Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik zei tegen mijn familie en vrienden: ‘ik kom terug als wereldkampioen’’

Laatste update:

Joris Mathijsen wordt woensdagavond vlak voor de oefeninterland tegen België bedankt voor bewezen diensten. De voormalig verdediger speelde 84 wedstrijden voor het Nederlands elftal en voelt nog altijd de pijn van de verloren finale van het WK in 2010.

/

Volgens Mathijsen was de selectie er destijds van overtuigd dat men wereldkampioen zou worden. “Toen ik familie en vrienden uitzwaaide voor vertrek, zei ik: ‘kijk nog maar een keer goed, want ik kom terug als wereldkampioen'. Ik werd door ze uitgelachen, maar ik was bloedserieus. Wij waren ervan overtuigd dat we het konden flikken”, vertelt hij aan FOX Sports.

Tijdens de finale tegen Spanje kwam Oranje vlak voor het einde van de verlenging op een 1-0 achterstand door toedoen van Andrés Iniesta. “Maar zelfs toen zeiden we nog tegen elkaar: ‘wij maken die 1-1 wel’. Toen even daarna het laatste fluitsignaal klonk, drong het pas tot me door… Doodzonde.”

Was Joris Mathijsen een onderschatte verdediger?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijft pijnlijk die finale. Die kans van Robben komt nog altijd voorbij!
Mathijsen was verdedigend ijzersterk, alleen ietwat te traag.

9 november 2016 om 10:41

Inderdaad, als robben die dr in had geschoten was hij de beste nederlandse voetballer in de geschiedenis. (misschien na cruyff?)

9 november 2016 om 16:54

Mathijsen traag?? Mathijsen is juist snel.
Later toen die bij Feyenoord speelde werd ie pas traag maar zeer zeker niet tijdens zijn topdagen

Iniesta wou ik die tijd gewoon helemaal uitschelden.. Dit zeg ik gewoon straight als barca fan.

9 november 2016 om 10:37

Ik had precies hetzelfde als Barcafan. Ik was kapot haha.

Snap nog steeds niet wat clubs ooit in deze jongen hebben gezien. Hij verdedigt nooit, hij is alleen bezig met mensen mentaal pijn doen. Dan denk ik; ga toch lekker naar ijsselmeervogels

9 november 2016 om 10:16

Heb je het nou over Mathijsen? Dan heb je niet goed opgelet, Mathijsen heeft een wereldprestatie geleverd door Nederland verdedigend zo sterk te doen lijken terwijl hij het centrum moest vormen met Johnny Heitinga.

9 november 2016 om 10:20

Lol, goeie grap. Heitinga was vooral in die tijd gewoon een prima verdediger. Geen Jaap stam, maar laten we eerlijk zijn: wie is dat wel?

9 november 2016 om 10:32

Een redelijke verdediger op zijn best. Toen Mathijsen de WK-finale speelde was hij 30 jaar oud. Toen Heitinga 30 was zat hij op de tribune bij Everton en na een onsuccesvolle huurperiode bij Fulham werd daar ook afgezien van het lichten van de koopoptie. Toen kwam Hertha, we weten hoe dat is gegaan en daarna Ajax. Heitinga is in mijn ogen jarenlang overschat, terwijl Mathijsen wat mij betreft onderschat was. Als je wedstrijden terugziet uit die tijd is het bij tegengoals vrijwel altijd Heitinga die niet vrijuit gaat, terwijl de fouten van Mathijsen in Oranje een stuk moeilijker zijn te vinden.

9 november 2016 om 10:49

Van Dijk kan het worden

9 november 2016 om 11:10

@baardgrasmus

Ik zou die wedstrijden nog eens terugkijken, want Mathijssen en BMI maken samen voor mij kans op de titel slechtste verdediger in Oranje ooit. Beide verantwoordelijk voor veel doelgevaar, en Mathijssen is verantwoordelijk voor veel tegendoelpunten. Je ziet juist dat hij altijd verkeerd opgesteld staat en zijn mannetje uit het oog verliest.

Natuurlijk ga ik Johnny niet verdedigen, want die is mettertijd steeds slechter geworden, met zijn dieptepunt de periodes in Duitsland en daarna Ajax. Maar nee, fouten van Mathijssen zijn juist niet moeilijk te vinden. Die fouten zijn altijd fataal gebleken bij tegendoelpunten. Oftewel, zoek gewoon de tegendoelpunen op XD

9 november 2016 om 11:22

Nou, kom dan maar over de brug met die fouten van Mathijsen in Oranje cjda (staat dit trouwens voor de jeugdafdeling van Cda?). Ik ben heel benieuwd.

9 november 2016 om 12:30

Baardgrasmus

Ehmm volgens mij begon jij met "als je wedstrijden terugziet uit die tijd is het bij tegengoals vrijwel altijd Heitinga die niet vrijuit gaat, terwijl de fouten van Mathijsen in Oranje een stuk moeilijker zijn te vinden."

Maar goed ik heb idd wat beelden teruggekeken en je mag ze zelf nalopen. Ik heb 6 wedstrijden (van zijn grootste nederlagen, bron voetbalstats.nl/spelernedxi.php?persid=1535) bekeken, en bij 7 doelpunten in 5 van die wedstrijden was hij direct betrokken. In die wedstrijden heb ik meerdere fouten van hem gezien, maar alleen 7 werden dus afgestraft. Een terugkerende thema is dat hij zijn mannetje niet voor zich kan houden.

15/11/2011 Duitsland Nederland 3 - 0: de 1-0

21/06/2008 Nederland Rusland 1 - 3: de 0-1. Let ook op hoe makkelijk hij bij de 1-3 wordt weggezet, ook al heeft het geen invloed op de treffer

11/10/2011 Zwedennnederland 3 - 2: de 2-2 en de 3-2

21/11/2007 Wit-Rusland Nederland 2 - 1: de 1 - 0 zet geen druk op de bal waardoor een steekpass achter hem kan worden gegeven. De 2-0 is zijn directe tegenstander die bij hem wegdraait en scoort.

13/10/2007 Roemeniã£â« Nederland 1 - 0: de 1-0 (duh)

Ik zal er makkelijk veel meer kunnen vinden, maar ik heb simpel gezegd er geen zin in. Edit: nee het staat niet van Cda of de jeugdafdeling hahaha

9 november 2016 om 10:20

Hij heeft 84 interlands gespeeld en was jaren een vaste waarde achterin bij Oranje, dan kan je echt wel wat hoor. Was bij AZ gewoon een hele goede verdediger en misschien wel de beste van de Eredivisie toentertijd.

Belachelijk veel respect voor Mathijsen. Nooit de credits gekregen die hij verdiende maar hij heeft echt puik werk geleverd. Was altijd de betere helft van het centrale duo Mathijsen en Heitinga en verdient echt veel meer credits

Nederland had het de hele finale lastig met een beter Spanje op dat schotje van Robben na. Die 1-1 zat er ook niet in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren