Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hoe er in De Kuip op mij werd gereageerd, daar kreeg ik kippenvel van’

Laatste update:

Renato Tapia leek na harde woorden van technisch directeur Sjaak Troost onlangs nog op weg naar de uitgang bij Feyenoord. De sportbestuurder liet de middenvelder met niet mis te verstane bewoordingen weten dat hij vanwege zijn volgend jaar aflopende contract op zoek moest gaan naar een nieuwe werkgever. Een week of drie later hangt de vlag er voor Tapia echter heel anders bij en afgelopen donderdag was hij een van de uitblinkers tijdens de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Dinamo Tbilisi.

Trainer Jaap Stam verraste door de Peruaan in de basis te zetten tijdens het treffen in de voorrondes van de Europa League en Tapia beschaamde dat vertrouwen niet. De middenvelder kijkt wel terug op een aantal ‘onrustige weken’: “Ik moest wachten op mijn eerste trainingsweek en donderdag heb ik weer mijn eerste minuten gemaakt in een belangrijke wedstrijd”, vertelt hij in gesprek met FOX Sports.

“Ik voel het vertrouwen van het team en de trainer”, gaat Tapia verder. De controleur, die afgelopen zomer nog met Peru tot de finale van de Copa América reikte en daarna op weg leek naar Lokomotiv Moskou, voelde ook de steun van het Feyenoord-publiek: “Hoe er in De Kuip op mij werd gereageerd, daar kreeg ik kippenvel van.”

“Het is heel fijn hoe de supporters met mij omgaan. De sfeer was zoals altijd geweldig en het was een goede wedstrijd. Ik denk dat het nu beter met ons gaat. We staan compacter en begrijpen elkaar beter, dat zag je gisteren. We zijn op de goede weg en we zijn scherp. We gaan zien wat er in Heerenveen gebeurt.” Feyenoord speelt zondagmiddag tegen sc Heerenveen zijn tweede Eredivisie-wedstrijd van het seizoen, nadat er vorig weekend gelijk werd gespeeld tegen stadsgenoot Sparta Rotterdam.

Denk jij dat Renato Tapia dit seizoen een basisplaats gaat veroveren bij Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tapia gaat dit seizoen keihard doorbreken en zijn contract verlengen. Eind goed, al goed!

10 augustus 2019 om 09:34

Het zou wel een mooi verhaal zijn!

10 augustus 2019 om 10:08

Ik denk dat ook. Ik sta er niet raar van te kijken als het gebeurt

10 augustus 2019 om 11:47

Ik hoop dat er dan een nieuwe TD bij Feyenoord is want het lijkt me sterk dat hij met Troost aan tafel wil gaan zitten na het begin van het seizoen.

Echt een hele sympathieke jongen. Aandoenlijk gewoon. Echter vind ik zijn kwaliteiten en ook zijn spel in de afgelopen wedstrijd ietwat overhyped.

10 augustus 2019 om 09:55

Ach man, als hij morgen ergens 500.000 meer kan verdienen verschijnt die niet meer op de training

10 augustus 2019 om 09:59

Nja, Lokomotiv zou 'm uitstekend salaris bieden maar dat heeft 'ie dus geweigerd.

10 augustus 2019 om 10:02

Waarom ging die dan niet naar Lokomotiv? Daar kon hij meer dan 500.000 krijgen...

10 augustus 2019 om 10:08

Omdat hij een Nederlands paspoort wil waardoor hij nog interessanter voor buitenclubse club wordt wanneer hij na dit jaar transfervrij is.

10 augustus 2019 om 10:49

Geweigerd omdat het zon goeie jonge is met een Feyenoord hart ja.

10 augustus 2019 om 12:46

Jammer joh. Popiejopie opmerking ten koste van Tapia maken, die keihard ontkracht wordt... en je dan alsnog laten kennen. Gewoon niet aan beginnen joh. Niemand hier beweert dat Tapia een feyenoord hart heeft. De enige die hier iets ten onrechte beweert ben jij.

10 augustus 2019 om 13:55

Misschien geen Feyenoord HART!
Misschien voor een NL paspoort... wie zal het zeggen..

Jij zegt als hij morgen 500.000 ergens meer kan verdienen,verschijnt hij niet meer op de training.

Om direct je opmerking te ontkrachten.
Bij Lokomotiv kon hij meer verdienen dan die 500.000 extra en dat heeft hij geweigerd.
Dus nee dan komt hij gewoon nog trainen..

Simpel gezegd.. je praat Bullsh*t.

Op dat soort momenten ben ik trots op het Legioen, we kunnen spelers echt boven zichzelf uit doen stijgen. De laatste maanden veel negativiteit gelezen over Feyenoord, maar als wij met z'n allen een speler zo toezingen dan worden ze zoveel beter. Ik hoop dat we dit kunnen blijven doen de komende tijd, met de jeugdspelers ook zal er vast weleens een mindere pot tussen zitten, maar zolang wij ze blijven steunen komt het allemaal goed. Dus ook als Larsson, Nieuwkoop, Tapia, Vente of Van Beek zijn dag niet heeft, we zullen het met z'n allen moeten doen, zij hebben ons nodig, en wij hen.

10 augustus 2019 om 09:43

Groot gelijk. Vond dit ook prachtig bij Sinisterra die tijdens z'n aftocht naar de kleedkamer na z'n wissel ook massaal werd toegejuicht. Die jongen krijgt al steeds meer vleugels door z'n gekregen minuten, maar dat geeft toch ook een heerlijk steuntje in de rug. En zeker bij Tapia kon ik me z'n zenuwen voorstellen, maar 'wij' hebben gewoon niks tegen die jongen en verdient en krijgt terecht onze massale steun.

10 augustus 2019 om 11:59

Ik zelf denk persoonlijk dat als je Larsson dat ene extra ‘duwtje in ze rug’ geeft, hij uitgroeit tot de beste speler die Feyenoord heeft. Als die jongen het op ze heupen krijgt en vertrouwen heeft kan hij hele mooie dingen doen, kijk alleen bij zijn tijd in Friesland tot wat hij allemaal in staat was en zaterdag tegen Dinamo zag ik flitsen er van terug. Die jongen kan het echt hoor alleen vertrouwen!

10 augustus 2019 om 12:36

Vertrouwen is iets wat bij alle spelers meetelt en bepaalde spelers kregen onder Gio te veel vertrouwen waardoor ze slechter gingen spelen, terwijl veel spelers te weinig vertrouwen kregen en na een slechte wedstrijd wel gewisseld werden. Hoop dat Stam hier beter mee om kan gaan. Hij is hard en fair, dus dat moet goedkomen. Ik hoor ook nergens klachten, behalve van lampekappen als Emile Schelvis enzo. Sinisterra speelt ineens goed, Larsson laat leuke dingen zien al is het nog niet consistent en ook Tapia stond eindelijk op zijn echte plek en voila; speelt een goede pot. Hoop oprecht dat die jongen met drie jaar verlengd, alleen al om hem na een goed seizoen voor een mooi bedrag weg te doen als hij dat zo graag wilt met zijn NL paspoort (geef hem die garantie ook en dan tekent hij wel bij).

10 augustus 2019 om 10:47

Nou je moet nu ook niet overdrijven hoor wat betreft tapia en boven zichzelf laten uitstijgen. Ik heb echt zelden zo'n slechte ploeg op dit niveau zien acteren. Zij konden er gewoon echt helemaal niks van, dan is het dus ook wel makkelijk om boven jezelf uit te doen stijgen. Laat Tapia het maar een paar westrijden zien in de eredivisie en dan kan je, maar mijn mening, het hebben over het boven zichzelf uitstijgen en het legioen effect.

10 augustus 2019 om 11:14

Het gaat niet eens om deze wedstrijd, het gaat om de steun die je jouw spelers moet geven in het algemeen. Je bent supporter, dus support dan ook. Daar hebben de spelers het meeste aan. Een beetje cynisch zitten zaniken dat het niveau van de tegenstander ook niet best was, nee daar wordt niemand beter van.

10 augustus 2019 om 12:24

Dit zijn gewoon hele moeilijke wedstrijden ongeacht de tegenstander. Als je zo wint in een EL wedstrijd heb je gewoon goed gespeeld. Van te voren riep iedereen nog dat Feyenoord het moeilijk zou krijgen en zou verliezen en nu is de tegenstander opeens weer van amateurniveau... Het draaide gewoon veel beter en Tapia speelde ook gewoon een goede wedstrijd.

10 augustus 2019 om 12:37

Ja ik viel gewoon over dat je het hebt dat het legioen een speler (tapia in dit geval) boven zichzelf kan uit laten stijgen door achter hem te staan. Dat dat gaat dan over de wedstrijd van donderdag en dan speel je gewoon tegen een hele slechte ploeg. Ik ben het zeker met je eens dat supporters achter hun spelers moeten staan en dat zij er alleen maar beter ben worden, maar ik zie gewoon eerder een causaal verband tussen de matige tegenstander en het goede spel Feyenoord (en tapia), dan het legioen dat achter de club stond.

10 augustus 2019 om 14:24

Van Beek heeft zijn decennium niet. Daar valt niet tegenop te steunen..

Sjaak Troost : Ik laat mij niet in de maling nemen door Tapia'

Gaat die Sjaak nog publiekelijk Tapia zn excuses aanbieden. Of is Sjaak toch al de sjaak,en heeft dat geen zin meer ?

10 augustus 2019 om 09:55

Nou, volgens het artikel is het John Troost🤣. Maar ben het eens...Troost maakt zich belachelijk.

10 augustus 2019 om 10:29

Tapia speelt al jaren dramatisch en zat terecht vaak op de bank of werd verhuurd. Nu hij eindelijk eens een paar wedstrijden aardig speelt (op de Copa) en er wat interesse is van clubs wil hij niet meer vertrekken omdat hij volgend jaar transfervrij wil cashen met een Nederlands paspoort.
Troost heeft gewoon gelijk, hij heeft maar 1 belang en dat is het belang van Feyenoord. Uiteindelijk moet Feyenoord ook centen verdienen om verder te komen.

10 augustus 2019 om 10:40

Daar heb jij zeker gelijk in maar Troost is ook geen TD. Hij helpt de club door die rol tijdelijk in te vullen totdat iemand gevonden is. Dit zal hij de volgende keer waarschijnlijk niet meer zo doen via de media.

10 augustus 2019 om 11:09

Vergeet niet dat dat vooral als centrum verdediger was. Tapia is echt een middenvelder. Geef hem daar langer de kans.

10 augustus 2019 om 14:12

Jij zegt klaarblijkelijk ook maar gewoon wat.
Troost heeft helemaal geen gelijk.
Ja, Feyenoord moet uiteindelijk geld maken.
Maar dat doe je niet door een speler bij voorbaat op die manier de deur te wijzen.
Tapia heeft gewoon een contract.. dus hij staat sterk.
Sjaak heeft niks te willen.

Waarschijnlijk is de Copa ook het eerste toernooi dat jij hebt gekeken waar Tapia speelt.
Want Tapia is al jarenlang een vaste waarde bij Peru.
En zijn kwaliteiten werden gezien met name tijdens de WK Kwalificatie.. waarin hij elke ster zowat in zijn broekzak had.

Tapia speelt al jaren dramatisch.
Gek eh, dat dat toevallig bij Feyenoord en onder GVB is.

Tapia heeft bij Feyenoord nooit maar dan ook nooit 3 wedstrijden achter elkaar op zijn eigen positie gespeeld.. Daar waar er spelers waren die week in, week uit speelden.. week in, week uit faalden.

Snap je het niet.. leg ik het je ff uit.
Tapia is van origine een pure 6.
Tapia is geen CV, Tapia zou je daar kunnen neerzetten als pure noodoplossing...maar hij is geen CV.
Vervolgens wordt hij bij Feyenoord CV gezet.
Dan is Tapia ook nog is rechts en dan staat hij LCV..
Tel uit je winst..
Tel daarbij op dat je daar dan ook nog geen eens met regelmaat speelt.. maar eens in de zoveel tijd.
Dus 0,0 ritme kan opbouwen.
Dat op een positie waar niet je kracht ligt en je op je verkeerde been staat.

Je kan die jongen wel gaan bashen.. maar je oordeel is verre van eerlijk bekeken.

10 augustus 2019 om 12:45

Ik vond de publiekelijke reactie op tapia ook een dikke middelvinger naar Sjaak Troost vh legioen. Z’n ad interview ook. Echt hilarisch. Als TD is het enige wat je goed moet kunnen een telefoon opnemen.

Laat die jongen basis staan. In sportief opzicht geeft die zoveel aan het team, dat weegt bij lange niet op tegen die 2 of 3 miljoen, die je zou krijgen door hem nu te verkopen.

Laat hem staan en probeer in de loop der tijd alsnog zijn contract te verlengen (laat dat door van Bodegom doen en niet door Sjaak Troost alsjeblieft).

Verlengt die niet, dan loopt die gratis de deur uit. Het zij zo. Tapia heeft daar volstrekt recht op, na de schofterige manier hoe Feyenoord de afgelopen 4 jaar met hem is omgegaan.
Maar nogmaals, wat hij het team brengt weegt bij lange na niet op tegen die kleine som die je zou krijgen als je hem nu verkoopt.

It takes one to know one. met andere woorden, om de "klasse" van Tapia te kunnen zien, moet je wel de juiste kijk op het spelletje hebben. En dat is helaas bij de meeste "kenners" pas achteraf aanwezig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren