Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik kreeg een heel aardig berichtje van Peter R. de Vries na mijn transfer’

Laatste update:

Peter R. de Vries was vooral bekend om zijn decennialange werk als misdaadverslaggever, maar een praktisch vergeten hoofdstuk was zijn loopbaan als zaakwaarnemer. In 2014 begon De Vries, die donderdag op 64-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van de aanslag van vorige week, samen met zijn zoon Royce in Amsterdam het bureau PR Sportmanagement BV, een kantoor dat zich richtte op de begeleiding van professionele sporters, met name voetballers. “Peter ronselde geen spelers. Je moest als voetballer zelf echt bij hem willen horen", weet Léon Bergsma nog goed.

Bergsma was nog een jeugdspeler bij Ajax toen De Vries in 2014 samen met zijn zoon Royce en Ajax-icoon Piet Keizer het bureau PR Sportmanagement oprichtte. "Peter kwam supervaak kijken en had altijd een mening”, blikt Bergsma, die nu voor het Zwitserse FC Aarau speelt, in gesprek met de NOS terug. “Hij kwam ook gewoon langs toen ik in de A1 met Ajax uit tegen Feyenoord speelde. Stond hij daar na afloop rustig in de kantine, terwijl die gasten uit Rotterdam hem begonnen te belagen. Dat boeide hem niets.”

De Vries was een trouw seizoenkaarthouder van Ajax, waar hij zich ooit zelfs had aangeboden als directeur. Het eerste profcontract van Bergsma in Amsterdam was een hoogtepunt voor De Vries. “Hij was daar ongelofelijk trots op”, weet Bergsma zeker. “Mijn eerste profcontract, bij de club die alles voor hem was. Dat was een droom voor Peter.” De Vries bekommerde zich ook om andere zaken zoals school. “Ook als ik hem per ongeluk belde terwijl hij het druk had met RTL Boulevard, nam hij de tijd voor ons.”

Bergsma vertrok uiteindelijk naar AZ, zonder al te veel succes, en speelt nu in Zwitserland. “Ik zit hier goed op mijn plek”, vertelt Bergsma. “Ik kreeg nog een heel aardig berichtje van Peter na mijn transfer.” Bergsma was namelijk van zaakwaarnemer veranderd. “Peter heeft zijn beloften echt honderd procent waargemaakt, geen negatief woord. Ik had gewoon het gevoel dat ik na vier jaar onder zijn hoede iets anders nodig had. Een nieuw netwerk, met nieuwe mogelijkheden om me als voetballer te ontwikkelen”

Bergsma erkent dat hij de moed moest verzamelen om De Vries te bedanken voor zijn diensten. “Je wimpelt een persoon als Peter niet af met een sms of WhatsApp-bericht. Hij verdient de rechtstreekse benadering die hij anderen zelf ook altijd gaf. Dan moet je zelf dus wel de ballen hebben om daar als jonge jongen te zitten. Nee, dat was geen fijn gesprek voor mij.” De voorbije periode was ook niet fijn voor de centrale verdediger. “Ik heb uiteraard meteen contact gezocht met Royce, vorige week al toen ik het verschrikkelijke nieuws hoorde. Ze zijn altijd goed voor me geweest."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De afgelopen week heb ik pas echt beseft hoe ongelooflijk veel mensen schatplichtig zijn aan Peter R. de Vries. De man is voor zoveel mensen een laatste baken van hoop geweest, een voorvechter die de handschoen oppakte in een allang verloren gewaand gevecht. Natuurlijk denk je dan als eerste aan de slachtoffers en gedupeerden in de bekendste zaken (de families Verstappen en Groen, de onterecht veroordeelden in de Puttense moordzaak; zaken waar anderen al niet meer naar omkeken omdat het zo onwaarschijnlijk leek dat er nog een doorbraak zou komen). Maar ook op hele andere vlakken heeft Peter zich voor onmetelijk veel mensen ingezet. Hij was een voorvechter van het kinderpardon. Zette zich in voor paspoorten voor mensen die tussen wal en het schip vielen en gaf hen hiermee bestaansrecht. Leon Bergsma is op zijn beurt weer een totaal ander voorbeeld, hij heeft zijn eerste profcontract mede aan Peter te danken. Zoveel mensen, zoveel totaal verschillende achtergronden en motieven, maar met één gemene deler: ze kunnen Peter R. de Vries voor altijd dankbaar zijn.

Ik ben echt diep geraakt dat deze man niet meer onder ons is.

16 juli 2021 om 10:00

Klopt ik ben ook diep geraakt.
In eerste instantie dacht ik altijd dat het een norse man was, nu ik de momenten heb gezien op tv was het echt een strijder, familie mens en een rechtvaardig persoon.
Was, wat een rot woord.

16 juli 2021 om 10:51

Het is opzicht ook een norse man, maar helemaal niets mis mee. Hij is gewoon heel praktisch en doet wat volgens hem juist is, daarin is hij zeer rechtdoorzee. Wel zo 1 van wie je het accepteert, omdat je weet waar zijn hart ligt.

16 juli 2021 om 11:03

De afgelopen dagen is juist gebleken dat hij helemaal niet nors was. Hij had een eigen mening, soms een rare, maar bleef deze vasthouden. Zijn gehele sociale kring is erg lovend over hem.
Gisteren op tv was te zien dat hij na tig zaken nog steeds geëmotioneerd werd na het lezen van een nieuwe casus, oftewel hij was niet verhard geraakt.

16 juli 2021 om 11:15

Weet je zoals Johan Derksen zij, het lijkt en voelt alsof er iemand van je familie is overleden echt gek. Dit gevoel heb ik lang niet gevoeld echt lang. Laatst was een vriend van mij ook doodgeschoten paar dagen geleden Rotterdam 36 jarige jongen maar heb veel vrienden verloren maar het gevoel wat Peter mij heeft gegeven zonder dat ik hem persoonlijk ken is echt gek. Zat gister nacht elke x herhalingen te kijken op sbs 6 en dan rollen die tranen wel. Vreselijk!!! Het belangrijkste is wel dat hij heeft geleefd op zijn manier en diep respect daarvoor.

16 juli 2021 om 11:19

Klopt het was een strijder maar een klein zacht hart. Het is een gevoelige man geweest die niet tegen pijn kon die andere mensen voelden en voor hun deed hij dan alles en het eindigde zovaak met een lach. Ik kan dit duizend x per dag zeggen Vreselijk!!!

16 juli 2021 om 10:02

Mooi betoog! En helemaal waar. Toch vond ik het als persoon een onuitstaanbare vent. Maar misschien heeft hem dat juist wel gebracht tot de mens die hij is geworden

16 juli 2021 om 10:23

Je kent hem niet eens persoonlijk, dus hoe kun je zoiets nou zeggen?Altijd die vooroordelen, bah.
Waarop baseer je dat het een onuitstaanbare man was?
Het zegt meer over jou denk ik dan over Peter.

16 juli 2021 om 10:26

Het was natuurlijk ook een betweter die overal en ongevraagd zijn mening over gaf en ook wel tevreden met zichzelf leek (jouw nickname kon daar ook wel wat van! ). Je Op het eerste gezicht zijn zulke mensen nooit de meest likeable personen en ik kon me ook lekker aan hem ergeren, maar daden spreken luider dan woorden. Zijn enorme staat van verdiensten spreekt voor zich.

16 juli 2021 om 10:30

Nevwalkalone. Misschien omdat hij niet van de buis te slaan was? Denk dat je toch wel een aardige mening over iemand kan hebben als die elke dag wel op de buis te horen is? Ik vond hem persoonlijk ook onuitstaanbaar, maar toch bleef ik soms wel even hangen met de hoop dat die weer even bij iemand het bloed onder nagels vandaan zou halen. Leverde altijd mooie televisie op. In de omgang zal het toch niet een heel ander persoon zijn? Of denk jij dat het op tv allemaal een act van hem was?

16 juli 2021 om 11:06

Ik ga mijn woorden iets nuanceren (die ik eerder altijd had), het leek mij een vervelende vent. Maar als je al deze verhalen ziet kan je niet anders dan concluderen dat hij een man is met het hart op de juiste plek. Ik hoop dat hij voor ons allen iets achter heeft gelaten wat ons laat strijden tegen onrecht en nooit wegkijkt. We kunnen allemaal iets goeds doen of iets slechts voorkomen en samen staan we ontzettend sterk.

16 juli 2021 om 11:06

Ducktailo--- Dus omdat JIJ Peter "onuitstaanbaar" vond en hij volgens jou "het bloed onder mensen hun nagels vandaan haalde" suggereer je dat Peter in de omgang zo'n persoon was? Terwijl iedereen in z'n directe omgeving Peter als warme en betrokken man beschreven? Vrij ranzige insinuaties over iemand die net dood is, lekker natrappen. Schandalig, maar goed, Peter was dan ook zéér gehaat in bepaalde kringen en werd letterlijk met de dood bedreigd door PVV tuig vanwege z'n (opeens niet meer zo heilige) vrijheid van meningsuiting. (Niet zeggend dat jij tot die groep behoort). Vrij respectloos hoe jij hier, zonder enige feitelijke onderbouwing, loopt te sneren naar Peter puur vanuit je onderbuik. De beste man is net dood, enige respect is bij sommige figuren ver te zoeken. Moet er overigens aan toevoegen dat now as we speak in besloten PVV groepen op Feesboek de dood van Peter letterlijk wordt gevierd "linkse hond, landverrader, deuger, moslimp**per, NSBer" etc, schokkend maar was te verwachten uit die hoek, waardeloos en vooral haatdragend **** volk is dat zeg. Ongelooflijk.

16 juli 2021 om 11:24

@Ducktaildo….. misschien had je iets beter op moeten letten op wat hij te melden had in die programma’s. Hij zat daar niet om betweterig te doen maar altijd voor een goede zaak. Doordrammen want een ander doet het niet. Deze man is een held en wat jij onuitstaanbaar vindt….. dat is voor vele mensen gewoon opkomen voor anderen en aandacht zoeken voor het goede

16 juli 2021 om 11:29

Nou Peter R zat er ook wel voor zichzelf hoor. Kan mij nog herinneren dat er even aan hem werd gevraagd hoeveel hij nou kreeg voor zo'n uitzending bij Pauw en toen kwam die toch moeilijk uit zijn woorden. Ook hoe die blij met zijn Grammy award stond te zwaaien, terwijl de reden waarom die daar stond natuurlijk diep triest was. Het zoals elk mensen heeft hij zijn goeie en mindere kanten. Is natuurlijk niks mis mee. Maar nou die dood is komt natuurlijk het moment van romantiseren. Wanneer iemand als Derksen overlijdt ga je precies hetzelf krijgen. Dan vindt iederen hem opeens de knuffelbare bromsnoor.

16 juli 2021 om 11:32

Jezus TikkiTakkaToch, je kan wel heel extreem ver gaan met je aanval op Ducktaildo. Hij heeft een mening over een man die inderdaad net overleden is, ik denk dat heel veel mensen hem in Nederland op tv erg irritant vonden. Ik ook. Maar ik keek graag naar hem met zijn misdaadprogramma's, ik heb gehuild toen ik hoorde dat hij in zijn hoofd geschoten was en ik heb altijd extreem veel respect voor hem gehad. Dan is het niet zogenaamd respectloos of ranzige insinuaties omdat ik het op tv een redelijk vervelende man vond. Ik vind Gordon ook vervelend, als er iets met hem gebeurt vind ik het ook heel erg, maar het maakt hem niet minder vervelend. Jij bent degene met de ranzige insinuaties over Ducktaildo imo.

16 juli 2021 om 11:45

Huh? Waar insinueer ik wat over Ducktailo? Graag even de exacte zin aanwijzen. Beter lezen, ik vermeld nog heel expliciet dat ik hem niet automatisch tot dat PVV tuig beschouw. Dat jij mijn reactie gelijk als "aanval" wegzet zegt natuurlijk ook weer wat. En je vergelijking met Gordon slaat kant nog wal. Peter was op TV om het op te nemen voor slachtoffers, nabestaanden, minderheden, en te praten over misdaad nieuws, vocht tegen onrecht, terwijl de clowneske lolbroek Gordon met z'n platte humor volstrekt onvergelijkbaar is, in letterlijk elk opzicht. Nogmaals, graag de zin aanwijzen waar ik volgens jou "ranzige insinuaties (meervoud oftewel meerdere) over Ducktailo" deed? Ben nu toch aardig benieuwd wat je precies bedoeld

16 juli 2021 om 12:10

TikkiTakkaTouch. Volgens mij heb ik een gevoelige snaar bij je geraakt? Daarvoor mijn excuses. Gelukkig heb je even kunnen uitrazen en je kwaadheid op papier kunnen zetten. Verder snap ik niet waarom jij zegt dat ik hem een trap na geef? Volgens mij geef ik gewoon mijn mening hoe ik hem heb ervaren op televisie. En tuurlijk kwam hij op voor onrecht enz... Maar nou die dood is doet iedereen alsof hij altijd de barmhartige Samaritaan was op televisie, maar daar ben ik het gewoon niet mee eens. En denk jij serieus dat programma's mensen zouden gaan uitnodigen dit hem in de omgang een lul vinden? Tuurlijk niet. Nou krijg je alle positieve verhalen te horen en is het allemaal halleluja (wat natuurlijk ook vrij normaal is). Maar blijkbaar mag je alleen maar de positieve dingen zeggen over de doden hé. En ik heb echt geen hekel aan Peter R of iets gehad hoor, verre van zelfs, maar stoorde mij soms gewoon aan hem. Net zoals een aardig gedeelte van Nederland, maar blijkbaar is iedereen nou opeens zijn beste vriend? Ik zou mijn mening natuurlijk kunnen aanpassen omdat die overleden is, maar dat is toch zo nep als wat?

16 juli 2021 om 11:22

Denk dat het heel veel mensen in Nederland die de afgelopen dagen tv hebben gekeken een hele andere kant van hem hebben gezien. Hij werd constant afgezeken en uitgescholden op Twitter als hij weer ergens aan tafel zat maar hij zat daar met een reden. Mensen hebben een totaal verkeerd beeld van hem gehad. Hij deed alleen maar goede dingen. Had een hart van goud, humor en was niet bang om z’n emoties te laten zien. Hoop dat de mensen die hem continu hebben afgebroken nu wel inzien dat hij helemaal geen nare, boze betweterige man was. Hij was een drammer maar wel voor het goede doel.

16 juli 2021 om 13:20

Ik ben zo ongelofelijk blij dat deze prachtige man de zaak van Nicky Verstappen zo ongeveer heeft opgelost voordat hij zijn laatste adem blies. Heeft zoveel betekent voor meerdere families.

Hijniet jouw vlammende en mooie betoog, deed me weer even beseffen dat ik verdrietig en boos ben! Vanaf jonge jongen keek ik al zijn misdaad programma's. Maar hij was ook een van de weinige, die letterlijk voor iedereen opkwam. Of je nou gewoon Nederlands, Moslim, Surinaams uit Syrië kwam of waar dan ook. En voor ieder individu of familie zette hij zich altijd in. Daarom was ik blij dat een Surinaamse brassband hem ook nog even de laatste eer bewees. Tuurlijk was hij wat betweterig en soms misschien wat arrogant, maar iedereen die hij heeft geholpen en nog altijd steunde. Tot die beesten hem neerknalde, weten wel beter hoe de man echt was. De grootse vechter voor gerechtigheid, die ons land ooit heeft gekend en zal kennen. Zijn humor en zelfspot bij bv Vi met Derksen samen, of als draqeen typeerde dat allemaal. Rust zacht Peter, je zult nooit vergeten worden.

Diep geraakt. We zijn een superheld kwijt. Zoals hij zijn werk deed gaat en kan geen ander dat doen. Heel praktisch in zijn misdaadbestrijding, maar ook in het bijstaan van mensen. Ik kan me geen moment voorhalen dat ik zo geraakt ben door het verlies van iemand die ik niet heb gekend. Er zijn situaties waar je heel verdrietig van wordt, maar in deze doet het echt pijn omdat we een oppermens kwijt zijn. Ik ben opgegroeit met meneer de Vries en dit verlies zal ik nog lang voelen. Alle sterkte en medeleven toegewenst aan een ieder die ooit is geraakt door Peter, zowel indirect als direct.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren