Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hoger beroep Promes afgewezen; voetballer moet neef schadevergoeding betalen

Laatste update:

Quincy Promes moet zijn neef een schadevergoeding betalen, zo heeft het gerechtshof in Amsterdam dinsdag in een civiele procedure bepaald. De reden daarvoor is een steekpartij in 2020, waarbij de voetballer zijn neef tijdens een familiefeest met een mes in zijn knie stak.

Vorig jaar besloot de rechtbank al dat Promes zijn neef een schadevergoeding moest betalen. De voetballer ging in hoger beroep, maar dat blijkt nu dus tevergeefs. Het hof schaart zich achter het besluit van de rechtbank.

De hoogte van de schadevergoeding moet in een vervolgprocedure blijken. De neef van Promes heeft blijvend letsel overgehouden aan het steekincident en heeft samen met zijn advocaat Yehudi Moszkowicz gezegd dat ze voor 'vele tonnen' willen claimen.

Volgens de vertegenwoordigers van Promes, die ondanks tegenstrijdig bewijs ontkent zijn neef te hebben neergestoken, zou dat bedrag een veel te hoge inschatting zijn. Zij betwijfelen of de ernst van zijn letsel wel dusdanig substantieel zou zijn.

Voor de steekpartij wordt Promes ook strafrechtelijk vervolgd. Vorig jaar veroordeelde de rechtbank de Nederlander tot achttien maanden cel. Ook tegen dat vonnis tekende Promes al beroep aan.

Bovendien is de voetballer verwikkeld in een andere strafzaak. Promes, die als voetballer van Spartak Moskou momenteel in Rusland verblijft, is een belangrijke verdachte in een grote drugszaak.

De voormalig speler van onder meer Ajax en FC Twente wordt als 'leidinggevende' verdacht van het invoeren van 1362 kilo cocaïne. Het Openbaar Ministerie eiste daarvoor negen jaar cel. Op 14 februari hoort Promes in de rechtbank de uitspraak van die zaak.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijft opmerkelijk dat hij schuldig is bevonden voor praktisch alles waar hij van werd verwacht, maar dat zowel ajax als nederlands elftal hem maar bleven steunen. Vraag mij echt af of daar niet meer bekend was, maar dat om andere redenen gekozen is om niet te straffen (lees financieel en sportief)

6 februari 2024 om 18:24

Jij altijd met je Ajax, de rechtzaak was vorig jaar toen zat Promes al een tijdje in Rusland.

6 februari 2024 om 18:29

Onschuldig tot het tegendeel bewezen is, dat geldt in deze ook voor Ajax en Oranje. Ik vind jouw post nogal suggestief en je komt met geen enkel bewijs of steekhoudend argument, alleen je eigen onderbuikgevoel. Of heb ik iets gemist?

6 februari 2024 om 18:54

Ik weet dat ajax wel door de politie wordt gewaarschuwd als jeugdspelers ineens in het gezelschap van foute types worden gezien. Of dat bij volwassen spelers ook is weet ik niet zeker, maar lijkt me volstrekt niet onwaarschijnlijk. Ajax heeft ongetwijfeld wel geweten dat er iets speelde, maar ook dan kan je als werkgever natuurlijk ook maar heel beperkt ingrijpen.

6 februari 2024 om 19:16

Onzin uitspraak natuurlijk. Genoeg criminelen die vast zitten, terwijl de rechter nog geen uitspraak heeft gedaan. En ja, onderbuik dat er mensen meer moeten hebben geweten. Ajax wist niet hoe snel ze hem weer moesten slijten.

6 februari 2024 om 20:51

Maar als die dan vrij gesproken worden en onterecht vastgezeten hebben krijgen ze daar ook geld voor. En dat zal meer gebeuren bij de types die vluchtgevaarlijk zijn (omdat je in Nederland niet iemand zomaar mag vasthouden). Plus als iemand wel veroordeeld wordt gaat het voorarrest er altijd vanaf. Dus dat is ook een onzin uitspraak van jou. Neemt niet weg dat het nu eenmaal is dat je onschuldig bent tot het tegendeel is bewezen dus ik snap Ajax en Oranje hierin wel om niet meteen zo iemand te cancellen. Maar rustig het onderzoek af te wachten en een eventuele veroordeling.

6 februari 2024 om 21:37

Inderdaad TilburgAjax. Onzin uitspraak van genieterr. Stel hij was ontslagen omdat hij verdacht werd vsn een misdaad. Daarom hebben wij het systeem van onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Promes was al wel bij Ajax toen de uitspraak pas viel

6 februari 2024 om 22:32

@baardgrasmus

Het lijkt me onwaarschijnlijk dat de politie Ajax gewaarschuwd heeft. het onderzoek naar Promes was zo geheim dat de afluistertapes in eerste instantie niet eens beschikbaar waren voor het team dat de steekpartij met zijn neef onderzocht. Pas in een heel laat stadium lekte die uit waarna de aanklacht tegen Promes uitgebreid werd.

En let wel, vandaag is Promes in hoger beroep veroordeeld maar hij is inmiddels al drie jaar weg bij Ajax.

6 februari 2024 om 22:24

Steunen? Ajax heeft hem zo snel mogelijk verkocht toen duidelijk werd dat het OM hem ging vervolgen. Achteraf gezien maar goed ook.

7 februari 2024 om 07:33

Ik vind het opmerkelijk dat elk topic over promes begint met een comment als deze.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren