Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik ging op mijn 28e weg bij Ajax, nu worden we ingehaald door Turkije’

Laatste update:

Ajax-trainer Frank de Boer moest afgelopen zomer opnieuw afscheid nemen van enkele belangrijke spelers, zoals Siem de Jong en Daley Blind. De coach is er weer in geslaagd om dit op te vangen, maar vindt dat voetballers vaak al te vroeg kiezen voor een avontuur in het buitenland.

/

De Boer, die als verdediger 112 keer voor het Nederlands elftal uitkwam, was vorige week aanwezig op het symposium over de toekomst van het Nederlandse voetbal. De 44-jarige oefenmeester werd daar geconfronteerd met enkele interessante statistieken. “Oranje presteert sinds 1988 redelijk constant met ervaren spelers”, tekent het ANP op uit de mond van De Boer.

“Kijk nu maar naar Arjen Robben, Robin van Persie en Wesley Sneijder. Ik ging op mijn 28e weg bij Ajax, nu vertrekken spelers veel eerder. Daarvoor moeten zij hun ploeg al op sleeptouw hebben genomen. Op die manier worden we ingehaald door Turkije”, waarschuwt De Boer, die Ajax in 1999 verruilde voor Barcelona en vervolgens nog uitkwam voor Galatasaray, Glasgow Rangers en zijn carrière afsloot in Qatar.

Ben je het met Frank de Boer eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Nederlandse clubs net zoveel geld hadden als de Turkse clubs was onze competitie van hetzelfde niveau als de Serie A nu.

22 december 2014 om 10:49

Volgens mij zijn die Turkse jongens over het algemeen ook gewoon trotser om voor hun topclubs uit te komen dan Nederlandse jongens. Heeft niet perse met geld te maken. Ik geloof bijvoorbeeld niet dat jongens zoals Vertonghen, Blind en De Jong, zozeer voor het geld naar Engeland zijn gegaan, maar meer voor de uitdaging.

22 december 2014 om 11:07

Natuurlijk wil je een keer die sportieve stap maken en zullen spelers uiteindelijk toch wel de stap maken. In de tijd van De Boer was dat uiteraard heel anders, omdat Nederland toen ook nog gewoon top van Europa was en in Nederland blijven sportief gezien natuurlijk ook veel aantrekkelijker was. Maar ik denk dat Koenkampioen wel gelijk heeft hoor. Ondanks dat ze voornamelijk voor het sportieve succes zullen gaan, denk ik wel dat het makkelijker is spelers nog even één of twee jaar in Nederland te houden als je nog wat meer geld hebt. Iets wat het niveau van de hele Eredivisie omhoog zou halen.

22 december 2014 om 12:07

Als Turkije bij de EU hoorde, dan speelden er ook veel meer Turken in het buitenland. Zo kan je het ook zien Voor de plek van iedere Turk in het buitenland (niet-EU speler) kan je nu ook een Braziliaan of Argentijn kopen.

22 december 2014 om 11:04

Ik vraag me af of dit het geval is. Wij zijn als land groot geworden door het opleiden van talenten. We waren innovatief en vooruitstrevend in onze ontwikkelingen. De buitenlandse clubs waaronder Bayern München kwam bij ons in de keuken kijken en hebben dit geperfectioneerd. Feyenoords redding is juist het ontbreken van geld geweest, want men kon niet omgaan met het geld dat ze hadden. Er is op tijd ingesprongen op de jeugdopleiding, dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de club weer financieel gezond is. De visie van een club bepaalt in mijn ogen mede het wel of niet aanblijven van jonge spelers, hierin speelt geld zeker een belangrijke rol, maar we zien nu toch wel genoeg voorbeelden van jonge spelers die het gewoonweg nog niet redden in het buitenland. Blijf zo'n vier à vijf jaar samen als team en ga lekker op je 26e naar het buitenland, dan komt het geld alsnog met bakken binnen. De Nederlandse clubs moeten weer innovatief zijn, iets ontwikkelen wat ons voetbal nog beter maakt. Ik zie in de top dat het fysieke aspect echt ondermaats is, net als de functionele techniek en het ontbreekt aan lef/bluf. Zwolle laat zien dat het met gedurfd en leuk voetbal mee kan doen in de top. Het spel van Ajax is zo nu en dan niet om aan te zien, er zit totaal geen beleving / bezieling in. Gisteren verloren ze elk persoonlijk duel, dat is echt een schande. Zo'n club hoor je 90 minuten lang scheel te tikken. Waarom kunnen ze dat niet?

22 december 2014 om 11:49

In laten halen door Turkije moet ik eerst maar eens zien. Ze hebben daar het zelfde proleem als in Italie dat ze teveel buitenlanders in de competiti hebben (vaak over the hill) die plekken in nemen van Turks talent. Dus ja ingehaald worden op clubniveau kan (alhoewel Ajax, PSV en Feyenoord op dit moment zeker niet onderdoen voor Galatassary) ...... maar NL elftal is nog wel een stuk beter zullen we deze kwalificatiereeks nog wel zien

22 december 2014 om 12:22

Turkse competitie is niet beter dan de Nederlandse, en de topclubs hebben meer geld maar zitten niet op een hoger niveau qua voetbal. Oke Galatasaray heeft in de afgelopen jaren met veel geluk 1 of 2 keer de volgende ronde gehaald, wat Ajax niet lukte door wat pech en lastige lotingen. Maar we zien hoe Galatasaray presteert tegen de Europese top..verliespartijen als 1-6 zijn meer regel dan uitzondering.

Leuk zo'n begroting van 150 miljoen, dan kun je Goran Pandev aantrekken, geef mij dan maar El Ghazi.

Ben volledig eens met de Boer, de spelers moeten gewoon langer bij ajax blijven, maar deze wordt de hoofd op hol gehald door sommige zaakwaarnemer, bv raiola. Die zien alleen dollar(euro)tekens in de ogen en denken niet na hoe negatief dit voor de speler wel eens kan uitpakken. Sommige hebben geluk, bv, suares, blind, vertonghen en erikssen. Siem heeft pech dat hij gebleseerd is.

22 december 2014 om 12:39

Ajax was in zijn tijd top van Europa dus hij had zowieso weinig reden om te vertrekken. Daarna kwam de Bosmanregeling in 1996 en konden spelers veel makkelijker gratis de deur uit, wat hij dus ook deed samen met zijn broer richting Barca.

Dat is inderdaad het enige, en tevens enorme, probleem wat er is voor het Nederlandse clubs. Het is ook de enige reden dat onze clubs afhaken voor de Europese top. Niet dat gelul over winnaarsmentaliteit en slechte jeugdopleiding (die is juist prima). Het lijkt me ook een onoplosbaar probleem. Je kunt spelers overhalen 1, hooguit 2 jaar, langer te blijven. Depay en Wijnaldum zijn goede voorbeelden dat dat kan lonen. PSV zou als het het team behoudt en wellicht nog 1 ervaren kracht erbij, volgend jaar een heel behoorlijk team hebben, ook in Europees verband. Helaas zal het team flink verzwakt worden omdat in de zomer Wijnaldum en Depay zullen verdwijnen. Zodra een speler de klasse EN de ervaring heeft, om ook in Europese wedstrijden het verschil te maken, wordt hij weggekocht....ik zou ook niet weten wat we daar aan kunnen doen.

De enige manier om spelers te houden is door een grotere begroting te hebben.
Maar hoe krijgt ajax dat voor elkaar zonder je ziel te verkopen?
als je salarissen gaat betalen tot 3 miljoen euro dan blijven de kishna's wel tot hun 25e en kan je ze daarna verkopen voor veel.

22 december 2014 om 11:00

Waarschijnlijk is dat de reden dat ze het nu rustig aan doen met het geld...

22 december 2014 om 11:57

En dan in één keer weer alles uitgeven op een paar jaar tijd?

Ik denk eerlijk gezegd dat zoiets niet mogelijk is om de salarissen weer te verhogen. Zelfs niet over of binnen 5 jaar. Ajax heeft nu het 'geluk' gehad 4 jaar op rij in de CL uit te komen waardoor ze rond/meer dan 80 miljoen euro hebben opgehaald. Dat spekt de kas lekker maar dat is ook de reden geweest waarom er nu rond de 100 miljoen is.

22 december 2014 om 13:07

Op dit moment is voetbal in de CL geen vereiste meer voor zwarte cijfers bij Ajax. Ze hebben het dus niet meer nodig om winst te maken. Alles wat binnenkomt van de CL is winst.

Ze zijn dus op de goede weg. Als ze dit uit kunnen breiden zodat ze zonder CL plaatsing winst kunnen boeken in een seizoen, dan kun je weer een volgende stap gaan maken. Zoals het verhogen van salarissen bijvoorbeeld.

22 december 2014 om 12:23

Eriksen was voor 3 miljoen ook niet gebleven hoor. En als Kishna zich zo blijft ontwikkelen dan verdient hij op zijn 25e ook het drievoudige van dat bedrag.

Dat soort toptalent kun je echt niet vasthouden tot hun 25e. Ten eerste omdat ze bij United, City of Real tientallen miljoenen kunnen verdienen op die leeftijd en ten tweede omdat het aanzien van de Nederlandse competitie niet past bij het beeld wat zij hebben van hun carriere.

Ajax moet gewoon die 100 miljoen gebruiken om spelers ook na hun 22e vast te houden. Iemand als Erikssen moet je gewoon een jaarsalaris van 3 miljoen bieden. Met 3 van zulke jongens op elke linie, kun je aan een team gaan bouwen om te overwinteren in de CL.

22 december 2014 om 11:54

Om vervolgens over 4 jaar diep rode cijfers te schrijven?

Je kan incidenteel wel eens uit de band springen, maar je basis hoort gezond te zijn.
Wat is het toch dat zoveel supporters niets begrijpen van boekhouden, wat is winst , wat is verlies en wat zijn schulden? Je balans moet in orde zijn.

22 december 2014 om 12:05

jij snapt er ook niks van blijkbaar, want als je beter presteert in de CL krijg je ook weer geld waardoor je dit soort salarissen gewoon makkelijker kan betalen.
het is alleen een soort gok dat je moet nemen.
hoe ajax het nu doet is leuk en aardig maar zo ga je nooit overwinteren in de CL tenzij je een makkelijke groep krijgt (maar die zijn er niet als je steeds in pot 3 zit)

22 december 2014 om 12:17

Ja, het is een gok die je moet nemen. Eigenlijk zoals PSV in de periode 2003-2005 heeft gedaan, of Feyenoord in de periode kort daarna.

Lekker gokken op veel inkomsten uit de CL en vervolgens met dikke schulden en zonder prijzen achterblijven, omdat je het van de financiele grootmachten in Europa toch nooit kunt winnen op die manier.

Ik hoop dat je niet zo dom bent dat je echt denkt dat de Nederlandse topclubs dat moeten doen.....

22 december 2014 om 12:17

Een bedrijf leiden kan je nooit op een stabiele wijze als je gaat gokken.

Een voetbalbedrijf dat gokt is op een moment aan de beurt vraag maar aan Feyenoord waar die vandaan zijn moeten komen of als je kijkt naar het buitenland Glasgow Rangers een nog dramatischer verhaal.

22 december 2014 om 12:18

Moet je wel elk jaar CL halen want anders ga je flink in de rode cijfers. Vergeet niet dat ajax ook zwaar geprofiteerd heeft van dat ze de enige Nederlandse club waren in de CL.

22 december 2014 om 12:25

Als je in elke linie een sterspeler hebt lopen die het dubbele of driedubbele verdient van de rest, kom je echt niet zomaar in de financiële problemen terecht. In de premier league doen de wat kleinere clubs het niet anders. Westham heeft echt niet een veel grotere begroting dan Ajax, alleen bij hun verdienen sommige spelers 5 ton en sommigen 3 miljoen. Bij Ajax hebben we liever dat iedereen tussen de 7 ton en 1.2 miljoen zit zodat er geen scheve gezichten zijn. Maar het is onzin, verschil in status binnen een groep is heel normaal, zolang je topspelers het waarmaken. In de praktijk betekend dit dat je 2.5 miljoen salaris kan betalen om een Eriksen te behouden, maar niet om een Albert Luque aan te trekken.

22 december 2014 om 12:35

Als je de inkomsten uit de CL bij Ajax niet meeneemt (en omdat dat incidentele middelen zijn die je niet mee moet nemen in je begroting is dat logisch) dan heeft Westham United een begroting die toch zo'n 25 miljoen euro hoger ligt dan die van Ajax.

22 december 2014 om 12:43

Besef je je niet dat Ajax zonder de CL inkomsten op zijn hoogst break even schrijft? Als ik het wel heb zelfs een licht verlies.
Vier jaar geleden was het eigen vermogen (centjes op de bank) van ruim 80 miljoen tot 20 miljoen gekelderd in drie jaar tijd, Ajax draaide een verlies van meer dan 20 miljoen per jaar op een gegeven moment. Als er niets aan gedaan zou worden had het jaar daarop een schuld opgeleverd.
Gelukkig zagen de aandeelhouders bij Ajax dat dit een ramp aan het worden was en toen is het roer drastisch omgegaan.
Het zou van de grootste stompzinnigheid getuigen als Ajax nu ze weer zo'n bedrag op de bank hebben staan weer in dezelfde valkuil zouden stappen omdat hun supporters geen benul hebben van boekhouden.

Bedragen zijn ca bedragen aangezien ik de boekhouding van hen niet bestudeerd heb. Maar in deze orde van grote moet je het wel zien.

De PL vergelijken met de eredivisie kan simpelweg niet, alleen al de verschillen in televisiegelden zijn gigantisch. Ook sponsoren zijn daar van een hele andere orde.

Spelers als Eriksen hebben nu eenmaal ook andere ambities dan alleen maar veel geld verdienen, ze gaan ook nog eens voor een sportieve uitdaging.
Geld is belangrijk maar niet het enige wat telt.
Terwijl juist de categorie Luque en consorten komen voor makkelijk geld zonder zich al te veel in te hoeven spannen.

22 december 2014 om 12:52

@sander078 Zulke enorme verschillen in loon gaat hier niet werken. Hieraan is het Ajax van 95/96 ook kapot gegaan. De spelers die minder verdienden, zoals Seedorf, Kluivert, Davids enz. voelden zich niet gewaardeerd en gingen dus weg.
Het streven is nobel, maar in de praktijk werkt dat hier niet.

22 december 2014 om 13:10

@araman

Nee dat is dus vanaf komend seizoen niet meer zo. Ook zonder CL voetbal zal Ajax dan zwarte cijfers hebben. Een resultaat van het beleid wat er gevoerd wordt. Als ze dat door kunnen trekken en een mooie winst kunnen schrijven zonder CL kun je gaan kijken naar een volgende stap. Bijvoorbeeld het verhogen van salarissen.

22 december 2014 om 13:12

Feyenoord en Psv deden het met geld wat ze niet hadden.
Als Ajax zijnde met zoveel geld kan je nu toch zeggen we maken een 3 jaren plan.
We halen 2 of 3 ervaren spelers, niveau Nigel de Jong, Snijder, Huntelaar enz.
We geven daar 10 miljoen extra per jaar aan uit, voor 3 of 4 miljoien per jaar salaris zijn er wel een paar te vinden hoor, moeten ze wel transfervrij zijn natuurlijk.
In het alle slechtste geval word je 3 geen kampioen en speel je 3 jaar geen CL, dan ben je 30 miljoen kwijt en ga je eerst weer een paar jaar sparen op de manier zoals afgelopen 5 jaar.
Grote kans natuurlijk dat je wel kampioen word, CL speelt, misschien een keer 2 ronde haalt, talenten die voor meer geld worden verkocht, meer shirts worden verkocht, kaarten, etz en ze dus juist geld verdienen voor de club.

22 december 2014 om 12:33

Het probleem is alleen dat Ajax in de Eredivisie speelt. Spurs of Liverpool kunnen dan gewoon zijn salaris matchen en bieden daarnaast een veel aantrekkelijkere competitie aan.

PSV gaf de laatste jaren het meeste geld uit, maar zijn ondertussen alweer 7 jaar geen kampioen meer geworden en moesten, eerlijk is eerlijk, door de gemeente uit de (marcel) Brand(s) worden geholpen omdat ze in financiele malaise geraakten.

Geld kan een oplossing zijn, maar FDB praat hier over de Eredivisie in zijn algemeenheid en niet alle clubs hebben 100 miljoen in kas. Nationale team van Turkije lijdt juist door het belastingvoordeel vanwege de vele buitenlanders en omdat clubs die buitenlandersregeling makkelijk kunnen omzeilen.

Nederlandse talenten spelen bij wijze van spreken nog liever bij stoke, hull of swansea dan bij Ajax, Feyenoord of Psv. Hoofdzaak premier league. De trots om voor een Nederlandse topclub te spelen is helaas een stuk afgenomen. Misschien moeten Nederlandse clubs afspreken dat wie voor pakweg zijn 21e nederland verlaat na een mislukt avontuur niet direct weer welkom is in de eredivisie.

22 december 2014 om 12:20

Daar hebben de clubs zichzelf ook mee. En waarom zou je spelers moeten verbieden om voor hun kansen te gaan? Het is hun goed recht en zoiets werkt alleen als je dan elke jeugdspeler ook dezelfde kansen op speeltijd gunt.

Menigeen rept hier over hogere salarissen betalen als oplossing, maar zo simpel werkt het natuurlijk niet.
Het gaat niet om het salaris maar ook om het aanzien en de beleving van de competitie.

Als je eenmaal zo goed bent geworden dat je naar een competitie als de Premier League of Bundesliga kan dan vind je wedstrijden tegen pakweg Cambuur, NAC of Utrecht gewoon niet meer zo interessant.

Je kan naar een competitie waar de supporters gewoon door elkaar kunnen lopen terwijl ze hun eigen clublied zingen. Waar de sfeer en beleving gewoon groter is. Waar er gemiddeld veel meer toeschouwers zitten en waarvan de beelden over de hele wereld gaan.

Salaris speelt natuurlijk ook een rol. Voor sommige spelers wellicht het grootst, voor een ander wat minder. Ik denk dat gemiddeld genomen de uitdaging en de charme van de grotere competities gewoon een grotere rol speelt dan puur het geld.

Verder is het leuk dat de Boer roept dat hij toen 28 was maar de voetbalwereld was toen toch heel anders dan nu. Ik ben er zeker van dat de Boer in het huidige klimaat al zijn vertrokken rond 21-22-jarige leeftijd.

22 december 2014 om 12:20

Ik denk ook dat de Boer in deze tijd niet tot zijn 28e was gebleven.

Er speelt trouwens nog een factor mee. Oud-spelers die niet terugkeren naar de Nederlandse competitie omdat ze nog 'ambitie' hebben. Dat is natuurlijk killing voor jong talent. Zo'n Kishna of El Ghazi die dan horen dat een v/d Vaart niet terug wil naar Ajax omdat hij nog 'ambitie' heeft. En dan helemaal als hij er ook nog bij zegt dat Ajax wel altijd zij club zal blijven. Dat maakt het dubbel pijnlijk.

Dan zeg je dus eigenlijk dat je ambitie niet ligt bij het helpen van 'jouw clubje' maar bij het anoniem meevoetballen in een laagvlieger in de Duitse competitie. Dan is het logisch dat jongens op hun 18e het liefst al weg willen bij Ajax, ze horen immers van hun grote voorbeelden dat spelen bij Ajax niet ambitieus is.

22 december 2014 om 12:21

Ambitie is in dit geval een ander woord voor zakkenvullen. En geef ze eens ongelijk.

22 december 2014 om 12:26

Op zich geef ik ze geen ongelijk. Het is hun goed recht, maar als ze 'hun club' echt willen helpen, dan zijn ze daar gewoon eerlijker in. Nu is het alleen maar gelul over 'clubliefde en blahblah' om de deur open te houden voor als ze op hun 34e willen gaan afbouwen.

Eigenlijk zou het gewoon normaal moeten zijn om na een jaar of 8 dik cashen in het buitenland terug te keren naar de club van je hart. En als je dat niet op kunt brengen, dan moet je niet roepen dat het 'je club' is, want dat is dan gewoon niet zo.

22 december 2014 om 12:29

Daar heb je ook helemaal gelijk in. Van Bommel, Cocu en van Bronckhorst deden het nog wel, maar jongens als Huntelaar, Nigel de Jong, Heitinga, van der Vaart en Sneijder twijfelen er niet aan om terug te keren, tenzij ze nu 2 gebroken benen oplopen en willen revalideren.

Ik kan me best voorstellen dat Huntelaar niet zit te wachten op wedstrijden tegen Dordrecht of Excelsior, maar het is op die manier ook wel een beetje stank voor dank. De Eredivisie heeft ze ook daar gebracht waar ze nu zijn en de ervaring van de oudere spelers toen is voor hun ontwikkeling ook belangrijk geweest. Ze voelen zich nu allemaal 'te goed' en hebben 'te veel ambitie' om nog terug te keuren (lees: ze kunnen in het buitenland na hun 30e nog 3 miljoen per jaar vangen, dat lukt je in Nederland nooit). Je zou de Nederlandse talenten langer kunnen binden als je wat ervaring aan je selectie toevoegt waar de jongeren tegenop kijken.

Ps: Ik denk overigens dat de Eredivisie nog wel zo goed is dat ze op hun 34e niet meer mee kunnen komen. Kuyt bij Feyenoord zal naast ervaring weinig meer toevoegen. Een van der Vaart zou Ajax ook niet aanzienlijk sterker meer maken. Eigenlijk tekenen ze allemaal net even 1 contract teveel, want zowel van der Vaart, Huntelaar als de Jong zijn/waren einde contract en kunnen nu nog wat toevoegen op hun 30e/31e.

22 december 2014 om 12:57

Davids, van Bommel en Cocu waren al 34/35 toen ze terugkwamen. Laten we de generatie van VDV en Sneijder dus nog maar even de tijd gunnen aangezien Sneijder en Nigel pas net 30 zijn.

Van Bommel ging rond die tijd van Barca naar Bayern en daarna nog eens naar Milan. Hij stelde dus ook steeds zijn transfer naar PSV uit om pas op 35 jarige leeftijd terug te komen.

22 december 2014 om 13:06

Het gaat niet om de leeftijd, het gaat er om of je nog een bijdrage kunt leveren als je terugkomt. Cocu kwam op 34-jarige leeftijd terug, maar was toen wel nog ongelooflijk fit. Die had met gemak nog een jaar (of twee) op een veel hoger niveau meegekund.

Van Bommel, Davids en in mindere mate ook Jaap Stam hebben bij hun terugkomst zichzelf overschat of het niveau van de Eredivisie onderschat. Cocu niet, die wist precies wat hij deed en wanneer. Ging ook precies op het juiste moment weer weg bij PSV om in een olieveld echt af te bouwen.

Hierboven wordt terecht opgemerkt dat v/d Vaart ook op zijn huidige nog jonge leeftijd (qua voetbal) niet veel toe zal voegen aan Ajax. Niet elke speler heeft na zijn 30e nog de kwaliteiten om iets toe te voegen aan de Eredivisie. Sneijder nu nog wel, maar of dat op zijn 32e nog is?

De Boer was in de huidige voetbalwereld ook al eerder vertrokken. In zijn tijd stelde de eredivisie europees gezien ook wat voor en uitkomen voor Ajax was iets waar je trots op kon zijn in de wereld. Speel je tegenwoordig voor Ajax dan stelt dat veel minder voor. Hoewel je daar natuurlijk nog steeds trots op mag zijn, en terecht ook. Ajax en de andere topclubs in nederland zijn wat Heereveen/groningen/utrecht etc.. zijn voor eredivisie: opvulling van het toernooi/competitie met af en toe een uitschieter naar boven. Jaren geleden was Ajax een gevaarlijke outsider of zelfs kanshebber voor een prijs. Tegenwoordig niet meer. Dat speelt een belangrijke rol voor spelers.
Daarnaast, vroeger kwamen spelers op veel latere leeftijd bij Ajax en vielen sommige net wel/net niet onder de term eigen jeugd. Tegenwoordig komen spelers op veel jongere leeftijd en die paar procent die het daadwerkelijk tot het eerste halen en geld waard zijn hebben dan al tijden genoten van de Ajax opleiding, maar zullen al eerder de wens hebben om een nieuwe stap te maken.
Die gewenning, ambititie en het zoeken naar nieuwe uitdagingen als mede het niveau bepalen dat spelers weg willen. Uiteindelijk ben je er als jonge speler bij Ajax ook wel op uitgekeken om CL te spelen en tegelijkertijd te weten dat het slechts een aspiranten rol is. Dan is het leuker om EL te spelen en daadwerkelijk een kans te maken.

Overigens schrijf ik bijna alles hierboven bewust in een wat negatieve toon om de verschillen aan te geven. Spelen voor Ajax of welke nederlandse BVO dan ook, zelfs Achilles, is een hele eer en absoluut iets om trots op zijn. Het slechts weinige weggelegd om ook maar de basis van Dordt te halen of te mogen spelen in Parkstad Limburg Stadion of de Koel. Belangrijkste is om te spelen waar je je thuis voelt en het liefst bij een club net op of boven je niveau.

Beetje huilen, maar juist ajax zit in de positie om dit te veranderen. Zij hebben geld zat. Betaal dan meer salaris om je toppers nog even aan je te binden. Grote kans dat je het ook wel terug verdiend aan de transfersom.

Uiteraard alleen de toppers, niet de categorie wat er nu rondloopt.

Hier geef ik Boer ongelijk. In de tijd van Boer was Ajax een gevreesde club. Ajax zat in rij van Topclubs. Nu komen ze niet eens uit groepsfase. Vind je het gek dat ze al vroeg vertrekken.

Als een speler met kop en schouders uitsteek dan overige spelers moet hij vertrekken. Suarez, Erikksen en Depay zijn voorbeelden van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren