Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij maakte Wieffer met de grond gelijk. Wie was hij om dat te zeggen?’

Laatste update:

Mats Wieffer kon in zijn tijd in de jeugdopleiding van FC Twente soms behoorlijk lastig zijn, zo onthult clubwatcher Leon ten Voorde in de AD Voetbalpodcast. De journalist weet daarnaast te melden dat de middenvelder ook bij Feyenoord niet bang is om zijn mening te geven.

"Mats Wieffer vonden ze in de tijd van Ted van Leeuwen (voormalig technisch directeur FC Twente, red.) een vervelende jongen", zo opent Ten Voorde in de podcast van het Algemeen Dagblad. "Hij was lastig en had altijd een weerwoord. Daar konden ze moeilijk mee omgaan bij Twente."

Wieffer durfde dus al op heel jonge leeftijd zijn mening te ventileren in de kleedkamer. "Bij zijn eerste wedstrijd voor Twente vertelde Wieffer dat ze bij een tegendoelpunt niet goed stonden en dat ze daar aan moesten werken." De opmerkingen van de Oranje-international werden intern niet altijd gewaardeerd.

"Marino Pusic, die hem bij Feyenoord vaak knuffelde, maakte Wieffer in de kleedkamer met de grond gelijk. Alle spelers lagen in een deuk. Want wie was hij om dat te zeggen? Ook al was het een onschuldige opmerking", neemt Ten Voorde de Feyenoorder enigszins in bescherming.

Wieffer kwam slechts tweemaal in actie voor Twente, om in 2020 transfervrij te vertrekken richting Excelsior. Twee jaar later volgde de stap naar Feyenoord, waar hij al snel een vaste plaats veroverde op het middenveld. Wieffer is uitgegroeid tot international en tekende dinsdag tegen Gibraltar (0-6) voor zijn eerste doelpunt.

Reijnders
Ten Voorde praat in de podcast tevens over de ontwikkeling die Tijjani Reijnders heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren. De 25-jarige middenvelder speelt inmiddels bij AC Milan en is international van Oranje, maar dat hij zo ver zou komen werd in zijn periode als jeugdspeler van Twente nog als onmogelijk geacht.

"Hou je vast: die vonden ze toen te klein bij Twente. Dan kun je dus weggestuurd worden, als je te klein bent", aldus de verbaasde Ten Voorde over Reijnders, die via PEC Zwolle en AZ afgelopen zomer in Milaan terechtkwam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tis ook zeker een bijdehand kereltje onze Mats. Vind ik stiekem wel grappig. Als ie zo doorgaat mag hij van Joey misschien wel bij het clubje van die generatie dat als enige nog zegt wat ze denken.

23 november 2023 om 12:44

Migi,

Mmmmm dan moet je wel eerst door een commissie heen he..

Ik vind wel mooi als je je mening geeft ook al is de waarheid anders. Des te knapper om er later op terug te komen en te vertellen dat het misschien niet handig was. Wat dat betreft valt die buiten het clubje Wieffer kan dat bij Veerman is me dat nog nooit opgevallen

23 november 2023 om 14:42

Wel met de keerzijde dat zoiets grappig is nu hij 24 jaar is en al iets heeft afgedwongen. Dat was destijds bij FC Twente nog niet zo. Dan komt het wel heel anders over, al zie ik geen problemen als een jong talent stelt dat de verdediging niet goed staat. Als het zo is, dan is het zo.

Overigens vind ik Wieffer een gezonder voorbeeld dan Veerman. Bij Wieffer snijdt het meestal tot bijna altijd wel hout. Veerman is veelal selectief verontwaardigd en kan bovendien slecht met kritiek omgaan. Wieffer vind ik juist ook heel zelfkritisch.

Mijn ervaring met Tukkers is dat ze sowieso niet heel erg op hun mondje gevallen zijn. Soms heet dat nuchter. Soms heet dat lastig.

Je kunt Mats niet ontzeggen dat hij spelinzicht heeft. Dat heeft juist zijn carrière gered. Overigens bijzonder zwak van Pusic om iemand die voetbalinhoudelijk commentaar geeft met de grond gelijk te maken.

Verbaast me niks van een speler met het tactisch inzicht dat een Wieffer heeft. Voetballers willen alleen luisteren naar anderen met aanzien, dus nu Wieffer dat heeft, zal men meer naar hem luisteren terwijl hij waarschijnlijk gewoon dezelfde persoonlijkheid heeft. Maar dat is dan dus echte leiderschap, mensen terecht wijzen en ook vanuit een voetballend perspectief kunnen sturen, in tegenstelling tot wat je van de week hoorde van een Taylor bijvoorbeeld.

23 november 2023 om 12:31

Er zijn meerdere manieren van leiderschap, jij beschrijft leading by example. Er is niet één methode die altijd werkt, de groep vraagt om een wijze en de bewezen leiders kunnen zich daar naar vormen

23 november 2023 om 23:42

Fair enough, klopt ook natuurlijk.

Makkelijk scoren weer dit. Een club watcher die met info naar buiten komt uit wat hij "denkt" te weten. Het is nog geen winterstop toch?

23 november 2023 om 22:22

Ik vind die clubwatcher sowieso een vervelende kerel altijd.

Achja Pusic was toch al behoorlijk vervelend in de tijd bij Twente met z'n gemaakte lach. Ik snap dat je niet zomaar alles aanneemt van een ventje dat nog niets heeft gepresteerd bij het hoogste elftal van de club, maar om diegene nou met de grond gelijk te maken. Ten Voorde begint vaker over Wieffer en over Reijnders, dat zijn van die gebeurtenissen waar je nu toch niets meer aan doet. Elke club heeft wel z'n missers met bepaalde spelers die elders ineens wel laten zien van grote meerwaarde te kunnen zijn.

23 november 2023 om 14:46

Bovendien had bij wijze van spreken zelfs een 19-jarige Frenkie de Jong in die tijd geen minuten gemaakt in het eerste. Dat zegt ook niets over die jongens of over de club, maar alles over het slechte beleid van Ted van Leeuwen die te veel geld verdampt heeft aan spelers die niet eens goed genoeg waren voor de Eredivisie.

23 november 2023 om 18:51

Volgens mij begon het probleem al met die munsterman die er een hoop geld door heen gejaagd heeft met zijn trucjes en dergelijke

23 november 2023 om 21:32

Het zijn twee verschillende problemen. Munsterman was op dat moment al weg en Van Leeuwen heeft meer geld opgemaakt dan er eigenlijk beschikbaar was. Tot tweemaal toe gaf hij 1,4 miljoen euro extra uit, opgehaald bij investeerders. Dat terwijl we dus schijnbaar jongens in de jeugd hadden lopen die absoluut niet slechter waren. Het is gewoon een bijzonder matige technisch directeur met een paar toevalstreffers, maar die nooit beter presteert dan het budget waar hij mee werkt.

Het verhaal rond Munsterman kennen we. Die heeft er op elk vlak een gigantische zooi van gemaakt en de club vele malen erger achtergelaten dan hoe het was toen hij begon.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren