Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hofland hoofdtrainer van Fortuna in ‘niet gebruikelijke’ constructie

Laatste update:

Kevin Hofland wordt de nieuwe hoofdtrainer van Fortuna Sittard, zo meldt de club woensdagmiddag via de officiële kanalen. De oud-verdediger was al actief als assistent-trainer bij de Limburgers en lost nu Sjors Ultee af. Laatstgenoemde blijft wel aan de club verbonden: hij gaat de functie van assistent-coach combineren met die van technisch manager.

Hofland heeft eigenlijk nog niet de benodigde papieren binnen om als hoofdtrainer aan de slag te mogen, maar krijgt doordat hij zijn cursus Coach Betaald Voetbal niet op korte termijn af kan ronden vanwege de coronacrisis dispensatie van de KNVB. Hofland krijgt daarnaast in deze constructie te maken met Ultee als technisch manager , waar hij eerder een nogal moeizame relatie onderhield met diens voorganger Sjoerd Ars.

Ars wordt echter doorgeschoven naar de functie van hoofd internationale scouting, waardoor hij niet meer direct bij het eerste elftal betrokken zal zijn. “Niet gebruikelijk misschien, maar voor ons wel een logische constructie”, reageert Ultee in gesprek met Voetbal International op zijn nieuwe baan. De ex-hoofdtrainer gaat Hofland niet alleen assisteren, maar zal hem vanuit zijn functie van technisch manager ook moeten beoordelen.

“In de praktijk gaan Kevin, Kristof (assistent Kristof Aelbrecht, red.) en ik het technisch beleid met zijn drieën invullen. We hebben dit seizoen heel prettig samengewerkt en dat zal zo blijven in de nieuwe opzet. Als hoofdcoach zal Kevin taken van me overnemen, bijvoorbeeld richting de media, maar veel zal ook bij het oude blijven. Ik blijf actief op het veld en zal tijdens wedstrijden ook op de bank zitten”, vervolgt Ultee.

Voor de 32-jarige oefenmeester vormt het geen onoverkomelijk probleem dat hij niet langer de hoofdtrainer is. Ultee zegt zich goed in de nieuwe oplossing te kunnen vinden: “Alleen technisch manager had ik óók niet willen zijn. Maar de combinatie van de twee functies spreekt me wel aan. Ik blijf actief op het veld, waar mijn passie ligt, en kan me ontwikkelen in een andere rol. Als technisch manager zal ik me onder meer richten op contacten met andere clubs, de KNVB en zaakwaarnemers. Met die ervaringen verwacht ik over een of twee jaar nog een betere hoofdtrainer te zijn”, stelt hij.

Een goede constructie voor Fortuna Sittard?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maar ze waren toch samen coach? Waarom is zo'n functiewisseling dan nodig? In de werkwijze gaat er dan toch niks veranderen? Ik dacht dat de functies daar alleen op papier waarde hadden.

22 april 2020 om 15:42

Ja dat is ook zo. Net zoals Hans Kraay destijds bij fc Lienden. Die had ook geen papieren

22 april 2020 om 18:02

Een aantal verantwoordelijkheden gaan nu veranderen. Volgens mij was het al vrij vroeg duidelijk dat Hofland de beoogde hoofdcoach was maar het officieel nog niet mocht zijn. Die Ultee gaat nu ook over transfers beslissen wat eerder die Ars deed. Ik denk dat dit geen slechte zet is. Ik vind Ultee een hele snuggere vent maar vind het (nog) niet echt een hoofcoach. Hofland heeft die autoritaire uitstraling wel maar vind ik iets minder doordacht overkomen. Volgens mij staan de poppetjes nu veel meer op de juiste plekken

Is toch eigenlijk een lachertje. Die Hofland is daar eigenlijk al 2 jaar trainer. De hoofdcoach is toch gewoon een stroman. Net als toen bij Twente. Als bond kan je er niks aan doen waarschijnlijk maar je staat wel geweldig voor lul met die ‘benodigde’ papieren en een curus van 40.000.

22 april 2020 om 18:04

Ach. Voor niemand heeft dit toch nadelen? De Knvb laat een trainer slagen voor de cursus die op papier als assistent al flinke ervaring heeft opgedaan. Ultee is als begin dertiger nu technisch manager... lijkt me geen vervelende positie om te hebben. En de club houd de beoogde mannen binnenboord die het vorig seizoen niet onverdienstelijk gedaan hebben.

22 april 2020 om 18:08

Je laat je beeld wel heel erg afhangen van wat de media erover zegt hé. Heb je de twee ooit echt aan het werk gezien? Dan had je wel beter geweten. Dat de lange termijn plannen er liggen betekent niet dat het zo was.

Wat een gekonkel en gekloot om hem al 2 jaar in een functie te stoppen die hij niet mag vervullen. Nu durven ze schijnbaar niet direct de hoofdtrainer te ontslaan om Hofland te benoemen, waardoor ze Hofland maar de baas van de hoofdtrainer maken, zodat hij die over een paar maanden zelf kan wegsturen om dan zelf op die positie plaats te nemen. Assistent en baas tegelijk. Hoe verzin je zo'n constructie?

22 april 2020 om 18:48

Zo bespaar je 40000 euro, de moeite waard lijkt me zo

22 april 2020 om 19:23

Ze besparen helemaal niks. De oud technisch manager promoveer je weg, maar moet je wel blijven doorbetalen. Hofland krijgt een hogere functie dus moet je meer betalen.

23 april 2020 om 12:11

Om uiteindelijk de besparing te kunnen rechtvaardigen en plaats te laten vinden; je was er bijna

Kan iemand mij vertellen wat er zo bijzonder is aan de coach Kevin Hofland dat je zoveel moeite moet doen om die man over de selectie te laten beslissen? FC Twente deed het destijds ook en ook dat ging helemaal nergens over. Dan heb je als Sjors Ultee zijnde ook nogal een ondankbare rol. Overigens snap ik ook niet dat FC Twente de laatstgenoemde uitzwaaide. Hij komt vrij verstandig over, hij is jong en schijnt best wat verstand van voetbal te hebben. Nu moeten we het doen met Boschker en een kerel waarvan ik de naam niet eens weet, terwijl we met Garcia ook nog een zeer onervaren coach hebben/hadden.

22 april 2020 om 16:41

Inderdaad. Vind die Sjors Ultee een prima gozer als je hem zo over voetbal hoort praten. En dat hij niet te trots is om stroman te zijn en door Derksen en co als lulletje rozenwater neergezet te worden. pleit voor hem.

22 april 2020 om 16:50

In de voetballerij moet je je pas zorgen gaan maken als Derksen geen (negatieve) mening over je heeft. Vooralsnog is alleen Munsterman er goed vanaf gekomen bij Derksen en laat dat nou net een man zijn die genoeg kritiek verdient.

23 april 2020 om 11:53

Volkomen met je eens. Dat Munsterman niet deugde kon je van meet af aan wel al zien aan de mans presentatie en interviews.

Waarom is zo'n cursus en bijbehorend papiertje eigenlijk überhaupt nodig? Omdat de Uefa dit graag wil? In veel gevallen is de cursus betaald voetbal alleen haalbaar voor ex-profs terwijl er veel getalenteerde trainers rondlopen die de stap willen zetten vanuit het amateurvoetbal of vanuit de jeugd. Het echte vak leer je in de praktijk en volgens mij kan een professionele organisatie als een voetbalclub zelf prima beoordelen of een trainer geschikt is voor de functie van trainer/coach. Zij dragen immers ook zelf de gevolgen. Kunnen we ook direct afstappen van deze vreemde constructies.

22 april 2020 om 16:33

Dat is helaas nodig omdat de knvb een alleen heerschappij heeft op het gebied van voetbal en de daarbij behorende cursussen. Je moet een papiertje hebben om op niveau te mogen trainen. Ik ken zoveel ongediplomeerde trainers die tig keer beter zijn dan een gediplomeerde trainer.

Tsja, was een lastige keuze. Denk dat beide geschikt zijn als hoofdcoach. Verschillende persoonlijkheden en achtergronden, maar dat maakte hen juist ook complementair. Uiteindelijk op een goede manier opgelost en Ultee voor de club kunnen behouden. Sjors is nog relatief jong en denk dus ook niet verkeerd om nog extra ervaring op te doen in de rol van commercieel manager. Verbreed toch je horizon en skillset, wat uiteindelijk zal helpen om uit te groeien tot een goede hoofdcoach. Daarnaast blijft hij gewoon tevens volwaardig lid in de technische staf, dus ook op dat vlak zal hij blijven ontwikkelen.

Vwb Hofland valt me op dat nogal wat mensen negatief zijn en hem bestempelen als dominant/arrogant. Zal vast wel komen omdat de media sensatie heeft lopen zoeken over de rolverdeling in de technische staf. Snap niet dat mensen het hier blijkbaar zo lastig mee hebben. Wat mij betreft is het dan ook geblér van mensen die niet goed geïnformeerd zijn en de achtergrond niet kennen. Wat veel mensen niet weten (de niet Fortuna volgers) is dat Hofland enkele jaren geleden achter de schermen veel werk heeft verricht om Fortuna door haar moeilijkste fase te slepen (de tijden dat er letterlijk geen geld was voor de bus). Kevin beschikt over een Fortuna hart en zet zich met ziel en zaligheid in voor de club. Ben er ook van overtuigd dat hij het in zich heeft om uit te groeien tot een goede trainer. Voor Fortuna is het in iedergeval mooi dat zo iemand (eigen jeugdproduct die het tot de subtop van Europa heeft gered) uiteindelijk hoofdcoach wordt.

In iedergeval goed dat er snel duidelijk is over de rolverdeling voor komend seizoen. Dat zal zeker ook helpen bij het samenstellen van het team voor komend seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren