Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'In de zaal zat ik zo ontzettend te hopen dat Robin die prijs zou winnen'

Laatste update:

Arjen Robben kreeg een plekje in het FIFpro wereldelftal van het jaar en werd daarmee de enige Nederlander die in de prijzen viel op het Ballon d'Or-gala. Robin van Persie was ook genomineerd, voor de Puskás Award, vanwege zijn magische zweefduikkopbal tegen Spanje. De prijs voor het mooiste doelpunt van het afgelopen kalenderjaar ging echter naar James Rodríguez.

/

Robben baalde daarvan: "In de zaal zat ik zo ontzettend te hopen dat Robin die prijs zou winnen", zei de aanvaller tegen De Telegraaf. "Het zou extra glans hebben gegeven aan het prachtige WK van het Nederlands elftal in Brazilië. Het was zo’n mooie goal: eentje die nog lang in onze herinnering zal blijven. En het was het begin van een geweldig toernooi."

Van Persie kreeg maar elf procent van de stemmen en moest Rodríguez dus voor zich laten: zijn volley tegen Uruguay, op het afgelopen WK, werd gekozen tot mooiste goal. "Ik wist op die dag al dat mijn doelpunt de potentie had om geschiedenis te schrijven", zei de Colombiaan tegen France Football. "Het zal moeilijk worden om deze goal in de toekomst te evenaren, maar ik zal het in ieder geval gaan proberen."

Robin van Persie verdiende de Puskás Award

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor mij was dit dé goal van het jaar. Om te beginnen die prachtige pass van blind, waarbij we zagen dat ie niet alleen balletjes breed en terug kan spelen. En dan de afronding. Magisch!

13 januari 2015 om 10:33

Zelfs ik geef wel eens een verdwaalde bal, die op stropdas van mijn spits ploft. Maakt mij dat meteen een goede voetballer?! Blind is een matige voetballer. Wanneer houden we op om telkens Blind te prijzen bij het doelpunt van Van Persie?!

13 januari 2015 om 11:26

Hou op man

13 januari 2015 om 12:20

Klopt, en die bal op Robben was ook een verdwaalde zeker?

Dat die van James hoger staat kan ik nog mee leven, al zou ik zeker voor die van RVP gaan. Maar dat die vrouw hoger is gekomen is echt de grootste onzin ooit. Ze krijgt 10 seconden te tijd om die bal even goed te leggen, en schiet hem niet eens zo hard binnen. Zonder grappen, denk dat deze goal vaak voor komt bij amateurs op de training. Zo weinig druk, zo traag gedaan, dat is echt niet zo bijzonder.

13 januari 2015 om 10:35

Bij de amateurs zie je ook regelmatig mooiere doelpunten dan die van James. Wat is jouw punt?

De goal James was mooi maar geen wonderbaarlijke goal. Gewoon goed op de pantoffel genomen. De goal van RVP is zeer uniek en ik heb nog nooit eerder een vergelijkbare goal gezien. Een goal van dit kaliber zullen we decennia lang niet meer terug zien, had wat mij betreft wel een prijs verdiend.

13 januari 2015 om 08:15

De oudere mensen onder ons (ook wel ouder dan ik), hebben wel vergelijkbare goals gezien denk ik.
Wellicht zegt de naam Bep Bakhuis je iets..

13 januari 2015 om 09:21

Hahahaha. Heb je dat van Youri en Evert of ben je zelf van de oudere generatie?

13 januari 2015 om 09:22

Ja zijn naam hoor ik altijd als ik een duik kopbal scoor in Fifa

13 januari 2015 om 10:03

Maar dan klopt het toch dat je zo'n goal decennia lang niet meer zal zien? Ik zou ook zeggen dat van Persie die prijs had moeten winnen was een unieke goal die je niet vaak ziet.

13 januari 2015 om 10:48

ik ben zelf wel van een oudere generatie, maar Bep Bakhuis is voor mij ook wel iets te oud.
Wel hoode ik die naam vroeger heel vaak in de commentaren (voor het fifa tijdperk) als er een duik kopbal werd gemaakt

Daarnaast heb ik het commentaar bij fifa altijd op engels staan.. die youri en evert vind ik verschrikkelijk irritant...

13 januari 2015 om 18:54

Het is wel wat meer dan gewoon 'op de pantoffel nemen'. Als Van Persie deze prijs had gepakt, zou ik het terecht vinden, maar mensen doen alsof dat doelpunt van James heel normaal is. De aanname op de borst, de draai, de uithaal, dat is gewoon genieten.

Die Goal van James heeft verdiend gewonnen, bij die Fifa hebben ze wel heel verstand om mooie goals uit te kiezen. En als ik jullie nog tevreden mag stellen, dan wint Blind de aangeefprijs.

Alleen Nederland vind de goal van Persie de winnaar. Het komt allemaal door de "fopduik" van Robben tegen Mexico maakte. Hierdoor zijn we alle goodwill verloren die we de eerste drie wedstrijden hadden opgebouwd

Die goal van Van Persie was gewoonweg magistraal, alleen die pass al van blind was prachtig. De andere goals waren ook prachtig maar niet echt heel bijzonder in vergelijking met Van Persie's goal.

Ik denk en dat had ik ook gezegd wanneer ik geen Nederlander was, dat het grote verschil naast het feit dat het beide mooie goals waren, die van RvP is legendarisch omdat er veel meer zaken samen komen en hierdoor is deze goal veel moeilijker te evenaren, er moet eerst een gat zijn van minimaal 30 meter achter de defensie dan moet de pass nog op tijd en op maat komen de keeper moet iets uitkomen (maar niet op zijn Neuers) en dan moet je als spits snel genoeg zijn en ook nog de techniek hebben om het zo uit te voeren.

De goal van James is mooi, maar die zie je elk jaar wel een paar keer gemaakt worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren