Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Higler legt uit: ‘Moreno houdt die bal tegen, dus is het een strafschop’

Laatste update:

Het optreden van Dennis Higler tijdens PSV-PEC Zwolle was onderwerp van gesprek op social media en na afloop van de wedstrijd. De arbiter leek beide teams te hebben benadeeld in Eindhoven, maar stond zelf achter de meeste van zijn beslissingen en lichtte die ook toe bij FOX Sports. Alleen de late overtreding van Nicolas Isimat-Mirin op Queensy Menig beoordeelde hij onjuist, zo gaf Higler ruiterlijk toe.

“Ik denk dat het een hartstikke leuke wedstrijd was om te doen”, sprak de leidsman na afloop. Hij kende geen twijfel over de penalty die hij toekende aan PEC Zwolle, na een handsbal van Héctor Moreno. “Hij maakt zich naar mijn mening groter dan nodig, met het risico de bal tegen te houden. En die houdt hij tegen, dus is het een strafschop.” Higler duidt verder dat hij Moreno geen geel gaf omdat het niet duidelijk is waar de bal terecht zou komen: daarmee volgde de arbiter naar eigen zeggen de richtlijn van de KNVB.

In de slotfase van de wedstrijd in Eindhoven, waarin het 3-2 stond voor PSV, riep PEC om een strafschop na een duel tussen Isimat-Mirin en Queensy Menig. In de wedstrijd zelf dacht Higler dat de Franse verdediger de bal speelde, maar in de herhaling zag de scheidsrechter dat daarvan geen sprake was. De overtreding was er weliswaar buiten en dus was een vrije schop het maximaal haalbare geweest, maar Higler gaf toe dat het een overtreding was van Isimat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
19 december 2015 om 23:19

Makkelijk gegeven. Moreno had de sliding al ingezet voordat de bal gespeeld werd. Dus hij kon er weinig tegen doen. Als je een sliding maakt heb je je arm altijd naar achteren.

19 december 2015 om 23:30

Makkelijk praten met een rood witte pet en sjaal om, andersom had je hier alles in rep en roer bij elkaar lopen schreeuwen dat het wel degelijk een pingel zou zijn.. Terechte pingel

19 december 2015 om 23:38

Je kunt hem geven, maar het is niet zo dat de voorzet aangekomen zou zijn, stond nog een andere speler tussen.

20 december 2015 om 02:24

Huh? Waar baseer je op dat hij een PSV fan is? Ziet er uit als een Heerenveen fan.

Maar goed, ondanks dat hij de goede beslissing heeft genomen was het weer een enorm zwakke wedstrijd van deze scheids.

20 december 2015 om 10:14

Dit is altijd een penalty in de eredivisie. Daarna maakt hij nog drie schandalige beslissingen. De Jong die geen buitenspel stond, Nijland die alleen op de keeper afloopt en de grootste grap van de dag de 800 penalty vlak voor tijd. Hij gaf een corner, haha. Die man mag echt nooit meer fluiten.

20 december 2015 om 01:43

Klopt, was ook een penal. Zou meer benieuwd zijn waarom hij die vrije trap op de 16 niet gaf, met isimat.

20 december 2015 om 05:02

@hafc zoals in de tekst staat omdat hij dacht dat isimat de bal speelde

20 december 2015 om 03:33

Als ajax fan zeg ik dat het buiten de 16 was.
Dus een vrije trap.

Als dit geen hands is dan kun je in principe nooit meer fluiten voor hands. En die overtreding op menig was er idd buiten heb er nog eens goed naar gekeken. Maar het blijft idd onbegrijpelijk dat hij dit niet gezien heeft hij stond er wel zo dicht bij.

20 december 2015 om 00:12

En toch raakt Isimat de bal. In de herhaling zie je duidelijk dat hij de bal speelt en de speler niet meer kan ontwijken

20 december 2015 om 00:14

De bal werd geraakt door menig en zeker niet door isimat

20 december 2015 om 01:07

De bal wordt 100% geraakt door Isimat. Ik zeg niet dat t geen pingel is, maar hij raakt em voordat ie Menig op vangt.
Raar dat je dat niet ziet.
Kijk nog een keer in slow mo en zeg me dat de bal niet geraakt wordt

20 december 2015 om 10:28

Ja, hahah. Heel duidelijk, geen sprake van een overtreding. Trouwens Moreno raakte Shaw ook helemaal niet. Aanstellerij.

20 december 2015 om 11:28

Hey daar is joostfan weer die het nog steeds niet kan verkroppen van die geweldige sliding van Moreno... Moet je dit in elk topic aanhalen?

20 december 2015 om 00:30

Niet nee? De hand/arm gaat niet naar de bal. De arm ligt al op het gras en dan wordt de bal er tegen aan geschoten. Als je dit een penalty vind dan is iedere handsbal in de 16 een pingel! Zelf ben ik hier trouwens ook voorstander van. Alle handballen, aangeschoten of niet te bestraffen met een penalty. Dan heb je nooit discussies meer (net als met hockey, bal tegen de voet is een strafcorner), en het komt de amusementswaarde, meer doelpogingen, ten goede.

Ik vind het overigens vrij opvallend dat PSV zo veel tegendoelpunten krijgt. Ja ze zijn wisselvallig maar ook in overwinningen houden ze weinig de 0. Dat terwijl individueel gezien Moreno de beste CV van de eredivisie is in mijn ogen en Bruma voor zijn doen een topseizoen draait.

19 december 2015 om 23:26

Dat is idd opvallend ze hebben op papier de beste verdediging.

19 december 2015 om 23:39

Dat komt omdat ze met lef en risico aanvallen. Ze scoren ook al ontzettend lang elke wedstrijd een doelpunt.

19 december 2015 om 23:50

Dat is idd waar. Maar hoe de 2-2 valt dat mag niet gebeuren en heeft niks met aanvallen te maken.

19 december 2015 om 23:50

Die hebben ze ook maar die verdediging heeft problemen om de concentratie 90 minuten lang vast te houden. Isimat was daar vandaag een geweldig voorbeeld van. Wat speelde die jongen ongelooflijk beroerd zeg terwijl hij ook heel vaak prima speelt. Alleen moet je niet gaan denken dat je het allemaal wel even voetballend op kan lossen of op routine wel redt..... Als je bedenkt dat Cocu hem in de CL brengt in de laatste minuten om kopduels te winnen en je ziet hem vandaag in duels ploeteren dan begrijp je ook waar het probleem ligt.

Daarnaast snapte ik vandaag niets van het middenveld want Hendrix was volgens mij doorgaans de diepste middenvelder en dat kan ook niet de bedoeling zijn. Leuk hoor vroeg drukzetten maar dat ging vandaag wel heel vaak fout. Overigens speelde Propper wel geniaal vandaag wat een geweldige speler is dat zeg! Als je het gemak van zijn eerste aanname en ook die van Pereiro ziet dan druipt daar toch wel kwaliteit van af

19 december 2015 om 23:38

Bruma speelt goed ja, maar verder valt het tegen. Brenet doet het aardig, maar is gewoon geen topper en Arias valt gewoon heel erg tegen. Speelt echt al weken slecht, aanvallend is hij wel gevaarlijk maar verdedigend lijkt het echt al weken nergens op.

20 december 2015 om 00:23

Waarom hebben ze die isimat eigelijk gekocht? Ik weet dat ik niks mag zeggen omdat wij Van der Hoorn hebben, maar die jongen is 25 en het is een matige speler. Had dan een St. Juste gehaald of een CV uit de jeugd de kans gegeven. Dan heb je nog jongens met potentie.

20 december 2015 om 09:10

Isimiat is een publiekslieveling en in de wedstrijden waarin hij vorig seizoen speelde deed hij het vrij goed. Dit jaar valt hij een beetje tegen inderdaad.

Het probleem is hem dat er vaak met twee maten gemeten wordt elke week. Vorige week kreeg feyenoord geen pingel tegen voor een duidelijke handsbal en PSV nu wel.

De Jong werd vandaag ook weer een x vastgehouden en krijgt niks. Kramer krijgt een pingel terwijl hij de bal nooit kon halen.

Isimat hoort geel en een pingel/vrij trap tegen te krijgen. Soms krijg je hiervoor een pingel en rood en een andere keer niks.

Vandaag duwt een speler van PEC iemand om bij een vrije trap. Dit is ook handtastelijk en er wordt niets van gezegd. Ramos Zomer krijgt rood omdat hij een shirt vastpakt wat minder erg is als iemand hard omver duwen..

Dit alles wekt vooral zoveel frustratie. Feit is wel dat dit jaar ongeveer elke wedstrijd beslist wordt door fouten van scheidsen. Het loopt echt de spuigaten uit.

20 december 2015 om 00:30

Dit seizoen is de arbitrage in 1 woord dramatisch. Vandaag wordt az ook weer keihard genaaid. In de kuip is alles een penalty voor feyenoord en als je daar een penalty wilt krijgen dan moet een speler van feyenoord de bal eerst 10 seconde vasthouden. Vind het jammer dat de arbitrage dit jaar bedroevend is. Volgens mij wordt dit seizoen de einduitslag in 4 van de 9 wedstrijden per speelronde beinvloed. Dan heb ik het alleen nog over winst/verlies/gelijkspel en niet over 3/4-1. Tuurlijk een fout is menselijk, maar dit begint echt overdreven te worden.

20 december 2015 om 08:39

Lekker zeiken over de arbitrage in de Kuip. Wat nergens op slaat. Dit seizoen kreeg Feyenoord IN de Kuip een strafschop TEGEN vanwege een licht duwtje. Hoe verklaar je dat dan?

20 december 2015 om 09:09

Fout van de scheids....

20 december 2015 om 09:28

Omdat het een goedmakertje was voor de eerdere strafschop die Feyenoord kreeg die nergens op sloeg. Neem aan dat je op wedstrijd tegen Utrecht doelt?

20 december 2015 om 13:42

Het is inderdaad dramatisch momenteel.. Apart dat er zo weinig wordt gezegd over het feit dat PSV een 100% penalty had moeten krijgen toen de Jong overduidelijk werd vastgehouden en dat de Jong onterecht werd teruggefloten voor buitenspel toen hij 1 op 1 kwam te staan.. de situatie met Isimat was trouwens buiten de 16 dus absoluut geen penalty

Gelukkig is FOX Sports.ook zo objectief genoeg om de 2 momenten van PSV te bespreken...
De buitenspel situatie van De Jong en het incident dat De Jong word vastgehouden in de 16m.

ON: De pingel tegen PSV was terecht en Isimat maakte een overtreding maar de scheids was vandaag wel weer slecht.

20 december 2015 om 07:57

Ligt het niet aan de scheids, dan wel aan de media.

Die laten alles van iedereen zien. Niet alleen vanavond.

Scheidsrechters mogen geen fouten maken, maar van de fouten van spelers word niet zo'n drama gemaakt....

Higler floot niet al te best nam wat vreemde beslissingen: waar hij in het begin van de wedstrijd redelijk op de hand van PEC was, was hij dat aan het einde weer meer voor Psv. Isimat (die overigens dramatisch speelde) maakte gewoon een overtreding op Menig dus daar had hij een vrije trap moeten geven en voor het zelfde geld legt hij hem op de stip want dat was centimeter werk. De handsbal van Moreno vind ik een lastige want het is duidelijk hands en de handen waren ook niet langs het lichaam maar aan de andere kant was die bal gewoon bij Brenet in de voeten gekomen en was er geen PEC speler in de buurt dus is het misschien wel heel zwaar gestraft. Dergelijke situaties blijven gewoon lastig.

Gelukkig dat Higler zelf vindt dat het een leuke wedstrijd was om te fluiten. Ik denk dat alle fans van en PSV en PEC zich vreselijk hebben geërgerd aan de warrige beslissingen van deze man. Buitenspelsituaties, strafschopfases en kaarten wel en niet geven. Veel curieuze beslissingen. Maar gelukkig vindt het zelf wel leuk en houden ze bij de Knvb elkaar de hand keurig boven elkaars hoofd.

Die Higler kan beter z'n mond houden.
Ongelooflijk dat hij het zo uitlegt. Tuurlijk houd je een bal tegen als ie tegen je aankomt. En waarom zegt hij niks over de andere schandalige beslissingen, want hij floot echt heel slecht. Ook die situatie voor PEC, geef ik toe als PSV fan, was een vrije trap. Daar heeft hij ons dan gespaard, maar dan heeft hij misschien 1% van m'n krediet terug

100 terecht natuurlijk. Dat de bal niet aan zou komen is irrelevant, hands is hands. Bij het inzetten van een sliding neem je nou eenmaal het risico dat de bal tegen de hand of arm aankomt. Situatie met Isimat had een vrije trap moeten zijn, dat gaf Higler overigens ook toe.

Zoals altijd weer lekker eenzijdig dit.
Het penalty geval van de Jong laten we voor de zekerheid maar buiten de nabeschouwing?
Op twitter zag ik al opmerkingen dat dit toch wel iets duidelijker was dan bij Kramer in de beker tegen Willem Ii.
Leek idd op elkaar, maar het blijft lastig vergelijken.
Het is en blijft treurig dat het maar niet lukt om de arbitrage beter op 1 lijn te krijgen.
En we weten allemaal hoe dit op te lossen maar de mensen die moeten beslissen zijn nog conservatiever dan de paus ... Ik ben jaloers op b.v. rugby, tennis, hockey die wel gewoon gebruik mogen maken van een video ref.

En dan word hem nog niet eens gevraagd naar de momenten dat Veldwijk een overtreding tegen krijgt terwijl dit toch echt van twee kanten komt...

Lodeweges had destijds dus groot gelijk. Topclubs worden wel degelijk bevooroordeeld . Moreno was hands, dus had rood moeten krijgen ( van der Streek Cambuur -hands en rood) En dit is niet de eerste keer.

20 december 2015 om 11:07

Sorry, maar jij hebt er duidelijk geen verstand van. Die penalty was natuurlijk terecht, maar ook 100% zeker geen kaart.

20 december 2015 om 13:01

Die van cambuur kreeg rood omdat dat een goal voorkwam... Denk je echt dat die voorzet een schot op goal was en dat moreno daarmee een 100% goal ontnam? Ga fietse aub

21 december 2015 om 11:40

Helaas kan ik het niet helpen dat je behoorlijk bijziend bent als je niet ziet dat van der Streek zijn arm bij het lichaam had en aangeschoten werd terwijl Moreno erbij ligt met een gestrekte arm net alsof hij aan het strand ligt. Duidelijk bewust hands en duidelijk een rode kaart en had eruit gemoeten. Ik maakte alleen maar duidelijk dat er behoorlijk verschil bestaat tussen arbiters.

Ff serieus hoe kan over deze penalty nog discussie ontstaan? Was gewoon een goede beslissing van de scheids.

Tot nu toe:

1. Feijenoord (met stip)
2. Psv
3. Ajax

Toeval! Tuurlijk niet.

20 december 2015 om 10:41

Ajax op drie? Wat bedoel je daar mee?

Toch vreemd dat Moreno geen geel kreeg. Vaak hangt het er vanaf of iemand bewust een overtreding maakt, wilt een scheidsrechter een penalty geven. Bewust hands maken is een gele kaart waardig. Onbewust hands maken is geen penalty waard. Hooguit een (indirecte) vrijetrap.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren