Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij wilde als kind bij Barcelona spelen, daarom ging hij Spaans leren’

Laatste update:

Charly Musonda maakte eind januari op tijdelijke basis de overstap van Chelsea naar Real Betis en de negentienjarige Belg maakt sindsdien indruk in de Primera División. Volgens Yannick Ferrera zou het dan ook niet vreemd zijn als bondscoach Marc Wilmots het talent oproept voor het EK.

/

“Hij is vinnig en leest het spel. Toen Musonda tien jaar was, vond ik dat hij al speelde als een ervaren voetballer van 30”, vertelt de coach van Standard Luik bij het programma Extra Time. “We hebben geprobeerd om hem naar Standard te halen. Maar Musonda had andere opties en we hadden het gevoel dat hij niet naar Luik wou komen. Of we Musonda straks op het EK zien spelen? Waarom niet? Als Thorgan Hazard nu geselecteerd is, waarom zou Musonda dan niet opgeroepen kunnen worden voor het EK?”

Musonda liet op de Spaanse televisie al horen dat hij de Spaanse taal goed machtig is en Ferrera denkt wel dat hij weet hoe dat komt: “Toen Musonda klein was, dacht hij dat hij in de toekomst bij Barcelona zou spelen. En daarom wou hij Spaans leren. Toen ik zijn eerste interview zag bij Betis, was ik onder de indruk. Ik dacht bij mezelf: ‘Hij heeft dus werkelijk Spaans geleerd.’” Musonda maakte onlangs bekend dat hij Chelsea verkoos boven Barcelona omdat men in Londen bereid was zijn broers ook een contract aan te bieden.

Denk je dat Charly Musonda op zijn plek was geweest in Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk om te lezen. Het woord "toptalent" wordt vandaag de dag (te) vaak gebruikt, maar in het geval van Musonda vind ik dit terecht. Ik vind dat hij alles in huis heeft om een wereldtopper te worden. Voor België is hij zeker een optie denk ik, al heeft hij natuurlijk concurrentie.

22 maart 2016 om 14:44

Nou..

Kijk dat is mooi.
Familie keuzes boven eigen dromen zetten.
Respect

Voor een club kiezen omdat ze je broer(s) ook een contract aanbieden, het is maar wat je belangrijk vindt in je afwegingen. Als je het goed doet is dadelijk je hele familie klaar en hoeft niemand meer te werken, als je maar wat slimmer met je geld omgaat dan een Bogarde om maar een naam te noemen.

22 maart 2016 om 16:39

Dit is heel erg onzelfzuchtig van hem en dat is een hele mooie karaktereigenschap om te hebben.

Deze jongen heeft zoveel flair, techniek en overzicht. Niet normaal voor iemand op zijn leeftijd. Jammer dat hij niet naar Vitesse wilde komen, want dit is echt een speler waarvoor je naar de Gelderdome wilt komen. Hoop dat hij hetzelfde weg gaat bewandelen als Lukaku en De Bruyne, want ik zie geen perspectief bij hem bij Chelsea. Net als Loftus-Cheek, Solanke, Baker, Brown, Pantic, Kennedy, etc.

22 maart 2016 om 15:25

Loftus-Cheek toch wel? Solanke zie ik er ook wel komen, stroef, maar hij komt er.

22 maart 2016 om 16:05

Nee helaas zie ik het niet gebeuren... Solanke heeft Remy en Costa voor zich en Loftus-Cheek heeft Matic, Oscar en Fabregas voor zich. Iedereen dacht dat Mceacheren ook zal doorbreken in het eerste elftal. Naar vijf(!) verhuurbeurten is hij verkocht aan Brentford... En De Bruyne en Lukaku hebben nooit een eerlijke kans gehad, want zij zouden ook wel ooit een 'kans' krijgen... Chelsea is echt een warenhuis geworden van jongens die een 'kans' zouden krijgen. Als je ook die verhalen van Van Ginkel hoort, hij zou de nieuwe Lampard worden, maar toch ondertussen verhuren aan Ac Milan, Stoke en Psv? Wanneer zou hij een kans krijgen dan? Want toen hij weer blessurevrij was, werd hij verhuurd.

22 maart 2016 om 16:41

Van Ginkel kreeg juist de kans voor zijn blessure. Nadat hij zo zwaar geblesseerd was, werden Fabregas en Matic gehaald en was het middenveld goed bezet. Daarom werd hij ook verhuurd. Als hij zijn blessure niet had gehad en zijn stijgende lijn vast hield dan was hij zeker een basisspeler geweest nu.

22 maart 2016 om 17:40

Als je bedoelt die paar wedstrijden, dat noem ik niet echt kansen... Nee maar ik ben gewoon geen fan van Chelsea, want ze gaan zo slecht met talenten om. Het zijn allemaal ruwe diamanten (talentjes) die gek worden gemaakt door het geld en valse beloftes. En ondertussen allemaal verhuren aan Vitesse, die dan niet aan een team kan bouwen, omdat meeste spelers maar 1 seizoen spelen en weer verder worden verhuurd.

Zijn vader was al een profvoetballer bij o.a. Anderlecht ; het is dus niet zo dat deze jongen uit de armoede komt.

Zijn keuze voor Chelsea echter nooit goed begrepen ; het was wel duidelijk dat die zijn minder getalenteerde broers er gewoon even bij namen om hem te kunnen krijgen. Ondertussen zijn die broers al niet bij Chelsea en voor hem zelf : laat nou net Chelsea één van die ploegen waar je als jeugdspeler amper een kans krijgt. Waarom dan Chelsea kiezen als jonge speler ?

22 maart 2016 om 15:30

Simpel Joris, voor het geld. Zijn ouders hebben munt geslagen uit het talent van 1 zoon en dachten niet aan de lange termijn in tegenstelling tot wat vele anderen hier schijnen te denken.

Om door te breken moet je duidelijk niet voor Chelsea kiezen, maar die keuze bracht op korte termijn het meeste op.

Komt op mij over als verstandige jongen; denkt alvast stappen vooruit in zijn carrière en wil ervoor zorgen dat hij z'n familie dicht bij zich heeft in een (naar verwachting) lastige periode. Als je als jong talent namelijk de overstap maakt naar een club als Chelsea is het belangrijk om je (stabiele) omgeving van je familie mee te nemen. Als dan je broers (niet bij mij bekend hoe getalenteerd zij zijn) ook aan de slag kunnen bij dezelfde club is dat geweldig meegenomen. Begrijp overigens ook dat Barcelona niet ervoor heeft gekozen om hem (en dus ook zijn broers) te contracteren; zo'n jonge speler haal je namelijk niet met zoveel extra eisen (en moeilijkheden) binnen. Daarvoor loopt er al genoeg talent in de jeugdopleiding rond, denk niet dat je zo'n constructie kan verantwoorden aan minstens zo getalenteerde spelers van dezelfde leeftijd.

Misschien dat Musonda later in zijn carrière nog bij Barcelona speelt; hij komt in z'n eerste wedstrijden voor Betis namelijk als een technisch vaardige aanvallende middenvelder die vanaf de vleugels gevaar kan stichten. Hopelijk krijgt hij alle ruimte om zich verder te ontwikkelen.

Had ie beter Catalaans kunnen leren, Spaans spreken ze niet graag in Barcelona

22 maart 2016 om 23:47

Ja hoor, dat verschil is echt minimaal. Het is geen andere taal, gewoon een dialect met een aantal andere woorden. Alsof ze er in Catalonië problemen mee hebben als een buitenlander gewoon netjes algemeen Spaans praat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren