Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij is de leider van Ajax en komt echt nog wel aan zijn wedstrijden’

Laatste update:
/

Acht maanden heeft het geduurd voordat Nick Viergever in dienst van Ajax op 'zijn' plek is terechtgekomen. Frank de Boer liet de verdediger tegen Go Ahead Eagles en Legia Warschau links achterin beginnen en zondag tegen Willem II kan hij opnieuw rekenen op een basisplek. De coach van Ajax gebruikte Viergever voorheen vaak als linksback of verdedigende middenvelder.

"Hij weet wat hij aan me heeft op deze positie. Ik ben de laatste wedstrijden gretig en het is goed van de trainer dat hij dat gezien heeft. Ik probeer daarmee het team te pushen", vertelt Viergever aan NUsport. Opvallend is dat Ajax in januari liever Stefano Denswil dan Niklas Moisander zag vertrekken en laatstgenoemde nu zijn basisplaats kwijt is.

“Moisander heeft een nieuwe club en misschien is dat de beweegreden om mij nu op te stellen”, erkent Viergever. “Ik laat nu in ieder geval zien dat ik in Ajax 1 hoor en dat moet ik elke week doen. Maar Moisander is onze leider en komt echt nog wel aan zijn wedstrijden." Viergever weet naar eigen zeggen heel goed waar zijn zwakheden en kwaliteiten liggen. “Op het middenveld komen mijn sterkste punten niet tot uiting. Dat is centraal het meest en als linksback nog wel iets meer dan op het middenveld."

Ajax had Niklas Moisander moeten verkopen en Stefano Denswil moeten behouden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind Viergever niet slecht op 4. Maar om nou te zeggen dat hij de leider is. In mijn ogen zijn Klaasen en Schone de leiders van Ajax. Ook van Rhijn en Cillessen moeten nu die leiderschapsrol op gaan pakken, vind ik

21 februari 2015 om 09:05

zei hij dat hij leider is, dit had hij op moisander. Die is op dit moment de aanvoerder.

21 februari 2015 om 09:31

Schöne de leider?
Sorry maar die is op geen een punt de leider.
Klaassen wel vind ik en ik hoop dat moisander weer snel speelt en viergever naar linksback gaat want bij boilesen gaat alles fout.

21 februari 2015 om 10:01

Moisander is de leider van fouteb zeker? Denswil nooit weg moeten doen.. Alsof moisander ajax kon redden na zo een grote achterstand op psv. Seizoem was toch al verlorem, ik had denswil gehouden en de gehele tweede seixoemshelft laten spelen..moisander wordt niet beter! Denswil heeft wel groeimogelijkheden daarintegen

21 februari 2015 om 10:04

Volgens mij was het anders want denswil liet niet zien de wil te hebben om moisander uit de basis te spelen.

21 februari 2015 om 11:23

Ajax heeft helemaal geen leider vind ik.om Klaassen maar aan te wijzen als leider omdat die een van de weinige is met niveau, gaat wellicht te ver.
Denk ook dat het alles zegt dat Boilesen de aanvoerdersband mag dragen

21 februari 2015 om 13:04

Vraagje: speelt denswil eigenlijk?

21 februari 2015 om 17:07

Schone is zeker geen leider en is naar mijn idee teveel een momentenvoetballer, die niet vaak genoeg in een wedstrijd zijn niveau haalt. We moeten jongens hebben die constant een hoog niveau halen en niet perse een moment nodig hebben. Klaassen is zo'n speler en Serero ook. Echter zijn het beiden geen leiders. Echte leiders hebben we niet, al denk ik dat Bazoer die taak op lange termijn wel kan gaan vervullen en Veltman op korte termijn.

Wat betreft Boilesen en dat alles fout gaat, daar kan ik inkomen. Echter valt me op dat dat veel met coaching vanuit het centrum te maken heeft. Zo zag ik tegen Legia elke keer hetzelfde probleem. Een middenvelder van Legia heeft de bal en ons centrum loopt achteruit. Een doorkomende middenvelder wordt niet opgepakt door het centrum en Boilesen loopt tussen 2 man in (de rechtsbuiten en die doorgelopen middenvelder) zonder dat ie gecoacht wordt welke hij moet pakken. Vervolgens moet ie een keus maken en is ie elke keer te laat. Wordt die man opgepakt door het centrum, dan staat iedereen gedekt. Maar als ze dat niet doen, dan moet dat ook gecoacht worden.

21 februari 2015 om 09:58

Van rhijn heeft die rol al duidelijk gepakt. Klaassen Schone van Rhijn en Cillessen zijn de leiders van dit elftal voor na het seizoen. NIET Boilesen!

21 februari 2015 om 10:30

Er is ook niemand (behalve de Boer) die Boilesen een leider vind hoor

21 februari 2015 om 10:53

Jawel Bergkamp :P

21 februari 2015 om 10:46

Als meneer Viergever nou eens niet zo hard roept, maar eens een paar wedstijden wat niveau probeert vast te houden..... Allemaal niet zo hard van stapel lopen is volgens mij wel gepast voor dit Ajax

21 februari 2015 om 11:27

Als je de tekst leest dan zie echt dat hij helemaal niks over zichzelf zegt. Maar duidelijk aangeeft dat gretig is.

On:
Als je volgend seizoen een vast centrum wilt hebben. Zou je vanaf nu moisander sporadisch moeten laten opdraven. Maak van Rijn ook gelijk aanvoerder ( enige echte basis speler samen met cillissen)

21 februari 2015 om 14:27

Ik vind dit echt zo'n grote kwaliteit van Frank. Hij gaf Viergever de kans op 4 en die heeft hij gepakt. Dat toont aan dat Frank gewoon zijn spelers de kans geeft om voor een plek te strijden. De beste speelt bij hem. Ook Bazoer plaatste hij gewoon in de basis. Vaak is men kritisch op zijn opstellingen en wissels maar hij denkt alleen in het teamverband. Met Schoene in de spits kwamen we wel weer aan het voetballen toe waardoor het team langzaam vertrouwen kreeg. Toch 6 punten gepakt ondanks dat Schoene qua goals of assists beslissend was.

Ook het passeren van Vermeer was een gedurfde zet die goed uitpakte. Siem in de spits zetten. Aissati op linksbuiten etc. Die "verdedigende" wissel bij PSV uit 2 jaar terug waardoor we wonnen. Hij probeert altijd nieuwe dingen uit en vaak heeft het goed uit gepakt. Dat vind ik echt knap.

21 februari 2015 om 16:05

Wat is de kwaliteit om een speler die je een half jaar geleden voor die positie gekocht hebt ook daadwerkelijk op te stellen? Wat was er gedurfd aan het passeren van Vermeer, terwijl alles en iedereen wat Ajax minded was inclusief de publieke opinie daar al weken om riep?

Het is somber voor moisander, maar daar moet hij rekening mee houden, dat dit gaat gebeuren. Dat hij op de bank zit en degene die hem opvolgt dan speelt.

21 februari 2015 om 09:07

Het zal allemaal niet zo soepel naar hem gecommuniceerd worden. Maar laten we wel eerlijk wezen. Iemand met een aflopen contract altijd op de bank zetten. Volgend jaar is ie toch niet meer beschikbaar en allemaal dooie tijd.

21 februari 2015 om 09:10

Ik geloof best dat dit wel met hem besproken is, ik vindt moisander niet iemand die stampij gaat maken, daarvoor is hij te rustig.

21 februari 2015 om 09:16

Geldt dat eigenlijk ook voor sterspelers? Lijkt mij persoonlijk niet en is ook nergens voor nodig. De beste spelers staan in het veld en momenteel is Viergever sterker dan Moisander.

21 februari 2015 om 09:19

als dat het geval was geweest dan had ajax hem in de winter laten gaan zodat er nog wat geld binnen zou komen en denswil behouden lijkt me

denswil is namelijk voor niks vertrokken omdat moisander op zijn plek het seizoen af zou maken

dus of ajax weet zef niet wat het wilt, of ze zijn in een ver gevorderd stadium met het aantreken van een linker cv voor de basis, iets anders kan ik er niet van maken

Ik hoop toch niet dat de verdediging zo blijft hoor. Eigenlijk is er geen een speler achterin betrouwbaar wat mij betreft. Komt er nog wat aan vanuit de jeugd als cv of lb? Anders zijn dat posities waar Ajax zich wat mij betreft moet versterken.

21 februari 2015 om 09:53

Ik ga er van uit van wel, dat is het trieste. Krijg je weer middelmaat die jarenlang bij de club blijven terwijl Ajax gewoon op zoek moet gaan naar een degelijke speler met toekomst.

Het blijft lastig maar denk dat Moisander zich niet druk maakt. Met zijn kwaliteiten heeft hij een 3 jarig contract ter waarde van 6 miljoen euro getekend bij Sampdoria. Iets waar hij zelf verbaasd over was denk ik. En zeg nou eerlijk denk niet dat ajax hem mist. Het is al vreselijk om te zeggen dat moisander de leider van ajax is. Dat laat zien tot wat voor niveau die club gezakt is.

21 februari 2015 om 09:33

vind dat moisander als leider vooral de zwaktepunten van het huidige beleid belichten en niet aantonen dat ajax als club ver gezakt is

er zijn een aantal leuke talenten, maar zonder een paar ervaren jongens om ze aan de hand te nemen is het voor hun veel moeilijker uit te blinken en al helemaal als ze veel te vroeg te horen krijgen dat ze al de leider van de ploeg zijn

jonge talentvolle spelers moeten zich lekker op hun eigen prestatie richten en niet een ploeg moeten leiden en sturen

en een ervaren speler hooeft geen 38 te zijn, 1 of 2 spelers in de leeftijdsgroep 26-30 in de basis kunnen veel betekenen voor een ploeg

en dan is de kans klein dat je die spelers nog voor veel geld zal doorverkopen, maar als je zulke jongens transfervrij of voor een bedrag tot 4 miljoen haalt schiet je daar als club veel meer mee op dan dat je meerdere net niet spelers haalt

en wellicht zal je die spelers een iets hoger salaris/handgeld/premies moeten geven, maar als zijn die je ploeg een niveau omhoog tillen moet dat niet de reden zijn waar het op afketst

een andere mogelijkheid is zeker voor een club als ajax om zon ervaren jongen die bij een grotere club buiten de boot valt, a la guardado, een jaar te huren het kost je wat geld dat je niet terug zal zien in transferinkomsten, maar een speler als guardado zou zon grote toevoeging zijn dat dat het waard is, helemaal als je ooit in de champions league na de kerst nog mee wilt doen

Ik zal de enige wel zijn hier, maar ik denk echt dat de centrale verdedigers van volgend seizoen Viergever en v/d Hoorn zullen zijn.

v/d Hoorn speelde (op een paar kleine foutjes na, voornamelijk in de opbouw) gewoon goed tegen Legia. Verdedigend wordt hij steeds beter, verliest amper duels en heeft iets wat Ajax zo vreselijk mist: fysieke kracht! Dat hij opbouwend niet de slimste is moet ik ook toegeven, maar was Stam dat dan wel? Je hebt gewoon een goede sterke verdediger nodig die doet waar hij goed in is, namelijk verdedigen!
Met Veltman als concurrent zou ik op dit moment altijd voor v'd Hoorn kiezen. Veltman is in de opbouw beter maar verdedigend komt hij imo gewoon tekort. En dat is voor een verdediger toch wel een beetje een probleem.....

Wat Vergever betreft, die is uiteindelijk gehaald om het vertrek van Moisander op te vangen. Moisander gaat weg, is niet in vorm dus logisch dat Viergever daar speelt. Met v/d Hoorn naast zich en van Rhijn en Boilessen op de zijkanten heb je volgens mij een prima verdediging staan die zowel verdedigend als opbouwend prima uit de voeten kunnen.

Wat betreft de aanvoerdersband, geef die maar aan Klaassen. Die gaat een hele grote jongen worden voor Ajax de komende jaren.

21 februari 2015 om 09:56

Ik vind de verdediging juist helemaal niets. Boilesen verdedigt veel te nonchalant, aanvallend ook te vaak zonder plan aan het draven. Van Rhijn vind ik verdedigend ook geen geweldenaar, aanvallend is het wel ok al mag zijn voorzet nog beter. Van der Hoorn mist wat mij betreft overtuiging, miss als hij meer vertrouwen krijgt dat het goed komt maar op het moment ben ik niet enthousiast. Viergever werkt hard en doet zijn best maar heeft geen basis niveau Ajax alhoewel de standaard is gedaald. Dat is juist het probleem, het lijkt wel steeds achteruit te gaan en tegenwoordig zijn we al blij als twee passjes aankomen...

21 februari 2015 om 10:22

Van der Hoorn speelt eigenlijk na zijn goal tegen Excelsior, beter en beter. Die knul heeft echt een geweldige sliding, wint veel kopduels en heeft inprincipe een prima crosspass in huis. Alleen opbouwend is het allemaal wat matig. Ik zie graag Veltman en van der Hoorn - maar dat is gezien hun voorkeursbeen een utopie onder Frank. Boilessen verkopen en een knappe ervaren linksback ophalen. Dan denk ik dat het verdedigend wel oke komt. Het middenveld steekt ook prima in elkaar. Evenals de voorhoede,

Ik vind het een miskleun dat Moisander de leider zou zijn. Hij heeft geen leiderscapaciteiten en speelt zwak op dit moment, wat hem ook al geen leider maakt. Ajax moet op zoek gaan naar een nieuwe leider, hoewel dit een quote van een speler is.boilesen moet zich vooral gaan toeleggen op zijn spel en zorgen dat hij zijn duelleerangst kwijt raakt. Want dat is volgens mij wat er mis is met hem. Hij heeft natuurlijk veel blessures gehad. Klaassen is een optie, mits hij weer fit is. Cillessen zou ook kunnen, anders misschien van Rhijn.

Volgens mij is Maxwell na dit seizoen transfer vrij, als Ajax slim is maken ze daar werk van. Ik denk dat Maxwell nog wel wat toe kan voegen aan Ajax. Mits hij er zelf voor open staat natuurlijk. Houd je Riedewald als back up. Ook denk ik dat Ajax Emanuelson zou moeten polsen. Is nou toch een beetje afgegleden met alle respect voor Atlanta natuurlijk.

Als men binnen de selectie van Ajax Moisander ziet als de leider, zegt dat alles over de selectie!!!

viergever is goed bezig en Frank moet moisander lekker op de tribune zetten. Het is nooit een goede lijder geweest. Aanvoedersband moet om de arm van Klaassen.

Beste Nick; 2 opmerkingen:
* Hoezo is Moisander de leider van Ajax ? Oke hij droeg een lapje stof om zijn arm. Maar verder heeft hij totaal geen leiderschap getoond. Je zag hem nooit coachen. Verder is het een regelrechte softie !

* Hoezo gaat hij nog aan wedstrijden komen ? Ik hoop dat hij het laatste duel voor Ajax gespeeld heeft. Er zit geen pit in hem en geeft altijd teveel ruimte weg.

Jammer dat hij nog ruim een half seizoen is opgesteld door Frank.

Het is jammer dat de twee mentale leiders de 2 zwakste basisspelers van dit seizoen zijn. Moisander en boilesen. Ik snap daarnaast ook niet waarin zij leiders zijn, ik vind ze altijd redelijk karakterloos en flets overkomen op het veld en interviews. Maargoed, ik sta niet dagelijks met ze op het veld dus er zullen wel redenen voor zijn. Maar wat mij betreft spelen de beste elf spelers gewoon, dus ondanks dat deze twee de leiders zijn mogen ze gewoon lekker banken vind ik.

Dat viergever maar net aan moisander uit de basis heeft gespeeld zegt genoeg over het niveau van de ajax verdediging. Werkelijk elke verdediger komt veel kwaliteit tekort voor het niveau waar men bij ajax zegt naar toe te willen. Of is dat alleen maar een praatje voor de bühne?
Met het huidige beleid zal men wel weer geen aankopen doen voor de verdediging en zal viergever gewoon de opvolger van moisander worden. Krijgen we dus volgend jaar weer een verdediging met van rhijn, veltman, viergever en boilesen. En met tete, vd.hoorn, riedewald, savastano als de backups.
Weer roeien met pure middelmaat dus, sorry maar dan moet je ook geen doelstelling maken dat je europees stappen wilt gaan maken want dat is niet realistisch met zo'n verdediging.

Ajax moet ervaren leiders halen, vd.vaart en maxwell zouden de ideale leiders kunnen zijn. Hopen dat ze nog willen terugkomen. Van het huidige ajax is er eigenlijk niemand een leider, allemaal te softe spelers qua leiderschap.

Lekker laten staan die jongen. Doet het prima en heeft een goed linkerbeen. Komende jaren zit het wel snor in Amsterdam.
Cillessen
Rhijn Veltman viergever riedewald
Bazoer Klaassen sinkgraven
Ghazi milk Krishna

Verder komen nouri van beek zihovic muric Becker mirani bruggen owusu eraan

Denswil had zelf ook veels te grote praatjes

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren