Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Iniesta geeft Barcelona transferadvies: ‘Ik zou hem niet laten gaan’

Laatste update:

Het middenveld van Barcelona heeft dit seizoen een nieuw gezicht gekregen. Door de komst van Frenkie de Jong is Ivan Rakitic naar de bank verdreven en de Kroaat lijkt inmiddels op een zijspoor geraakt in het Camp Nou. Andrés Iniesta ziet het middenveld van Barcelona overlopen van kwaliteit en hoopt dat de koploper van LaLiga Rakitic in de winterse periode niet van de hand doet.

Rakitic wordt veelvuldig in verband gebracht met een winterse transfer. Internazionale zou hem naar verluidt in januari naar het Giuseppe Meazza willen halen. Iniesta hoopt dat Barcelona niet meewerkt. “Ik zou hem niet laten gaan, hij is een geweldige speler”, zegt de ervaren middenvelder van Vissel Kobe tegen Marca. “Wat hij de afgelopen jaren heeft laten zien is buitengewoon. Dit jaar weet hij zijn stempel nog niet te drukken, maar dat neemt niet weg dat hij een geweldige speler is.”

Samuel Eto'o: 'Iniesta is na Messi de beste speler ooit van Barcelona'

Met De Jong en Arthur heeft Rakitic twee concurrenten die regelmatig de voorkeur krijgen van trainer Ernesto Valverde. “Het zijn twee buitengewone spelers”, zegt Iniesta over de Nederlander en Braziliaan. “Ze hebben een goede spelopvatting. Ze hebben altijd de controle over de bal en de situatie. Het punt is dat alle samenstellingen op het middenveld goed werken, zowel met Sergio Busquets als met Ivan.”

Iniesta won in zijn periode bij Barcelona veel prijzen. Twee keer won hij in een seizoen de Spaanse landstitel, het bekertoernooi en de Champions League. Of dit Barcelona in staat is om dat kunstje te herhalen? “Ik zou het prachtig vinden als Barcelona weer drie grote prijzen wint, maar er is veel concurrentie in alle competities. We zagen het vorig jaar met de Engelse ploegen in de Champions League. Dit jaar doen zij het ook weer goed. Bayern München, Paris Saint-Germain, Juventus… Er zijn genoeg kandidaten.”

Verwacht jij dat Ivan Rakitic in januari vertrekt bij Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is toch echt wel mijn jeugdheld! De dribbels , controle en inzicht die deze held had was van ongekend niveau. Daarnaast ook gewoon goede prof. Hoe die ook een goed niveau haalde na het overlijden van zijn kindje. Kan niet wachten tot deze legend weer terug is bij barca. Over Rakitic vind ik dat hij wel iets meer minuten mag krijgen maar denk dat voor alle partijen beter is als hij vertrekt.

1 november 2019 om 16:23

Ja man! Niet jeugd maar wel mijn absolute favoriete voetballer. Samen met Busquets, Xavi en Messi. Niet toevallig samen ook het beste middenveld ooit wat mij betreft. Maar Iniesta heeft voor mij alles. Gratie, intelligentie, respect, style, efficiëntie, rust, acceleratie, precisie, mentaliteit, professionaliteit. En dit geld voor zijn voetbal kwaliteiten als ook voor zijn persoonlijkheid. Frenkie de Jong zie ik als een adept van voornamelijk Iniesta en Busquets. Hij heeft (potentieel) de kwaliteiten van beide plus extra in de vorm van kracht en snelheid. Met potentieel bedoel ik dat hij nog niet even zo een goede finesse heeft in dribbel, passing en positionering als Iniesta en hetzelfde maar minus de dribbel als Busquets. Maar daar gaat hij nog wel komen denk ik.

Rakitic moet ook spelen inplaats van frenkie. Veel mensen zullen dit niet waarderen maar frenkie speelt puur door zijn transferbedrag. Want hoe kan het dat rakitic die vorig seizoen weer enorm goed speelde meteen op de bank wordt gezet? Je zag ook van de week meteen het verschil toen hij inviel qua spelverdeling, positionering, strakke ballen naar voren en doelgerichtheid. Dat is wat het spel van barca nodig heeft en niet een frenkie die leuk en aardig 'meespeelt' maar niet zijn stempel kan drukken.

1 november 2019 om 11:52

Je maakt me aan het lachen. Zal je geven dat de eerste 4 wedstrijden niet aan Frenkie besteed waren, was zoekende, maar hij profileert zich steeds meer. En als zelfs de toeschouwers van de tegenpartij opstaan om te klappen als je gewisselt word....

1 november 2019 om 12:00

Lijkt me een gevalletje “ik wil een controversiële mening hebben”... Btw; natuurlijk speelt iemands transferbedrag mee. Hoe dom zou je zijn iemand van 80mil te kopen en m geen kansen te geven.. maar ‘puur door zijn transferbedrag’? Daar wil ik alleen maar tegenin brengen; & Coutinho dan?

1 november 2019 om 12:01

Sorry Pep maar je slaat hier de plank mis.. Aller eerst Rakitic speelde een matig seizoen vorig jaar. Daarnaast was van de week de tegenstander kapot toen Rakitic er in kwam. Ook dan zag je Rakitic 2 a 3 makkelijke ballen weg geven. En Frenkie speelt vanwege de prijskaartje? hahah daar heeft Valverde vaak wel maling aan. Frenkie speelt tot nu toe meer goede wedstrijden dan Rakitic het hele seizoen bij elkaar vorig jaar. Nee Rakitic verdient meer minuten maar dat hij beter is dan Frenkie is gewoon niet zo. En hoezo zijn al die kranten zo lyrisch van Frenkie? Tegenstanders die voor hem klappen? komt dat ook vanwege zijn prijs kaartje? Als er een leuke prijs voor Rakitic komt mag hij weg

1 november 2019 om 12:09

Haha welke wedstrijden heb jij gekeken? Frenkie is de laatste tijd een van de betere op t veld bij Barcelona. Spelverdeler en staat ook verdedigend prima te spelen.

1 november 2019 om 12:38

Pep. Rakitic was vorig jaar matig, hij in combinatie met Vidal en Busquets was een risicoloos, statisch, niet-dominant middenveld. Nu noem je een wedstrijd op waar hij invalt op het moment dat de tegenstander de handdoek in de ring gooit en enorme ruimtes op het veld laat. Slaat dus helemaal nergens op

1 november 2019 om 12:57

Ik zou het met je eens zijn als frenkie niet goed zou spelen, maar dat is niet het geval. Sterker nog, ik denk dat hij van alle middenvelders het beste in vorm is.

1 november 2019 om 13:02

Qua positionering is Frenkie idd erg matig. Hij weet zich zelden op het juiste moment aan te bieden. Aan de bal doet hij het de laatste tijd wel goed en creatief. Alhoewel ik vind dat hij het ritme van de aanval moet versnellen. Hij lijkt dat nog niet echt aan te voelen. Vaak genoeg dat er een snelle aanval gaande is en Frenkie dan niet kiest voor de oplossing die vanzelfsprekend is om een kans te creeeren maar het tempo er weer uit haalt. Rakitić is weer niet zo balvast als Frenkie en een mindere dribbelaar

Rakitic zijn tijd is jammerlijk genoeg gekomen. Hij is geen speler voor de bank maar de geringe minuten die hij speelt en gezien wie er voor hem staan in de pikorde zal het voor hem beter zijn dat hij naar een andere club gaat. Hij blijft een geweldige speler en Barca zal hem altijd dankbaar zijn voor alles wat hij betekent heeft voor de club.

1 november 2019 om 15:43

Volledig met je eens! Ik de discussie Rakitic valt me op dat je twee kampen hebt. De één die zegt van op basis van zijn verdiensten hoor hij meer minuten te krijgen en de ander dat hij zijn tijd heeft gehad.Er zal naar meerdere aspecten gekeken worden zoals concurrentie, leeftijd, transferwaarde, salaris, prestaties etc. Maak je die balans op dan kom ik uit op een vertrek van Rakitic. Hij is nu 31 jaar en er is nog bijzonder veel interesse wat geld oplevert. Qua prestaties vind ik hem minder dan in zijn eerste jaren bij Barca en hij staat nu jong talent voor de voeten. Arthur en Frenkie zijn beide wereldtop en horen te spelen. Dan heb je ook nog Riqui Puig en Pedri die door komen en dat ik verwacht dat Messi soms als middenvelder kan spelen.

2 november 2019 om 08:09

Als topclub hoor je ook naar het financiele plaatje te kijken en dan is het de logica zelve dat je Rakitic nu verkoopt. Puur sportief kan je hem altijd nog gebruiken, want wat als Frenkie of Arthur geblesseerd geraken? Het is een beetje 50-50 dus het zal afhangen van het bod dat voor Raki binnenkomt en zo wordt de prijs weer allesbepalend. Bij alles onder 30m zou ik toch twijfelen om hem van de hand te doen

1 november 2019 om 13:32

What?? Vidal verkopen? Die man is de pitbull op de middenveld van Barcelona en die hebben we nog steeds nodig. Hij kan dan geen restwaarde hebben gezien zijn leeftijd maar wat is die man belangrijk zeg! Laatste wedstrijd zag je het weer.we hebben met Busquets - Vidal/arthur - Frenkie een droom middenveld.

1 november 2019 om 14:39

Jij hebt Vidal niet zien spelen afgelopen wedstrijd? Hij was letterlijk overal, die man vecht voor elke meter en is, ondanks dat het geen typische barca-speler is, een hele goede toevoeging aan het middenveld van Barca. Elke topploeg heeft wel zo een soort speler nodig.

Heeft de eerste 3 seizoenen het echt heel goed gedaan, was aanvallend belangrijk. En ook op het middenveld, een soort buffer. Maar iedereen ziet toch ook dat het beste bij hem er af is. Heeft zeker nog iets te bieden maar Frenkie en Arthur krijgen logischerwijs de voorkeur.

Ik zou hem wel graag bij Inter willen zien. Niet omdat ik een Inter fan ben, dat ben ik niet. Maar het is altijd zo jammer dat topspelers bij top clubs op de bank zitten terwijl zij de kwaliteit van het algehele spelletje omhoog kunnen trekken als zij ergens anders in de basis zouden staan. Een Sane vorig seizoen bij City bijvoorbeeld.

Iniesta moet toch ook weten dat spelers nou eenmaal ouder worden en in verval raken. Dan is het voor beide partijen beter om uit elkaar te gaan. Barcelona moet naar de toekomst kijken en Rakitic wil weer aan spelen toekomen. Dan is een vertrek het beste.

Ja iniesta heeft volledig gelijk alleen wil een speler als rakitic niet tweede keus zijn. Want eerlijk is eerlijk, frenkie is gewoon beter. Vooral in de opbouw kan bijna elke speler wat leren van frenkie. Zo ook rakitic. Je zal nooit een betere stand-in vinden dan rakitic. Zelfde geldt voor Vidal. Fantastische speler maar niet de intelligentie die vereist is bij barca. En ook Vidal gaat geen basis meer spelen. Maar nogmaals, het is de vraag of rakitic en Vidal als tweede viool willen spelen of dat ze liever naar een club gaan waar zr meer speeltijd krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren