Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Het voormalig target van Feyenoord dat hard op weg is naar Manchester City

Laatste update:

In samenwerking met GOAL licht Voetbalzone geregeld jonge spelers uit die het in de toekomst ver kunnen schoppen of die nu al hun sporen verdienen in het (inter)nationale topvoetbal. Deze keer gaat de aandacht uit naar Vélez Sarsfield-middenvelder Máximo Perrone, die in het verleden op de radar van Feyenoord stond en dicht bij een toptransfer naar Manchester City is.

“Er loopt een jongen in de jeugdopleiding rond die buitengewoon indrukwekkend is”, zei Gabriel Heinze, voormalig trainer van Vélez, toen hij zich in 2020 uitliet over talenten voor de toekomst. “Ik wil hem nog niet naar het eerste elftal overhevelen, omdat hij nog heel jong is, al was het wel een moeilijke beslissing om te nemen.” De speler waar Heinze het over had, was Maximo Perrone, die destijds op zeventienjarige leeftijd enorme indruk maakte in de jeugdelftallen van Vélez.

Máximo Perrone zal in de voetsporen treden van Julián Álvarez, die afgelopen zomer een transfer naar Manchester City maakte.

Het zou echter nog twee jaar duren voordat Perrone de kans kreeg om zichzelf te tonen in de hoofdmacht, waar Heinze inmiddels was vertrokken als hoofdtrainer. De tiener had weinig tijd nodig om indruk te maken bij el Fortín. Perrone heeft zich als negentienjarige ontpopt als een van de grootste jonge talenten in het Argentijnse voetbal.

Zijn prestaties in eigen land hebben de aandacht getrokken van een aantal scouts van Europese topclubs en er zijn al vergelijkingen gemaakt met onder meer Frenkie de Jong en Federico Valverde, aangezien hij als spelmaker voor de defensie belangrijk is voor zijn ploeg met zijn creativiteit. Hoewel Perrone altijd al veel talent heeft gehad, kostte het hem tijd om de potentiële superster te worden waar de Vélez-fans afgelopen seizoen van konden genieten.

Perrone werd als zesjarige voor het eerst opgemerkt door de scouts van Vélez. Hij kon toen echter nog niet worden opgepikt door de tienvoudig kampioen van Argentinië, omdat zij geen jeugdelftal hadden waarin hij met zijn jonge leeftijd in kon uitkomen. In plaats daarvan stemde Perrone ermee in toe te treden tot de jeugdopleiding van Vélez zodra hij oud genoeg was.

Zo ontwikkelde hij zich bij bij lokale clubs in de wijk Villa Devoto in Buenos Aires om uiteindelijk dus alsnog in de jeugd van Vélez terecht te komen. Daar speelde Perrone als vleugelaanvaller, centrumspits en wingback, voordat hij als centrale middenvelder echt doorbrak. De ingreep van Cristian Gomez, zijn trainer bij de Onder 13, om Perrone als defensieve middenvelder te gebruiken, bleek uiteindelijk een geweldige zet.

Hij tekende zijn eerste profcontract in 2019 en verlengde dat in 2021. Zijn huidige contract, dat in 2023 afloopt, bevat een ontsnappingsclausule van tien miljoen euro. Perrone maakte zijn officieuze debuut voor Vélez tegen River Plate in een vriendschappelijke duel in februari 2022, en maakte zoveel indruk dat hij sindsdien niet meer uit de basiself is te denken.

Perrone is linksbenig, positioneel enorm sterk en comfortabel aan de bal. Daarnaast schuwt hij een stevige tackle ook niet. De eenmalig international van Argentinië Onder 20 is een moderne middenvelder. Zijn verleden als aanvaller heeft eraan bijgedragen dat hij in de loop van het seizoen ook een aantal keer trefzeker was. Vélez haalde verrassend de halve finale van de Copa Libertadores, hetgeen de club mede had te danken aan het jonge toptalent.

Nadat geen van de eerste vier poulewedstrijden in winst werd omgezet, stond Vélez tegen Nacional op de rand van uitschakeling. Het was echter Perrone die bij een 2-2 stand in de 94ste minuut toch nog bij de tweede paal opdook om met een rake kopbal zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal te maken. Daar kwam nog een assist bij in het duel met Estudiantes (4-0 winst), waarna Vélez doordrong tot de knock-outfase. Perrone bleef ook in het vervolg van het bekertoernooi imponeren. Zo hield hij zich uitstekend staande tijdens de dubbele ontmoeting met River Plate om hierna in het heenduel van de kwartfinale met Talleres (3-2) de assist te geven bij de winnende treffer van Julián Fernández.

Slechts enkele dagen voordat Vélez het zou opnemen tegen de Braziliaanse topploeg Flamengo werd bij Perrone een klaplong geconstateerd, waardoor hij een maand uit de roulatie was en alleen maar kon toekijken hoe zijn ploeggenoten in de finale van de Copa Libertadores kansloos met 6-1 werden verslagen. Vélez kon in competitieverband nimmer imponeren en eindigde hierdoor op een uiterst teleurstellende 26ste plaats. Het lijkt een vertrek bij de club waar het voor Perrone allemaal begon te hebben bespoedigd.

Wolverhampton Wanderers werd tijdens de zomerse transferwindow in verband gebracht met het toptalent, maar het is Manchester City dat volgens transfermarktexpert Fabrizo Romano met de handtekening van Perrone aan de haal gaat. The Citizens waren naar verluidt bereid om de ontsnappingsclausule op tafel te leggen en hebben al een mondelinge overeenkomst. Het heeft misschien een paar jaar geduurd, maar Perrone voldoet nu zeker aan de hoge verwachtingen die Heinze in 2020 van hem had.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als hij op de radar stond van Feyenoord hebben ze hem dus gezien. De scouts hebben dan of goed gewerkt geleverd, maar de personen die uiteindelijk moesten beslissen waren te dom
Of de scouts zagen het toch niet in hem zetten dan is de domheid kaart voor hen

9 januari 2023 om 13:11

of hij was te duur ... het meest waarschijnlijke scenario

9 januari 2023 om 13:27

Te duur impliceert dat er een vergelijking is gemaakt. Waarmee hebben ze dan vergeleken.
Uiteindelijk heeft men voor het "andere" gekozen en dat blijkt dus niet slim te zijn geweest

9 januari 2023 om 13:45

Hij was niet te duur, er was gewoon veel gespendeerd destijds. Plus met Timber had je al middenveld die compleet was.

Achteraf gezien domme keuzes als je voor die geld ook nu Zerrouiki wilt

9 januari 2023 om 13:53

Te duur impliceert dat er een budget was, waar hij niet (meer) inpaste

9 januari 2023 om 19:53

Wat een rare reactie. Te duur betekend dat je het niet kan betalen. Het geld wat je hebt is niet toereikend. Meer dan dat impliceert het niet.

10 januari 2023 om 14:06

Cas1 - Deze jongen gaat naar City, dus 'te duur' lijkt me absoluut een reeel scenario. Een hypothetisch scenario: Het is mogelijk dat City hem een salaris van 2 miljoen euro per jaar wil betalen. Dan ben je bij Feyenoord direct grootverdiener. Daarnaast is z'n marktwaarde op Transfermarkt al 8,5 miljoen euro.

De kans is dus best aanwezig dat hij voor Feyenoord uberhaupt niet haalbaar was. Financieel is het altijd de vraag of Zuid-Amerikanen haalbaar zijn en als je nagaat dat deze jongen waarschijnlijk naar City verkast, kun je je ook afvragen of je enigszins overwogen bent door de speler, ondanks een beter perspectief op speeltijd. Als City ermee vandoor gaat, kun je de klok erop gelijkzetten dat meerdere grote clubs hem in het vizier hadden.

9 januari 2023 om 13:11

Of de speler zat er niet op te wachten, of de club vroeg teveel geld, of Feyenoord vond dat ze hem niet nodig hadden, of…

9 januari 2023 om 13:28

Ik heb zo een reactie als de jouwe hierboven ook gelezen en heb daar op gereageerd. Overbodig om dat nu dan weer te doen. Dus zie boven

10 januari 2023 om 14:09

Maar je antwoordde er niet direct en specifiek op. Hij verkast naar City in de wetenschap dat hij waarschijnlijk in die verhuurcarrousel terecht gaat komen. De kans is dus absoluut aanwezig dat hij een salaris wil die Feyenoord niet kan en wil betalen, dat die jongen hoger mikt dan Feyenoord en dat een transfer er sowieso niet echt in heeft gezeten. Volgens mij las ik eerder al dat Perrone halen een lastig verhaal werd.

9 januari 2023 om 13:13

Prachtig, mensen op voorhand dom noemen terwijl je zelf de meeste scenario's niet in overweging neemt.

9 januari 2023 om 13:32

Op voorhand? Ik heb alle informatie tot mijn beschikking
Hij is nu veel waard en Feyenoord had hem in de smiezen. Feyenoord koos niet voor hem
Zie verder mijn reactie op andere forumleden hierboven

Niet getreurd hoor, ook andere clubs, misschien vind je het aangenamer als ik schrijf Ajax maakt dit soort fouten
Valentijn Driessen schreef over de middenvelder van Argentinië die Ajax liet lopen
(naam weet ik niet zeker, Fernandes?)

9 januari 2023 om 13:59

Alle informatie tot je beschikking? Wat is dan de reden dat Feyenoord hem niet genomen heeft?

9 januari 2023 om 15:45

Zoals ik reeds schreef:
ded beleidsbepalers hebben een afweging gemaakt tussen het een (A) en het ander.(b)
Het een (A) was de kwaliteit/potentie van deze speler . Dat zetten ze af tegen wat je maar wil invullen.
Vervolgens trok men de conclusie A weegt niet op tegen B

9 januari 2023 om 20:25

Ja, op voorhand ja, want in het universum waarin jij alle informatie tot je beschikking hebt zijn óf de beslissingsbevoegden, óf de scouts dom. En nee, ik vind het niet per se aangenamer wanneer je een andere naam daar zet, ik vind het vooral bijzonder onaangenaam om anderen dom te noemen.

10 januari 2023 om 09:27

Misschien had hij wel helemaal geen interesse om Argentinie te verlaten voor de Eredivisie. Zo goed staat de Eredivisie er niet op hoor in het buitenland en dat kan ik goed begrijpen.

10 januari 2023 om 14:11

@cas1 - Dat is geen informatie. Je bent vanuit een bepaalde logica eigenlijk aan het gokken. Het is niet onmogelijk dat je gelijk hebt hoor, maar de kans dat hij gewoon niet haalbaar was is minstens zo groot. Daar hoeven niet enkel financiele redenen ten grondslag aan te liggen.

9 januari 2023 om 15:26

Zou volgens jouw beredenatie dan niet haast iedere td en scout op aarde 'dom' zijn? Deze speler staat al jaren te boek als toptalent en buiten de mensen van City heeft niemand hem gepakt?

En weet jij ook sinds wanneer Feyenoord hem op de radar had? De interesse van Feyenoord kwam namelijk afgelopen oktober voor het eerst in het nieuws. Altijd lastig als de transferwindow opengaat en de speler staat concreet in de belangstelling van City en Benfica.

Verder erg triest om zelfs mensen met 200 punten dusdanig zielige pogingen te zien ondernemen om te provoceren.

9 januari 2023 om 15:48

Ik baseer mijn reacties op hetgeen ik hier lees.
Jij haalt er andere zaken bij, zoals transferwindow oktober.. Het artikel schrijft niet oktober, maar het verleden. Oftewel jij wil speculeren. Doe ik niet aan mee

9 januari 2023 om 15:31

Pffff...hij kon ook te duur geweest zijn, en dat was hij ook, zijn naam is even maar ter sprake geweest daarom.

Een geweldig talent deze Maxime Perrone! Stond inderdaad al een langere tijd op de radar bij Feyenoord maar deze jongen is pakweg gewoon te duur voor m'n clubbie wat erg jammer is. Helemaal wanneer giganten als Manchester City zich voor talenten als hem gaan melden dan is het een kansloos gevecht. Wat er g jammer is want deze clubs zien dit soort jongens gewoon als handelswaar die ze ten alle tijde met winst zullen verkopen.

Echt naar city of 1 van hun slaafclubjes? Zoals ze dat al met anderen doen. Savio bij Troyes, Magno bij Newyork city e.d.

9 januari 2023 om 17:28

Echt naar City. Is ook meteen naar gevraagd, want mensen voelden inderdaad de bui hangen 😂
Wel zonde aangezien zowel Rodri als Philips daar al zijn. Zoveel teams die deze jongen konden gebruiken. Oneerlijk.

8 miljoen dollar, zegt men. Pure diefstal. Ben benieuwd of ie een werkvergunning krijgt. Anders moeten ze hem verhuren. City heeft hem totaal niet nodig dus dat maakt deze move extra zonde. Mijn cluppie had best een poging mogen doen.

10 januari 2023 om 14:13

Daar zal ongetwijfeld een mooi salaris tegenover staan. Daarmee ben je in de Eredivisie waarschijnlijk direct 1 van de grootverdieners.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren