Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ik ben ongeneeslijk bevoorrecht

Laatste update:

Woensdag 16 mei 2001. De finale van de UEFA Cup Liverpool-Alavés staat op het programma. Als vijfjarige bekijk ik de wedstrijd, die in 5-4 eindigde. Toen was het nog zo simpel. Er was het rode team, en het blauwe team. Ik had niks door dat daar twee clubs achter stonden. Laat staan dat ik een idee had van het gestuntel van Sander Westerveld of het feit dat een 5-4 uitslag iets bijzonders is. Tuurlijk maakt een vijfjarige zich niet druk om of de vijandige linksback wel of niet vaak mee opkomt, maar ik had wel mijn eerste ervaring met Liverpool gehad.

Mijn tweede date met Liverpool was op 3 mei 2005. Ik was negen lentes oud toen ik de wedstrijd, op vakantie en al, bekeek. Liverpool ontving Chelsea. Dit keer lette ik iets meer op, maar vooral was ik onder de indruk van Anfield Road. Die fantastische sfeer van die supporters. Van de wedstrijd zelf zijn me drie dingen bijgebleven. Ten eerste het 'spookdoelpunt' van Luis Garcia, ten tweede de allerlaatste kans van Eidur Gudjohnsen, die de IJslander voor een leeg doel ongeveer over de Kop heenschoot, en ten derde dat het de dag was dat ik verliefd werd. Verliefd op die club. Verliefd op die fans. Verliefd op het shirt, maar vooral op het stadion. Anfield Road, daar zou ik ooit spelen.

Bijna vijf jaar later ben ik vele ervaringen rijker, en ook een illusie armer. Het heilige gras van Anfield zal ik nooit betreden. Mijn kicksen hangen intussen al aan de wilgen, maar de verkering met Liverpool is alleen maar heviger geworden. Ik volg de club nu al jaren op de voet. De meest heerlijke dingen heb ik meegemaakt. Tijdens een doordeweekse dag mijn moeder sméken om de Champions League-finale van 2005 te mogen zien, en vervolgens mijn helden de Cup zien winnen. Op vakantie in Zweden negentig minuten lang teletekst in de gaten houden ten tijde van Liverpool-Chelsea, en uiteindelijk, terwijl iedereen al sliep waren we toch door. Een schreeuw van pure spanning en emotie kon ik niet onderdrukken.

Vorig jaar was natuurlijk een groot hoogtepunt. Overwinningen, comebacks, gelukjes, spanning en sensatie, allemaal gevuld in één seizoen. Zoveel moois dat het niet eens echt uitmaakte dat we uiteindelijk met lege handen staan. Het staat in mijn geheugen gegrift. De 4-0 zege op Madrid als absoluut hoogtepunt. Wat mij betreft het beste voetbal ooit gespeeld.

Dan dit seizoen. Het is af en toe een kwelling om te kijken, maar het is liefde die me er doorheen trekt. Mijn grote liefde Liverpool gaat al het hele seizoen vreemd, maar ik kan er niet kwaad om worden. Ik verlang naar steeds meer, steeds meer. Ik hou van de passie, ik hou van die club, ik hou van dat stadion. Het maakt me niet uit of het goed of slecht gaat, ik hou toch wel van de club! Het kan dooien, het kan vriezen, we kunnen winnen of verliezen, maar een betere club dan deze, is er niet!

De laatste weken begin ik steeds meer te beseffen hoe bevoorrecht ik ben. Bevoorrecht om te houden van een club die zoveel gewonnen heeft, zoveel hondstrouwe fans heeft en zijn thuiswedstrijden in zo'n schitterend stadion mag afwerken. Ik ben ongeneeslijk bevoorrecht dat ik van Liverpool kan houden, dwars door alle slechte resultaten heen. Liverpool, ik zal altijd van je blijven houden. Om maar met legende Phil Collins te spreken: I just can't stop loving you!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed geschreven door een 14 jarige, maar een liefdesverklaring aan een club is niet echt wat men wilt lezen op voetbalzone.

20 maart 2010 om 12:18

Dan hadden ze dit stuk er wel uitgemodereerd denk ik.

Vorig seizoen en vooral het eind, was inderdaad geweldig. We'll show the world how football's played, is eigenlijk de enige goede omschrijving.

Zo verschrikkelijk pijnlijk is dit seizoen. Vaak zit ik met zere ogen voor de TV mezelf af te vragen, wat er in godsnaam is gebeurd deze zomer. Ja, fan zijn van The Reds is wel eens leuker geweest. Maar de passie en liefde voor deze club, zal voor echte fans als jij en ik nooit verdwijnen.

You' ll never walk alone!

Goh dat jij 14 bent.. Elke keer als je reacties las zag ik een 30 jarig iemand voor me.. Wel grappig.

Wel leuk je persoonlijke ervaring met een club. Waarom je supporter bent geworden. Maar voor mij voegt het helemaal niks toe. Als elke supporter zo een clubexpert stuk gaat schrijven zijn we nog wel even bezig.

Voor mij mag een clubexpert stuk een stuk zijn met visie over je club of iets wat met je club speelt. Niet waarom je club nou de leukste is. Hetzelfde dat ik ga verklaren waarom mijn vriendin/verloofde de leukste vrouw ter wereld is. Je bent verliefd dus alles is leuk aan haar. Het heeft niks met rede of ratio te maken maar meer met gevoel.

Je schrijfstijl is prima. Je opbouw mag er ook zijn. Maar ik kan hier niet meer dan 3 sterren voor geven. No offence trouwens. Niet persoonlijk bedoelt.

20 maart 2010 om 12:58

Ik kan me hier wel in vinden. Blind van verliefdheid heb ik geprobeerd mijn verliefdheid zo mooi mogelijk te verwoorden.

Geweldig stuk, goed geschreven!

En dat je nog maar 14 bent en dit soort teksten op papier kan zetten zegt genoeg.
Ik hoop voor je dat als je er nog nooit geweest bent je snel naar Anfield gaat voordat het weg is. Ik moet je zeggen ik ben er vorig jaar geweest en ik kon wel janken toen ik de trap afliep en this is anfield aantikte. Dat is erg speciaal.


edit: 5 sterren en hopelijk kan ik nu wel stemmen.

20 maart 2010 om 13:16

Een tweede reactie geven doet vaak wonderen als je wil stemmen. En mijn god, ik wil er graag heen..

20 maart 2010 om 13:16

Dubbel nr. 1

20 maart 2010 om 13:16

Dubbel nr. 2

Leuk stuk om te lezen, ik kan me er helemaal in verplaatsen, maar dan wel met Arsenal. Ik weet ook nog dat ik als klein jongetje van 7 op zaterdag ochtend vroeg tv zat te kijken, en dan op BBC een match of the day herhaling zag. Ik vond het geweldig om te zien, en bleef het elke week kijken. Omdat ik het al van kinds af aan moeilijk vond om onpartijdig te zijn was ik voor de club die het leukst speelde (en de kleur vd shirtjes hielp ook mee). Zo ben ik steeds meer Arsenal gaan volgen en ben ik fan geworden.
Misschien niet helemaal hetzelfde als bij jou is gebeurd, maar het is zeker vergelijkbaar nietwaar?
5 sterren omdat ik me er helemaal in kan verplaatsen (en omdat je een aardige gast bent )

20 maart 2010 om 13:17

Jazeker, er zijn gelijkenissen.

Goh had ook geen enkel idee dat jij pas 14 jaar bent. Dacht altijd aan een twintigjarige bij het lezen van je reacties. Je schrijfstijl is sinds je eerste clubexpert echt enorm verbeterd en dit is tot nu toe je hoogtepunt. Heel mooi geschreven, goede opbouw en structuur. Echter helaas wil ook ik je erop wijzen dat dit soort stukken niets toevoegen aan de clubexpert. Er hoort namelijk een informatieve of toevoegende boodschap achter te zitten en hoe zeer sommige mensen ook zouden willen weten waarom jij verliefd bent op Liverpool zijn er ook veel mensen die dat eigenlijk niets interesseert. Voor je schrijfstijl zou ik je zeker 5 sterren geven maar ik geef je 2 sterren omdat dit eigenlijk niet thuishoort in de clubexpert. Jammer want buiten de inhoud om is het een heel goed stuk.

20 maart 2010 om 13:28

Nu op zijn Kasper's mijn stembiljet ophalen.

20 maart 2010 om 13:39

Sja, feitelijk hoort het hier niet in thuis, maar ik vond het zelf een goed geschreven stuk. Dus ik dacht:'fuck it, ik stuur het gewoon in en ik zie wel of de Almachtige Moderatoren dit goed zullen keuren.' Eerlijk gezegd dacht ik ook van niet, omdat het feitelijk geen Clubexpert is. Maar ja, het is toch goedgekeurd als 'clubexpert'. Dan kun je trouwens ook heel veel andere clubexperts onderuithalen omdat ze geen mening over een club geven, maar goed.

Leuk stuk voor een 14-jarige!

Ik persoonlijk vind het wel heel leuk om te lezen hoe je ''verliefd'' bent geworden op de club.
5 ster!

20 maart 2010 om 14:33

Nog maar ff reactie plaatsen want kan niet stemmen.

Tsja, opzich lekker geschreven, en misschien begrijpelijk voor liverpool fans om te lezen, maar ik kan er niks mee als fan van United en ook niet echt clubexpert ..

Maar En Dit Is Belangrijk...

waarom citeer je een zin uit een lied door alle Ajax fans gekent en gezongen?

'' Het kan dooien, het kan vriezen, we kunnen winnen of verliezen, maar een betere club dan deze, is er niet! ''

Kom dan met een ''leus'' van de liverpool fans?

3 sterren.

20 maart 2010 om 15:23

Wat mij betreft is het totaal niet belangrijk, maar het is niet alleen een Ajax-leus. Ajacieden hebben zich de leus eigen gemaakt, maar hij is bedacht door Jiskefet.

Tsja, opzich lekker geschreven, en misschien begrijpelijk voor liverpool fans om te lezen, maar ik kan er niks mee als fan van United en ook niet echt clubexpert ..

Maar En Dit Is Belangrijk...

waarom citeer je een zin uit een lied door alle Ajax fans gekent en gezongen?

'' Het kan dooien, het kan vriezen, we kunnen winnen of verliezen, maar een betere club dan deze, is er niet! ''

Kom dan met een ''leus'' van de liverpool fans?

3 sterren.

Tsja, opzich lekker geschreven, en misschien begrijpelijk voor liverpool fans om te lezen, maar ik kan er niks mee als fan van United en ook niet echt clubexpert ..

Maar En Dit Is Belangrijk...

waarom citeer je een zin uit een lied door alle Ajax fans gekent en gezongen?

'' Het kan dooien, het kan vriezen, we kunnen winnen of verliezen, maar een betere club dan deze, is er niet! ''

Kom dan met een ''leus'' van de liverpool fans?

3 sterren.

''het kan dooien, het kan vriezen, we kunnen winnen of verliezen, maar een betere club dan deze, is er niet!''

Het gaat over Liverpool, en jij komt aan met een citaat van een ''ajax-lied'' ?

3 sterren

20 maart 2010 om 17:01

Het is nu wel duidelijk hoor!

''het kan dooien, het kan vriezen, we kunnen winnen of verliezen, maar een betere club dan deze, is er niet!''

Het gaat over Liverpool, en jij komt aan met een citaat van een ''ajax-lied'' ?

3 sterren

Mooi geschreven stuk, en ik herken het wel degelijk. Toch ben ik het met mensen eens dat jouw liefdesverklaring aan de club niet echt bij het ''clubexpert'' idee hoort. Daarom geef ik je een ster minder dan je column over anfield (je beste tot dusver wat mij betreft), maar ga vooral zo door.

P.s
Zie je wel, ik ben niet de enige die zich verbaasde over je relatief jonge leeftijd

20 maart 2010 om 17:30

Sja, ik merk het.

Zoals velen moet ik zeggen dat dit niet echt Clubexpert is. Dit is meer iets voor de Lids of mooiste herrinnering aan een club.
Het citaat van het dat Ajax liedje liet me een beetje de wenkbrauwen fronsen ook.
3 sterren

20 maart 2010 om 18:49

Dat 'ajax-liedje' is geen Ajax-liedje, maar komt van Jiskefet af, Ajax heeft dat geadopteerd.

21 maart 2010 om 00:40

Klopt, net zoals Liverpool You'll Never Walk Alone heeft geadopteerd, het gaat mij meer om de assiocatie dan of het een echt Ajaxlied is.
Je had als je het iets anders had opgeschreven een stukje van You'll Never Walk Alone erin kunnen verwerken. Dit vind ik toch raar staan.
Trouwens Jiskefet bestond volgens mij uit voornamelijk Ajaxsupporters

21 maart 2010 om 10:03

Sja, Jiskefet. Laat ik maar eerlijk zijn, het is een béétje voor mijn tijd. Er zit natuurlijk wel wat in wat je zegt.

Kan me er helemaal in vinden, mijn moment is de goal van Mike Obiku tegen Ajax voor de beker. De ontlading van het Feyenoordpubliek, die passie, het juichen van Obiku maakte indruk op mij als 6-jarige. Sinds die dag stroomt het Roodwitte bloed door mijn aderen. Een goede opvoeding zal ook wel meegeholpen hebben, want waar ik woon zijn de Feyenoorders op 1 hand te tellen . Een goed stuk over clubliefde kan ik altijd waarderen en ik denk dat elke fanatieke supporter van welke club dan ook uren kan praten over zijn cluppie.

Edit: Kan niet stemmen helaas, anders had je 5 sterren gehad..

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren