Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik duwde Robin van Persie tegen de muur, daar zou ik nu voor ontslagen zijn’

Laatste update:

Pierre van Hooijdonk heeft in de Cor Potcast teruggeblikt op het ‘vrije trap-incident’ met Robin van Persie in 2002. In het duel van Feyenoord met RKC Waalwijk destijds stond zowel Van Hooijdonk als Van Persie achter de bal voor een vrije trap, en Van Hooijdonk leek hem te gaan nemen. Tot diens verbazing was het uiteindelijk Van Persie die de bal richting doel trapte. Sindsdien lijkt er sprake van een vete tussen de twee.

Het duel vond eind maart 2002 plaats, net nadat de zomertijd was ingegaan. Van Persie had dat echter niet door, kwam daardoor te laat aan op de club en moest op de bank beginnen. “Toen we die vrije trap kregen, stond hij inmiddels op het veld”, blikt Van Hooijdonk terug.

“Toen dacht hij: dit is een mooi moment om even wat recht te zetten. Ik heb daar geen last van gehad, maar iedereen in de kleedkamer wist wel hoe laat het was.” Vervolgens wordt Van Hooijdonk gevraagd wat hij daarmee bedoelt.

“Dat waren twee handjes”, aldus de voormalig aanvaller. “Toen kon dat nog, nu word je ontslagen denk ik. Ik duwde hem tegen de muur aan en klaar. Maar dat was voor de rest helemaal geen discussiepunt.”

“Ik stoorde me daarna alleen aan het feit dat mensen die actie (van Van Persie, red.) goedkeurden. Ik ben altijd een jongen geweest die zich altijd conformeerde aan de afspraken die er lagen. Dat vind ik namelijk een stukje betrouwbaarheid, ook als het bijvoorbeeld tactisch is. Als je achter je man aan moet, dan verwacht je als trainer dat dat gebeurt. Dat vond ik ongepast en dat vind ik nog steeds, ook als het morgen bij mij bij Zaterdag 2 Beek Vooruit gebeurt.”

Grote vrienden lijken Van Hooijdonk en Van Persie nooit echt te worden. Toch geeft eerstgenoemde aan dat dit ‘vrije trap-incident’ niet iets is waar hij al jarenlang mee zit.

“Dit is niet iets wat ik dertig jaar lang met me meedraag. Schei uit! Ik had het veel erger gevonden als daar iemand had gestaan die een mindere trap had gehad”, besluit Van Hooijdonk. De veelbesproken vrije trap van Van Persie leverde overigens geen goal op: RKC-doelman Khalid Sinouh bracht redding.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat bezielt je ook als volwassen man om een 19 jarige tegen de muur te duwen omdat hij geen rekening hield met de zomertijd. Dan spoor je ook echt niet.

5 april 2024 om 11:17

Jij vraagt je af waarom net aankomende voetballers met een grote mond af en toe hardhandig gecorrigeerd moeten worden door de oudere generatie? Is gewoon een stukje professionaliteit afdwingen in mijn ogen, wat RvP op die leeftijd prima kon gebruiken.

5 april 2024 om 11:22

Oohja want dan is fysiek geweld de juiste manier om iemand te corrigeren.

5 april 2024 om 11:28

Fysiek geweld? Kom op hoor, dit is even laten weten voor wie je respect moet hebben. Zo kwam van Persie ook bij Arsenal, een geweldige voetballer maar moest echt in dienst van het elftal leren spelen. Wenger heeft er echt het maximale uitgehaald met hem.

5 april 2024 om 11:29

fysiek Geweld.
Overdrijf niet, hij kreeg een duwtje.

5 april 2024 om 11:45

Eens met Alex. Als jonge speler moet je de hierarchie respecteren.
Ik heb meer met Van Persie dan met Van Hooijdonk en vond het ook wel grappig dat hij zo'n ratje was dat hij die vrije trap durfde af te pakken, maar kan de reactie van Van Hooijdonk in deze heel goed begrijpen.

5 april 2024 om 11:58

Vanuit jouw perspectief snap ik het wel. In Dragonball zijn ze wel meer gewend dan alleen een duw.🤪

5 april 2024 om 12:17

Maar jij met een Zlatan afbeelding snapt het niet? Volgens mij wilde hij nl. ook nog wel eens zijn fysiek inzetten om iets af te dwingen in en buiten het veld...

5 april 2024 om 11:29

Ik vind dat niet so vreemd, je hebt een slechte mentaliteit door te laat te komen. En je denkt dan ook nog even het mannetje te zijn door een vrije trap op te eisen. Van Hooijdonk was destijds de grote man en had misschien wel de beste vrije trap van de wereld. Van Persie was enkel een groot talent. Ik vind het niet zo vreemd en moet gewoon kunnen.

5 april 2024 om 11:48

Waar staat dat hij V Persie heeft geduwd omdat hij te laat was? Volgens mij omdat hij de vrij trap nam deed hij dat na afloop. Ook dat kan tegenwoordig niet meer. Misschien dat de zomertijd er nog eens bovenop kwam. Maar zoals hij aangeeft ging het hem om afspraken je loopt met je man mee als dat afgesproken is en als er iemand is aangewezen voor de vrije trap, wat ik mij bij v Hooijdonk zeker kan voorstellen dat hij de nummer 1 was, dan gaat een jochie van 19.niet even die vrije trap opeisen zonder overleg. Daar ging de duw om.

5 april 2024 om 12:16

Welkom in de 21ste eeuw. Een opstootje tussen twee mannen en "wat bezielt je". Hij heeft hem geen kopstoot gegeven en V Persie was 19 jaar en speelde in het eerste van Feyenoord.

Dat woke gedrag van tegenwoordig. Verschrikkelijk.

Zo te horen heb jij nooit aan teamsport gedaan. Want dan maakt je dit soort dingen wel eens mee, en dan is het 2 min. later weer over. Zo zijn mannen.

En dan de naam DonZlatan gebruiken. Wat denk je dat Zlatan had gedaan? Dat die het had gepikt dat een jochie een bal van hem had afgepakt haha. Raar dat je zijn naam gebruikt, als je deze actie van Van Hooijdonk als "dan spoor je niet" ziet 😅

5 april 2024 om 13:24

@jexxie

Wat is er woke aan het feit dat sommigen dit niet vinden kunnen en sommigen wel?

Ik bijvoorbeeld heb simpelweg niet op die manier de agressie in me dat ik iemand gelijk een zet tegen de muur zou geven om dit, maar met hem het gesprek aan zou gaan.

Maakt dit mij woke? Of heb ik gewoon controle over mijn emoties.

Moraal tonen is blijkbaar 'woke' en fout tegenwoordig. We moeten blijkbaar alles er uit floepen, schijt hebben aan alles als volwassen kinderen anders hoor je er niet bij.

5 april 2024 om 14:28

Wat je beschrijft ben ik het in grote lijnen mee eens, alleen het leidt naar middelmatigheid en daar heb ik wel problemen mee. Als je een top prestatie wil leveren moet je de grens opzoeken en er soms over heen gaan. Of het woke is of niet vind ik lastig. Een kenmerk van woke is wel dat kleine incidenten enorm uit vergroot worden en dat is hier een overeenkomst.

Tussen moraalridder zijn en er alles uit floepen, daar zit nog een hele grote groep tussen. Dat is ook weer een kenmerk van woke, polariseren.

Ik ben bang als ik dit zo opschrijf dat Jexxie gelijk heeft.

5 april 2024 om 15:36

Ja Herosennin, dat is zeker woke. Het is prima als jij het anders aan zou pakken. Niks mis mee. Ik zou hem ook geen duw hebben gegeven. Maar als je het gaat veroordelen wanneer iemand anders het wel op die manier gaat doen, en erbovenop gooit "wat bezielt je", dan ben je zeker woke bezig. Want elkaar aanraken dat mag natuurlijk niet. Van Persie kiest er zelf voor om brutaal te doen en geen respect te tonen. Prima dat hij op een even brutale manier gecorrigeerd wordt. Echter is het niet voor niets dat zoiets in deze tijd niet meer zou kunnen. De tijd van woke. Zelfs verbaal kritiek uiten kunnen de kindertjes van tegenwoordig al.niet meer aan.

5 april 2024 om 12:41

Ik weet nog dat ik als net 16 jarige mocht meetrainen met het eerste elftal (hoogste amateurniveau) en in de afsluitende partij vorm 2 spelers poortte en de keeper met een sleep te kakken zette. Niet veel daarna kreeg ik me een doodschop en vlak daarna nog een rotschop. Ik kan je verzekeren dat ik daarna wel wat meer respect toonde. Zo ging dat gewoon.

Zelfde als je een grote bek had tegen ouderen op het schoolplein. Dan kon je toch wel een stoot op je muil verwachten. Aan de andere kant was vroeger het grootste risico een barkruk in je nek als je ging stappen. Dat is tegenwoordig allemaal wel anders.

5 april 2024 om 12:52

Ik heb iets vergelijkbaars meegemaakt, en snap het niet zo want waarom zou je goed voetbal af willen stoppen met een doodschop bij je eigen teamgenoot op de training. Ik was 17 jaar en speelde de aanvoerder dol op de training, kreeg me een rotschop van hem toen dacht ik die krijg je terug. M’n sliding was helemaal niet zo hard maar toen heb ik z’n enkel banden in of afgescheurd. Ben toen twee weken geschorst geweest maar nooit meer last van hele gemene schoppen gehad daarna op de training

5 april 2024 om 13:30

@4redondo

Dus in principe was jij gewoon op een jonge leeftijd goed genoeg om oudere spelers weg te zetten en hun ego kon dit niet aan en trapte je verrot en dat is normaal omdat?

Dit heeft weinig met 'respect' te maken. Dit zijn gewoon narcistische trekken die wij raar genoeg gedogen als het om voetbal bijvoorbeeld aankomt.

Als jij dat bij mij had gedaan zou ik tegen je zeggen dat je normaal moet doen, want de volgende keer trap ik je. Ik bedoel dat alleen als een grap dan en zou juist extra ondersteuning geven aan een talentvolle knul.

Gelukkig heb ik vooral dat meegemaakt. Oudere jongens die niet jaloers waren, maar me volledig accepteerden op mijn talent, niet een misplaatste respect voor onzekere mannen.

5 april 2024 om 13:45

Dat wil ik niet zeggen. Een aantal van hen hebben toch een mooie carrière gehad in het betaald voetbal. Sommige van korte duur met het faillissement van FC Wageningen of een zware blessure.

Denk dat mijn mentaliteit (slecht tegen onrecht kunnen en gezelligheid in de kantine) niet voor topvoetbal gemaakt was.

@netjesmoetenwi...,

Dat heb ik gedaan bij jeugdplan NL en mocht direct vertrekken. Daarna nooit meer opgeroepen.

5 april 2024 om 14:00

@4fRedondo doe mij die barkruk maar in mijn nek! Gillende Karin’s en genZ kinderen die schreeuwend de discussie willen aangaan. Het probleem is dat er nergens consequenties meer aan hangen.

5 april 2024 om 14:48

Nooit prestatief een sport gedaan merk ik. Ook als je de podcast kijkt verteld hij dat gewoon rustig.

5 april 2024 om 16:09

Zie hier exact het punt wat Pierre maakt. Huidige sneeuwvlokjes zouden roepen om ontslag.

5 april 2024 om 19:34

Hij duwde hem niet tegen de muur omdat hij de zomertijd was vergeten maar omdat hij en vrije trap 'stal' van PvH en zo de hiërarchie op zijn kop zette. Dat werd in die tijd zo opgelost.

Goh, zowaar een verkapt compliment van Van Hooijdonk aan het adres van Van Persie; dat we dat nog mogen meemaken: "ik had het veel erger gevonden als daar iemand had gestaan die een mindere trap had gehad”

5 april 2024 om 11:37

Nadat hij eerst impliceert dat Van Persie onbetrouwbaar is, lekker Pierre!

5 april 2024 om 11:51

Dat was hij toch? Gezien het track record van v Hooijdonk, lijkt mij gemeld vooraf dat hij de nummer 1,2,3 is als er een vrije trap genomen moest worden. Daar hield v Persie zich dus niet aan. Daarnaast komt hij te laat vanwege zomertijd.

Iedereen weet dat Pierre wel enigzins rancuneus gaan zijn. Ik denk ook niet dat het puur om dit moment ging, maar gewoon dat RvP vroeger weinig respect had voor de oudere garde.

5 april 2024 om 17:34

Van Persie had echt wel respect voor de oudere garde hoor. Er is een fragment op Youtube waar hij reflecteert over zijn eerste jaar bij Arsenal met Bergkamp. Je zou bijna denken dat hij het over Jezus Christus heeft.

Pierre kon niet zo goed voetballen maar vond zichzelf wel heel wat en Robin had, op die leeftijd, daar schijt aan.

Pierre heeft niet eens 1% van het carriere behaald van Van Persie. 1 en al jaloezie en dit voelde V Persie al vroeg aan. Misgunst is een pijnlijk gevoel.

5 april 2024 om 12:00

Dat is natuurlijk niet waar. Van Hooijdonk heeft o.a. een UEFA cup en 46 interlands met 14 goals.
Van persie was een veel mooiere voetballer, maar Pierre had een aardige carrière

5 april 2024 om 12:15

Maar de verziekte relatie met Van Persie staat niet op zichzelf natuurlijk. Van Hooijdonk heeft de relatie met meerdere jeugdspelers verziekt. Ook met De Guzman bijvoorbeeld. Van Hooijdonk kon het gewoon heel erg slecht hebben als jeugdige en/of nieuwe spelers complimenten en aandacht kregen. Daar ben ik zelf ook getuige van geweest bij trainingen van Feyenoord die ik heb bezocht. Vond hem als toeschouwer bij trainingen ook altijd heel erg irritant en guur, Van Hooijdonk, richting jongere spelers.

5 april 2024 om 12:22

Leuk, maar daar hebben we het nu toch niet over?

5 april 2024 om 13:06

Je reageert op een bericht dat ook over 'misgunst' oftewel jaloezie gaat. De conclusie dat Van Hooijdonk jaloers was op Van Persie kan ik dus wel inkomen. Van Hooijdonk kon het altijd heel erg slecht hebben als jongere spelers aandacht kregen voor hun spel.

En dat waren natuurlijk de laatste twee zinnen van het bericht waar je op reageert. Dat de acties van Van Hooijdonk richting Van Persie ook om jaloezie gingen. Toen al, terwijl Van Persie net kwam kijken.

Dus ja, daar gaat het natuurlijk dus wel over.

5 april 2024 om 13:11

Ik reageer op de 1. Als iemand zo'n uitspraak doet, heeft hij er zelf ook een bedoeling mee.
Afgunst richting Pierre, hekel aan hem, of zelf afgunst hebben richting Pierre, misschien beroepshekel omdat hij voor 'de vijand' voetbalde? Wie zal het zeggen? Ik reageerde op zijn punt, omdat het zwaar overdreven en onzin is natuurlijk.

Maar ook de stelling dat Pierre jaloers zou zijn, is slechts een interpretatie, gissen dus.
Wellicht was het om zijn territorium af te bakenen, maar dat is ook een speculatie. Wie zal het zeggen?

5 april 2024 om 13:16

Ik zeg het. Van Hooijdonk is als speler altijd al vervelend en jaloers geweest richting jeugdspelers. Zelf meerdere keren getuige van geweest. Van Hooijdonk had altijd pas aandacht voor jeugdspelers als ze gingen presenteren en dat sloeg altijd heel erg snel om in negatieve aandacht. Kleineren, pesten, fysiek bedreigen, kleding kapot knippen, noem maar op.

De ironie is dat Van Persie al jaren bewijst hoe het wel kan en moet. Hoe je je als vedette gedraagt richting jeugdspelers.

5 april 2024 om 13:27

Vervelend met je eens, maar jaloers is een interpretatie, een oordeel. Wat ik zei, wellicht is het territoriumbakening, hierarchiebewaking of mogelijk iets anders.
Nogmaals: wie zal het zeggen?

Ik snap echt niet waarom mensen zo'n hekel hebben aan Van Hooijdonk vanwege dit incident? Een broekie die net komt kijken die even een vrije trap denkt op te eisen. Logisch dat Van Hooijdonk dit niet pikt.

5 april 2024 om 12:13

Van Hooijdonk had er nogal een handje van om de sfeer richting jeugdspelers te verzieken. Was altijd heel erg kleinerend. Ook later met De Guzman, toen Pierre eigenlijk al niet of nauwelijks meer kon voetballen. Van Hooijdonk kon het altijd heel erg slecht hebben als nieuwe spelers complimenten en aandacht kregen.

5 april 2024 om 21:14

Geen hekel vanwege dit incident, maar meer om zn houding, uitstraling en vrijwel alle onzin wat die verkondigd, staat dit incident los van..

Ik ging in die tijd heel erg vaak kijken bij trainingen van Feyenoord. Toen trainden ze nog in de 'kooi' op de parkeerplaats van De Kuip. Het was als toeschouwer altijd wel duidelijk dat Van Hooijdonk gewoon heel slecht met jongere spelers om kon gaan. Altijd uit de hoogte doen en gedrag vertonen wat je op z'n zachtst gezegd als pestgedrag weg kunt zetten. Echt kleineren.

Ja Van Persie was als jonge speler best arrogant en irritant, maar Bosvelt, Paauwe en Van Wonderen wisten veel beter hoe je Van Persie op z'n plek moest zetten. Door tijdens oefenpartijtjes hem op te zoeken en fysiek wat over de grens te gaan bij duels. Even kort laten voelen wie de baas is en dat hij zijn best moet doen, maar achteraf weer een tik tegen de bil en een grote grijns. Van Persie genoot daar ook van en Van Marwijk liet dat als trainer en als scheidsrechter bij tegenpartijtjes maar gaan. Maar wat Van Hooijdonk deed was anders dan wat Bosvelt, Van Wonderen en Paauwe deden. Wat Van Hooijdonk deed was echt gewoon ronduit naar en guur.

Ook later met De Guzman, toen Van Hooijdonk vrije trappen niet eens meer van de grond kreeg, herhaalde hij dat gedrag. Op een gegeven moment ging Van Hooijdonk zelfs kleding van De Guzman gewoon door midden knippen om hem te pesten. Terwijl De Guzman toen een betere speler was dan Van Hooijdonk en zich toen nog prima gedroeg. Het is mede dankzij Van Hooijdonk ook dat De Guzman ruzie kreeg met de club en zijn contract niet wilde verlengen. Van Hooijdonk had de sfeer op de club behoorlijk verziekt en verzuurd.

5 april 2024 om 12:25

De Guzman verlengde niet omdat ze hem niet naar City lieten gaan, hij vervolgens een meniscus probleem kreeg en er een jaar lang uit lag. Daarna gingen bijna deals met Chelsea en Valencia in zijn laatste jaar niet door. Valencia moest eerst Banega verkopen maar die wilde blijven. Het jaar daarna toen De Guzman bij Mallorca zat speelde hij Banega 2 keer helemaal zoek waardoor Valencia hem weer wilde maar hij voor Villarreal koos. Bij Mallorca was grandioos in dat seizoen en daarna verloor hij wendbaarheid en explosiviteit door die knie. Was groot De Guzman fan dus ff een kleine historie lol

5 april 2024 om 12:40

Maurice... ben jij het?

5 april 2024 om 13:03

Moet je Maurice Steijn zijn om te kunnen zien dat Van Hooijdonk een vervelende vent is?

Lag die voor een links of rechtspoot??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren