Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik hoorde niets meer van FC Twente, ook niet toen ik met AZ ging praten’

Laatste update:

Tijs Velthuis verliet FC Twente onlangs voor een nieuw avontuur bij AZ en die beslissing kwam hard aan in de Grolsch Veste. Technisch directeur Ted van Leeuwen liet eerder nog weten dat hij de zeventienjarige verdediger ‘knarsetandend’ moest laten gaan nadat zijn club er alles aan gedaan had om hem aan boord te houden. Velthuis zelf schets nu in gesprek met RTV Oost echter een ander beeld.

“Een mooie stap natuurlijk. Maar het had niet allemaal zo hoeven lopen”, laat hij weten aan de regionale omroep. De jongeling zal altijd warme herinneringen koesteren aan zijn tijd bij FC Twente: “Ik kom uit de regio, zat op de tribune. De fans en het stadion zijn natuurlijk fantastisch. Waar zie je dat in Nederland? Het is jammer dat het zo is gelopen. En ergens ook wel zielig.”

Velthuis kreeg in februari nog te horen dat de club zijn contract wilde openbreken: “Maar daarna heb ik niets meer gehoord. Ook de laatste weken toen ik met AZ ging onderhandelen niet”, gaat het talent verder. De verdediger geeft dan ook aan dat als FC Twente wel met een ‘plan’ was gekomen, hij mogelijk een andere keuze had gemaakt.

“Dat neemt natuurlijk niet weg dat als AZ komt je dan sowieso gaat nadenken. De jeugdspelers krijgen minder de kans. Ze zeggen wel dat ze het doen, maar ik had er geen vertrouwen in. Er was gewoon geen plan.” FC Twente ontvangt 150 duizend euro voor Velthuis, die sinds 2012 deel uitmaakte van de jeugdopleiding van de promovendus.

Vind jij dat FC Twente meer had moeten doen om Tijs Velthuis aan boord te houden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat klinkt als twee heel verschillende verhalen. De speler die niets van de club hoort en de TD die er alles aan gedaan heeft.

Minstens een is zijn straatje aan het schoon vegen

30 juni 2019 om 21:24

@njfromvol, zo sta ik er ook in. Ik weiger overigens persoonlijk te geloven dat de leiding van FC Twente tussen februari en juni totaal niets meer van zich liet horen. Terwijl het huidige bestuur van de Tukkers juist op alle fronten bezig is de opleiding van talentvolle jeugdspelers weer op de rails te krijgen. Daarnaast kan het Thijs Velthuis niet ontgaan zijn dat de club FC Twente in de eigen regio veel meer leeft dan AZ dat doet in de Kop van Noord Holland. Waarbij ik me vooral baseer op het aantal toeschouwers bij thuiswedstrijden. Minimaal 25.000 bij FC Twente en niet meer dan 15.000 bij de Alkmaarders . Al ben ik niet helemaal zeker van dat laatste getal.

1 juli 2019 om 03:44

Ik durf niet te zeggen wie er liegt, ze hebben er beiden een belang in.

Geklets voor de bühne, natuurlijk ga je momenteel van Twente naar AZ als je een aanbieding krijgt, dat heeft met de huidige staat van Twente te maken en niets met het zogenaamde níets meer van Twente horen.

30 juni 2019 om 16:39

Is ook makkelijk praten. Hoe weet jij nou of hij wel een aanbieding heeft ontvangen. Misschien praat Van Leeuwen ook maar wat raak voor de bühne.

30 juni 2019 om 18:15

@wandering dat is nog eens geklets voor de Bühne. Hij zegt dat Twente nooit iets van zich heeft laten horen. En jij doet denkt het wel ff beter te weten....yeah wright. Twente heeft de keuze voor hem gemaakt. Kennelijk zijn hadden die door de diverse redenen nog geen plan of zijn die blij met de opleidingsvergoeding.

30 juni 2019 om 21:53

Wandering

Misschien kan je ons even uitleggen wat die jongen opschiet met dat praatje voor de Buhne want ik volg je even niet. Geloof wel dat Van Leeuwen iets opschiet me dat praatje voor de buhne, die wil zijn straatje schoonvegen. Ik ben heel benieuwd.

Ik kan me wel voorstellen dat deze jongen gewoon de waarheid spreekt. Die Ted van Leeuwen is wss de hele markt aan het uitspitten om die paar transfervrije spelers te vinden die kwalitatief ook nog wat kunnen. Ik begrijp wel dat dat veel tijd in beslag neemt en dat je dit soort dingen dan ook voor je uitschuift. Wel jammer voor Twente, maar Az is ook niet verkeerd om als jong talent er aan de slag te kunnen gaan.

Leuk dat de club in februari heeft aangegeven het contract te willen openbreken, maar hebben ze daar ook een tijdsindicatie voor gegeven? Als ze riepen het voor de zomer te willen doen heeft ie een punt. Als ze geen indicatie hebben gegeven, moet je ook geen verwijt maken

30 juni 2019 om 17:26

Als jouw baas in februari zegt te willen verlengen, maar verder niks hoort tot juni, wat denk jij dan?

30 juni 2019 om 17:52

Als mijn baas in februari had geroepen te willen verlengen had ik aangegeven dat ik al een contract voor onbepaalde tijd heb.

Jij snapt zelf ook wel dat een vergelijking met een reguliere werknemer nogal mank gaat. Daar geven ze namelijk niet 6 maanden voordat het contract verloopt aan hem te willen verlengen. Dat komt pas ruim 1 maand voordat het contract afloopt.

30 juni 2019 om 18:34

Euh waar lees jij dat hij hun een verwijt maakt? Feitelijk had hij gewoon geen keuze want Twente is niet met een aanbieding gekomen. Hij zegt alleen dat het jammer is.

Welkom Tijs! Lekker bij jong AZ 1-2 jaar ontwikkelen, plan met je uitstippelen en daarna aansluiten bij het eerste. AZ is natuurlijk een paar stappen hoger de afgelopen jaren en ook nog eens met meer jeugd. Leuk maar de keerzijde is onervarenheid waardoor top 3 eindigen lastig is ;-) (toch 2 van de laatste 4 jaar gelukt)

Wat maakt t uit
AZ is op dit moment gewoon een betere werkgever
Ga geen zwarte pieten uitdelen
Twente heeft op dit moment niet de middelen om hem binnen te houden
Als je echt voor Twente had willen spelen had je dat gekund maar je kiest voor je eigen carrière
En dat is ook logisch

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren