Inter zet in directe confrontatie met Juventus grote stap richting Serie A-titel

Inter heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de landstitel in Italië. De ploeg was al koploper in de Serie A en rekende zondagavond af met nummer twee Juventus: 1-0. Een eigen doelpunt van Federico Gatti maakte het verschil. Door de overwinning staat Inter nu vier punten los van Juventus.

Bij Inter zater er drie Oranje-internationals op de bank. Voor Stefan de Vrij, Denzel Dumfries en Davy Klaassen geldt op het moment dat ze niet verzekerd zijn van een basisplek, waar eerder in het seizoen De Vrij en Dumfries nog wel regelmatig aan de aftrap verschenen.

Aan de kant van Juventus was er een basisplaats voor ex-FC Groningen-speler Filip Kostic. De Serviër was in zijn tijd in de Eredivisie nog een aanvaller, in Turijn wordt hij steevast gebruikt als aanvallende linkervleugelverdediger.

Het eerste kwart van de wedstrijd was duidelijk voor Inter. De Milanezen wisten de tegenstander goed onder druk te zetten en Juventus kwam in de eerste helft dan ook niet verder dan twee geloste schoten.

Het veldoverwicht zou Inter nog in de eerste helft omzetten in een voorsprong. Een voorzet vanaf rechts van Nicolò Barella leek spectaculair te wonden binnengewerkt door Benjamin Pavard, die met een halve omhaal poogde de bal te raken. In de herhaling bleek echter dat de Fransman het leer niet toucheerde. Juventus-verdediger Gatti deed dat wel: 1-0 door een eigen doelpunt.

In de tweede helft veranderde er lang weinig aan het spelbeeld. Inter bleef de beter spelende ploeg en Juve liet na om succesvol te jagen op een gelijkmaker. la Vecchia Signora kwam, op een gefaalde poging van dichtbij van Dusan Vlahovic na, niet verder dan speldenprikjes.

Richting het einde van de wedstrijd was het zelfs Inter dat heel dicht bij een tweede treffer was. Na een snelle uitbraak belandde de bal bij de ingevallen Dumfries, die een voorzet op maat in huis had op Marko Arnautovic. De Oostenrijker hoefde de bal alleen maar binnen te tikken, maar hij vond doelman Wojciech Szczesny. De Vrij en Klaassen vielen nog in en zij hielpen Inter de overwinning over de streep te trekken.

1
2

Geen geweldige wedstrijd, maar Inter toch ruim verdiend gewonnen. Qua veldspel de betere en toch ook qua kansen. Barella en Arnautovic hadden wel een tweede kunnen en misschien wel moeten maken.

Wel een zeer mager eindoffensief van Juventus. Die dachten precies dat het 1-1 stond.

4 februari 2024 om 23:04

Ik wil graag die lange bal van Calhanoglu op Dimarco uitlichten.

Die gast heeft een bizarre trap, niet normaal.

4 februari 2024 om 23:06

Geweldige wedstrijd gespeeld vandaag. Deed echt bijna niets fout. Samen met Pavard man van de match als je het mij vraagt.

4 februari 2024 om 23:24

Heeft Brozovic stilletjes vervangen, erg knap. Dit jaar ver komen in de CL om wat meer ruimte te hebben in de portemonnee, ze zijn goed bezig in Milaan.

4 februari 2024 om 23:26

Ongelofelijk inderdaad. Had dat 5 jaar geleden gezegd en iedereen had je gek verklaard want nu echt gewoon 1 van de beste verdedigende middenvelders van de wereld.

Geweldig beleid momenteel inderdaad. Marotta is een fantastische directeur.

Jammer. 2de nederlaag van het seizoen voor onze jongens. Een wedstrijd die verliep zoals bijna elke uitwedstrijd maar helaas konden we zelf geen goaltje maken deze keer bij de leider. Nu de focus maar blijven houden en die top 4 zo snel mogelijk veilig stellen. Grande Juve. En wat ben ik blij dat Bremer de vervanger voor De Ligt is. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven.

4 februari 2024 om 22:50

Geweldige wedstrijd van hem inderdaad. Dat blok op Thuram in de eerste helft was echt fantastisch verdedigd. Heel goede deal uiteindelijk voor Juve.

Proficiat Interisti met de Scudetto! Zeker de sterkste op het veld, Juventus stond er met de foute instelling. Ongelofelijk…Je zou denken dat na de 1-0 we toch met meer gedrevenheid zouden proberen, zeker naar het einde toe. Gelukkig hadden we Tek, die het maar op een 1-0 kon houden. Achja, plek vier is een must. Dat is het meest haalbare.

4 februari 2024 om 22:49

De Scudetto is nog te voorbarig. We staan er goed voor, maar er zijn nog ontzettend veel wedstrijden te spelen en met de CL-wedstrijden die er aan zitten te komen wordt het programma ook erg zwaar.

4 februari 2024 om 22:54

Mja, klopt inderdaad wel. Al vind ik Inter op dit moment gewoon het beste team hebben, ook qua veldspel oogt het vele malen beter. Benieuwd naar de komende maanden. Juve kan zich natuurlijk alleen maar focussen op de comptetitie dus dat scheelt wel.

Volledig verdient gewonnen. Belangrijke overwinning ook! Het had een ruimere overwinnen kunnen (moeten) zijn wanneer we scherper waren geweest in de afronding. 4 punten voorsprong op de nummer 2, beter onderling resultaat en een wedstrijd minder gespeeld.

Forza Inter!

Dat je 1-0 achter komt oke.. maar ga dan op zijn minst de laatste 10 minuten aanvallend spelen.. tek geweldig vandaag maar het middenveld was echt drama vandaag.. inter gewoon veel beter en echt een rare instelling bij juve vandaag!!

Inter speelde gecontroleerd en Juve was niet bij machte er iets tegen over te stellen. Vlahovic had zijn dag ook niet, dan wordt het al heel lastig. De kampioen van Italië is wel duidelijk.

HAHAAAAAAAAA FORZA INTERRRRR🔵⚫️🔵⚫️
Grote stap dit, maar we zijn er nog niet maar het gaat gebeuren die 2e ster komt er hoe jammer de Milan fans dat ook zullen vinden.
Maar goed jammer dat het geen 2-0 werd want dat was zeer verdiend geweest want we waren ook de betere.

Meer dan terechte overwinning. Het is alleen zo zonde dat je de kansen niet afmaakt. Barella en Arnautovic hadden hem echt moeten maken. Dan was het minder spannend geweest. Niet dat Juve zo goed speelde maar een balletje kan altijd verkeerd vallen en ga je gefrustreerd de kleedkamer in. Gelukkig hebben we drie heel belangrijke punten binnengehaald. Juve staat ultra defensief ingesteld. Allegri moet toch begrijpen dat je niet altijd op een 0-1 kan teren. Nu komen ze achter dankzij notabene een eigen goal van Gatti en zie je dat ze dat als ze zelf kansen moeten creëren behoorlijk kwetsbaar zijn. Inter heeft een zware februari maand voor de boeg maar met de overwinning van vandaag schep je behoorlijk wat lucht en zet je een grote stap richting de scudetto.

Nog steeds geen enkel tegendoelpunt in de laatste 15 minuten van een serie À wedstrijd voor inter dit seizoen. Ongelofelijke statistiek toch.

4 februari 2024 om 23:07

Zeker. Heel knap. Overigens erg genoten van Pavard. Klasse speler.

4 februari 2024 om 23:12

Defensief echt geweldig inderdaad. Zelfs een vooruitgang ten opzichte van Skriniar vind ik zelf. Niet per se als zuivere verdediger, maar als verdediger op die plek. Samen met Bastoni echt de ideale spelers voor op die positie.

Inter zeer verdient gewonnen. Is gewoon de beste ploeg al het hele seizoen in de serie A.

Arnautkvic weer ongelukkig qua afwerking maar op inzet niets aan te merken. Pavard man vd wedstrijd.

5 februari 2024 om 00:15

Hij speelt echt met passie voor de club. Het is natuurlijk ook niet eerlijk hem met Thuram te vergelijken. Die zijn snelheid heeft niemand van de aanvallers. Toch wel een werkpunt voor de selectie vind ik komende zomer. Want als Thuram er nu uitgaat dat is veel van de dreiging in de omschakeling weg.

5 februari 2024 om 00:36

Ik denk dat we aan Arnautovic nog wel genoeg aan gaan hebben, hij wil heel graag maar is gewoon erg ongelukkig in de afwerking hij mist de rust lijkt wel. Vond het erg jammer dat Napoli ons voor was met Simeone, was een prima extra spits geweest.

5 februari 2024 om 12:01

Als Thuram uit zou vallen voor langere dan hebben we toch een probleem vrees ik. Dan moet alle snelheid van Dumfries komen.