Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘In de kleedkamer ging het er al over, dat je nooit naar PSV moest gaan’

Laatste update:

Olivier ter Horst beëindigde na het seizoen 2012/13 zijn profloopbaan, die maar even duurde. De verdediger zag na drie seizoenen bij Heracles Almelo en een jaar bij Helmond Sport te weinig perspectief om er nog vol voor te blijven gaan. Een paar jaar eerder was hij afgedaald van PSV, waar hij nooit de kans had gekregen, naar Almelo.

/

Ter Horst werd opgeleid bij Vitesse en maakte op zijn vijftiende de overstap naar PSV. In gesprek met het Eindhovens Dagblad legt hij uit, dat hij misschien beter had moeten weten. “In de kleedkamer ging het er toen al over dat, als je de kans kreeg, nooit naar PSV moest gaan. Niemand brak daar toch ooit door”, geeft Ter Horst aan. Op een avond stond hoofd opleidingen Joop Brand van PSV echter voor de deur.

“Nog iemand was er bij, ik weet niet meer wie. Hij heeft toen met mij en m'n vader gesproken en we waren er toch wel snel uit dat ik naar Eindhoven zou gaan. Door mijn ploeggenoten is daar nog wel om gelachen”, weet Ter Horst nog. Huub Stevens, Dwight Lodeweges en Fred Rutten zagen het echter niet in de middenvelder zitten: het eerste bereikte hij nooit. En dat, terwijl Ter Horst in de jeugd toch vaak een leidersrol had en aanvoerder was.

Hij speelde de meeste seizoenen zelfs een lichting hoger, weet hij nog, zodat hij meer weerstand op zou bouwen. Verschillende trainers waren veel met hem bezig en wilden hem mondiger maken binnen de lijnen en daarbuiten. Dat deden ze met goede bedoelingen, weet Ter Horst nu, maar veel hielp het hem niet. Dat hij op zijn zestiende al dikwijls mee trainde met de A-selectie van Guus Hiddink, baatte uiteindelijk ook niet.

Ter Horst dacht naar eigen zeggen te veel na over alles en dat leverde hem een gebrek aan zelfvertrouwen op. “Het echte geloof dat ik altijd had, verdween in die periode. Ik ben een gevoelsmens en die passen eigenlijk helemaal niet in de voetballerij”, concludeert de voormalig prof nu. In dienst van Heracles Almelo kwam hij nog tot twaalf duels en voor Helmond Sport was hij een jaar lang basisspeler, tot hij op zijn 24ste stopte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het kan ook gewoon aan je kwaliteiten liggen Olivier

24 december 2014 om 15:57

Ik wou net zeggen, als hij niet doorbreekt bij Heracles dan ben je voor PSV simpelweg niet goed genoeg.

Feit blijft natuurlijk wel dat PSV in die tijd niet of nauwelijks de kans gaf

24 december 2014 om 16:12

In die tijd was het inderdaad lastig, maar echt talent zoals een Depay of Labyad lieten ze gewoon doorbreken. Inmiddels gaat het (gelukkig) makkelijker, als zelfs Brenet het kan...

24 december 2014 om 16:19

In die tijd speelde PSV ook halve finale CL. Ook in het hedendaagse voetbal zie je maar weinig jeugdspelers doorbreken bij CL halve finalisten.
Jeugd moet op een lager niveau zijn kansen krijgen,

24 december 2014 om 16:23

Mwah, die types als Labyad, Aisatti en Afellay kregen toch wel kansen hoor. Maar je moest wel echt een groot talent zijn, want PSV had toen gewoon heel goede ploegen.

24 december 2014 om 17:15

Brenet speelde als tiener al in het 1e van Zeeburgia en ging bijna op 18 jarige leeftijd naar Psv. Nog geen jaar later debuteerde hij al in de Europa League. Is dus een soort van Willems verhaal en mag je niet vergelijken met Depay die wel al heel jong de overstap maakte vanuit Sparta.

Het is precies zoals anderen hier al gezegd hebben, PSV had toen een hele ervaren en sterke selectie waardoor het moelijker was voor jongeren om ertussen te komen.

24 december 2014 om 16:03

Hij zoekt het gewoon bij zichzelf, hij zegt nergens dat PSV hierin schuld heeft. Hij geeft alleen aan wat het beeld was/is van de opleiding van PSV.

24 december 2014 om 16:11

Je kunt je dan ook natuurlijk afvragen waarom PSV hem bij Vitesse weg heeft geplukt.

Dit is overigens eenzelfde verhaal als de Chelsea's en Manchester City's die de talenten bij Ajax, Feyenoord en PSV wegplukken.

Overigens denk ik dat hij ook bij Vitesse niet zou zijn doorgebroken hoor.

Waarom nooit aangeven dat je verhuurt wil worden

Tja, nu is zijn carrière volgens hem mislukt omdat hij bij PSV niet genoeg vertrouwen voelde. Maar als hij bij de jeugd van Vitesse was gebleven, dan had hij nu wellicht gezegd dat hij mislukte omdat hij nooit de kans had gekregen in de jeugdopleiding van een topclub.

Waarschijnlijk was hij gewoon toch niet goed genoeg. Ik snap dat dit teleurstellend is, maar je kunt een klein stadion vullen met voetballers die in de jeugd heel goed waren maar die het nooit waar hebben kunnen maken bij de senioren.

24 december 2014 om 16:45

“het echte geloof dat ik altijd had, verdween in die periode. Ik ben een gevoelsmens en die passen eigenlijk helemaal niet in de voetballerij”

Waar maakt hij precies een verwijt naar Psv, volgens jou? Ik heb het niet kunnen vinden.

24 december 2014 om 18:27

@navelpluis: Maar waar zeg ik dan precies dat hij PSV iets verwijt? Dat beweer ik toch helemaal niet?

Hij zegt dat hij in zijn tijd bij PSV een gebrek aan zelfvertrouwen kreeg. Dus concludeer ik, volgens mij toch vrij logisch, dat hij niet genoeg vertrouwen voelde. Dat dit niet noodzakelijk een verwijt richting de club is maar slechts zijn eigen gevoel begrijp ik ook wel.

24 december 2014 om 18:01

Ik zie hier een jongen die aangeeft dat hij niet gemaakt was voor het profvoetbal. Daar waar heel veel doorgebroken toptalenten de drive hebben om te presteren en hogerop te komen, daar vond Ter Horst het allemaal goed zolang ie maar speelde en het naar zijn zin had. Vandaar dat ie ook nooit echt beter werd toen ie bij de senioren kwam en op hetzelfde niveau bleef. Hij geeft dus volledig zichzelf (eigenlijk meer zijn karakter) de schuld.

Er zijn nou eenmaal altijd meer sporters die de top niet halen dan wel. Maar als je er zo dicht bij zat is het natuurlijk best wel zuur, dat snap ik wel.

27 december 2014 om 18:58

Niet goed genoeg. Niets aan te doen.

Niet geslaagd in de voetbalwereld maar daar buiten wel goed bezig, volgens mij ondertussen master degree richting ecologie, moge ik zijn blogs geloven.

Nee Olivier, niet naar Psv, niet naar Ajax en niet naar Feyenoord. Ik heb het hier al eerder geschreven, tussen 2000 en 2012 zijn er achttien (18) talenten door de top 3 bij Vitesse weggehaald. Eentje, Erwin Mulder, heeft het gered. De rest? Van Ewijk pakt zijn minuten in de Jupiler League, de Bondt mag in Deventer de bank warm houden, Berghuis (de broer en zoon van) was zo verstandig om te beseffen dat hij bij PSV op dood spoor zou belanden en is terug in Arnhem. De rest is, bij mijn weten, allemaal verdwenen in het amateurvoetbal. De weg van de Vitesse academie naar de opleidingen van de top 3 is minstens zo doodlopend als de weg van jonge spelers naar het buitenland.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren