Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Huijsen veroorzaakt ongelukkige penalty en leidt nederlaag in Romeinse derby in

Laatste update:

Lazio gaat ten koste van rivaal AS Roma naar de halve finale van de Coppa Italia. In eigen huis wisten de Romeinen met 1-0 te winnen van de ploeg van José Mourinho. Mattia Zaccagni maakte uit een strafschop het enige doelpunt van het duel.

Bij Roma begon Dean Huijsen in de basis. Het Nederlandse talent van slechts achttien jaar oud viel afgelopen weekend na 45 minuten spelen in en wist Mourinho al dusdanig te overtuigen dat hij hem in de basis zette.

In het eerste bedrijf wisten beide ploegen nauwelijks tot kansen te komen. Paulo Dybala schoot een vrije trap in de muur en Felipe Anderson zag een poging in de handen van Rui Patrício verdwijnen.

Pas na rust kwam het duel in het Stadio Olimpico los. Lazio kwam goed uit de kleedkamer en wist al vrij snel na rust de eerste grote kans te creëren. Zaccagni kopte een voorzet van Felipe Anderson knap op doel, maar zag doelman Rui Patrício knap redding brengen.

Enkele minuten na de eerste grote kans sloeg het noodlot voor Roma toe. Huijsen wilde ingrijpen bij een voorzet van de zijkant, maar was te laat en vloerde Lazio-spits Valentín Castellanos. Zaccagni schoot vanaf elf meter vervolgens eenvoudig raak: 1-0.

Vlak na de openingstreffer kreeg Lazio al snel de kans om de marge te verdubbelen. Na een goede actie van Felipe Anderson kreeg eerst Zaccagni en luttele momenten later ook Matías Vecino de kans op de 2-0.

Het schot van Zaccagni werd uiteindelijk geblokt en Vecino zag zijn poging vlak langs de voor hem verkeerde kant van de paal scheren. In het restant van de wedstrijd kreeg Pedro nog een kans op 2-0, maar ook zijn vizier stond niet op scherp.

Daarna kwam Roma toch bijna op gelijke hoogte. Andrea Belotti schoot de bal binnen het strafschopgebied op doel, maar zag doelman Christos Mandas in de weg staan. Ook in tweede instantie tikte de Griek de bal weg voor Bryan Cristante kon uithalen. Ook kreeg Lazio-aanvaller Pedro nog een rode kaart. Hij had al geel en raakte vervolgens betrokken bij een opstootje. In de laatste seconde werd Serdar Azmoun nog met rood van het veld gestuurd vanwege een opstootje.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als dit al een penalty is. De bal is weg en raakt hem heel ligt.

10 januari 2024 om 21:25

Als dit geen penalty was wat is wel dan een penalty? Dus als de bal weg is mag je een tegenstander doodtrappen.

10 januari 2024 om 22:15

Wat een onzin kraam jij uit. Dat zeg ik toch niet.hij raakt hem ligt nadat de bal al kansloos verloren is.

Wat een slechte beslissing voor penalty is dit dan? Mijn god. Durfde de scheids de VAR niet uit te lachen?
Die aanvaller komt met gestrekt been naar de bal en ze raken elkaar lichtjes. Drama.

10 januari 2024 om 20:55

Nee, de aanvaller raakt de bal en de verdediger raakt de aanvaller. Wat mij betreft wel te billijken.

11 januari 2024 om 19:58

Er wordt vanalles geraakt tijdens een wedstrijd, maar niet allles is een overtreding. Dit bv vind ik niet. Die aanvaller raakt de bal omdat hij met gestrekt been in komt. Daar zou je ook voor kunnen fluiten, als we dan toch -flauw- aan het fluiten zijn.

10 januari 2024 om 21:08

Tegenwoordig heel normaal helaas. Met de komst van de VAR hoef je alleen wat te voelen en te gaan liggen. Het slaat natuurlijk nergens op dat je hiervoor een penalty geeft. Hij raakt hij vrij zacht aan. Als aanvaller ga je hier echt niet van vallen hoor.

Gewoon pure pech, hij komt te laat in en raakt hem wel ook al is de bal weg en gaat de speler van Lazio als een stervende zwaan naar de grond.

Dit is de reden dat we hem verhuren. Spelen en leren van fouten. Als Juve doorgaat wordt het dus Lazio in de halve finale. Een finale tussen de historische rivalen Milan en Juventus zou nog eens mooi zijn.

10 januari 2024 om 22:59

Helaas looot t anders. Teun is goud waard

Gewoon te laat gereageerd. Als dit al een penalty is dan is het wel een heel gemakkelijk gegeven penalty.

Echte Feyenoord achtige wedstrijd was dit. Behoorlijk aan elkaar gewaagd beide ploegen. De gelukkigste heeft gewonnen vandaag.

Gebruikt Mourinho een keer een 18-jarige en dan krijg je dit.

Grappig dat bij een gedeelde thuishaven VZ spreekt van 'in eigen huis'

Niks over Edoardo Bove, die een bierflesje in z'n nek kreeg gegooid?

11 januari 2024 om 06:53

Ik was bij deze pot.
Er gaat voor mij echt niks boven dit hoor.
Qua sfeer, passie.

Echt alles erop en eraan.
Wat een chaos.

En weer winst voor ssl 🫶

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren