Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik ben blij dat hij Ajax heeft verkozen boven Chelsea of Manchester City’

Laatste update:

Als jeugdspeler kwam Václav Cerny naar Ajax en inmiddels is de Tsjechische aanvaller, nog altijd slechts zeventien jaar oud, goed genoeg voor de hoofdmacht van de Amsterdammers; trainer Frank de Boer liet Cerny afgelopen zaterdag tijdens het duel met Willem II in de Eredivisie debuteren.

/

Voormalig Ajax-middenvelder Tomás Galásek is trots op zijn veelbelovende landgenoot en vindt dat die een goede beslissing heeft genomen, door van Tsjechië naar Nederland te komen. “Op zijn vijftiende vertrok hij. Ik heb hem eerder met de nationale jeugdploeg in Duitsland zien spelen, toen viel hij al op. Ik ben blij dat hij Ajax heeft verkozen boven Chelsea of Manchester City”, doelt Galásek in gesprek met Voetbal International op de clubs die ook belangstelling hadden voor Cerny.

De 69-voudig Tsjechisch international, die tussen 2000 en 2006 voor Ajax uitkwam, weet dat sommige landgenoten een andere keuze maken en het sportieve belang niet altijd laten prevaleren. “Ze gaan óók naar Rusland; puur voor het geld. Dan zitten ze een jaar op de bank en weet niemand meer wat hun kwaliteiten zijn. Kunnen ze ergens anders opnieuw beginnen. Dat is dan een slechte keuze. En zaakwaarnemers werken dat in de hand.”

Ben je het met Tomás Galásek eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tomás Galasek, één van mijn grootste helden uit het Ajax van na 2000, routine, werkkracht, schoten en passjes, een echte captain en een echte baas! Wat hij zegt, voor talenten als Cerny is de kans gewoon veel groter om te slagen als je het een stapje lager probeert, bij clubs als Chelsea wordt je snel uitgeleend, en dat hoeft niet perse slecht uit te pakken maar ik denk dat het voor jonge jongens essentieel is om een beetje een vaste basis te hebben, en je van daaruit te verbeteren

Ik volg Vasa al een aantal jaar. Toen hij 'op proef' was bij Ajax, in de C'tjes speelde hij erg goed op het toernooi in Singapore. Een pure rechtsbuiten. Cerny is snel, technisch en heeft een prima traptechniek.

Bij Ajax moet hij zich, helaas, vooral focussen op de linksbuiten plaats, het kan zonder enige twijfel een grote worden, hij maakt reuze stappen.

19 augustus 2015 om 17:31

@ Futbolwatcher

Je vind dat Cerny snel, technisch en een prima traptechniek heeft, maar je vind dat Andersen balletjes van 2 meter over de zijlijn speelt en de simpelste ballen van zijn voet laat schieten, zoals je gisteren ergens op een artikel beweerde. ik weet niet maar als Andersen een betere techniek en pass heeft dan Cerny, hoe kan je dat in godsnaam dan wél bij Çerny zien..

19 augustus 2015 om 17:44

Wie niet kan zien dat Andersen een geweldige techniek heeft (mits hij vertrouwen krijgt) is anders ook niet serieus te nemen. Een jongen, die nooit vijf volledige wedstrijden achtereen de kans heeft gekregen op zijn plek (dus niet als buitenspeler), kan je erg makkelijk bekritiseren. Andersen heeft een mentaal probleem.

19 augustus 2015 om 18:03

Andersen heeft mentaal en fysiek een probleem. Het is qua lichaam ook echt nog een jongetje. Wat meer het krachthonk in zou voor hem heel wat progressie betekenen. Voetballen kan hij wel, maar dat houdt niet gelijk in dat je goed genoeg bent voor de top van de eredivisie. Cerny is een leuk spelertje, maar wordt ook enorm gehyped. Vooral nu hij op zijn 17e al debuteert. Hoop voor Ajax dat hij het wel waarmaakt.

19 augustus 2015 om 18:41

Cerny word niet opgehyped. Die jongen is gewoon verschrikkelijk goed. Op zowel links als rechtsbuiten. Het is dat hij net zijn debuut heeft gemaakt dat de media daar aandacht aan besteed. Dit kan...kan ja..een grote worden bij Ajax. Vanaf het moment dat Cerny naar Ajax kwam maakte hij qua ontwikkeling reuzesprongen in de jeugdteams en is nu al, op 17-jarige leeftijd 3e in de hierarchie voor de linksbuitenpositie. Dat is knap. Op termijn kan hij Fischer uit de basis spelen. Fysiek moet hij nog wat sterker worden maar daarvoor kan hij afwisselend spelen bij Jong Ajax en zijn minuten pakken bij het eerste. Heerlijke voetballer en ik hoop dat hij morgen tegen Jablonec zijn Europese debuut mag maken. Zoniet zit hij 90 min op de bank en is het gewoon een mooie eerste Europese ervaring in Ajax 1.

geweldig om die jongen zo te zien genieten ! hopelijk verpest de Boer dit talent nu eens niet en laat ie hem groeien in het team en geeft ie hem de tijd om te groeien en vooral de kans om zichzelf te blijven !

19 augustus 2015 om 17:39

Ik weet niet hoor maar de boer verpest niemand. Als je doelt op kishna die deet toch echt zalf. Die moest ze voetbalschoenen eens aantrekken ipv aldoor ernaast te lopen en weinig laten zien ohja heerenveen 1 leuke wedstrijd

19 augustus 2015 om 17:41

Ben overegens heel blij dat die weg is. En lekker op bankje zit in lazio waar hij helemaal geen kans krijgt de boer geeft juist de jeugd kansen en koopt weinig.

19 augustus 2015 om 17:40

@ javaking

welke talenten heeft De Boer dan verpest? Sana heeft zichzelf verpest, en had niet de potentie die hem aanvankelijk werd toegedicht, Lukoki en de Sa komen tekort, Becker krijgt nu de kans zich te bewijzen bij een Ere club, Sigthorsson was al 23 toen hij was aangetrokken en raakte ook zwaar geblesseerd, Van Rhijn lijkt al sinds het begin een beetje een onzekere, niet constant presterende voetballer, Fischer komt net terug van een lange blessure, Kishna lag eerder aan Raiola die flink heeft lopen stoken (kreeg genoeg speeltijd van de Boer en een flink opgewaardeerd contract aangeboden), Boilesen kon zijn niveau dat hij haalde voor de blessure niet meer opbrengen. Ik kan geen talenten bedenken die de Boer 'verpest' heeft

19 augustus 2015 om 18:04

Veltman krijgt alle kansen em verpest het zelf, Denswil had een mentaal probleem. Daarentegen hebben Klaassen, Bazoer, El Ghazi, Riedewald, Eriksen, Blind, etc ook veel de kans gekregen en deze zelf benut! Met als grootste nog Blind, aan alle.kanten bekritiseerd, De Boer houdt vertrouwen, die jongen blijft keihard werken en levert Ajax gewoon even 20 miljoen op, ookal komt dat voor een groot deel door het EK

Zeer onverstandig...Frank de boer maakt spelers niet beter. Bovendien win je met Frank internationaal geen prijzen

19 augustus 2015 om 18:24

Welke trainer van Ajax zou wel prijzen pakken?? De boer wel 4x kampioen. Er is geen trainer die het beter zal doen dan frank. Alsof hij er wat aan kan doen dat ajax de knip niet trekt. Tevens is frank altijd bij jeugdwedstrijden aanwezig, echte ajacied en heeft het geduld en de focus op de jeugd.

19 augustus 2015 om 21:52

Klaassen, Blind of er even snel twee te noemen, frank doet dat juist wel,

vertel mij eens heren welke speler heeft de Boer beter gemaakt dan ?
ik zie er geen een die zichtbaar beter is geworden onder de Boer ? nee hij stop t ze vol met opdrachten en instructies ? Haalt de puurheid eruit met dat anti Ajax voetbal ,

19 augustus 2015 om 18:04

De Boer heeft Alderweireld en Verthongen enorm veel geholpen met hun progressie, is voor Verthongen nog steeds één van zijn meest leerzame trainers geweest. Eriksen, de Jong, Anita en Blind hebben ook gewoon grote stappen gezet in de tijd dat hij ze trainde. Zeker jongens als Anita en Blind hebben juist door de instructies die ze van de Boer hebben gekregen grote stappen gezet.

Je lijkt wel weer lekker mee te praten met de hype, maar noem dan tenminste één talent dat door de Boer 'verpest' is. En kom niet met Kishna op de proppen, want als Kishna een andere zaakwaarnemer had gehad, had Kishna 95 % zeker nog bij Ajax gebald.

19 augustus 2015 om 19:52

Wel jammer dat de huidige verdedigers niet veel opsteken van de Boer (en Stam).

19 augustus 2015 om 20:05

En waar is jouw mening op gebaseerd?

Juist de 2 talenten, die 2 jaar intensief met hem gewerkt hebben bij Jong Ajax lijken wel het een en ander opgestoken te hebben.

-Tete: Misschien opbouwend mog niet geweldig. Maar verdedigend een beest.
-Riedewald: Fysiek, kan opbouwen, tot heden weinig fouten.

En nu jij

19 augustus 2015 om 18:38

Nog zo n belachelijk nederlands concept, een hoofdcoach die spelers beter moet maken. Ooit gehoord van zelfontplooiing en competentiegericht trainen, als voetballer moet je tijdens training of vorige club laten zien dat je in t eerste hoort. Tuurlijk kan een goede coach spelers her en der sturen, maar zijn hoofdzaak is het spel van t eerste, individuen bij de hand houden en 'beter' maken is onzin, ervaringen opdoen, goede en slechte, zelf bezig zijn is wat je als sporter beter maakt.

Conquer Yourself AND YOU Will BE Unconquerable, spetsnaz gezegde

19 augustus 2015 om 20:13

javaking,

Vertel mij eens sinds wanneer is De Boer trainer van de A1? Kun je wel hele verhalen gaan vertellen dat De Boer de spelers niet beter maakt, maar na mijn weten komt deze jongen van de A1 en heeft zich dusdanig ontwikkeld dat hij nu deel uitmaakt van de selectie.

@ Paulo

nee want als je voor de derde seizoen op rij aan een club als watford, vitesse of Crystal palace wordt uitgeleend win je internationaal veel grote prijzen toch?

Ik heb het meestal niet op talenten die de hemel in worden geprezen ik heb liever resultaat. Het is niet eens zeker of dit een speler wordt die echt groot gaat worden. Eerst zien dan geloven. Cerny is overhypt en moet het maar eerst zien te bewijzen wat ie waard is. Ik hoop echt niet dat hij gaat spelen in europa want ga je een flater slaan. Misschien dat Galásek wel gelijk heeft dat ie voor Ajax speelt en niet voor Chelsea of City maar dat is tevens ook de zwakte van Ajax. Je wordt er met Cerny niet echt sterker op.

19 augustus 2015 om 19:53

Mag ik vragen waarom je uberhaupt reageert als je, zoals jezelf al aangeeft, al een oordeel hebt staan over talenten die de hemel in worden geprezen?
Eerst zien dan geloven zeg je: Ga dan aub het zien.

Dit is oprecht een serieuze vraag. Niet denigrerend of beledigend bedoelt.

On: 17 jaar en laat al aardig zijn naam ten ore komen op de jeugd velden. Profniveau is andere koek, maar dat het goed kan voetballen moge duidelijk zijn! Echter, dat is bij andersen ook zo

Moet je wel de juiste tools aangereikt krijgen. Sommige trainers gaan puur op conditie en uithoudingsvermogen, andere weer op tactiek en spel, andere echt volledig.gecombineerd. Wat ik probeer te zeggen, als je niet de juiste trainingen krijgt, lees ik wil techniek trainen maar mn training doet voornamelijk conditie. Lastig als je t dan

Ik zit dat filmpje eronder te bekijken, wat kan die goed Nederlands zeg! Mijn complimenten, ik denk dat als ik drie jaar in Tsjechië zit dat ik echt niet zo prima Tsjechisch kan spreken.

Ik hoop nog een hoop van hem te zien in de toekomst en als hij echt een prima speler blijkt te zijn dat hij ook echt tot zijn 23/24e vast komt te liggen.

17 jarigen zijn veel te jong om te beoordelen op mannenvoetbal. Eigenlijk moet je het die knapen niet aan doen om op die leeftijd minuten te maken of wedstrijden in het eerste te spelen. Als het niet goed gaat krijgen ze toch een klappie voor taken waar een volwassene het al moeilijk me heeft.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren