Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik weet niet waarom Touré dat zei en ik wil mij er niet aan ergeren'

Laatste update:

Pierre-Emerick Aubameyang werd donderdag verkozen tot Afrikaans voetballer van het jaar en troefde daarmee André Ayew en Yaya Touré af. Laatstgenoemde kon weinig begrip opbrengen voor de verkiezing: “De manier waarop dit gegaan is, is een schande voor Afrika”, foeterde de middenvelder van Manchester City.

/

“Pierre-Emerick heeft een uitstekend jaar achter de rug, maar dit begrijp ik niet. Het zou hetzelfde zijn als Cristiano Ronaldo volgende week de Gouden Bal zou winnen ten koste van Lionel Messi. Iedereen zou dat oneerlijk vinden. Zelfs de FIFA met al zijn corruptieschandalen zou niet doen wat de CAF gedaan heeft”, sprak Touré.

De 26-jarige Aubameyang weet niet wat hij ervan moet vinden: “Ik weet niet waarom hij dat überhaupt gezegd heeft, maar ik wil mij daar niet aan ergeren. Het maakt mij ook niet meer uit. Het boeit mij niet. Ik weet dat ik deze prijs nooit meer zal vergeten en dat ik alleen nog maar meer gas zal geven”, aldus de Gabonees van Borussia Dortmund in BILD.

Zou jij ook op Pierre-Emerick Aubameyang hebben gestemd?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap niet hoe Touré het uberhaupt in zijn hoofd haalt om dit te zeggen.
Toure is juist degene die steeds minder presteert. Aanvallend doet hij het prima maar hij zet geen stap om de bal terug te krijgen als hij hem kwijtraakt, wat je zou verwachten van een middenvelder...

Aubameyang had juist een topjaar. Zeer professionele reactie van hem ook, dat getuigt van grote klasse.

12 januari 2016 om 11:39

Ik zie het maar zo: dat Toure dit zegt zou hetzelfde zijn als wanneer Ronaldo dit zou zeggen over de Ballon d'Or.

12 januari 2016 om 11:49

Wat hier op vz staat is niet wat touré letterlijk zei

12 januari 2016 om 11:50

Hij bedoeld van ik ben de betere speler ook al heeft pierre een beter jaar gehad. Ronaldo had individueel een beter jaar dan messi, net zoals dat neymar een beter jaar had, maar de meeste mensen vinden dat messi de beste voetballer is en dus die prijs zou moeten verdienen. Ik geloof dat hij het op deze manier bedoeld.

12 januari 2016 om 12:12

Sorry, maar ik vind dat Ronaldo helemaal geen individueel beter jaar heeft gehad dan Messi. Net zoals Touré geen beter jaar heeft gehad als Aubemeyang. Er valt veel aan te merken op zowel de FIFA als de Afrikaanse bond, maar op deze twee verkiezingen absoluut niet.

12 januari 2016 om 12:50

Statistisch gezien had Ronaldo een beter naar dan Messi. Maar Messi wint de gouden bal.
Toure bedoeld waarschijnlijk dus: Aubameyang had een beter jaar maar Toure moet de prijs winnen.

Het zou kunnen zijn dat de stemming niet geheel volgens het boekje gedaan is, zoals yaya beweert. Maar in deze situatie moet hij toch zijn meerdere geven aan auba want deze heeft simpelweg een beter jaar gehad.

Vind het respectloos wat Toure stelt. Ik geloof best dat de Afrikaanse bond corrupt is, maar de keuze voor Aubameyang is volstrekt logisch en rechtvaardig.

Prima reactie van Aubameyang. Touré heeft zich compleet belachelijk gemaakt met deze zenuwinzinking.

Yaya Touré is gewoon echt gek. Heeft al vaker opmerkelijke dingen geroepen. Kan me de situatie rondom zijn verjaardag nog herinneren, City was dit vergeten en meneer wilde vertrekken. Nadat zijn loon omhoog ging, wilde hij plots toch blijven.

12 januari 2016 om 11:39

Veel Afrikanen hebben dit. Er is een reden waarom Afrika bijna alleen maar ontwikkelingslanden heeft. Dat is niet nog steeds zo omdat 'wij' ze uitgebuit hebben tot 150 jaar terug.

12 januari 2016 om 12:26

@juicher: is wel heel erg generaliserend natuurlijk. Er zijn net zo goed heel excentrieke Europeanen of Zuid Amerikanen.

12 januari 2016 om 12:41

Dit is denk ik het meest simplistische wereldbeeld dat ik in de afgelopen tijd heb gehoord. Je gelooft zeker ook in de white man´s burden?

12 januari 2016 om 14:44

Natuurlijk verwoord hij het heel erg zwart-wit, maar zijn opmerking bevat wel een kern van waarheid. Misschien handelen Afrikaanse mensen eerder uit emotie. Ik weet het niet, maar het blijft wel een feit dat Afrika een continent is met veel problemen. Waar nog steeds niets aan gedaan is.

12 januari 2016 om 15:19

Zwart-wit, I see what you did there. 😏

12 januari 2016 om 15:45

'Hoe kan ik het best klinken als een discriminerende eikel'

12 januari 2016 om 20:07

Dat mag Jordinhoo, leuk eufemisme trouwens ha! Ik benieuwd wat jouw beeld is over Afrika? Waarom denk jij dat er geen schot in zit?

12 januari 2016 om 20:13

Webster_: Excentriek is helemaal niet wat ik bedoel. Wat ik bedoel is dat over het algemeen Afrikanen veel gevoeliger zijn voor geld en roem dan bijvoorbeeld Europeanen. Wij kennen uiteraard ook corruptie en omkoperij, maar in Afrika is dat gewoon onderdeel van de cultuur. Ik heb zelf bijna twee jaar in totaal in Afrika gezeten en heb het met eigen ogen kunnen aanschouwen. Zo'n reactie als van Touré is hier schandalig, in Afrika kijkt niemand daar van op.

13 januari 2016 om 10:03

Juicher: ah, dacht dat je meer op z'n debiele persoonlijkheid doelde haha. Heb daar inderdaad ook gemerkt dat mensen zich minder snel schamen of geremd voelen om iets opmerkelijks te doen/zeggen waar wij - Europeanen - ons toch wel een beetje zouden inhouden. Zou wel met de enorme armoede en criminaliteitscijfers te maken hebben. En het is daar ook wel een stuk hiërarchischer dan hier; mensen met succes of aanzien kunnen nou eenmaal meer zeggen of doen.

12 januari 2016 om 11:42

dat hij wou vertrekken bij city kon ik nog wel begrijpen. Je betekent in die tijd zoveel voor je club, speelt er al jaren en dan vergeten ze verjaardag. Dat zal wel pijn hebben gedaan. Wat hij gezegd heeft over pierre kan ik dan weer niet begrijpen, wees trots dat er nog iemand is van je land die zo een hoog niveau haalt.

13 januari 2016 om 03:33

Auba en toure komen alleen nirt uit hetzelfde land.

Wat liet Touré zich toch kennen met deze uitspraken zeg. Jammer daar hij toch zeker een van de beste Afrikaanse voetballers ooit genoemd kan worden. Toch is Aubameyang dit jaar gewoon een klasse beter dan de rest, simple is that. Klasse reactie ook ndhv de uitspraken.

Ach Aubameyang heeft gewoon gelijk en eigenlijk heeft Toué zich gewoon belachelijk gemaakt voor heel de wereld.

Niet te geloven dat hij de band nu draagt in plaats van Drogba die zoveel voor Ivoorkust en Afrika doet en dan gaat Touré bij wijze van spreke gewoon spuwen met zijn uitspraken op Afrika. Het contrast kan niet groter zijn.

Verder was hij helemaal niet zo goed in de Afrika Cup. Hij liep er bij als een zak patatten en scoorde wel eens een doelpunt, maar hij was daar verre van de beste man.

12 januari 2016 om 15:22

Ik weet nog wel van Gervinho, in de finale van de Afrika Cup, dat 'ie een stoeltje pakte en tegen de catacomben ging aanzitten met zijn rug naar het veld toe. Volgens mij was dat omdat 'ie was gewisseld. Ook kinderachtig in hetzelfde team toevallig.

Touré is toch dat kleine kind dat jankt om alles wanneer het even niet gaat zoals meneer dat wilt? Met z'n eeuwige geblaat over een gebrek aan respect, terwijl juist hij nu ontzettend respectloos was. Heeft afgelopen jaar helemaal niet zo goed gepresteerd en verdient het dus absoluut niet om Afrikaans speler van het jaar te zijn. Enige zelfkennis is wederom ver te zoeken.

13 januari 2016 om 03:35

Haha heeft niet goed gepresteerd? Volg jij de premier league wel?

13 januari 2016 om 10:04

Jeps, vond hem niet bizar goed spelen. Was het jaar daarvoor een stuk beter. Auba terecht gewonnen..

Het klopt wel dat Touré meer prijzen gewonnen heeft en met Ivoorkust kampioen van Afrika is geworden. Maar waarom zei hij dat niet toen hij 1e was geworden terwijl mikel met Nigeria kampioen van Afrika werd?

Aubameyang is de terechte winnaar punt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren