Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik ben gewoon een echte spits en bij Feyenoord krijg ik nu de kans'

Laatste update:

Feyenoord was zondag in de Klassieker beter dan Ajax, maar wist zichzelf niet te belonen met een doelpunt en ging met 0-1 onderuit. De ploeg van Fred Rutten maakte dit seizoen pas vier doelpunten en geen enkele club in het betaalde voetbal scoorde dit voetbaljaar minder. Heracles Almelo (hekkensluiter van de Eredivisie) en MVV (Jupiler League) staan ook op vier goals.

/

Colin Kazim-Richards moet het 'doelpuntenprobleem' gaan oplossen, maar was tegen Ajax ook nog niet echt scherp. Hij is ervan overtuigd dat de goals snel gaan komen, nu hij bij Feyenoord als spits mag spelen. "Ik hoef geen vacatures meer op te vullen, Feyenoord heeft volop goede buitenspelers in de selectie", zegt de aanvaller in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Bij zijn vorige clubs moest Kazim-Richards op verschillende posities spelen, omdat andere spelers wegvielen. "Dat is mijn grote probleem geweest", denkt de in Engeland geboren Turk. "Een man die goed is in honderd dingen, blinkt nooit uit in één aspect. Ik kwam op rechts, op links en achter de spitsen terecht. Terwijl ik gewoon een echte spits ben. Bij Feyenoord krijg ik nu die kans."

Wie vind je een betere spits?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja natuurlijk.
Een echte spits had die goal gemaakt en minimaal op doel geschoten.

23 september 2014 om 09:57

En als je 29 bent en nooit ergens vast in de spits hebt gespeeld ben je geen echte spits.

23 september 2014 om 15:02

En Pelle was wel een echte spits en had ook bijna niet gescoord voordat hij naar Feyenoord ging.

23 september 2014 om 10:30

Herinner je die twee lompe 100 kansen in 2 minuten tijd van Pelle uit bij PSV (vorig seizoen, vlak voor rust)?
Is Pelle nu ook geen echte spits?

23 september 2014 om 10:37

Precies en als je goes kijkt kwam hij gewoon niet goed uit want hij had in de verrehoek gemoeten.

23 september 2014 om 11:08

Heeft pelle ooit op een andere positie gespeeld?
Als deze jongen een spits was had hij bij andere clubs daar ook gespeeld.
Maar hij is geen spits.
Van persie is ook geen spits vind ik.
Nu is hij 29 en een goedkope oplossing vind ik.
Maar het is en blijft geen spits want hij scoort te weinig en een echte spits bij 0-1 achter maakt hem.

Heeft hij in zijn hele carriere een seizoen gehad waar hij er meer dan 15 heeft gemaakt?
Bij een spits moet dat in mijn ogen standaard zijn.

23 september 2014 om 11:58

@fr-21
Dat is dus precies de waarom ik het geen spits vind.

23 september 2014 om 12:09

@wve

Pelle is wel eens gebruikt als rechts/links buiten ja. Dus hij heeft ook op een andere positie gespeeld.

Ook scoorde Pelle weinig tot niet voordat hij bij Feyenoord kwam.

Waarom zou je Kazim dan géén spits vinden en Pelle wel? Omdat Pelle zichzelf al heeft bewezen in de Eredivisie? Geef Kazim eens wat tijd joh, hij heeft net 120 minuten gespeeld..

23 september 2014 om 13:08

Je spreekt jezelf tegen...RvP is geen spits volgens jou maar heeft toch bij meerdere clubs in de spits gestaan (en nog steeds)! Ook heeft hij meerdere seizoenen meer dan 15 goals gemaakt. Hij voldoet dus aan alle eisen die jij stelt.

Daarnaast kan je jezelf de vraag stellen of guidetti en pelle, voordat ze bij Feyenoord kwamen, meer dan 15 goals gemaakt hadden in 1 seizoen. Dat zijn dus ook geen spitsen volgens jou?

De man heeft nog nooit in de spits gespeeld en nog nooit de 10 doelpunten aangetikt, hoe kan hij dat nou zeggen? :S

23 september 2014 om 10:05

Waarschijnlijk omdat het zijn grote droom is in de spits te staan. Toen ik ging afbouwen bij een club in een dorp en daar in het vierde terecht kwam zei ik ook dat ik spits was. Sta er vijf jaar later nog, maar had er nog nooit gespeeld

23 september 2014 om 10:21

Pelle was zelfde verhaal, geef die man nou eens een kans, tot nu toe doet hij het aardig alleen moet hij nog vol gaan scoren, hij heeft nu 1 keer gescoord in 2 wedstrijden, tegen Ajax miste hij een 100 kans kan gewoon gebeuren ik heb pelle ook 100 kansen zien missen dus chill out en geef hem een kans.

23 september 2014 om 11:17

Vergeet niet dat Pelle een stuk jonger was toen hij bij Feyenoord speelde en altijd al spits heeft gespeeld.

23 september 2014 om 10:38

Pelle toch ook niet flappie alleen bij feyenoord..

Een echte spits had dat balletje van 5 meter afstand, niet een meter naast het doel geschoven.

Dan is te Vrede nog meer een echte spits.

Geweldige spits!hij zal Pelle en Guidetti doen vergeten!zeker weten!

Toen hij kwam zei men dat het meer een rechterspits was toch? En waar heeft hij in de spits gespeeld dan?

23 september 2014 om 10:11

Waarschijnlijk bij iedere club waar hij onder contract heeft gestaan, maar zoals ik uit het verhaal op maak is hij nooit als vaste spits gebruikt.
Hij denkt zelf dat hij een spits is en krijgt hoogstwaarschijnlijk dit seizoen de kans om te laten zien dat hij een echte spits is.

Ik denk dat Feyenoord een balans moet opmaken en kijken welke spelers Van Geel heeft binnen gehaald en wat zij voor toegevoegde waarde hebben (gehad). Pelle is op voorspraak van Koeman gekomen en Toornstra door Rutten. Wie houden we dan over? En kom niet aan met beperkt budget, want clubs met beperktere mogelijkheden is het ook gelukt om goede spelers aan te trekken. Het is tijd dat Feyenoord de volgende stap neemt om weer een absolute topclub te worden in Nederland (obv resultaat); vervang Van Geel en mogelijk ook enkele scouts.

23 september 2014 om 10:21

Al komen ze op voorspraak van het legioen, de technisch directeur legt ze vast en is daarmee verantwoordelijk voor de transfer. Verder heeft Van Geel Janmaat aangetrokken en met winst doorverkocht. Guidetti bleek een schot in de roos, net als Pelle en eerste keer Bakkal. El Ahmadi vind ik een slimme transfer, zeker voor het geld, en met Toornstra ben ik ook tevreden. Immers is voor het geld trouwens ook een nuttige transfer geweest (geloof inmiddels al 24goals voor Feyenoord). Wilkshire blijkt een goedkope kracht die het in mijn ogen naar behoren doet. Verder heeft Van Geel Te Vrede aangetrokken, die het voor die prijs echt heel behoorlijk heeft gedaan. Ten slotte, Koeman is door Van Geel aangetrokken, bleek een slimme keuze. De contracten van Martins Indi, De Vrij en Clasie zijn verlengd, die van Vilhena en Boëtius zullen volgen. Een goed technisch directeur koopt alleen wat nodig is, als er jeugd aan zit te kopen trekt hij niets aan. Dat heeft Van Geel goed gezien bij Feyenoord. Van Geel is een geweldige TD gebleken, denk ook eens aan de transfersommen die hij heeft verdiend voor Feyenoord (wijnaldum, Fer, Vlaar, El Ahmadi en De Vrij met eenjarige contracten verkocht, Pelle en Martins Indi met wat langer lopende. Ik snap niet dat mensen kritisch zijn op Van Geel. Als je geen goede spits kan aantrekken moet je er geen een aantrekken. Van Geels voorganger, Beenhakker deed dit bijvoorbeeld wel, die beloofde ons de nieuwe Dzudzak, Simon ofzo heette hij. Verder kwamen toen spelers als Larsen en Van Beukering als spits. Je kan veel zeggen over te Vrede, maar die is beter dan hun allemaal. Van Geel is de TD die Feyenoord nodig heeft gehad de afgelopen jaren, daarvoor verdient hij ook krediet naar de toekomst toe.

23 september 2014 om 10:27

Wat we dan over houden?

Guidetti - geslaagd, wat heet
Janmaat - geslaagd
Bakkal - eerste keer absoluut geslaagd, tweede keer niet.
Vermeer - moet nog blijken, maar vooralsnog prima
Bilal - moet nog blijken
Kazim - moet nog blijken
El Ahmadi - moet nog blijken

Verder heeft hij Koemand aangesteld, ook best geslaagd, denk ik.

En dan nog contractverlengingen van Boetius, Vilhena, Clasie en eerder al Vlaar, de Vrij en nog wat andere. En tussendoor de club financieel weer in goed vaarwater krijgen en houden, zonder onaanvaardbare risico's.

Al met al helemaal niet zo slecht. Als je dan ook nog even de kosten en de duur van de contracten van de miskopen optelt, zul je zien dat dat over het algemeen ook best meevalt.

Bekijk dan ten slot nog even wat er vóór van geel zat aan Td's en wat die hebben gedaan voor de club. Dan snap je dat Feyenoord wel 10 keer nadenkt voordat ze van Geel gaan vervangen.

edit: baardgrasmus was me al voor. Zelfde idee, lees ik

23 september 2014 om 10:44

Ja inderdaad Michiel, zelfde idee. En om de Van Geel-zeikers en Derksen-adepten (derksen probeerde gisteren heel sneu het publiek weer eens tegen Van Geel op te jutten) alvast de wind uit de zeilen te nemen:

Singh - niet geslaagd, hoewel het een talent leek, te veel concurrentie
Verhoek - Gefaald, maar heeft ons wel van Cabral verlost
Goossens - Niet geslaagd, niet veel gekost
Vormer - Niet veel gekost, vond hem als hij speelde voldoen, zeker voor de bank
Mathijsen - Lastig, zal wel wat verdienen, maar heeft ook een WK-finale achter zijn naam, ruim 80 interlands en een speler met internationale ervaring. Vond hem vorig seizoen sterk eindigen, dit seizoen minder
Fernandez - Was volgens mij al rond voordat Van Geel kwam
Nelom - Prima aankoop geweest, transfervrij, niet altijd even zeker, wel al twee interlands gespeeld
Elabdellaoui - Niet geslaagd, was slechts half jaar gehuurd
Graafland - deed het die twee minuten vorig seizoen prima
Armenteros - gehuurd, gefaald

Hahn, Boulahrouz, Bilal en Kazim kan je nog niet echt beoordelen.

De balans? Geen een speler die geflopt is heeft veel geld gekost, of het moet Mathijsen zijn. Echter, is met de winst op Janmaat (8miljoen - 2jaar salaris en tekengeld) alleen al de kosten van al deze flops al ondervangen. Zeven spelers waren transfervrij, twee waren er gehuurd, slechts Singh heeft (ik meen) 4 ton gekost. De risico's die zijn genomen waren dus verantwoorde risico's.

Verder zou je nog kunnen aanvoeren dat het terughalen van Clasie (gouden greep) slim is geweest. Dat is een inmiddels een vast international, de aanvoerder, publiekslieveling en zondag weer geweldig. Ik snap de kritiek op Van Geel niet, ik heb het idee dat het vooral Derksen is die een hetze voert en met geniepige opmerkingen probeert het publiek tegen Van Geel te keren.

23 september 2014 om 10:55

Helemaal mee eens.

Maak zulke lijstjes eens over onze vorige Td's Mark Wotte, Peter Bosz en Leo Beenhakker, en je ziet pas helemáál waarom van Geel het lang zo slecht niet doet.

23 september 2014 om 11:09

Precies, ik denk zelfs dat als je deze lijstjes naast die van andere Td's legt, dat dan ook Van Geel er nog erg goed uitkomt.

23 september 2014 om 11:17

Ik vind ook dat vgeel het helemaal niet zo slecht doet, de "miskopen" heeft hij weer terugverdiend met de verkoop van spelers. Door het gebrek aan financiele middelen is eigenlijk iedere speler die hij aantrekt voor een laag bedrag een gokje. Anders was het namelijk wel een duurdere speler met zekerheid. Dus dat er "miskopen" tussen zitten is dan ook helemaal geen ramp zolang je dat kan opvangen. Nu Feyenoord er financieel weer beter voorstaat is het nu de kunst om ook met geld een goed beleid neer te zetten. Nu wordt er meer verwacht van het aantrekken van spelers als de knip meer getrokken wordt. Zekerheidjes moeten er nu komen ipv gokjes wil je de weg naar boven inslaan.

Waar had cillessen hem mee in de maling genomen? Want hy zei dat ie m in de tunnel ging opwachten??

23 september 2014 om 11:12

Dat vertelt hij er niet bij. Maar blijkbaar heeft hij gewoon op een nette manier verhaal gehaald, er zijn namelijk geen problemen geweest in de catacomben dit keer.

Ik denk dat we nogal een verschillende interpretatie hebben van een echte spits. Een echte spits pakt goaltjes mee over de jaren heen. Er zijn verdedigers met een beter doelpuntengemiddelde dan deze gast haha.

23 september 2014 om 10:31

@JK-Ajax

Pelle scoort ook vrijwel nooit voordat hij naar Feyenoord kwam, en zie wat er met hem is gebeurd...

23 september 2014 om 11:11

Ah oké, laten we de uitzondering maar als maatstaf nemen in plaats van de regelmaat. Ik snap goed dat die hoop er is, maar ik zou me daar niet aan proberen vast te houden. Ik denk dat hij prima 10 doelpunten kan maken in een seizoen, misschien iets meer. Maar een tweede Pelle, die kan is klein.

23 september 2014 om 11:31

Is die kans wel zo klein? Guidetti heeft het ook vooral bij Feyenoord laten zien natuurlijk. Daarnaast scoort Te Vrede ook veel voor Feyenoord, zeker gezien zijn verleden (slechts 2 goals voor Excelsior). Feyenoord heeft sterke vleugels, een goed middenveld en kan een spits geweldig op zijn kwaliteiten laten functioneren. Want uiteindelijk zijn Guidetti en Pelle ook hele verschillende spitsen, maar beide excelleerden bij Feyenoord. Ik denk dat dit voor Kazim ook weleens kan gelden, zoals gezegd, hij speelde voorheen veel op de vleugels en in Turkije is de speelstijl natuurlijk ook anders. Op het oog vind ik Kazim in een drie spitsen systeem eigenlijk een ideale spits. Sterk, snel, technisch vaardig, groot en met oog voor medespelers. Dat hij weinig heeft gescoord is een probleem, maar zoiets kan makkelijk omslaan. Natuurlijk kan het zo zijn dat hij net zo droog blijft staan als in het verleden, maar Guidetti, Te Vrede en Pelle geven wel degelijk vertrouwen dat een spits bij Feyenoord meer scoort dan elders in zijn carrière.

23 september 2014 om 12:11

@JK-Ajax

Ik zeg ook niet dat hij net zo veel zal gaan scoren, maar er zijn veel mensen die Kazim nu al afschrijven, terwijl hij net 1.5 wedstrijd in het eerste van Feyenoord heeft gespeeld..

23 september 2014 om 13:30

Ik probeer hem niet af te schrijven Fr12jules, alleen vind ik zijn opmerking dat hij een echte spits is op dit moment nog niet echt toepasselijk gezien zijn statistieken.
.
@baard.
Je hebt gelijk, de randvoorwaarden vind ik bij Feyenoord altijd goed voor een spits, met echte flankspelers die een goede voorzet in de benen hebben en een sterk inschuivend middenveld. Maar Pelle bijvoorbeeld voetbalde ook goed mee, kaatste sterk af met zowel zn hoofd, borst en voeten. Te Vrede is daarin een veel mindere voetballer, sterk in de lucht maar qua functionele techniek veel te houterig in mijn ogen. Kazim heeft meer beweeglijkheid in mijn ogen en die kan het niveau eerder evenaren dan Te Vrede, maar ik zie hem vooralsnog niet 20+ doelpunten maken. En dat is enkel gebaseerd op vermoeden want echte kansen heeft hij nog niet gekregen en gedeeltelijk op zijn statistieken. Het blijft koffiedik kijken maar ik denk dat er niet teveel hoop / druk opgelegd moet worden.

23 september 2014 om 11:20

Welke verdediger dan? Kom eens met een voorbeeld met je grote mond

23 september 2014 om 11:55

Jan Vertonghen komt in de buurt (326 wedstrijd, 38 goals) tegen Kazim (315 wedstrijden 37 goals) maar om een verdediger te noemen: Daan Bovenberg, die heeft 12 goals gemaakt in 93 wedstrijden en komt daarbij net boven het moyenne van Kazim. Overigens is het natuurlijk een idioot vergelijk, je hebt veelscorende verdedigers, die wel degelijke slechte verdedigers zijn.

edit: Om het belang (of het gebrek eraan) van het moyenne nog eens aan te halen, Bergkamp scoorde in zijn laatste 7 seizoenen bij Arsenal gemiddeld minder dan 1 maal per 5 wedstrijden, maar wordt wel degelijk gezien als 1 van de beste spitsen die ze daar ooit hebben gehad. Niet om Kazim nu met Bergkamp te vergelijken, maar een doelpuntengemiddelde zegt gewoon lang niet alles.

23 september 2014 om 13:29

Bergkamp was geen spits hoor, tenminste geen typische spits maar een schaduwspits. Men roept in Rotterdam snel: kijk naar pelle en guidetti, maar die zijn niet te vergelijken.

Ten eerste maar eens Pelle dan:
Ja hij scoorde weinig voor Feyenoord, maar daarbij was hij met al zijn ervaring wel al gewend aan de spitspositie en beheerste hij hetspelletje (bal vasthouden, spel verleggen etc.) bij AZ al. Het enige wat hij nodig had was een paar goals voor het vertrouwen.

Guidetti:
Misschien net zo gek in zn kop, maar daar houdt het op. Was een groot talent, nog erg jong en dus zeer gemotiveerd om zich te bewijzen tegenover Feyenoord en vooral City. Maakte 2x een hattrick en scoorde 8 penalties van zijn 20 of 21 doelpunten.

Beide spelers waren al gewend aan de positie die ze moesten gaan invullen. Kazim kan wel blijven roepen dat ie een echte spits is, feit is dat ie er al jaren niet gespeeld heeft en dus neem ik aan dat ie ook al jaren niet meer op die positie traint. Zoals bleek bij studio voetbal is Kazim wel bedrijvig, kan aardig koppen enzo, maar hij heeft niet datgene dat Pelle wel had. Met name de rust aan de bal heeft hij minder. Kan misschien wel komen, maar in tegenstelling tot Pelle moet Kazim wennen aan het team én aan een nieuwe positie, terwijl Pelle in een systeem kwam dat voor hem gegoten leek en bovendien al wat beter bekend was met de Nederlandse competitie en cultuur.

Resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Twente haalde ook jarenlang de ene na de andere revelatie als buitenspeler. Arnautovic, Elia, Chadli, Stoch en Ruiz. Je hebt niet altijd evenveel geluk hoor, spotgoedkope spelers zijn ook wel eens een pak minder dan je vorige koopje. Ik schrijf Kazim niet af, maar hou er wel rekening mee dat ie stukken minder kan zijn dan jullie gewend zijn en eigenlijk ook van een spits verlangen. Ik hoorde zondag van de commentator niets anders dan hoe sterk deze jongen wel niet is, terwijl hij er juist misschien nog wel het minste aan te pas kwam tegen een zwakke Moisander en een redelijk maar niet al te fysiek sterke Veltman.

23 september 2014 om 13:32

Tepelstreeltje, waarom moet je zo vijandig meteen doen? Bovenberg zoals Baardgrasmus al aangeeft, maar wat ik er mee probeer te zeggen is dat zijn gemiddelde tot nu toe nog weinig aanleiding geeft tot het uitroepen dat je "een echte spits" bent. Niet zo op je pikkie getrapt joh.

23 september 2014 om 13:49

@shorty1991

Guidetti maakte 3 hattricks, tegen Twente, Vitesse en Ajax, in 3 opeenvolgende thuiswedstrijden.

23 september 2014 om 16:29

Ik weet dat Bergkamp geen typische spits was (hoewel Arsenal hem niet echt als 10 gebruikte, meer als een van de twee spitsen), maar dat is Kazim dus ook niet. Ik probeerde de moyennes te vergelijken. Als Kazim alleen maar als buitenspeler heeft gespeeld, is het gek om hem nu af te schrijven als spits 'omdat hij te weinig scoort'. Kazim heeft op het oog een hoop mee voor een spits en zal zeker in Nederland menig verdediger het moeilijk gaan maken. In principe is fysieke kracht in Nederland al snel een groot goed, Ajax gebruikt vd Hoorn om die reden als stormram, terwijl Feyenoord het in het verleden wel met Vlaar deed.

Dat Kazim ook zaken (kansen ) mist, en niet kan bogen op een briljant verleden is waar, maar ik denk ook niet dat Kazim ooit al zo'n goed team heeft gehad dat in dienst van hém speelde (zie de nadruk op hem, nee ik zeg niet dat dit Feyenoord beter is dan Galatasaray of Fenerbahce). Wie weet hoe hij zich ontwikkelt. We kunnen wel zeggen dat het bij Pelle pas later kwam, maar ik weet zeker dat als AZ het structureel had geprobeerd met hem, dat Pelle ze ook toen had gemaakt, zijn techniek was toen al goed en zijn lengte hetzelfde, hooguit spiermassa wat minder. Punt was alleen, AZ had toen nog genoeg geld om Pelle af te schrijven en had met Ari, El Hamdaoui, Dembele en Lens vier andere goede aanvallers.

Ik hoop gewoon dat Makaay tijd vind om eens die Colin wat kneepjes over te brengen. Daarnaast moet hij gaan oefenen op het goed vrijlopen en op het koppen. Als ze hem daarin ook maar iets kunnen verbeteren heb je al snel een zeer bruikbare spits in Nederland en zie ik Feyenoord hem zelfs definitief aantrekken.

23 september 2014 om 22:07

Ik denk ook juist dat Kazim beter tot zijn recht komt in een tweespitsensysteem zoals ik aangeef, maar hem vergelijken met Bergkamp gaat gewoon te ver. Bergkamp kon veel en veel en veel beter voetballen, droeg naast doelpunten gewoon veel bij aan het spel van club en land. Kazim heeft niet de techniek, niet het inzicht, eigenlijk heeft hij niets van wat Bergkamp had om het maar ven globaal te zeggen.

Koppen kan Kazim wel redelijk, gewoon omdat ie fysiek sterker is dan de kleuterschool genaamd Eredivisie. Echter heeft ie totaal geen besef van positionering binnen de 16, dat was zondag al te zien. Ik vind het niet echt een slechte speler hoor, ik vind het gewoon een matige spits. Ik vind hem eigenlijk een beetje een type Manu, kan van alles wat.

Kazim was goed zondag. Een veel beter aanspeelpunt dan Te Vrede. Feyenoord kon veel meer vooruit voetballen, omdat Kazim balcontrole had. Hij mist dan scherpte in het strafschopgebied, maar daar gaat verandering in komen. Tegen willem 2 maakte hij er ook al 1.

Te Vrede is prima in de zestien, maar daar buiten is het echt een drama. Ik begrijp niet hoe Gullit kan zeggen dat hij liever te Vrede heeft. Te Vrede staat dan wel 2x in scoringspositie, maar hij mist ze wel allebei. Met een sterk middenveld en een balvaste spits heb je veel controle. Te Vrede mag van mij als breekijzer komen, maar niet meer.

Wie was scherper als spits Sigthorsson of Kazim? Die Flop Sigi speelde de bal telkens naar achteren. Wat een mentaliteit was dat dan? Kazim speelde de bal tenminste nog naar voren en had goede acties.

En dat voor een speler die nog maar net wedstrijdfit is.

23 september 2014 om 12:05

Sigthorson schoot tenminste nog op doel.
Kan je van richards niet zeggen.

En als hij de bal zo naar voren speelt stond hij dus geen spits want zoals je waarschijnlijk wel weet is de spits de voorste man.

En dat sigthorson een slechte spits voor ajax is zegt iedere ajacied.

23 september 2014 om 13:51

@wve

Je kan je als meevoetballende spits toch terug laten zakken zodat je aanspeelbaar bent als spits? Je kan wel telkens tussen de verdedigers gaan hobbelen, maar als je alleen bereikbaar bent met een lange bal of voorzet ben je niet nuttig.

kazim heeft nog nooit ergens in de spits gespeeld zo heeft die zijn eerste doelpunt en zo speelt die niet zo goed ik vind te vrede een betere en echte spits maar blijkbaar ziet rutten een opvolger in kazim

vermeer
wilkshere
mathijsen
van beek
nelom
clasie
immers
vilhena
schaken
te vrede
boetius
23 september 2014 om 11:11

Je stelt nou net de drie spelers op die in mijn ogen Feyenoord niet moet opstellen als ze dominant willen spelen. Mathijsen kan niet met ruimte in zijn rug verdedigen en kan matig opbouwen, Kongolo kan dat beide veel beter. Immers is een veel mindere voetballer dan Toornstra, die in mijn ogen net zo hard werkt en Te Vrede is voetballend een heel stuk minder dan Kazim, je zag dat het spel zondag voorin ook meteen beter werd. Verder zou ik misschien toch el Ahmadi ipv Vilhena opstellen, ik vond hem zondag goed spelen, al heeft Vilhena meer scorend vermogen.

23 september 2014 om 11:15

Helemaal mee eens. Alleen over Vilhena twijfel ik een beetje. Natuurlijk zie je zo'n 'eigen' jongen het liefst in de basis, maar ik vond dat het middenveld met El Ahmadi positioneel veel beter stond. Daarnaast zou ik ook eerder Manu op een van de flanken zetten, die jongen brengt toch best veel dit jaar vind ik.

23 september 2014 om 13:36

Stefan

Deze wedstrijd tegen Ajax als maatstaaf nemen is niet helemaal eerlijk voor Vilhena, zo'n wedstrijd waarin alles goed gaat en de tegenstander zo ntzettend zwak is speel je niet zo vaak als Feyenoord zijnde. Persoonlijk vond ik El Ahmadi een van de minste aan jullie kant, alleen viel dat niet op omdat het middenveld van Ajax allemaal niet thuis gaven. Wel had El Ahmadi bijna twee keer geel kunnen hebben omdat hij te traag en dus te laat is. Vilhena is sneller en kan ook prima box to box spelen, die afstanden overbruggen zijn voor hem geen probleem lijkt mij. Dan heb je nog Toornstra die ook enorm veel werk verzet, waarom dan spelen met twee verdedigende middenvelders waarvan de een eigenlijk misschien het tempo net niet aan kan. Als je wilt domineren heb je juist niet El Ahmadi in de basis nodig, maar dat is mijn mening.

Je moet ook kijken naar bijvoorbeeld Boetius, die speelde weer stukken beter met zo'n type in zijn buurt!

Ga je kijken naar goals dan zou je Kazim rechts kunnen zetten, te Vrede in de punt en Manu op links. Dan kijk ik puur en alleen naar de meest scorende types, als liefhebber zou ik gaan voo Manu, Kazim en JP voorin, vlnr.

Als je dat doelpunten tellen doortrekt dan krijg je een middenveld met Vilhena, Immers en Toornstra, dan zou je voor de aansluiting met el Ahmadi achterin moeten spelen, anders heb je 0,0 opbouw! Ook hier weer, de liefhebber in mij kiest voor Clasie, Vilhena en Toornstra.

Maar terug naar Kazim, hij valt op! Heeft flair en een echte "attitude", zoals bijv. Guidetti dat ook had. Ik zou hem dan ook pas echt willen beoordelen aan het eind van het seizoen, maar ik denk 10 tot 15 goals, maar JP, Manu, Toornstra en Immers gaan ook meer scoren met zo'n balvast type spits! Dus ben benieuwd!

Laat het maar zien!

23 september 2014 om 14:11

Hoezo komt boetius beter tot zijn recht met zon type? Boetius kwam helemaal niet goed tot zijn recht, nog geen enkele wedstrijd dit seizoen en dat heeft niks met de spits te maken. Boetius zou juist te Vrede met lekkere voorzetten moeten overspoelen, zo scoorde Pelle ook vaak en te Vrede heeft al bewezen dat hij in de 16 gevaarlijk is met het hoofd. Jouw conclusie is voor mij echt dikke onzin en zonder onderbouwing snap ik ook niet waarop je het baseert.

23 september 2014 om 21:17

Als JO iets niet geeft op links is het een voorzet!

Hij komt graag naar binnen toe, ook als de spits de bal heeft, dan kan hij de kaats opzoeken!

Het is wat overal gezegd wordt, hij was altijd de beste rechtsbuiten, waarom ga je hem daar niet neerzetten?

Maar je mag het dikke onzin vinden, ik zit 2-wekelijks in de Kuip, jij op teletekst?

23 september 2014 om 22:01

Onzin hij heeft met zijn rechterbeen vorig jaar vaak genoeg Pelle bereikt. Dat ie dat niet altijd doet klopt, maar hij kan en doet het wel degelijk.

Edit:
Ik zit in de Arena, betekent dat dat ik geen mening mag geven over andere clubs? Ik kijk vaak genoeg hele wedstrijden van Feyenoord. Ik vind het alleen onzin om te zeggen dat hij beter tot zijn recht komt met Kazim, vorig jaar kwam ie namelijk prima tot zijn recht met Pelle. Juist de afwisseling van voorzet en eigen actie is gevaarlijk. Ik zeg nergens dat ie met links moet voorzetten. JPB is gewoon heel slecht in vorm, maar die komt er wel weer. Speelde vorig jaar geniaal op links, heeft dus helemaal niet per se met links of op rechts staan te maken.

Een echte spits hoeft niet elke dag te roepen dat ie een echte spits is, zie je Falcao al gaan zeg... Natuurlijk zal het hem gevraagd worden, maar dat het zo vaak gevraagd wordt en dat men al meer dan een decennium zo aan zijn positie twijfelt, zegt eigenlijk al dat meneer geen spits is. Hij kan beter zeggen: ik wil graag een echte spits zijn. In een tweespitsensysteem zie ik hem nog wel aardig voor de dag komen, maar zondag viel ie mij als spits niet bijzonder op in een wedstrijd die totaal door Feyenoord werd gedomineerd. In de 16 komt ie gewoon spitseninstinct tekort, dat kan ook niet anders als je al jarenlang traint en speelt op de buitenpositie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren