in actie tegen Engeland.Gerelateerd

Meer sportnieuws

121 reacties (laatste reactie door timmio)

Gelukkig won Iran nog op het einde wat spelen die leuk en fris voetbal zeg. In tegenstelling tot het afbraak voetbal van Wales.

25 november 2022 om 13:12

Wat een wedstrijd, genoten! 2 ploegen die beide tot het maximale gingen, echt geweldig. Gunde Wales het vooraf wat meer, maar na de strijd en sportiviteit tijdens de wedstrijd vanuit Iran’s kant, vind ik die emotie van die goals en overwinning toch ook wel prachtig om te zien.

Worden nog leuke wedstrijden in deze poul!

25 november 2022 om 13:29

Heerlijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Althans, neutraal… Ik had op een gegeven moment toch een lichte voorkeur voor Iran. 😜

25 november 2022 om 13:15

Trots op onze helden. Gevochten als leeuwen

25 november 2022 om 13:27

Volledig verdiend, het is je gegund. Azië doet het uitstekend tot dusver.

25 november 2022 om 13:34

Buiten 5/6 toplanden in europa stelt de rest echt weinig voor. Wales zit op plek 18 fifa van de fifa ranking ofzo. Hoe krijgt europa 13 wk tickets? Denemarken stelde ook weinig voor tegen tunesie waar ze niet verder kwamen dan een gelijkspel en zwitserland was ook matig tegen cameroon. Marokko hield ook nog eens kroatie op gelijke stand wat gewoon de wk finalist is. Die ticket verdeling moet echt veranderd worden.

25 november 2022 om 13:39Hoe meot het precies veranderd worden dan? Leuk dat Maroko gelijk speelt tegen Kroatie, maar Kroatie was 4 jaar geleden nog WK finalist. Verder stelt Afrika geen reet voor. Alleen Kameroen, Senegal en Ghana hebben in de hele historie een keer de kwartfinale bereikt. Halve finale is nog nooit gelukt. Azie zelfde verhaal. Zuid-Korea is als enige ooit gelukt om de halve finale te halen. Midden en Noord Amerika is niks beter. Alleen Mexico haalt goede prestaties, verder heeft USA en Costa Rica nog een x de kwartfinale gehaalt. In Europa heb je Italie en Duitsland (4x wereldkampioen), Frankrijk 2x, Spanje 1x (beiden vrij recentelijk), Engeland 1x, laatste WK halve finalist, Nederland 3x WK finalist, Kroatie WK finalist, Portugal 2x 3de. En ook landen als Hongarije, Polen, Zweden, Belgie, Turkije, Bulgarije en Rusland hebben allen een x in de halve finale gestaan. Ik geloof Zwitserland in een ver verleden ook nog. Buiten Europa en Zuid-Amerika stelt het internationale voetbal geen reet voor he. Dan heb je ook nog landen als Denemarken, Roemenie, Ierland, Oekraine, Oostenrijk die allen een x in de kwartfinale hebben gestaan. En in een ver verleden had je ook nog Tjechoslowakije. Van Zuid Amerika heb je natuurlijk 3 grootheden met Brazilie, Argentinie, Uruguay. En ook Chili, Colombia, Paragay hebben alle goede prestaties geleverd op de laatste Wk's. Een land als Ecuador of Peru is zon beetje gelijk aan de top van Azie, Afrika en Midden-Noord Amerika. Zelfde geldt voor een Polen, Servie, Kroatie of Zwitersland. Niemand zit te wachten op nog meer Panama / Honduras, Nieuw Zeeland / China en Togo / Mali.

25 november 2022 om 13:41

Heeft te maken met onder andere prestaties in het verleden. Wat suggereer je dan? Midden-Amerika die meer tickets krijgen die nog niks hebben gewonnen? Afrika idem dito. Zuid-Amerika krijgt er 4,5 verdeeld over 10 landen.

25 november 2022 om 13:44

Europa tot dusverre: 25 punten uit 14 wedstrijden. Rest v/d wereld: 21 punten uit 20 wedstrijden. Als er al een andere verdeling moet komen, moet Europa dus juist meer tickets krijgen.

25 november 2022 om 13:49

Bewijst juist dat verdeling nu redelijk ok is. Toen qatar en iran slecht begonnen riep iedereen dat azie niets voorstelt, maar japan saudi arabie en nu iran winnen vervolgens en zuid korea speelt gelijk. Het gaat gewoon met ups en downs. Een sterk land als italie heeft wk niet gehaald en een minder sterk land als wales is wel door de europese kwalificatie geslipt. Iran begon slecht, maar heeft zich nu hersteld. We moeten niet hele continenten afschrijven op basis van een off day van 1 ploeg

25 november 2022 om 13:59

@derkaiser123 amen!!

25 november 2022 om 14:15

Derkaiser123 lol je brengt prestaties van random landen als turkije naar voren die ruim 20 jaar geleden 1 keer ver zijn gekomen. Wanneer zijn polen en bulgarije ver gekomen? In de jaren 80! Wat een grappenmaker. Logisch dat meer europeese landen ver kunnen komen als er 13 mogen mee doen en van afrika er maar 5 mogen mee doen. Dan is de kans groter. Dat is mijn punt, klinkt logisch toch.
Wat stellen landen als zwisterland nu voor ? die pas geleden met 2-0 verloor van ghana. Wat stelt denemarken voor 0-0 tunesie. Wanneer is Wales of servie ver gekomen. Servie die ook pas geleden pakslaag kreeg van marokko. Er doen te veel zwakke europeese landen mee. 13 tickets is te veel als er maar 5/6 toplanden zijn. In afrika heb je egypte, ivoorkust, algerije, nigeria die niet mee doen met het wk. Die landen zijn minimaal gelijk aan zwitserland,polen denemarken etc.

25 november 2022 om 14:33

Ja en van Europa heb je weer landen als Italie (die normaliter beter zijn dan alle Afrikaanse landen) en landen als Oekraine, Zweden, Turkije, Hongarije, Oostenrijk, Rusland doen bijv. niet mee. Die zijn niet minder dan een Egypte, Nigeria of Algerije hoor. Egypte was 4 jaar geleden nog compleet kansloos in een poule met Rusland en Saoudi-Arabie. Nigeria eindigde 4 jaar onder Kroatie in de poule (het land wat je notabene net aanhaalde). En het is juist knap dat landen als Turkije (die incidenteel meedoen) dan juist een halve finale haalde. Van Bulgarije was overigens in 1994 met spelers als Stoickhov. Zweden kwam toen ook in de halve finale. Iets wat een Afrikaans land nog nooit gepresteerd heeft. Overigens waren er 5 landen in 2018 op het WK namens Afrika, alle 5 uitgeschakeld in de poulefase. Landen als Zweden en Rusland bereikten de kwartfinales en spelen nu niet eens op het WK. Je punt slaat helemaal nergens op.

25 november 2022 om 15:03

Jou punt slaat nergens op. Al die europeese landen die jij opnoemt bereiken niks op het wk. Er doen 13 landen uit europa mee terwijl er maar 5/6 toplanden. Logisch dat europeese teams meer kunnen bereiken als er 13 aan mee mogen doen. Dan is het europa tegen europa op een gegeven moment. Je bent niet snugger he?
En als je het wil hebben over wie wie versloeg. Egypte versloeg belgie.
Marokko versloeg slowakije en servie beide.
Ivoorkust versloeg rusland pas geleden nog. Daar kan ik het dan ook over hebben. En zeg je nou echt dat Rusland, hongerije, turkije niveau van algerije en Egypte zijn?
Kijk jij wel voetbal of heb je geen verstand ervan hahahahaha! Egypte, ivoorkust, algerije, nigeria zijn het niveau van denemarken, zwitserland en polen. Ze Hebben zelf een betere selectie.

25 november 2022 om 15:38

Lekker oefenpotjes gaan vergelijken met resultaten uit WK duels. Egypte heeft natuurlijk totaal geen beter elftal dsn Denemarken. Aub zeg.

25 november 2022 om 15:38

Waarom noem je van die nietszeggende oefeninterlands op Vinirealmadrid? Het is toch een feit dat Afrikaanse landen gewoon minder zijn op basis van de afgelopen WK's?

25 november 2022 om 16:15

@derkaiser123 zegt ze dene die wedstrijden opnoemt uit begin 2000’s lol. Nigeria, algeriie hebben zwaar betere selectie dan denemarken.

25 november 2022 om 16:17

@norgenederland daar hebben we het niet over. We hebben het over aantal wk tickets. 13 tickets voor land met 5/6 topteams in europa is te veel. Brazilie en argentinie hebben meer wk’s gewonnen dan alle Europeese landen bijelkaar als we het willen hebben over prestaties

25 november 2022 om 17:21

@vini

En Argentinië verliest van Saudi Arabie. Dan is dat punt van Denemarken zo slecht nog niet.

25 november 2022 om 19:32

Idd En nederland speelt met moeite gelijk tegen ecuador lol. Zoals ik al zei 5 wereldtoppers in europa derest stelt weinig voor.

25 november 2022 om 22:48

Marokko stelt ook geen drol voor leuke gelijkspelletje tegen het oude Kroatië tegen Canada en België verliest Marokko gewoonlijk weer zoals ze altijd verliezen van dat bierteam Egypte

Als ik het niveau van de gemiddelde wedstrijd zie dit WK denk ik dat wij mannen nog maar eens 2x moeten nadenken voordat we kritiek hebben op vrouwenvoetbal..

25 november 2022 om 13:12

Vrouwenvoetbal is nog veel slechter, amateur niveau

25 november 2022 om 15:14

Laats nog een onder 15 ploeg die gewoon van het nationale vrouwenploeg van USA heeft verslagen. En USA is één van de beste.

25 november 2022 om 15:35

De beste zelf.

25 november 2022 om 13:12

Tja geen verassing toch als er landen als qatar, wales, kameroen, marokko, australië enz.. in het toernooi zitten.

25 november 2022 om 13:24

Kameroen, en Marokko geen niveau!?
Ik weet oprecht niet wat ik lees.

25 november 2022 om 13:25

Kameroen was gisteren tegen zwitserland van een bedroevend niveau & marokko heeft een flankspeler die de bal vergeet als hij dribbelt & een spits die 1 jaar droog stond bij Sevilla en uitgefloten wordt door eigen publiek. Maak jij zelf maar uit wat het niveau is dan.

25 november 2022 om 13:35

@ Pieterverbeek,

Dus als je een bal vergeet (1e toernooi van die jongeman wss de zenuwen) en een jaar droog staat bij Sevilla die als collectief faalt ben je meteen van een bedroevend niveau en dat tegen een WK Finalist?

Dus als we jouw woorden verder doortrekken zijn Bergwijn, Frenkie, De Ligt en ook van een bedroevend niveau. Aangezien zij geen knikker raakte, slecht verdedigden en de ballen zo in de voeten van een tegenspeler spelen?

25 november 2022 om 13:37

Dus omdat één speler bedroevend speelt is een hele natie bedroevend.

Laten we Nederland ook maar beoordelen op basis van de prestaties van Janssen of de ligt... IPv die van Noppert bijv... Volgens jouw beredenering.
Echt een onzin...

25 november 2022 om 13:41

Ja inderdaad bergwijn is ook gewoon middelmaat net als Frenkie die na 1 pass tegen osasuna als wereldtopper wordt gebombardeerd na onvoldoendes tegen bayern, real & inter back to back.

25 november 2022 om 14:19

En Nederland heeft Vincent Janssen

25 november 2022 om 14:33

Pieterverbeek trol! Terwijl bij marokko in de spits een nesiry speelt die vorig seizoen veel scoorde voor sevilla en gewoon basisspeler is maar dit seizoen door blessures wat minder is. Speelt er bij oranje een c spits janssen die bij een royal antwerp speelt hahahahah. Welke niveau hebben jullie. Pure middelmaat bij oranje. Met moeite wint nederland van senegal die zonder mane speelt. Terwijl marokko speelde tegen de wk finalist en een punt pakte.
Oranje is het lachertje van europa, het stelt zelf weinig voor. Ze worden zelf uitgeschakeld door tsjechie. Dit wk hebben jullie geluk dat jullie in een makelijke poule zitten. Anders was het 1e ronde naar huis. Btw Wales, polen en servie laten laag niveau voetbal zien. Maar dan noem je die niet omdat het europeese teams zijn.

25 november 2022 om 14:36

Whahahah de laatste 33 wedstrijden in la liga heeft el nesiry 5 goals & 1 assist lol. 'die vorig seizoen veel scoorde' yeah right.

25 november 2022 om 15:08

Nederland speelde wel erg fris en opwindend voetbal. Net als portugal zeker!

25 november 2022 om 15:09

Kan je niet lezen? Vorig seizoen. Dit seizoen had die blessure. Hij is pas 23.
Oranje spits wegworst speelt besiktas en janssen bij royal antwerpen haahhahahahahahaha! Dat is gewoon erger dan middelmaat.
Nesiry is gewoon subtop spits die bij een grote club speelt.
Hij speelde jullie spitsje luuk de jong weg. Liet hem bankzitten en vertrekken. Oranje aanval is middelmaat en dan ga je over marokko praten.
Jullie komen aan met Bergwijn wil je daarmee ver komen ? Ziyech is nog paar klasse beter dan hem.
Dumfries en blind is jullie backs. Mazraoui is veel beter dan beide en Hakimi is 10 klasses beter.

25 november 2022 om 15:15

Hij heeft het over de sezioen 20/21 waar hij 24 scoorde, 6 goals in de CL.

Hij is nog jong net als het hele selectie van Marokko, we zitten ook in een veel moeilijker poule. De focus nu ligt meer op het Afrika Cup en de toekomst we hebben letterlijk een maand voor het WK een nieuwe coach aangesteld. Je kan niet teveel verwachten van zo een onervaren elftal.

25 november 2022 om 16:31

Ik wou dat we spelers als Ziyech en Hakimi hadden net als Bounou zo zou Marokko wel een Virgil Frenkie of Memphis willen uit eindelijk zijn beide landen niet perfect. Het is alleen zo onnodig om elkaar er elke x voor af te zeiken. Ik hoop dat Marokko & NL ver komen en laten we lekker met ze alle genieten van het succes al 1 van de landen goed presteerd.

25 november 2022 om 19:34

@pieterverbeek zoals ik zei oranje is middenmoot spelen met moeite gelijk tegen n.44 van fifa ranking.

25 november 2022 om 22:51

En nesiry zit op de bank omdat hij gewoon slecht is en droog staat in de competitie geen enkele coach blijft een speler opstellen als hij het niet laat zien En nesiry heeft zoveel kansen gekregen maar laat niks zien en bakt er gewoon niks van logisch dat hij bankzitter is

25 november 2022 om 13:12

Onzin het niveau van vrouwenvoetbal is en blijft gewoon erg laag.

25 november 2022 om 13:14@african. sterker nog, het is alsof je kijkt naar een slow motion in het kwadraat die ook nog geblinddoekt spelen.

25 november 2022 om 13:14

Waar heb je het over man. Toen ik in de B-tjes zat, moesten we tegen de Oranje vrouwen oefenen en wonnen we 4-0. Dat niveau is echt bagger.

25 november 2022 om 13:16

Jezus christus jij hebt echt weinig verstand van voetbal als je denkt dat dit WK van laag niveau is

25 november 2022 om 14:30

Naja, tot zover elke wedstrijd volledig gezien. En je ziet gewoon dat bij veel landen heel veel spelers heel veel moeite hebben met het uitvoeren van basisvaardigheden van voetbal. (Passen & trap werk. Voorzetten. Afronden). Dan hebben we het nog niet eens over tactische vermogens gehad.. Tuurlijk is het beter dan vrouwenvoetbal. Dat snap ik zelf ook wel. Maar groot deel van de wedstrijden zijn gewoon best bedroevend. En dat komt grotendeels door kwaliteit.

25 november 2022 om 15:02

@ajaxskeff: Of het komt omdat het allemaal openingswedstrijden zijn. Dat is elk EK en WK hetzelfde liedje, ongeacht wie er meedoen. Uiteraard op enkele uitzonderingen na, voordat je met de 5-1 van Nederland op Spanje aan komt zetten. Eerste poulewedstrijden zijn vaak niet zo leuk.

25 november 2022 om 15:03

Dan zien wij totaal andere wedstrijden...

25 november 2022 om 13:20

Wat een domme reactie. Het valt totaal niet met elkaar te vergelijken, doe dat dan ook niet.

25 november 2022 om 13:35

Kijk ff wcl finale terug van vorige jaar chelsea barca en reageer opnieuw

25 november 2022 om 13:40

Dat ligt eerder aan de manier waarop het toernooi in elkaar zit waar een enkele misstap je naar huis stuurt. Dat werkt behoudende en voorzichtige tactieken in de hand en dan krijg je toestanden zoals dit Wales.

Nogal gek om het vrouwenvoetbal er bij de haren bij te trekken. Laat de vrouwelijke wereldkampioen het opnemen tegen de Europese teams die niet eens gekwalificeerd zijn en ze winnen misschien 1 van de 30 wedstrijden... Een mazzelpot tegen Andorra oid. Australie en de VS verliezen notabene van 14 en 15 jarige jochies uit eigen land.

25 november 2022 om 14:07

Nederlands vrouwenelftal gaat er gewoon met 10-0 vanaf tegen Qatar hoor

En einde WK voor Bale, mooi voor Iran. Die speelden echt als een team. Prachtig, het is Iran gegund na wat er allemaal in hun land gebeurd.

Heerlijke wedstrijd straks tegen de aartsrivaal winnen en je zit in de 2e ronde zomaar. Heb de wedstrijd in het stadion bekeken net😱

25 november 2022 om 13:31

Serieus? Vet man! Gefeliciteerd met de overwinning! Ik hoop dat Iran doorgaat en dan tegen Nederland moet! Lijkt me een leuke clash!

Prachtige wedstrijd, wat een passie! Ook al is het niveau af en toe om te huilen..

Dik verdiende overwinning! Iran speelde met passie heb daarvan genoten en van de sfeer in het stadion.

25 november 2022 om 13:17

Helemaal mee eens. Je kan het niet beter verworden

Echt verdiend! Wales wilde/kon helemaal niets inbrengen en gokte op een gelijkspel om dat laatste duel op de een of andere manier naar zich toe te trekken. Iran gestreden als leeuwen! Wordt nog een interessante wedstrijd tussen Iran - USA!

Een leuke tweede helft gezien vol met passie. Uiteindelijk een terechte winnaar.

Dit is wat voetbal mooi maakt.
Geweldige wedstrijd en verdiende overwinning.

Man man man, die keepers. Dikke rode kaart natuurlijk. Mooi dat Iran heeft gewonnen, ook al is het heel slecht voor mijn poultjes. Gun Iran wel een overwinning tegen de VS, zeker met wat zich allemaal afspeelt in dat land.

25 november 2022 om 13:15

Iran VS wordt inderdaad om zowel sportieve als politieke redenen heel interessant. Ik ben voor Iran in ieder geval, op beide vlakken, de sportieve underdog dus dat is altijd leuk, en het Iraanse team lijkt echt het protesterende volk te steunen.

25 november 2022 om 13:22

Wordt gewoon een leuke wedstrijd waar spelers zich keren tegen de regime in Iran. Ze hebben mijn complete steun gekregen dit WK na dat protest bij de wedstrijd van Iran - Engeland. Dat zouden ze meer moeten steunen ipv de onelove dingen.

25 november 2022 om 13:30

Ik zou zeggen, steun beide! Hoe dan ook is het moment van het Iraanse volkslied nu alle twee de wedstrijden wel door merg en been gegaan. Dapper dat fans en spelers dit doen.

25 november 2022 om 13:35

In principe denken de inwoners van Iran en de VS (politici voornamelijk) hetzelfde over het regime daar. Aan de andere kant zijn de inwoners van Iran ook absoluut geen fan van de VS.

Als je kijkt naar een ladder van ongelijkheid en onderdrukking dan staat het protest in Iran op de eerste trede en Onelove ergens halverwege de trap. Het zijn protesten tegen onderdrukking en bewegingen voor meer vrijheid. Maar inderdaad, hoe lager je op de ladder staat hoe knapper het is en hoe gevaarlijker. Desalnietemin is er ook niks mis met minderheden die hoger op de ladder staan maar opkomen voor hun vrijheid. Ik zou het eerder beiden zien als mooie initiatieven. Protesteren en opkomen voor je rechten is altijd mooi, en goed dat er mensen zijn die dat doen.
Soms is het heel erg 'in your face' en gaat het te ver, zoals tegen/voor Zwarte Piet, Onelove, Boeren protesten, extinct rebellion, intimideren van mensen enzovoorts, maar ga gewoon het gesprek aan met die mensen en graaf je niet in.

25 november 2022 om 13:18

Deze overwinning is een klap voor het regime. Dit geeft alle mensen hoop. Zal vanavond druk worden in starten van Tehran

Dit is echt zo'n wedstrijd die ik normaal nóóit zou kijken maar omdat het een WK wedstrijd is hem toch meepik. Ennik moet zeggen, heb er absoluut geen spijt van, was een vermakelijk potje. Wel jammer dat Iran heeft gewonnen, grote kans nu dat het het einde van Bale is op een groot mondiaal eindtoernooi. De volgende sieraad van het voetbal die definitief verloren gaat.

25 november 2022 om 13:14

Die bale stelt ook hele-maal niets meer voor hoor. Ik denk niet dat hij een gemis zal zijn op dit toernooi. Er zijn zoveel betere spelers actief.

25 november 2022 om 13:18

Bale een sieraad noemen is ook overdreven. Was een goeie voetballer maar altijd erg overschat.

25 november 2022 om 13:38

Iran heeft verdiend gewonnen. Waarom jammer? Wegens Bale?

25 november 2022 om 13:40

De Bale van Tottenham vond ik een sieraad, in Madrid werd hij een verwend kereltje, ik ga hem niet missen.

25 november 2022 om 17:46

Bale was mooi met Wales op dat ene eindtoernooi, 2016? Voor de rest missen we daar niks aan.

Geweldige ontknoping!! Erg verdiend en gegund ook voor Iran. Er vanuit gaande dat Engeland wint van de VS, heeft Iran dus genoeg aan een gelijkspel tegen de VS. Wordt natuurlijk een beladen potje. Maar het zou toch mooi zijn als Iran straks de tegenstander wordt van Nederland

25 november 2022 om 13:20

waarom zou dat mooi zijn dan?

25 november 2022 om 13:24

Omdat NL dan 100% zeker door is

25 november 2022 om 13:25

Omdat oranje dit Iran met huid en haar opvreet.

25 november 2022 om 13:39

Dat zei men ook over Tsjechië...

Waarom altijd die arrogante houding?

25 november 2022 om 14:10

Precies ik ben zoals altijd voor Nederland maar we moeten iedere tegenstander serieus nemen. Alleen zo maken we een kleine kans op het wereldkampioenschap.

25 november 2022 om 17:48

Omdat het sowieso al mooi is voor de Iranezen als ze door zijn, en het voor oranje bepaald niet de sterkste tegenstander zou zijn. Zo ingewikkeld is het niet.

Wales - Iran zou ik normaal niet kijken. Maar wat een wedstrijd, wat een drama.
Iran dik verdiend gewonnen. Prachtige ontlading bij Iran na de 1-0. Dit is wat voetbal zo mooi maakt.

25 november 2022 om 13:28

Helemaal mee eens. Prachtige emotie ook bij die jongens.

Sjongejonge, 1-1 ingevuld in de poule. De rest allemaal wales op winst. Dacht neem ik de puntjes mee. Bij 0-1 ook nog 2 puntjes voor de juiste goals van Iran en dan maken ze de 0-2

Wat is dat Wales is slechte team zeg. Hoe hebben zij zich gekwalificeerd. Werden op een gegeven moment helemaal overlopen door Iran. Wordt jog een spannende laatste wedstrijd tegen USA. Denk dat Iran wel eens kan verassen en de volgende ronde zal halen.

Prachtige ontknoping zeg. Ik zat zwaar te hopen dat het Iran nog zou lukken, maar ze speelden dat overtal vaak zo slecht uit. Gelukkig dan alsnog met een heerlijk afstandschot. Verdiend!Laat dit een baken van hoop zijn voor de bevolking. Iran werd snel afgeschreven na die afgang tegen Engeland, dit was echt wel verdiend tegen toch wel een tricky tegenstander.

Wat een slotfase! Dik, en dik verdiend!

Wat gun ik het deze mensen toch, het zal weliswaar een pleister op de wond zijn maar desondanks iets om van te genieten, voor zover het kan.

Wij krijgen de beelden uit dat land niet te zien maar ik hoor verschrikkelijke dingen helaas. anno 2022.

25 november 2022 om 13:29

Op internet is veel te vinden. Op YouTube of Reddit bijvoorbeeld. Zijn niet altijd fijne beelden.

Mooi man, is ze echt gegund. Heel verdiend ook.

Wat een emotie van Iran zeg en helemaal verdiend! Wat is dit mooi voor het Iraanse volk zeg.

25 november 2022 om 13:21

Als je de emotie van Iran ziet, dan is dit toch vele malen mooier dan dat eindeloze getik van bijv. Spanje?

Heb het al eerder geroepen, ploegen met minder kwaliteit compenseren dit met passie en bezieling, zoals KSA en vandaag Iran.

Laten we hopen op net zo een goed resultaat tegen USA want het is ze van harte gegund!

25 november 2022 om 13:26

Eindeloos getik? Ja want je wint zomaar 7-0 met dat eindeloos getik wil je zeggen... Als je niet hebt genoten van Spanje toen, moet je gewoon snel naar badminton gaan kijken want dat was gewoon echt heerlijk voetbal.

25 november 2022 om 13:40

Om hem nou meteen naar badminton door te verwijzen is wel pittig, wat een saaie sport is dat zeg.

Ieder heeft toch gewoon zijn of haar eigen voorkeur? Dat getik van Spanje, zeker tegen kleine tegenstanders, vind ik ook niet heel interessant om naar te kijken hoor. Als ze dat zondag tegen Duitsland doen, hecht ik er wat meer waarde aan.

Ik zie liever frivool aanvalsvoetbal of tot in perfectie uitgevoerde counter in hoog tempo. Dat eindeloze getik is minder spectaculair, zeker tegen een land als Costa Rica.

Die wedstrijd specifiek was natuurlijk wel leuk, met 7 goals. Maar over het algemeen vind ik dat betrekkelijk saai.

25 november 2022 om 13:52

@dvcer niets aan toe te voegen, helemaal gelijk gap!

dom die rode kaart, maar dit had wales gewoon dicht moeten houden, die paar minuten hadden ze echt wel vol moeten houden, heel slecht verdedigd, en na de eerste goal was het over.

Strijders die Iranezen! Dik verdiend tegen een zeer zwakke Wales, tegen VS kwamen ze goed weg met slecht voetbal vandaag gelukkig niet.

25 november 2022 om 13:52

Iraniã«rs. Voor ezen moet je bij buurland Irak zijn.

Fijn dat Iran nog scoorde, wat een matige ploeg is Wales. En wat deed Iran het geweldig. Fris voetbal, snel naar voren, veel loopvermogen en achterin stond het als een huis. Grote kans dat ze nu doorgaan in de poule.

25 november 2022 om 14:07

De kans dat we het schandalige onderonsje tussen Duitsland en Oostenrijk uit 1982 weer kunnen gaan meemaken is aanwezig ben ik bang. Nou ken ik de mate van rivaliteit tussen Engeland en Wales niet maar denk dat niet veel verschilt met het eerste geval.

Als Engeland bewust of onbewust verliest tegen Wales, dan moet Iran winnen van USA om door te komen.

25 november 2022 om 14:22

zo'n onderonsje komt er niet, want dan zou ten eerste engeland vandaag moeten winnen waardoor ze op 6 punten komen, en dan is wales alsnog afhankelijk van de andere wedstrijd, want de winnaar van die pot komt dan ook op 4 punten (usa) of op 6 (iran) en is wales alsnog uitgeschakeld en dan bestaat er ook nog de kans dat engeland 2e gaat worden en nederland tegen gaat komen. nee die gaan geen onderonsje afspreken.

25 november 2022 om 14:30

@ juweel, dat kan wel degelijk wel hoor.

Als Engeland van USA wint, en de laatste wedstrijd laat schieten tegen Wales, vervolgens spelen USA en Iran gelijk dan krijg je Engeland op 6, Wales 4, Iran 4, USA 2. Op basis van het doelsaldo gaat Wales door omdat Iran momenteel een doelsaldo van -2 heeft en Wales -1. Het onderlinge resultaat telt nl niet op een WK.

25 november 2022 om 14:59

Engeland gaat toch niet het Risico nemen door express te verliezen en dan te horen dat Iran van USA gewonnen heeft. Engeland 2e plaats. Daarnaast is daar weldegelijk rivaliteit dus wilt Engeland gewoon winnen. Engeland zal met de wissels kunnen spelen maar zelfs dan kunnen ze niet verliezen van dit Wales.

Wat een lekker eind zeg en wat gun ik het Iran zeg. Wat een lef tonen zij op het veld en op de tribune tegen hun eigen regering. Keihard respect voor deze mensen.

Women life Freedom!

Zo zie je maar dat als Iran was gebanned dit compleet onterecht is, wat er op het veld staat en wat de regering aan het doen is daar is compleet gescheiden van elkaar.

Iran - VS wordt me toch een cruciaal potje, haha. Alleen maar leuker voor de neutrale kijker natuurlijk.

Gaat een mooie derde ronde worden in deze poule...

Ben benieuwd wat de laatste pot dan gaat worden.
Wales valt mij vies tegen. Had iets meer van ze verwacht, maar is uiteindelijk ook maar een vrij matig elftal dat het puur van de ingevingen van een oude, afbouwende, Gareth Bale moeten hebben. En dan heb je alleen nog Daniel James met zijn snelheid voor gevaar, maar die moet gestuurd worden, want die komt met de bal aan de voet nog geen pion voorbij.

De Aziatische landen doen het (net als in 2018) weer erg goed; vooralsnog beter dan de Afrikaanse en Noord/Centraal-Amerikaanse. Ben benieuwd of dit een blijvende ontwikkeling is. Ik verwacht dat de VS 'gewoon' verliest van Engeland, dan wordt Iran-VS een heel spicy potje voetbal als laatste poulewedstrijd. Leuk!

Je moet er niet aan denken dat Oranje weer tegen Wales moet spelen in de 8e finales. Waren geen leuke wedstrijden in de Nations League.

25 november 2022 om 13:41

Als jij denkt dat Wales nog van Engeland kan winnen na vandaag...

25 november 2022 om 14:56

Ik begrijp wat je zegt. Nu ik m'n reactie teruglees zou ik em ook zo begrijpen haha. Ik bedoelde dat ik eigenlijk blij ben dat Wales niet op koers is voor die 2e plek.

25 november 2022 om 13:53

Met 1 op 6 en de moeilijkste groepswedstrijd nog voor de boeg lijkt dat me vrij sterk

Dit was toch wel één van de slechtste maar ook spannende wedstrijd die ik heb gezien.

Alle Aziatische landen (op Qatar na) hebben me tot nu toe positief verrast

25 november 2022 om 14:25

klopt, maar we hebben net allemaal een wedstrijd gespeeld, ze kunnen er alemaal nog heel hard uit vliegen he.

Ik snap sowiso niet dat Bale zo opgehemeld werdt altijd, is een middelmatige voetballer.

25 november 2022 om 14:57

Hij wist namelijk keer op keer de CL finale te beslissen. Verder wel heel wisselvallig ja.

Prachtig en zo dik verdiend dit!! Zat in tranen voor de tv na die 0-2. Trots op TeamMelli! Nu resultaat halen tegen de VS en kijken of we kunnen stunten tegen Oranje

Je hebt dit toernooi dus alleen maar gezeik over conflicten in het land en mbt de organisatie van het toernooi zelf. Dat laatste doordat Qatar alles verbiedt wat niet in de Koran staat.
Leuk man, dat WK.

Die overtreding van de keeper van Wales is bijna een exacte kopie van de karatetrap van Nigel de Jong op Sergio Ramos. Gelukkig bestond de VAR in 2010 nog niet.

Met alle respect maar Wales hoort ook niet thuis op het wk dat hele team stelt niks voor ook Bale is niet meer de oude

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Wales

FIFA ranking: 29
6 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2024
SpelersPositieW
B. JohnsonAanvaller30
K. MooreAanvaller30
W. HennesseyKeeper20
T. KingKeeper
D. WardKeeper20
E. AmpaduVerdediger30
B. CabangoVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Wales.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Wales.

1 fan
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren