Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het was een overtreding, je moet gewoon van de keeper afblijven’

Laatste update:

Feyenoord dacht zondagmiddag recht te hebben op een doelpunt toen de bal twaalf minuten voor tijd de lijn leek te passeren, maar scheidsrechter Danny Makkelie liet doorspelen. Doelman Roy Kortsmit had geen zin om na afloop uitgebreid bij het moment stil te staan, zo vertelde hij bij FOX Sports.

“Het was gewoon een honderdprocentovertreding van Bilal Basacikoglu. Hij springt tegen mij aan en in de vijf moet je gewoon van de keeper afblijven. Verder interesseert het mij ook niet en ga ik er ook niet meer over praten”, zei Kortsmit. De trainer van Feyenoord, Giovanni van Bronckhorst, wenste evenmin veel aandacht te schenken aan het moment.

“Nu valt de scheidsrechterlijke beslissing in ons nadeel uit, maar daar moeten we niet over zeuren. Er is hier geen technologie. Je moet de beslissing van de scheidsrechter accepteren”, vertelde de coach. Arbiter Makkelie liet bij FOX Sports weten dat noch hij noch zijn assistenten kon zien of de bal de doellijn had gepasseerd. “Wij hebben de bal niet volledig over de doellijn zien gaan.”

“Ik weet niet of de bal over de lijn was. Ik heb de beelden gezien en kan het nog steeds niet zeggen. Het heeft er wel alle schijn van dat hij zat. Vorige week dachten we allemaal dat hij niet zat, nu denken we van wel. Zeg het maar. Als we vandaag doellijntechnologie hadden gehad wisten we het zeker. Ik ben nog steeds niet overtuigd. Het lijkt er wel op, maar de bevestiging hebben we niet”, aldus Makkelie.

En dan nu bewegende beelden! Oordeel zelf, had Feyenoord Rotterdam de gelijkmaker moeten krijgen?

Geplaatst door voetbalzone op zondag 5 maart 2017

Was het een overtreding op Roy Kortsmit?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Duidelijke overtreding, komt Makkelie eigenlijk goed weg. Want zowel deze, als de situatie van de bal over de lijn beoordeelt hij gewoon verkeerd.

5 maart 2017 om 17:11

Als het bij Feyenoord was gebeurd had ie wel afgefloten. Vorig jaar Vermeer op de Vijverberg.

5 maart 2017 om 18:03

Maar dat was net zo goed een duidelijke overtreding. Beide situaties had de goal Niet mogen tellen.

Is die regel niet weggehaald? Ik dacht dat ik ergens las dat de 5 meter lijn geen betekenis meer heeft behalvr voor doeltrappen.

5 maart 2017 om 15:55

Klopt, de regel is afgeschaft, een keeper is nu gelijkwaardig aan veldspelers qua duels aangaan.

5 maart 2017 om 15:57

Dan nog is het een overtreding. De speler gaat niet voor de bal, maar voor de keeper.

Het was toch best duidelijk dat de bal over de lijn was? Ook zojuist bij Groningen - Ajax een moment waarbij technologie de 1-0 misschien had afgekeurd, het lijkt erop als het er deze weken om gedaan wordt!

5 maart 2017 om 16:00

Laat de noodzaak van technologische hulpmiddelen weer zien.

5 maart 2017 om 22:06

Goedkoper is een bril! De overtreding op de keeper van Sparta is toch heel makkelijk te zien. Als een veldspeler een duel aangaat met de keeper en niet de bal raakt met de kop, fluit dan altijd af, je zit meer dan 90% goed als scheidsrechter.

6 maart 2017 om 00:02

Het gaat hier niet alleen om deze situatie, maar bijvoorbeeld ook de situatie bij Groningen - Ajax, of de niet gegeven strafschop bij Ado. Allemaal situaties die invloed hebben op de einduitslag.

Doellijntechnologie had hem goedgekeurd, videoref had hem afgekeurd.

5 maart 2017 om 16:44

Des te vreemder is het dat het een bij de ene wedstrijd wel aanwezig is en bij de ander niet. Had de videoscheids in Groningen geweest en de doellijntechnologie in Eindhoven gehangen stond Ajax nu bovenaan. Ik vind het oneerlijke competitie dat er met verschillende technieken beoordeeld wordt. Of alles, of niks. Dan mag het een testperiode zijn maar het heeft zo veel impact.

5 maart 2017 om 17:04

alle teams zijn hiermee akkoord gegaan, dan achteraf ook niet zeuren.

5 maart 2017 om 17:20

@bob; maak je nou niet druk om technologie waarvan de bedoeling is dat het de boel eerlijker moet maken. Als je een eerlijke competitie wil, zorg er dan om te beginnen voor dat kunstgras wordt afgeschaft.

5 maart 2017 om 17:30

Je baseert het nu op twee momenten terwijl het er tientallen zijn, en als Ajax niet zoveel penalty's had gekregen stonden ze ook niet bovenaan.

5 maart 2017 om 18:37

Misschien worden er veel overtredingen op ajaxaanvallers gemaakt. Zoals vandaag op Yoenes. Maar geen pingel. Denk dat jij met je gekleurde bril alles niet zo goed ziet. Overigens blijft de invloedvan de scheidsrechter heel erg beperkt over het hele seizoen. Soms mee en soms tegen.

5 maart 2017 om 19:00

Het gaat me niet om een bepaalde voorkeur voor een team. Het gaat me niet om dat de een meer bevoordeeld wordt dan een ander, want dit zal aan het eind van de rit ongeveer het zelfde zijn. Het is wel raar dat je een spelletje dat met de zelfde regels gespeeld wordt met verschillende technieken beoordeeld. Het kan biet anders dan dat dit invloed heeft, los van wie er van profiteert.

5 maart 2017 om 21:44

@bob; laten we het eens omdraaien:
Vrijwel elke 2 weken moeten Feyenoordfans zich op fora verantwoorden voor de grote invloed die het publiek op de scheidsrechter heeft. Dat de kolkende massa er altijd voor zorgt dat een dergelijke man onder de indruk is van de entourage en daardoor sneller geneigd zal zijn in het voordeel van Feyenoord te fluiten.
Dat voordeel mbt doellijntechnologie is nu dus verdwenen. Het thuisvoordeel van Feyenoord is dus kleiner geworden.
Ik spreek nu specifiek over Feyenoord en niet over Ajax, omdat ik de indruk krijg dat er op fora minder over publieksinvloeden in de Arena praat.

In Nederland fluiten ze daar normaal voor. In de PL waarschijnlijk niet. Als keeper moet je een aanvaller gewoon in tweeën lopen en niet achteraf zeuren. Uitkomen als een kerel niet als een halve tamme.

5 maart 2017 om 20:23

Tornado72 dit vind ik zulke onzin. Komt Kortsmit hard in gaat de bal op de stip.

6 maart 2017 om 08:20

Als de keeper de bal speelt gaat de bal natuurlijk niet op de stip, wat is dat nou weer voor onzin.

Dit was vrijwel dezelfde situatie als bij de goal van AZ tegen Cambuur die door de videoref afgekeurd werd. Gewoon een overtreding, dus. Heeft Makkelie ook al bevestigd na het zien van de beelden.

6 maart 2017 om 00:04

Klopt, maar hij beoordeelt het wel verkeerd. Net zoals de bal over de lijn. Duidelijk over de lijn, volgens Makkelie niet. Twee fouten die toevallig in zijn voordeel uitpakken.

het was inderdaad een overtreding maar manmanman wat was de arbitrage slecht!

5 maart 2017 om 21:46

Viel mij op dat Dumfries 5 'kleine' overtredingen in een tijdsbestek van een kwartier mag maken zonder kaart te krijgen. Aan de andere kant Botteghin 3x in 10 minuten. Daar moet de scheids iets aan doen, los van alle dingen die hij ook nog eens fout zag.

In de 74e minuut sloeg een speler van Sparta met de hand op de bal terwijl Kortsmit de bal vast had na een corner. 100 handsbal, dus penalty. Raar dat je hier niemand over hoort.

6 maart 2017 om 07:28

Ik hoor jou anders ook niet over de eventuele strafschop, of rode kaart voor Vilhena? Aan beide kanten rare beslissingen van deze scheidsrechter.

6 maart 2017 om 09:36

Jawel hoor, lees andere topics maar eens terug. Sparta had ook een strafschop verdient, waar Feyenoord er twee verdient. Zelfde als dat Vilhena een rode kaart had moeten hebben, net als Dumfries overigens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren