Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik loog over mijn leeftijd, had seks met mijn zus, mijn moeder werd geofferd’

Laatste update:

Shiva N'Zigou heeft voor opschudding gezorgd in de voetbalwereld. De Gabonees, een voormalig aanvaller van onder meer Nantes en Stade Reims, geeft in een kerk toe dat zijn moeder is 'geofferd' door zijn vader, in de hoop N'Zigou een betere voetballer te maken. Bovendien hebben zijn ouders gelogen over zijn leeftijd.

N'Zigou is volgens zijn geboorteakte geboren op 24 oktober 1983 en zou nu dus 34 jaar zijn. Hij bekent echter dat zijn ouders de gegevens hebben vervalst, om hem vijf jaar jonger te laten lijken. N'Zigou speelde tussen 2001 en 2005 voor Nantes, nadat hij doorstroomde uit de jeugdopleiding, en tussen 2005 en 2010 voor Stade de Reims. Later kwam hij onder meer uit voor de Belgische clubs Virton en Namur.

"Mijn moeder is dood en ik moet bekennen dat ze is geofferd", zegt N'Zigou op kalme wijze in een Gabonese kerk, op beelden die door TV2Vie zijn vastgelegd. "Ik heb veel contracten ondertekend die veel geld in het laatje brachten voor de familie. Mijn vader besloot mijn moeder te vermoorden om al het geld voor zichzelf te houden en zodat haar geest zich kon vermengen met de mijne, waardoor ik een nog betere voetballer kon worden."

"In mijn dromen vroeg mijn vader aan mij om dat offer te brengen, maar ik weigerde. Uiteindelijk is het helaas toch gebeurd. Het spijt me. Ik wilde dit opbiechten", aldus 24-voudig Gabonees international, die nog niet klaar is met het luchten van zijn hart. "Toen ik jonger was, had ik een seksuele relatie met mijn tante en met mijn zus. Ik deed het ook met een vriend van me en ik had een langdurige relatie met een andere man."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En de prijs voor ideale schoonzoon van het jaar gaat naar....

Hier valt mijn bek van open, wauw, meer kan ik er niet van zeggen. Waanzin.

17 augustus 2018 om 12:23

Ik dacht in eerste instantie dat dit voorbeelden waren van de leugens die over spelers worden verteld. Blijkt het een bekentenis te zijn. xD

17 augustus 2018 om 13:41

Haha dat dacht ik ook, ik dacht oh .. sarcasme .. dus niet. Wat een verhaal zeg !

17 augustus 2018 om 15:40

Haha ik ging van ''shit, wat een titel, heeft iemand dat echt gezegd?'' naar ''shit, die titel, zal wel voorbeelden van leugens zijn niemand geeft zulke dingen echt toe'' naar ''howlishit''.

Rollercoaster mtfckrs

Heel bizar, maar zal wel niet zo heel ongewoon zijn in Afrika..

17 augustus 2018 om 17:49

JordyB; het was wachten op zo’n reactie. Maar helaas, is niet het geval.

18 augustus 2018 om 04:08

Is het dan zo'n gekke gedachte? Is toch een heel ander cultuur, heel ander denken.

Wow dit zijn nog eens bekentenissen..

17 augustus 2018 om 13:47

Nou ja pure waanzin. Hij zou wel een behoorlijke puist geld ontvangen hebben voor dit “interview” / bekentenis. De ontkenningen zullen ook wel spoedig volgen

Die laatste alinea is als een kers op de taart. Hij maakt heel het sprookje compleet. Dit is toch niet serieus te nemen? Deze persoon zoekt gewoon nog wat aandacht en dan verkoopt die al deze onzin aan roddelbladen op de rug van zijn naasten. Wat een engnek

17 augustus 2018 om 12:04

Het zal toch wel waar zijn.
Door deze bekentenissen kan hij ik weet niet wat de straffen in zijn land zijn nog wel een paar jaar zitten denk ik zo

17 augustus 2018 om 12:09

Helaas ben ik er vrij zeker van dat als hij in Gabon voet zet en herkend wordt, hij niet meer lang te leven heeft.

17 augustus 2018 om 12:25

Hoezo? Het was zijn vader die de moord pleegde.

Edit: dit was een reactie op het verwijderde bericht van breekijzertje die zei dat het terecht zou zijn als hij vermoord zou worden.

17 augustus 2018 om 12:28

Het was niet zijn vader die voor hem zijn pielemuisje parkeerde op terreinen van zijn tante en zus waar de zon niet schijnt. Ook al planten ze zich in Afrika 35 keer sneller voort dan wij hier, dat soort praktijken (zeker omdat geloof daar zwaar weegt) zullen hem niet gauw vergeven worden.

17 augustus 2018 om 12:29

Verdient iemand de doodstraf voor incest dan naar jouw mening?

17 augustus 2018 om 12:33

Als twee mensen dat willen lijkt het mij niet, maar als het om dwang gaat is het een ander verhaal.

17 augustus 2018 om 12:47

Dat is dan geen incest meer, maar verkrachting.

Maar die vader die zo'n offer pleegt, komt die dan nog in de problemen? Of is hij safe omdat het iets cultureels is?

17 augustus 2018 om 12:59

Ik denk dat zelfs in Gabon moord illegaal is.

17 augustus 2018 om 13:04

breekijzertje

Doodstraffen voor incestplegers zeg jij? Kijk jnogens, hier hebben we alweer zo'n rare wezen dat terug wil naar de Middeleeuwen. Wat is dat toch, die hang naar barbarisme, lijfstraffen en terreur? Ga in Saoudi Arabië wonen joh! Daar hoor jij thuis!

17 augustus 2018 om 12:05

Waanzin om dit zo te veroordelen zonder ook maar enige vorm van bewijs te hebben. Met reacties zoals dat van jou zorgen mensen altijd wel dat dit soort waanzin binnen Kerkelijke kringen blijft. On: het verbaast mij dus niet eens meer na alle verhalen die ik de afgelopen tijd heb vernomen over dit soort instanties.

17 augustus 2018 om 12:12

@aadmaat

Ten eerste zou het helemaal niet zo vreemd zijn dat deze N'zigou alles bij elkaar liegt en ten tweede mag je zelfs hopen dat dat het geval is. Als het verhaal namelijk wel waar is, hebben deze N'zigou, de tante, de zus en z'n vader namelijk flink wat steken los.

17 augustus 2018 om 12:19

Ach, is toch niet zo verbazingwekkend dat dit soort dingen plaatsvinden in locaties die nauwelijks ontwikkeld zijn?

17 augustus 2018 om 12:21

Volgens mij heb je het artikel niey gelezen. Het enige dat de kerk hiermee te maken had, is dat hij daar is geïnterviewd.

17 augustus 2018 om 12:27

In heel veel inheemse culturen is incest zo raar nog niet, dus dat zou best eens waar kunnen zijn. Het is echter ook mogelijk dat het geldpotje op is en deze persoon voor opschudding wilt zorgen om weer onder de aandacht te komen. Geen idee wat er in het hoofd van deze dwaas omgaat..

17 augustus 2018 om 12:27

Klopt, echter vind ik het een dermate ernstig verhaal dat ik het niet zomaar en zonder bewijs af wil doen als leugen. Ik hoop absoluut dat het een leugen is, maar stel je eens voor dat het waar is!

17 augustus 2018 om 12:30

@ Sirius

Wat voor hun 'normaal' is, hoeft voor ons niet zo te zijn.
De halve wereld verafschuwde ons Nederland vanwege het wietbeleid(zeg maar vorige eeuw), vonden dat er bij ons een steekje los zat, ondertussen zijn er zo gigantisch veel landen met een nog lossere wietbeleid dan Nederland.

Het heeft echt met cultuur te maken. Ik praat het niet goed, dat m.b.t. seks hebben met tante en zus, maar het opofferen gebeurd al vele jaren op vele continenten, dat heeft weinig met steekjes los te maken, maar met cultuur....
Net zoals de christenen die een dier offerden, of mag dat weer wel?? Wij zijn net zo hard dier als een koe, alleen hebben wij t oneindigde brein en duimen

17 augustus 2018 om 12:32

Volgens mij heb jij na dit bizarre artikel niet zelf even andere bronnen geraadpleegd. Zoek even het interview op en dan zal je, als je Frans spreekt, merken dat het wel met de Kerk te maken heeft.

17 augustus 2018 om 12:49

Doet me denken aan die complottheorieën wanneer zwarte Amerikanen beroemd worden na de dood van familieleden.

Google Serena Williams en Jennifer Hudson + human sacrifice. Geloof het voor geen meter trouwens.

17 augustus 2018 om 13:16

In Afrika staan de oude geloven, wat voornamelijk draait om voorouderverering(geesten), en de monotheistisch geloven waartoe "wij" hun bekeerd hebben(christendom en islam) naast elkaar. De kenmerken van die oude Afrikaanse geloven kennen wij van tv; o.m. voodoo en santeria zijn daar een uitvloeisel van. Men gelooft dat je de kracht van een geest kan overnemen.

Hoe dan ook, ik zou dit verhaal niet direct als aandachtstrekkerij betitelen, want moord en incest gebeurt overal. Vooral bij religieuze sektes.

17 augustus 2018 om 14:40

Wat hebben het Christendom en de Islam hiermee te maken? Zo ver ik weet zijn vodoo en santeria en dat soort praktijken ten strengste verboden in de Islam en geloven in dat soort dingen een grote zonde. Ik weet niet hoe het zit met het Christendom, maar ongetwijfeld zou het geloven daarin ook verboden zijn of iets dergelijks. Bovendien is de Islam nog een redelijk jonge religie (onstaan in de vroege middeleeuwen) en zijn de traditionele Afrikaanse religies/culturen veel en veel ouder, die trouwens soms zelfs nog polytheïstisch zijn. Misschien ligt het aan mij dat ik jouw betekenis van "naast elkaar" niet echt begrijp (je kan het op twee manieren zien), maar het is dus verre van baas elkaar.

17 augustus 2018 om 20:03

Jij begrijpt inderdaad niet wat ik bedoel. In Afrika zijn er veel Christenen en Islamieten die nog steeds geloven in de oude religies; vandaar dat ik zeg dat ze naast elkaar staan. Ik weet dat dat officieel verboden is door beide religies, maar dat doet hier niets aan af.

Enige positieve is dat hij uit de kast durft te komen. Laat de politie de rest maar onderzoeken. Ik vraag me af hoe oud hij was toen die een seksuele band had met zijn zus of tante. Als zij ouder zouden zijn geweest dan hij dan is hijzelf seksueel misbruikt.

17 augustus 2018 om 12:07

Nou, dat uit de kast komen valt wel heel erg in het niet door zijn andere bekentenissen. Lijkt me dan ook niet dat dat je grote last is waar je mee rond loopt.

17 augustus 2018 om 12:53

Nou, Afrikanen reageren niet echt zo positief op homo- of biseksualiteit. Alles wat gezegd is, kan op zichzelf staande verregaande gevolgen hebben voor deze speler.

17 augustus 2018 om 13:02

Zou goed kunnen, maar het is toch niet zo dat incest en moord normaler wordt gezien dan homoseksueel zijn?

17 augustus 2018 om 13:46

Helaas is zelfs dat mogelijk.

Maar goed, laten we ons niet te druk maken om dingen waar wij niks mee te maken hebben. Wat er in die omgeving normaal en abnormaal is, moeten ze eerst zelf maar beoordelen. Ik hoop in elk geval voor de betrokkenen dat ze nog een beetje normaal door het leven kunnen.

Ziekelijk misselijk makend. En gooi het a.u.b. niet op cultuur. We leven in een tijd waar auto’s zelf kunnen rijden en op korte termijn pakketjes met drones worden bezorgd. Echt bizar schandalig hoe achtergesteld sommige delen in de wereld zijn qua kennis en ontwikkeling.

17 augustus 2018 om 12:31

Snap niet wat pakketleveringen via drones and zelfrijzende autos met deze bekentenis te maken hebben. Verschillende leefomstandigheden zijn zo oud als de mensheid zelf, maar dat heeft toch niets te maken met incest, moord en leeftijdsleugens?

17 augustus 2018 om 12:31

Ja en je kan je ook afvragen of je bezig moet zijn met drones en auto’s als andere delen nog niet eens normaal onderwijs hebben...Dus vanuit het westen doen er er zelf ook echt niet genoeg aan! Andere kant de culturen en stammen daar staan er helaas ook te weinig voor open.
Voor ons is het ziek idd en misselijk.
Zal juridisch gezien ook wel een ding worden aangezien zijn restwaarde minimaal zou zijn met zijn echte leeftijd...

17 augustus 2018 om 12:57

Haha, ik wil niet weten hoe groot de ophef zou zijn als wij westerlingen tegenwoordig ons cultuur in Afrika zouden willen opleggen. Hier in eigen land is het al praktisch onaanvaardbaar.

17 augustus 2018 om 16:59

Ach hier in ons land gaan we over het algemeen behoorlijk met iedereen en elkaar om. Al denk ik wel dat het eerder slechter dan beter gaat de komende jaren😆

17 augustus 2018 om 13:36

Ik denk dat er in die landen geen zelfrijdende auto's zijn en dat ze nog niet eens van drones gehoord hebben. Dat het ziek is ga ik niet ontkennen, maar ga nou niet onze cultuur met de cultuur daar vergelijken, dan ben je scheef bezig.

Het is heftig, heel heftig zelfs. Maar ik vraag me af of dit onder de norm normaal valt in hun cultuur? En wat valt er hem precies te verwijten, hij biecht het nu op. Hij weet dus dat dit alles fout is, maar hij is ermee opgegroeid. Als je ergens mee opgroeit weet je niet beter, en als je verteld wordt dat het hoort dan nogmaals weetje niet beter.

Praat het overigens allemaal niet goed wat er gebeurt.

Ik snap dat mensen dit niet geloven. Maar ik geloof daar wel in in veel Afrikaanse landen gebeurd dit vaak, dat ze iemand opofferen voor meer geld. Je ziet ook vaak dat Afrikaanse spelers ook vaak overlijden aan hartaanvallen op het veld, heeft allemaal te maken met familie opofferen

17 augustus 2018 om 15:02

Kan je wat verder uitleggen hoe die hartaanvallen te maken hebben met mensoffers?

Het is toch echt de invloed van cultuur. De manier waarop zal voor velen hier schokkend zijn. In mijn beleving is dit letterlijk over lijken gaan. De interpretatie omtrent dit verhaal? Dat zal voornamelijk uit de onderbuik komen. Het is echt een diepgeworteld probleem in de psyche van de mens die om meer te bereiken externe (slacht)offers maakt. Dit vindt plaats in iedere cultuur. Als je lang genoeg kijkt naar je eigen routines in het dagelijks leven maakt bijna iedere wezen zich hier schuldig aan. De vormen die het hier heeft aangenomen zijn extreem in ''onze'' maatschappij. Alleen door dialoog en het uitwisselen van denkwijze en mogelijkheden kan hier verandering in komen. Dus spreek een vreemdeling aan en vraag hem of haar naar zijn gewoonten zonder degene aan te vallen. Mogelijk komt de persoon tot inkeer als hij ziet dat het ook anders kan. Namelijk je intern zodanig ontwikkeling dat je eigen inzet leert waarderen. Te vaak denken we dingen vooral elkaar te krijgen door extern iets te veranderen. Het externe verandert vanzelf als je je perspectief op het leven verbreedt. En dat leer je niet door steeds in je comfortzone te blijven. Door dit verhaal zullen er mensen op letten, meer mensen praten over dergelijke situaties zodat er wat aan gedaan kan worden. En misschien wel voorkomen kan worden - Dialoog is het proces waarin complexe problemen kunnen worden opgelost.

Zeven wedstrijden schorsen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren