Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Iniesta: 'Voelt niet onrechtvaardig dat ik de Ballon d'Or niet heb gewonnen'

Laatste update:

Andrés Iniesta is al jarenlang een onmisbare kracht bij Barcelona én het Spaanse nationale elftal en ook op dit EK laat de dribbelaar weer zijn klasse zien. Iniesta wordt daardoor naar voren geschoven voor de Ballon d’Or, de prijs voor beste voetballer van de wereld, die hij nog nooit wist te winnen. Volgens Vicente Del Bosque zou het ‘onrechtvaardig’ zijn als dat ook nooit zou gebeuren.

/

Iniesta werd in 2010 tweede en in 2012 derde, maar in beide verkiezingen ging de prijs naar zijn ploeggenoot Lionel Messi. Dat hij de Ballon d’Or nog niet heeft weten te winnen, houdt Iniesta niet wakker in de nacht: “Het is niet iets dat steekt”, zei de technicus bij Cuatro. “Ik zie het ook niet als iets onrechtvaardigs dat ik de Ballon d’Or niet gewonnen heb.”

Leo en Cristiano Ronaldo verdienden elke Ballon d’Or die zij pakten”, meende Iniesta. “Iedereen heeft zijn eigen mening hierover, maar voor mij is het al geweldig om de strijd aan te kunnen gaan met zulke geweldige spelers.” Spanje speelt dinsdag de laatste groepswedstrijd op dit EK, tegen Kroatië.

Andrés Iniesta verdient het om in zijn loopbaan in ieder geval een keer de Ballon d'Or te winnen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een persoonlijkheid. Voetballend veel sterker dan Ronaldo, maar toch zo bescheiden.

20 juni 2016 om 09:20

Dus voetballend is hij beter dan Ronaldo en ook nog eens bescheiden??

Waar jij heen wilt met jouw reactie is mij een raadsel haha

20 juni 2016 om 09:22

Dat Iniesta beter is in zijn ogen

20 juni 2016 om 09:39

Dat het geen opschepper is terwijl er een voetballer is die minder is en het wel doet..

20 juni 2016 om 12:34

Gaan we nu een middenvelder vergelijken met een aanvaller? Iniesta beter met wat precies? Zidane is bijvoorbeeld mijn idool, maar vind hem bijvoorbeeld niet beter dan ronaldo9, verschillende capaciteiten en positie..

Vergelijken trekt op niks. Als je Ronaldo nou vergeleek met Messi, prima. Zelfde is als je gaat zeggen; iniesta is beter dan nesta of piqué. Gaat lastig he?

20 juni 2016 om 14:02

oke

20 juni 2016 om 14:48

Je kan best op basis van puur voetballend vermogen spelers vergelijken.
Ronaldo is puur qua voetballend vermogen (balcontrole, dribbel, passing, spel controleren voetbalgogme) minder dan Iniesta, dat is wat hij probeert te zeggen.

Dat is natuurlijk geen schande want Iniesta is voetballend gezien na Messi misschien wel de beste ter wereld. Ronaldo is tegenwoordig een eindstation en voegt voetballend niet extreem veel toe aan zijn elftal (dat is ook nooit zijn rol geweest).

20 juni 2016 om 18:39

Bij Manchester United was hij wel degelijk degene die het spel maakte, en ook bij uitstek de beste dribbelaar ter wereld.

1 van de uitblinkers deze EK en oh zo bescheiden zoals altijd.

Mooie reactie om Ronaldo er ook bij te melden dat ze hem beiden hebben verdiend. Geweldige speler Iniesta bij mij zeker in de top 3 na die andere 2 toppers, over Messi zeggen ze dat er een touwtje aan de bal lijkt te zitten maar bij hem soms lijm abnormaal.

20 juni 2016 om 08:49

Dat vind ik het mooie aan het huidige spel van Messi; het lijkt wel of hij sterke punten van zowel Xavi en Iniesta heeft geleerd en zijn spel gebruikt. Ik doel op passing/lange ballen/bepalen van spelsnelheid op de juiste momenten van Xavi en de balcontrole/dribbel van Iniesta. Deze zijn niet zo geweldig als van beide heren, omdat zij specialisten zijn in deze aspecten. Toch vind ik het wel mooi. Verder had Iniesta de gouden bal wel in 2010 mogen krijgen van mij. Hij was zo beslissend.

20 juni 2016 om 10:08

Juist datgene wat Xavi en Iniesta een beetje missen heeft Messi dan weer wel. Scorend vermogen.

20 juni 2016 om 10:34

Messi heeft een betere balcontrole/dribbel dan iniesta.

Ligt eraan hoe je ertegen aan kijkt maar persoonlijk vind ik iniesta completer dan messi/ronaldo. Hij is zo goed met de bal, amper verlies en heeft altijd het overzicht. Vooral sinds xavi weg is en eigenlijk minder begon te spelen werd hij eigenlijk nog beter dan hij al was

20 juni 2016 om 11:46

Vind juist Messi completer. Die is Iniesta en Ronaldo in een. Alleen zonder het fysiek.

Als spanje het ek wint verdient iniesta dit jaar de ballon d'or vind ik. Zowel messi als ronaldo spelen een matig seizoen en iniesta is gewoon een fenomeen. Ik gun het hem zo!

20 juni 2016 om 09:17

Ik vind Messi best sterk spelen. Alleen je kan hem inderdaad bekritiseren, want op het moment dat het moest tegen Atletico stond hij er deze keer niet. Maar hij heeft meer goals gescoord dan Ronaldo, zijn spel is goed en zijn passing is briljanter dan ooit. Daarnaast doet hij het goed op de Copa met die goede invalbeurt, en die goal en 2 assists in de kwartfinale. Opvallend hoeveel mensen ineens kanshebbers zijn. Je hebt Messi, Ronaldo maar ook Griezmann, Iniesta, Suarez en zelfs een Mahrez die een wereldprestatie heeft geleverd.

20 juni 2016 om 09:20

Jaa messi speelt ook erg goed nu, maar toch gun ik het iniesta zo. Ondanks dat messi misschien een beter jaar heb zou ik het toch mooi vinden als iniesta een keer deze prijs wint. Wat een prachtvoetballer.

20 juni 2016 om 12:21

Dus als Spanje kampioen wordt zonder dat hij enige inbreng heeft moet hij toch die prijs krijgen. Ik vind zowiezo al dat de laatste jaren de prijs op rare manieren gewonnen wordt maar dit fenomeen (gun factor) fenomeen is gwn onbegrijpelijk.

20 juni 2016 om 12:37

Uiteraard moet hij wel bijdragen, hij is al aardig op weg overigens wat dat betreft.

Andrés Iniesta de El Genio. Simpelweg vertaald "De Magiër." Ik gun het Iniesta van harte de Ballon d'Or. De spelintelligentie van de kleine man is een van zijn uitstekende kwaliteiten. Ik herinner mij wat Iniesta zei in een interview van 5 jaar geleden. "Jezelf verbeteren is een uitdaging". Het is en blijft een topspeler!

Toch is het niet gek dat hij de bal nooit gewonnen heeft. Er wordt enorm veel gekeken naar statistieken (assists en doelpunten), maar in dit aspect valt hij enorm tegen. Hoewel het voor mij één van de beste voetballers is die ik heb gezien, heeft hij natuurlijk ook te maken met Messi en Ronaldo en dat maakt het nog een stuk lastiger.

Ik vind het wel opvallend dat als Iniesta voor Spanje speelt, er veel meer aandacht is voor hem is. Nu wordt hij zelf gepromoot door de Spaanse pers om de Ballon d'or te winnen. Dat vind ik natuurlijk terecht want opzich verdiend hij er wel één (meerdere speler Xavi enz.). Als Iniesta dit zelfde niveau voor Barça haalt, dat wordt er bijna nooit over zo veel over gesproken. Heb de Spaanse pers nog nooit Iniesta voor B'dor te promoten voor zijn prestaties bij Barça.

Iniesta zelden zo'n speler gezien. Absoluut de beste speler op het E.k.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren