Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het lijkt me hier op dit moment zelfs wat beter af te gaan dan als speler’

Laatste update:

Marinus Dijkhuizen was van 1994 tot 2008 als spits actief voor verschillende clubs in binnen- en buitenland. De club waar hij zijn profcarrière begon, Excelsior, dient hij nu als hoofdtrainer. Het is de eerste betaald voetbal-club voor de 42-jarige coach en voorlopig gaat het uitstekend. Nadat hij in januari instapte als opvolger van Jon Dahl Tomasson bewerkstelligde hij promotie met de Rotterdammers.

/

Inmiddels staat Excelsior na tien speelronden twaalfde in de Eredivisie: zondag werd ten koste van FC Twente alweer de derde zege binnengehaald. Vooralsnog zijn de Kralingers zeker niet het lelijke eendje in de competitie en dat is mede de verdienste van de beginnend trainer. Die is nog zoekende in het proces en doet hard zijn best om zo compleet mogelijk te worden. Hij zorgt er ook voor dat hij voldoende feedback krijgt, legt hij uit.

De media-aandacht is tegenwoordig groter, de druk staat er al vlot op en Dijkhuizen werkt bij een club waar niet alles mogelijk is. Toch benadrukte hij aan het begin van het seizoen intern al dat hij niet wilde, dat de mensen van Excelsior zich verschuilden achter excuses. “Eén van de eerste dingen die ik zei, was: ik wil absoluut niet dat wij ons als Calimero gaan gedragen”, zegt de trainer donderdag in gesprek met De Telegraaf.

/

“Ik heb er geen boete op gezet, maar ’wij hebben geen geld’ of ’wij zijn klein’, dat wil ik niet horen. Ik vind dat wij dat goed uitstralen”, aldus Dijkhuizen. Hij spart wekelijks met waterpolocoach Robin van Galen over groepsprocessen en individuele processen en vraagt anderen weer, hoe hij overkomt in de media. Dijkhuizen wil het zo goed mogelijk doen voor Excelsior en laat daarbij geen mogelijkheid onbenut.

“Ik merk dat ik heel fanatiek en ambitieus ben als trainer. Het lijkt me hier op dit moment zelfs wat beter af te gaan dan als speler”, zegt de oud-aanvaller. Hij probeert zo dicht mogelijk bij zijn spelers te staan en een band met ze te creëren, zegt hij. Tegelijkertijd laat hij zijn spelers ook meedenken en probeert hij zich in hen te verplaatsen. Met de stand is Dijkhuizen minder bezig. “Talentontwikkeling, dat is het streven van heel deze club. Uiteindelijk moeten we daar 36 punten mee halen.”

Denk jij dat Excelsior zich handhaaft onder Marinus Dijkhuizen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Hele sympathieke trainer, is hem ook van harte gegund!

Denk opzich ook wel dat hij zich kan handhaven met excelsior, maar het zou een stuk makkelijker zijn geweest als je Veldwijk had kunnen behouden

30 oktober 2014 om 09:07

Veldwijk was totaal niet meer te behouden en we hebben er nu toch weer een mooi geldbedrag voor ontvangen. Ik gun Veldwijk ook die overstap hoor.

Erg goeie trainer vind ik dit. Praat goed en heeft gewoon de resultaten

Ik hoor deze man zinnige dingen zeggen. Mooi ook dat hij de expertise van andere mensen zoekt en daarvan wil leren.. Klinkt als een coach die niet alleen bezig is met het voetbal gedeelte maar ook hoe hij de instelling van spelers kan ontwikkelen... Als hij dan ook bezig is met wat spelers zelf willen en wat de eigen doelen zijn.. Dat vind ik mooi.. Dan ben je bezig met intrinsieke motivatie zoeken bij spelers.. In plaats dat jij de motivatie "oplegt" laat je spelers zelf nadenken wat hen motiveert.. Mooie benadering..

30 oktober 2014 om 09:04

Het ziet er zelfs naar uit dat hij Bruins aan het voetballen krijgt, dat was een van de sterkere spelers tegen Twente. Sinds dat hij het team leid, is het ook echt een team geworden.

30 oktober 2014 om 11:02

Misschien kan je dan ook gewoon bij Bruins constateren dat bij hem niet de intrinsieke motivatie aanwezig is om te slagen.. Iemand moet wel zelf willen natuurlijk..

En een kwaliteit van een coach is natuurlijk om van de aanwezige spelers een hecht team te maken waarin chemie aanwezig is. Dat is ontzettend moeilijk en vraagt kennis. Daarom ook zo mooi dat hij hier in verdiept en dit toepast..

30 oktober 2014 om 11:31

Ja, maar dat wisten we toch al langer van hem? Het is alleen zo zonde, want talent heeft hij wel! Veel trainers is het niet gelukt, maar voorlopig lijkt het Dijkhuizen wel aardig te lukken, al maakt een zwaluw natuurlijk nog geen zomer.

Heel erg fijn om zo'n trainer te hebben. Straalt rust uit, blijft zichzelf en doet geen rare dingen. Bovendien doet hij het ook gewoon erg goed. Had echt niet verwacht na de trainerswissel vorig jaar, dat we dit jaar Eredivisie zouden spelen, zelfs niet toen we de play-offs behaalden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren