Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik hoop dat de Feyenoord-fans niet boos worden door wat ik nu zeg... ’

Laatste update:

Dávid Hancko kan weinig met de kritiek dat Feyenoord in de Champions League veel balbezit heeft, maar zichzelf daar niet voor beloont door middel van doelpunten. De centrale verdediger gelooft heilig in de speelwijze die trainer Arne Slot voorstaat, ook al wist Feyenoord tot dusver geen enkele Europese uitwedstrijd winnend af te sluiten.

"Dat zullen ze vooral op social media roepen", verwijst Hancko in gesprek met De Telegraaf op de kritiek dat Feyenoord ondanks het vele balbezit niet effectief is. "Maar je weet toch hoe onze trainer is? Hij is hiermee begonnen en wijkt er niet vanaf. Gelukkig niet. Wij voeren het uit, zo goed als we kunnen. We weten wat hij van ons verlangt en hij en de rest van de staf prepareren ons geweldig."

Hancko voelt zich juist gesterkt door de manier van spelen van Feyenoord. "Ik ben gewoon trots op hoe Feyenoord voetbalt en hoe ik hier zelf aan bijdraag. Ik ga hier (1-0 verlies tegen Lazio, red.) ook niet van wakker liggen. Alles wat we moesten doen, voerden we uit en daardoor waren we sterker." Tegen Atlético Madrid was het veldspel dik in orde, zo oordeelt de mandekker. "En in Rome deden we het weer."

"Ik kan wel heel kwaad worden, maar voetbal is soms totaal niet logisch", wil Hancko geen issue maken van de minieme nederlaag tegen Lazio van dinsdagavond. "Wat denk je dat er gebeurt als wij de lange bal gaan spelen tegen een ploeg als Lazio of Atlético? Die hebben grote centrale verdedigers, elke lange bal die we gaven leverde niets op."

Hancko benadrukt overigens wel dat verliezen zoals tegen Lazio hem pijn doet. "Begrijp me goed, ik baal enorm en ben gefrustreerd doordat we in Rome opnieuw hebben verloren. En ik hoop dat onze supporters niet boos worden door wat ik nu ga zeggen, maar áls ik moet verliezen dan verlies ik liever zo", aldus de in 2022 aangetrokken centrale verdediger.

"Wij hebben alles gedaan, en ik persoonlijk ook, om Lazio met goed voetbal te verslaan. Onze opbouw was goed, we combineerden goed en deden tot de laatste minuut alles volgens de filosofie van de coach om een doelpunt te maken", zo besluit de strijdvaardige Feyenoorder.

Ondanks de goede intenties lukte het Feyenoord niet om met een positief resultaat te vertrekken uit het Stadio Olimpico. De Rotterdammers verloren door een doelpunt van Ciro Immobile in de blessuretijd van de eerste helft. Feyenoord is afgezakt naar de derde plaats in Groep E. Wat volgt is een thuiswedstrijd tegen Atlético (28 november) en een uitduel met Celtic (13 december).

Zie jij Feyenoord overwinteren in de Champions League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het prima dat we blijven voetballen, maar gisteren vond ik ons iets té geduldig. In de 91e minuut is het te laat om nog rustig achterin rond te tikken. Al heb je er ook weinig aan om Alireza lange ballen in de 16 te laten pompen. Misschien hadden we beter Luts en Hancko naar voren kunnen sturen en Wieffer alles naar voren laten peren. Dan loop je wellicht tegen de 0-2 aan, maar dan creeër je misschien nog wat. Al kan Geertruida wel gewoon de bal rustig binnen schieten als Ali ff opkijkt.

8 november 2023 om 15:17

Ik had liever toch Paixao langer laten staan. Die zoekt nog wel eens de actie op of de achterlijn. Met Ivanusec en Alireza maak je het veld we breed alleen er zijn misschien maar 3 voorzetjes gegeven, mede door een slecht invallende Alireza. Al vond ik Ivanusec ook weinig toevoegen, die heeft nog een tijdje nodig om z’n oude niveau te halen. Dat ‘alles of niets’ hoeft van mij niet meer, met Ueda erbij en met twee spitsen spelen is al best aanvallend en je systeem met buitenspelers kan nog behouden worden. Hoe Slot gister wisselde speelde je Lazio in kaart juist.

8 november 2023 om 15:30

Ja ik vond Ivanusec ook tegenvallen. Hij is sowieso nog niet echt in vorm sinds ie terug is. En Ali, tja, dat kan gewoon echt niet meer. Die doet echt alles fout.

8 november 2023 om 15:40

Ik vond de backs van Lazio niet al te best bij 1 op 1. Stengs kwam in de eerste helft al paar langs de linksback terwijl Stengs niet de snelste buitenspeler is. Lazio ging met rugdekking voetballen en wordt het lastig voor een Paixao want je moet altijd twee man voorbij alleen door in brengen van Ueda kan er dus niet altijd rugdekking gegeven worden. Dan zou ik meer buitenspelers erin doen die man opzoeken en er voorbij proberen te gaan.
Ik heb sympathie voor Alireza alleen breng hem bij een voorsprong erin of in de eredivisie. Kan z’n werklust nog wel eens nuttig zijn. Had, ookal is die helemaal niet in vorm, Dilrosun eerder gebracht dan Alireza (Sauer had al met -19 bespeelt anders die).

8 november 2023 om 15:44

Ja Ivanusec maakt zijn aankoopsom nog niet echt waar. Vond het ook zo opvallend dat hij een enorm talent zou zijn, maar op zijn 24e nog in Kroatië speelde (wordt deze maand 25) en voor zo’n laag bedrag op te halen was. Als ik naar z’n statistieken kijk was hij vorig seizoen bij 15 goals betrokken in 33 wedstrijden in de relatief zwakke Kroatische competitie en speelde hij 6 CL duels waarin hij geen enkele goal op assist maakte. Het seizoen daarvoor was hij bij 8 goals betrokken in 27 competitiewedstrijden en maakte hij 1 goal en 1 assist in de EL. Misschien is hij wel wat overhyped? Als je ziet wat Bergwijn en Berghuis in slecht draaiend Ajax vorig jaar en dit jaar voor statistieken overleggen vind ik die Ivanusec niet zo indrukwekkend. Bergwijn vorig seizoen 32 eredivisiewedstrijden 12 goals 5 assists en dit seizoen 8 wedstrijden 5 goals en 1 assist. Berghuis 29 eredivisiewedstrijden 9 goals 9 assists en dit seizoen 6 wedstrijden 3 assists.

8 november 2023 om 15:48

Ga je Ivanusec serieus nu afschrijven? Die heeft er 2 maanden uitgelegen met een blessure. Voor zijn blessure zag je zijn kwaliteiten. Geef iemand ook ff de kans zeg.

8 november 2023 om 16:05

Nou dan heb je de start gemist van de competitie. Toen werd er zelfs aan de praattafels op tv geroepen dat op basis van 1 balaanname dat je eindelijk een technische buitenspeler had. Omdat Fey vorig seizoen zo zoekende was op die posities. Al zou dat niet volledig zn aankoop bedrag zijn maar toch verdienstelijk. Wat Arsenal890 aangeeft, zware blessure gehad vrij snel en dat in je eerste seizoen in een nieuw land, nieuwe competitie en andere speelwijze. Meest vervelende moment om lang geblesseerd te raken. Al is geblesseerd raken nooit een goed moment. Je ziet alleen in de invalbeurten dat hij op safe speelt, weinig risico en ook wat snelheid mist lijk het.

8 november 2023 om 22:47

Als je mij een bal laat aannemen in de kleine ruimte gaat het 7 van de 10 keer fout, wie weet hebben we in het begin die andere 3 keer bij hem gezien.

8 november 2023 om 23:59

Leuk hoor sjaakie, maar die man is nieuw in nederland, nieuw team, nieuwe tactiek. Dan is alles wennen en raak je ook nog geblesseerd, dus moet je ook nog eens daarvan terug komen. En met dat alles heeft hij een lager aantal minuten per goal/assist dan berghuis. Als je over zijn gehele seizoen kijkt, verpulverd hij op dat gebied de cijfers van berghuis en bergwijn dit seizoen

8 november 2023 om 15:21

Ja, dat was wel een typische 'we volgen de instructies van de trainer op' slotfase. Terwijl je uiteindelijk ziet dat als je de bal lekker gaat pompen, je het meeste gevaar krijgt.

Er stonden alleen maar aanvallers, maar het belangrijkste is om de afvallende bal elke keer te winnen en de bal er opnieuw in te pompen.

Overigens leken ze ook wel stuk voor stuk volledig uitgeput te zijn en Jahanbaksh wat ongeleid. Daarnaast vond ik Ivanusec eigenlijk een beetje tegenvallen.

Beetje lul verhaal als je het mij vraagt, wat koop je er nou voor dat je met je eigen spel toch aan het einde van de rit met lege handen staan na Atleti uit en nu Lazio uit. Net zoals PSV dat met het 'eigen' spel werd afgeslacht in Londen. Voetbal is ook resultaat behalen, en soms moet je je daarvoor een beetje aanpassen aan de tegenstander of opportunistischer gaan spelen.

Het is typisch Italiaans om de tegenstander het gevoel te geven dat ze de controle hebben en toch een stiekeme 1-0 over de streep trekken. Dat voel je al aankomen vanaf het moment dat de 1-0 valt. Ik had zelf persoonlijk geen moment het gevoel in de tweede helft dat Feyenoord nog aanspraak ging maken op zelfs een puntje. Ze hadden misschien twee grote kansen uiteindelijk? Maar aan de andere kant had Lazio ook zeeen van ruimte af en toe die ze dramatisch uitspeelden.

Wel opvallend dat Hancko het heeft over de tactiek van Arne Slot en hoe ze uitgevoerd hebben wat er verwacht werd. Ik vond persoonlijk de veldbezetting echt ondermaats, elke tweede bal was voor Lazio, en dat is normaal juist de kracht van dit Feyenoord, om alle afvallende ballen op het middenveld op te pakken en gelijk een aanval op te bouwen. Ook konden de spelers van Lazio zich veel te makkelijk vrij voetballen op het middenveld, te weinig druk op de bal. Op dat soort momenten mis je dan toch echt wel Kokcu.

Ik zie ook wel een beetje een patroon dat wij als Nederlandse teams achteraf praten over de 'betere' ploeg zijn. Net als Ajax dat drie jaar op rij werd uitgeschakeld in Europe door een voetballend 'mindere' ploeg omdat je uiteindelijk op karakter toch met een doelpuntje verschil verliest. PSV heeft een fase ook veel van dat soort Europese wedstrijden gehad dat je het gevoel had dat er meer in zat. Leuk hoor dat je voetballend beter voor de dag komt maar wat heb je eraan als je er geen resultaat mee haalt.

8 november 2023 om 15:17

Makkelijk praten achteraf. Als je ze voetballend vernederd, zoals in de Kuip, hoor je niemand over 'een typisch Italiaanse ploeg', verlies je een keer dan is het de Italiaanse klasse. Lazio was gister de meest gelukkige, dat kan in voetbal gebeuren. En zelfs ja de 1-0 heeft Feyenoord nog een aantal kansen gecreëerd, waarvan zeker de kopbal van Gimenez gewoon een doelpunt op moet leveren. Ik heb vaak genoeg wedstrijden van Feyenoord gekeken waar we meer balbezit hadden, maar op de counter afgestraft werden. Dat noem ik naïef voetballen. Maar gister had je vanaf een minuut of 20 gewoon de volledige controle over de wedstrijd en je verliest doordat 2 of 3 spelers achter elkaar een foute beslissing maken. Ik zou niet weten waarom dat de kracht van Lazio zou moeten zijn.

8 november 2023 om 15:25

Ben het persoonlijk zeer oneens met je analyse.

"Als je ze voetballend vernederd, zoals in de Kuip, hoor je niemand over 'een typisch Italiaanse ploeg', verlies je een keer dan is het de Italiaanse klasse."

Dat komt dus ook door het scoreverloop. Loop je thuis tegen een onhandige 0-1 aan dan komen die Italianen ook veel meer in hun kracht.

"maar gister had je vanaf een minuut of 20 gewoon de volledige controle over de wedstrijd en je verliest doordat 2 of 3 spelers achter elkaar een foute beslissing maken."

Dat noemen we schijncontrole. Er werd geen enkele echte kans gecreeerd in die fase en Lazio loert op zo'n foutje. Als dat foutje komt zijn ze er razendsnel bij om dat af te straffen.

"en zelfs ja de 1-0 heeft Feyenoord nog een aantal kansen gecreã£â«erd, waarvan zeker de kopbal van Gimenez gewoon een doelpunt op moet leveren."

Dat is 1 kans, die je dus mist. Ik kan me niet herinneren dat Feyenoord daarnaast nou echt hele grote kansen heeft gehad op de 1-1. En in de tegenstoot kwamen ze een paar keer echt goed weg door de slordigheid van Lazio. Het stond tegen het einde van de wedstrijd bijna 1 op 1 achterin. Ook wel logisch als je een goal wil maken maar met zo'n aanvallende spelopvatting vond ik Feyenoord bijzonder onmachtig in de aanvallende opbouw. De enige die nog wat kon creeeren werd er zelfs uitgehaald (paixao).

Alle lof voor de wedstrijd die jullie thuis tegen Lazio speelde, maar je weet dat het uit gewoon een ander verhaal gaat worden. Laten we hopen dat het bij Atleti net zo uit pakt en jullie thuis daar wel de volle buit kunnen pakken.

8 november 2023 om 15:39

Die controle in de eerste helft was echt geen schijncontrole. Het is heus niet het plan van Lazio om ons een aantal grote kansen te laten missen. De 2e helft was meer schijncontrole. De eerste helft waren we gewoon veel beter. Het publiek had zelfs geen zin meer om te fluiten op een gegeven moment. Het plan van Lazio werkte in de 2e helft prima, maar in de 1e helft waren ze gewoon slecht en zit het bij ons een keertje tegen. Laten we Lazio niet groter maken dan ze zijn.

8 november 2023 om 15:43

Jjtvtt, zijn analyse is echt spot on maar die van jou slaat nergens op. Het is precies wat hij zegt, als je een Italiaanse club wegspeelt dan hoor je er niks over loop tegen zo’n 1-0 aan dan is het klasse inderdaad. Vervolgens zeg je iets met schijncontrole en geen kansen? Giminez schiet een bal goed en maar die keeper heeft echt een geweldige redding in huis, ook nog die aanval met het schot van Paixao wat gewoon een grote kans was, en dan ook nog de kopbal van Santi die rakelings naast gaat. Dat jij je de grote kansen niet kan herrineren betekent niet dat ze er niet zijn. Lazio creeert de hele wedstrijd niets en scoort inderdaad 1 goal door persoonlijke fouten bij Feyenoord.

8 november 2023 om 15:45

Migi: Ik vond Lazio een vreselijke en kwaliteitsarme ploeg, aanvallend totaal onmachtig. Echt schrikbarend hoe die voor de dag kwamen. Daarom verbaasde het mij ook vooral dat Feyenoord er zo weinig mee deed.

Had jij het gevoel dat jullie echt grote kansen creeerde in die fase van controle dan? Dat staat mij persoonlijk niet meer bij maar correct me if I'm wrong.

8 november 2023 om 15:50

FR-Berend.

Mijn analyse slaat nergens op? Ik zeg dat je tegen zo'n ploeg ook het scoreverloop mee moet hebben. Dat is toch letterlijk gebeurd in deze twee wedstrijden. Zet je de controle om in doelpunten dan valt het bij hun totaal uit elkaar en speel je ze van de mat (en met alle lof voor Feyenoord want die waren echt ijzersterk die eerste pot). Maar loop je tegen een tegendoelpunt aan dan komen zij dus precies in het spelletje terecht dat zij graag spelen. Daar had Feyenoord geen antwoord op en dat vind ik typisch Nederlands. Die twee kansen die je noemt staan mij niet helemaal meer bij, die kans van Paixao opzich wel maar die had nog twee man voor zich toch? Kopbal van Santi was de grootste kans van de wedstrijd ja, maar echt hele grote gemiste kansen los van die bal kan ik mij niet herinneren.

Het punt dat ik probeer te maken is dat het allemaal leuk en aardig is als je een goede dag hebt en de spits ze erin prikt, maar als je echt potten wil breken op Europees niveau dan moet je ook een plan B hebben wanneer je tegen een tegentreffer aanloopt. Dat vond ik in Madrid opzich niet eens zo heel slecht gedaan, maar gisteren vond ik dat tactisch gewoon niet goed opgelost.

8 november 2023 om 16:20

Wat suggereer je dan als plan B? Lange ballen geven tegen de lange centrale van Lazio, wissels inbrengen? We hebben gisteren gezien dat je werkelijk niks hebt aan een Alireza. Voor hetzelfde geld valt er een bal wel in van die kansen en staat het weer gelijk.

8 november 2023 om 16:29

Ik ben geen voetbaltrainer Berend, dus waarom zou ik een beter plan B moeten kunnen bedenken dan Slot? Maar volgens jouw logica moet je dus bij het achterkomen op 1-0 tegen zo'n ploeg als Lazio maar gewoon accepteren dat het niks meer wordt? Het was duidelijk dat het plan van Slot slecht uitpakte. Mogen we daar dan geen kritiek op hebben?

"voor hetzelfde geld vliegt er een kans in" tja.... dat kun je voor elke wedstrijd zeggen.

Ik snap niet waarom jullie allemaal zo'n moeite hebben met deze kritiek. Vanaf de eerste post geef ik al aan dat het mij gaat om het omdraaien na een achterstand en dat dit een terugkerend Nederlans probleem lijkt te zijn. Waarom moeten we het dan hebben over de wedstrijd waarin Feyenoord Lazio van de mat speelt. Dat was een compleet andere wedstrijd met een totaal ander verloop.

8 november 2023 om 17:09

In de eerste helft wel. Uit de 2e helft alleen uit standaardsituaties dus niet echt. Daarom ook dat ik het wel eens ben met de 2e helft.

8 november 2023 om 17:49

Kom op man dit was lazio niet as roma. Het was echt niet zo dat hun dit allemaal zo bedacht hadden van te voren. Ik begreep dat een Italiaanse journalist die lazio op de voet volgt aangaf dat hij in jaren niet had gezien dat lazio in eigen huis zo onmachtig was. Dit is een gewoon een club die net zo als feyenoord wilt spelen, maar feyenoord gaf hun daar geen enkele kans toe. Alleen is het jammer dat je door een persoonlijke fout verliest. Maar we moeten niet doen of dit een mourinho ploeg is. Daarnaast past feyenoord zich duidelijk aan aan grotere tegen standers. Toen de opstelling tegen lazio bekend werd, dat zerrouki weer samen met wieffer zou starten. Stonden de reacties van dat artikel hier op vz vol met laf, waarom doe je dit, speel lekker je eigen spel, enz. Toen pakte het goed uit en hoorde je niemand meer en nu pas je je ineens weer niet aan. Het is gewoon duidelijk, als je verliest word er altijd gezeken, en komen er snel mensen roepen, zie je wel je had dit en dit moeten doen. Wat moet feyenoord dan doen? Zeggen oehhh nee we spelen uit en rammen elke bal diep? Dan verlies je hier met 3-0, dan breng je lazio in hun kracht.

8 november 2023 om 19:17

Omdat iedereen je er op wijst dat het geen zin heeft om door een 1-0 achter stand je hele tactiek om te gooien. Je moet gewoon voetballen vanuit je eigen kracht. Als je dan tegen een ongelukkige 1-0 aan loopt en je gooit alles omver dan loopt de score alleen maar verder uit. Gister waren er ook genoeg mogelijkheden om gelijk te maken, helaas werden die niet verzilverd. Lazio speelt juist op het niet weggeven van kansen, dus zo makkelijk is het niet om daar tegen te creeeren.

8 november 2023 om 15:17

Eigenlijk stortte het hele wedstrijdplan in bij de 1-0. Vanaf dat Trauner inviel tot aan die goal die echt uit het niets kwam, hadden we ze prima in de tang en ook 1 grote en wat kleinere kansen. Die gaan er dan niet in en als zij dan scoren weet je eigenlijk dat het zowat klaar is. Dan kunnen ze lekker achterover hangen, tijdrekken en irritant doen. Uiteindelijk hebben wij dan ook niet echt de stootkracht om effectief een lange bal te spelen, want daar missen we fysieke kracht voor voorin.

8 november 2023 om 15:25

Ja eens Migi, maar dat vind ik ook wel de verantwoordelijkheid van een coach. Uit bij een goede Italiaanse ploeg weet je dat de 1-0 kan vallen en dat ze dan de hele wedstrijd zo uit gaan spelen. Wel grappig dat jullie zo vaak tegen Italiaanse ploegen moeten onder Slot. Jammer ook want dat spel ligt zijn manier van coachen niet zo lekker lijkt het. Toch wel een ontwikkelingspuntje voor hem als hij het hogerop gaat zoeken straks. Vind het een geweldige coach maar dit is wel een beetje zijn achilleshiel. Dat hadden wij bij EtH ook vaak, ontbrak aan een plan B in dit soort wedstrijden. De wissels van Slot pakte ook zeer slecht uit.

8 november 2023 om 15:26

Veldbezetting ondermaats?

Vooral in de eerste helft liep Feyenoord uitstekend te voetballen tussen de linies door. Het maakte niet uit wie; Zerrouki, Timber, Wieffer... telkens werden ze gevonden en konden we doorschakelen. Daar is alleen te weinig uit voort gekomen.

8 november 2023 om 15:28

In een fase van misschien 20 minuten in totaal ja. Vanaf het moment dat Trauner aanviel verbeterde het veldspel en werd er voorzichtig wat aangevallen. Tot de 1-0 viel. De tweede helft stond Feyenoord op het middenveld echt niet goed. Lazio kon zich er regelmatig zeer makkelijk doorheen voetballen en Feyenoord had zeer veel moeite om de vrije man te vinden voor mijn gevoel.

8 november 2023 om 16:58

Apart dat Immobile na afloop van de wedstrijd dan aangaf dolgelukkig te zijn met de overwinning omdat ze er voetballend niet aan te pas kwamen. Dat was geen verhaaltje voor de buhne.

8 november 2023 om 17:10

Njfromvol: makkelijk om dat soort oneliners eruit te pikken NJ, maar je reageert niet inhoudelijk op mijn punt. Vond jij dat Feyenoord in de tweede helft vrijuit voetbalde en controle had op het middenveld? Je kon zelf toch ook zien dat zeker in het laatste halfuur Feyenoord het in duels en positionering moest afleggen tegen bijna elke middenvelder van Lazio? Dat Lazio op het laatste kwart van het veld niet meer wist wat ze met de bal moesten doen doet daar niks aan af. Zelfs Guendouizi die er in Rotterdam niet aan te pas kwam won elke bal op het middenveld toen hij in het veld kwam. De verdediging van Feyenoord deed dat niet slecht, maar die zette veel meer druk op de bal dan de middenvelders en dat was te zien.

Het verbaast me hoe aangevallen de Feyenoord fans hier reageren op dit punt. Je hebt misschien 20 minuten echt controle gehad tijdens deze wedstrijd, verder was het gewoon slecht. Wat heeft het dan voor nut om achteraf te blijven wijzen naar die 20 minuten.

Als je echt Europees een hoger niveau wil aantikken dan moet je daar wel tegen bestand zijn, en dit is niet de eerste keer dat Feyenoord onder Slot zich op deze wijze laat aftroeven door een Italiaanse ploeg. En dat is niet alleen bij Slot een probleem, dat zag je bij Ten Hag en dat zag je ook bij Schmidt en v Nistelrooij. En die riepen ook allemaal achteraf dat ze voetballend de betere ploeg waren.

8 november 2023 om 17:31

Het is niet makkelijk, maar het zegt iets over de wedstrijd. Ik vond het voetbal van Feyenoord na de openingsfase zeer sterk, alleen te weinig doortastend zoals ik aangaf.

Ik voel me niet aangevallen, maar ik ageer verder tegen je opmerking 'lulverhaal' omdat Hancko de spijker op zijn kop slaat. Daarom reageer ik. Alleen op deze manier kan Feyenoord een resultaat halen tegen dergelijke ploegen. Dat is 2x uit mislukt. Atletico uit hadden we veel meer verdiend; hier werd het geloof gaandeweg in de tweede helft minder. Thuis tegen Roma was het uitstekend en werden we beloofd.

Dit is de weg die we moeten gaan, maar we hebben geen Haaland of De Bruijne rondlopen dus we zullen ergens stranden. Dan liever met verzorgd voetbal dan met schijtbakkenvoetbal, wat je ook niet verder brengt.

8 november 2023 om 17:43

En ik vind dat Hancko helemaal niet de spijker op de kop slaat, en jouw punt in de laatste alinea snap ik al helemaal niet. Die ploegen als Lazio en AS Roma hebben kwalitatief gezien toch ook helemaal geen goed team, of bijvoorbeeld een Getafe en Benfica. Hebben die wel een Haaland of De Bruijne rondlopen dan?

Toch komen dat soort teams structureel verder in Europa dan de meeste Nederlandse ploegen. Als je de kwaliteit niet hebt dan moet je dus op karakter en tactiek verder zien te komen. Lazio stond slechter te voetballen dan RKC dit weekend, en toch hadden ze Feyenoord helemaal klem in de tweede helft voor mijn gevoel. Ik word er persoonlijk schijtziek van om jaar in jaar uit Nederlandse ploegen op dezelfde wijze onderuit te zien gaan in Europan en dan achteraf te lezen: "maar we hadden wel de controle."

8 november 2023 om 18:06

Ik denk dat je je te veel blind staart op het idee van de Italiaanse ploeg dus sluw, schijnoverwicht, in de val lopen, etc. Het is een beetje een cliché, dus er zit wel een kern van waarheid in maar zeker tegenwoordig is dit niet iets "Italiaans" specifiek. Nederlandse clubs verliezen op dezelfde manier net zo makkelijk tegen Engelse, Spaanse, Portugese clubs etc. En zo'n Lazio verliest ook vaak genoeg ondanks de vermeende geslepenheid. Je verliest gisteren omdat Lazio effectiever met de spaarzame kansen omging. Vorige keer verloren ze omdat Feyenoord makkelijker kansen afmaakte. Zo complex is het niet.

8 november 2023 om 20:20

@JtjeVtt,

Beetje een lulverhaal van je en dan heb ik geeneens alles gelezen.

Ajax speelt 4-3-3. Daar hebben ze ruim 50 jaar naam mee gemaakt wereldwijd. Veel mensen worden fan van Ajax om het voetbal en niet de prijzen. Tenminste dat zeggen ze.

Nu hoor ik fans als Kale roepen dat Ajax 5-3-2 moet gaan voetballen 🥹. Dan ben je geen Ajacied maar een successupporter. Dan heb ik respect van ze gast uit de Pantalic podcast die zegt ik degradeer liever met Ajax dan dat we met 5-3-2 in de eredivisie blijven. Ben geen Ajacied geworden om naar 5-3-2 te kijken.

Hancko zegt min of meer hetzelfde. In de vorige editie verloren we in blessuretijd van het toen nog in elke competitie uitkomend ongeslagen Man.Coty. Hadden zelfs nog geen puntverlies geleden in de PL. Er werd gesproken. Over de groei die Feyenoord maakte na de oorwassing in de openingswedstrijd. Nou dan verlies ik liever 1-0 zoals gister of 3-2 in Madrid, dan 1-0 door met 11 man voor de pot te hangen.

9 november 2023 om 04:02

Hancko heeft gewoon gelijk. Je kunt beter je eigen spel spelen en dan verliezen, dan je eigen spel overboord gooien en dan toch verliezen - want dát zegt hij.

Slaat een beetje door hoe goed we gespeeld hebben. Laat Feijenoord de eer hebben en de tegenstander de punten. En voor veel balbezit krijgt je ook geen punten en de taken goed uitvoeren krijgt je ook geen punten. Madrid en Rome lachen zich rot die hebben de punten. En een trainer die zegt we hebben de wedstrijd volkomen gecontroleerd daar krijgt je ook geen punten voor.

Mwa, ik vond wel dat Feyenoord gisteren met name in balbezit achterin te veel bleef tikken onder druk. Soms moet je die bal gewoon naar voren schieten zodat je de bal niet op gevaarlijke posities verliest. Normaal doet Feyenoord dat ook wel, maar gisteren viel het me juist op dat ze onnodig veel bleven combineren achterin waardoor het toch een aantal keren wat gevaarlijk werd.

Verder moet men ook beseffen dat Feyenoord nog steeds geen vreselijk dure ploeg heeft. Het moet in mindere mate dan weleer nog steeds een beetje roeien met de riemen die het heeft. Spelers als Jahanbakhsh zijn gewoon niet goed genoeg voor de CL en jongens als Paixao en de overige jonge aanvallers zijn nog niet daar dat ze op elk moment de trekker over kunnen halen. Gimenez heeft dat wel, maar soms heb je zo'n wedstrijd of fase dat ze er wat moeilijker in gaan.

Heeft heel Europa lopen slapen of lopen er meer Hancko's in 'oost' Europa rond? Ik vind hem oprecht zo goed in alle facetten eigenlijk, fysiek in orde, slim, verdedigend sterk, comfortabel aan de bal.

On: Als Ajax-fan kijk met jaloezie naar hoe Slot Feyenoord laat spelen, ze verliezen weer maar het was verre van naief in mijn ogen. Eerder ongelukkig. Tegen Atletico zat het niet mee en vond ik Feyenoord echt sterker, wellicht dat je dat toewijden aan de pure indivduele kwaliteit van Atletico maar anders ook geen echt hele grote fouten gemaakt.

Vind deze Hancko echt enorm goed zeg. Die speelt volgend jaar niet meer bij Feyenoord, tenzij die zogenaamde ''scouts'' het zand niet uit hun ogen halen zeg...

Comfortabel aan de bal, in de lucht prima, fysiek in orde, verdedigend sterk en ook nog eens een goede trap (neemt ook vrije trappen zelfs, alleen niet altijd even goed zoals gister haha)...

Snap wat hij bedoeld en denk niet dat Feyenoord fans boos worden. Als je verliest, wat je liever niet doet, dan maar op een manier waar je voor staat.

Resultaat telt, niet hoe leuk of mooi je speelstijl is. Sarri had geleerd van de wedstrijd in de kuip en had nu een tactisch plan dat goed werkte want Feyenoord kwam amper tot een goede kans. Ik ben fan van Slot maar hij had gisteren tactisch geen antwoord op de aanpassing die Sarri deed. Daarin zal hij als trainer ook in moeten groeien wil hij later in een topcompetitie slagen.

Wil je echt stappen maken als team dan moet je punten pakken in dit soort wedstrijden. De eerste 25 minuten waren niet goed , er lagen enorme ruimtes achter de laatste linie van Lazio en hier is niks mee gedaan. Met het inbrengen van Trauner kreeg je een fase waarin je beter was, maar na de 1-0 wist je al hoe deze wedstrijd ging eindigen.

Ik snap niet dat Hancko op deze manier verliezen liever heeft. Juist nu hou je toch dat gevoel dat er veel meer te halen viel? Juist nu doet het extra pijn, omdat het zeer onnodig was. Ik zou dan liever kansloos verliezen, want dan weet je dat de tegenstander op dat moment gewoon beter was. Dan zijn er geen mitsen of maaren en dan is het gewoon wat het is.

Wat wordt er nu precies van Feyenoord verwacht, dat we Atleti en Lazio uit wel even oprollen. In beide partijen waren ze gewoon de favoriet. Feyenoord thuis is een heel ander verhaal, idem dito voor Celtic uit daar zijn wij ook gewoon favoriet.

Baal nog steeds dat we niet minimaal een punt konden pakken, maar toch ook trots als je ziet dat je nu tegen Lazio en Atletico uit prima mee kan. 3 jaar geleden was het al lastig tegen Wolfsberger en Trencin uit. De volgende stap is om ook resultaat te halen in deze uitwedstrijden.

Atletico thuis is mogelijk. In de Kuip kan Feyenoord van velen winnen. Celtic uit moet niet niet onderschat worden maar is mogelijk.

Ik vind dit het beste team van de Eredivisie, maar sinds de aftrap in Enschede is Feyenoord in een ongekende vrije val geraakt, met als resultaat: 3 wedstrijden door de ondergrens gezakt. Bizar.

Het is uiteindelijk toch een kwaliteitsverhaal in en rond de 16.
De trainer zet het fantastisch neer. De spelers weten heel goed wat te doen in de opbouw, het drukzetten, etc.

Maar wat te doen in de drukte in het laatste kwart van het veld is moeilijker te trainen, en vereist veel meer precisie en creativiteit. Daar zie je waarom deze spelers in de Eredivisie spelen en niet in de EPL.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren